Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

to Uche with love

IP: *.jagiellonia.krakow.pl 20.08.03, 18:27
    Wystraszony groźbą władz Realu Madryt, że zdyskwalifikują go na trzy lata,
    Claude Makelele postanowił przerwać bojkot i wznowić treningi z kolegami z
    drużyny

Przepraszam wszystkich kibiców. Nie było moją intencją wyrządzenie krzywdy
    Realowi ani wystawienie go na śmieszność. Chciałem tylko wyrazić troskę o
    swoją przyszłość. Mam zamiar od czwartku podjąć treningi z całym olbrzymim
    entuzjazmem, z jakim czyniłem to dotąd - oświadczył defensywny pomocnik
    reprezentacji Francji na łamach madryckiego dziennika sportowego "AS" po
    tygodniowym bojkocie treningów Realu. Zdaniem dziennikarzy piłkarz uczynił w
    ten sposób pierwszy krok w kierunku pojednania się z klubem i odsunął od
    siebie widmo trzyletniej dyskwalifikacji, czym zagroził podczas weekendu
    dyrektor sportowy klubu Jorge Valdano.
    Obserwuj wątek
      • Gość: torek Re: to Uche with love IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 19:38
        No to Uche ma już przykład jak powinien zrobić....
      • Gość: www Re: to Uche with love IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 21:44
        Jak będziecie mieli real w Krku to was będą przepraszać. Na razie to jedynie
        olewają
      • Gość: Porter Re: to Uche with love IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 21:47
        Znaj proporcium, mociumpanie!
      • Gość: duch olabogi Re: to Uche with love IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 12:36
        niech prawo zawsze prawo znaczy! A sprawiedliwosc - sprawiedliwosc!

PS. Gdyby ktos potrzebowal klakiera na akademie pierwszomajowa to prosze dac
        mnie znac :)
        • Gość: Porter Re: to Uche with love IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 21.08.03, 21:15
          Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> niech prawo zawsze prawo znaczy! A sprawiedliwosc - sprawiedliwosc!
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          > PS. Gdyby ktos potrzebowal klakiera na akademie pierwszomajowa to prosze dac
          > mnie znac :)

Niech zyje uczciwosc!!!
          Tylko z czego?

• Gość: www Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: 157.25.125.* 22.08.03, 16:27
        Bo jak nie, to Was FIFA z Murzyną pogonią tak, że Żurawia trezba bedzie
        sprzedać.
        A tej Basałajdzie co nic nie wie i wszystkiemu zaprzecza to
        powinniście "wytłumaczyć", że albo jest prezesem albo niech z bratem mecze
        komentuje.
        • Gość: duch olabogi Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: *.jagiellonia.krakow.pl 22.08.03, 16:34
          a co on niby ma robic? latac po pustyni i opowiadac wszystkim, ze on wielbladem
          to raczej nie jest? Klub poinformowal, ze dal umowe z Uche do oceny kilku
          renomowanym kancelariom prawnym i kazda potwierdzila ze klauzula 1.5 miliona
          dolarow za zerwanie kontraktu, ktorej zaplacenie da wolnosc zawodnikowi - w
          kontrakcie sie nie znajduje.
          Jezeli tak jest w istocie to klub stoi na wygranej pozycji, ktorej zaden
          nigeryjski szwindel nie jest w stanie podwazyc.
          Dobrze by bylo, zeby stanowisko Wisly potwierdzil PZPN moca swego wyroku
          potwierdzajacego zawieszenie Uche. No ale bo przeciez mury tej szacownej
          instytucji zostaly wzniesione w Warszawie, a nie w Krakowie... To krajowa
          federacja powinna zareagowac na probe podwazenia porzadku prawnego transferow w
          Polsce... A Miodowa milczy...
          • Gość: www Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: 157.25.125.* 22.08.03, 16:38
            A co ma do tego PZPN? Wisła zawiesiła i jest OK. Tylko nie rozumiem dalej co z
            tą klauzulą? Jest czy jej nie ma? Coś mi sie wydaje, że jest bo juz teraz
            Basałaj chce sprzedać Uche. A Uche oddał sprawe do FIFA.
            • Gość: duch olabogi Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: *.jagiellonia.krakow.pl 22.08.03, 17:08
              Gość portalu: www napisał(a):

> A co ma do tego PZPN? Wisła zawiesiła i jest OK.

Uche odwolal sie do PZPN.

Tylko nie rozumiem dalej co z
              > tą klauzulą? Jest czy jej nie ma? Coś mi sie wydaje, że jest bo juz teraz
              > Basałaj chce sprzedać Uche. A Uche oddał sprawe do FIFA ( chyba tak bylo
              napisane w gazetach, choc wlasciwszym organem bylaby UEFA).

A skad wiesz, ze Basalaj chce sprzedac Uche? Z Przekretu Sportowego, czy jego
              nigeryjskiego odpowiednika?

Wisla podjela decycje. Od decyzji Uche sie odwolal. PZPN powinien rozpatrzec
              odwolanie Uche - zanim ubiegnie go w tym albo UEFA, albo FIFA.
              • Gość: www Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: 157.25.125.* 22.08.03, 17:22

> Gość portalu: www napisał(a):
                >
                > > A co ma do tego PZPN? Wisła zawiesiła i jest OK.
                >
                > Uche odwolal sie do PZPN.
                >
                > Tylko nie rozumiem dalej co z
                > > tą klauzulą? Jest czy jej nie ma? Coś mi sie wydaje, że jest bo juz teraz
                > > Basałaj chce sprzedać Uche. A Uche oddał sprawe do FIFA ( chyba tak bylo
                > napisane w gazetach, choc wlasciwszym organem bylaby UEFA).
                >
                > A skad wiesz, ze Basalaj chce sprzedac Uche? Z Przekretu Sportowego, czy jego
                > nigeryjskiego odpowiednika?
                >

Gazeta.pl

> Wisla podjela decycje. Od decyzji Uche sie odwolal. PZPN powinien rozpatrzec
                > odwolanie Uche - zanim ubiegnie go w tym albo UEFA, albo FIFA.

To chyba lepiej dla Wisły, ze PZPN nie podjął decyzji w sprawie odwołania Uche
                • Gość: duch olabogi Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: *.jagiellonia.krakow.pl 22.08.03, 17:30
                  nie wiem... wydaje mi sie, ze jezeli stanowisko klubu popiera krajowa federacja
                  to to stanowisko ulega wzmocnieniu wobec miedzynarodowych federacji
                  pilkarskich...

o sie nie myle to GW powolywala sie wylacznie na nigeryjskie zrodla w tej
                  notatce, dla wyrownania dodano cytate z Basalaja, ktory wszystko zdementowal.
                  • Gość: torek Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 14:34

> nie wiem... wydaje mi sie, ze jezeli stanowisko klubu popiera krajowa
                    federacja
                    >
                    > to to stanowisko ulega wzmocnieniu wobec miedzynarodowych federacji
                    > pilkarskich...
                    >

Na to nie ma za bardzo co liczyć, pamiętacie jak zachował się PZPN przy sprawie
                    rzucenia noża przez Miśka (czy jak on się zwał). Zamiast bronić polskiego
                    klubu, położył na wszystkim lagę.
        • Gość: kataryna Re: Czy Wisłe stać na dobrego prawnika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:45

> Bo jak nie, to Was FIFA z Murzyną pogonią tak, że Żurawia trezba bedzie
          > sprzedać.
          > A tej Basałajdzie co nic nie wie i wszystkiemu zaprzecza to
          > powinniście "wytłumaczyć", że albo jest prezesem albo niech z bratem mecze
          > komentuje.

Protestuję! Jeden beznadziejny Basałaj-komentator w zupełności wystarczy.
          • Gość: www To Katarynka with love IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 20:59
            Jak nastroje przed derbami u naszego lokalnego rywala?
            Jako, ze mamy teraz stadion miejski przy Łazienkowskiej przyjmij i przejmij na
            ten mecz moje stałe miejsce: kryta D Dolna (4/1). Widocznośc ekstra i "wszędzie
            blisko".
            W niedzielę powracam po latach na Żyletę. Ech łezka znowu się w oku kręci na
            wspomnienia...
            Do czego do dochodzi w tej naszej piłce Polonia przy "kanałku" jako gospodarz...
            • Gość: kataryna Re: To Katarynka with love IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 14:54

> Jak nastroje przed derbami u naszego lokalnego rywala?

Nastroje dobre :) Ja w Polonię wierzę. Ostatni raz jak była na Łazienkowskiej
              gospodarzem sięgnęła po mistrzostwo. W tym roku o mistrzu co prawda nie ma co
              marzyć ale coś czuję, że w niedzielę będzie dobrze.

> Jako, ze mamy teraz stadion miejski przy Łazienkowskiej przyjmij i przejmij
              na
              > ten mecz moje stałe miejsce: kryta D Dolna (4/1). Widocznośc ekstra
              i "wszędzie
              >
              > blisko".

Dzięki :) "Wszędzie" to znaczy gdzie? Bo ja na Łazienkowskiej byłam tylko w
              sektorze dla gości i tam było blisko tylko do kanałku i policjantów.

> W niedzielę powracam po latach na Żyletę. Ech łezka znowu się w oku kręci na
              > wspomnienia...
              > Do czego do dochodzi w tej naszej piłce Polonia przy "kanałku" jako
              gospodarz..

Mam nadzieję, że kibice Legii posłuchają apelu Portera i zaprezentują
              tradycyjną polską gościnność. No i że kibice Polonii będą się potrafili w
              gościach zachować.
              • Gość: www Re: To Katarynka with love IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 18:14
                Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Nastroje dobre :) Ja w Polonię wierzę. Ostatni raz jak była na Łazienkowskiej
                > gospodarzem sięgnęła po mistrzostwo. W tym roku o mistrzu co prawda nie ma co
                > marzyć ale coś czuję, że w niedzielę będzie dobrze.
                >
                To dobrze to porażka po niezłej grze :))) Oby!!!

> Dzięki :) "Wszędzie" to znaczy gdzie? Bo ja na Łazienkowskiej byłam tylko w
                > sektorze dla gości i tam było blisko tylko do kanałku i policjantów.
                >

Do orkiestry, kiełbasek i innych grilli, toalety, lozy dla VIPow, no i na tyle
                blisko do boiska, ze jak sie wkurzysz i przeklniesz to zawodnicy uslyszą

> Mam nadzieję, że kibice Legii posłuchają apelu Portera i zaprezentują
                > tradycyjną polską gościnność. No i że kibice Polonii będą się potrafili w
                > gościach zachować.

Teraz to sa nowe, swieckie tradycje...

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka