Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy

17.01.02, 18:53
    Oto pierwsza część lapsusów i zaskakujących wypowiedzi dziennikarzy oraz
    sportowców zebranych przez naszych czytelników. Zapraszamy do dopisywania
    kolejnych, gdy tylko je zauważycie.

- Zgadza się pan, że zagrał pan dzisiaj bardziej inteligentnie?
    - Takie było założenie przed meczem, żebym był bardziej cofnięty.
    Rozmowa Cezarego Olbrychta z Canal+ z piłkarzem Widzewa Łódź Jackiem Dembińskim

„To jest nasze szczęście ta nasza Renia. Znowu ją wszyscy wycałujemy. Może
    wreszcie rozprawiczy nasz worek z medalami".
    Grzegorz Skrzecz w TVP podczas olimpiady w Sydney o Renacie Mauer-Różańskiej

„Ciekawe co w Montpellier, bo zdaje się, że tam dzisiaj jakieś zamachy bombowe
    zapowiadali. Tak się składa, że gdy odbywają się mistrzostwa świata, to zawsze
    temu towarzyszą jakieś dodatkowe atrakcje".
    Włodzimierz Szaranowicz z TVP podczas World Cup '98

„Mówię Samprasowi, żeby mocniej liftował piłkę. Ale on mnie nie słucha. Ale jak
    ma mnie słuchać, skoro mnie nie słyszy".
    Adam Choynowski z Eurosportu

„Polak zakończył rwanie, podobnie jak ci z państwa, którzy oglądali nasze
    poprzednie wejście".
    Artur Szulc, TVP

„Mirosław Trzeciak zdobył gola po indywidualnej akcji całego zespołu".
    Dariusz Szpakowski, TVP

„Mendieta wcześniej uprawiał królową sportu".
    Andrzej Zydorowicz z TVP podczas piłkarskich mistrzostw Europy w 2000 r.

„O różnicach między Ligą Mistrzów a polską ligą, która na razie jest jak
    różnica między Izbą Lordów a izbą wytrzeźwień, opowie państwu Tomasz Sianecki".
    Tomasz Lis, „Fakty", TVN

„W popielniku dla Wojtusia iskiereczka zgasła”.
    Trener Wojciech Łazarek o wycofaniu się kilku firm ze sponsorowania piłkarzy
    Śląska Wrocław

„Nóż na gardle wiązał nam wtedy nogi”.
    Były piłkarz Lecha Poznań Piotr Reiss

Nadesłał Marcin Płoszaj z Ustki

Na kolejne Wasze propozycje czekamy na forum.
    Obserwuj wątek
      • hi-hi mam ci..... 17.01.02, 20:33
        pewnych dwóch "portowców"
        w dresie wyskoczyło
        do mnie z tekstem
        "mam ci wyk...ić z gófki!"

- popełnili straszny lapsus
        bo wiadomo że dresy głowy
        nie maja - tylko dwie dupy

hi-hi
        pzdr
      • Gość: mn Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.lubl.gazeta.pl 18.01.02, 07:17
        Pan Miklas podczas zawodow PS, po jednym ze slabszych skokow:
        ".....spadl z progu w kiepskim stylu"
        • gromik Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 30.01.02, 14:32
          Jagna Maczułajtis podczas transmisji skoków:".... to przystojny chłopak ,ale ja
          zdecydowanie jestem FAWORYTKĄ Adama Małysza." A co na to żona AM?
      • Gość: rd Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.server.ntl.com 18.01.02, 07:25
        NA jednym z konkursow ubieglorocznego PS w skokach komentator bodajze w Eurosporcie
        (nazwiska nie pomne niestety) powiedzial cos w guscie "..... mlodszy z blizniakow Hautameki" :)
      • jhbsk Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 09:20
        Wiele tat temu red. Zielonacki mówiąc o narciarzach używał określenia "pompuje prędkość nogami". Może to nie
        jest zbyt aktualne, ale pamiętam do tej pory i zawsze mnie to śmieszy.
      • kola Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 09:32
        ..podczas meczu Japonia-Argentyna na MS1998 ktorys z komentatorow ‘publicznych’
        powiedziau cos w tym stylu:
        - ..i oto, prosze Panstwa, w druzynie z kraju kwitnacej wisni pojawiu sie
        polski akcent..
        - [?]
        - ..kilku sposrod reprezentantow Japonii zagrauo przeciwko polskiej druzynie w
        przegranym przez nas 0:5 spotkaniu podczas turnieju [...]..
      • saju Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 09:47
        Proszę Państwa, brazilianie są zwinni jak koci...
        -Redaktor Zydorowicz podczas meczu reprezentacji Brazylii na MS 1998(jeśli
        dobrze pamiętam).
      • Gość: flexx Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 217.96.171.* 18.01.02, 13:51
        Mecz Etzella- Legia w Uefie, koniec pierwszej połowy
        D.Szpakowski:
        -Sędzia przedłużył dłużej połowe o 3 minuty, więc tyle to potrwa
        sekund.......... 180.
        • kubasa Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 14:41
          "Będziemy się z nimi bawić w kotka i myszkę" - Podbrożny o meczxach z Fylkirem
          "Puknięmy Valencię" - chyba Kucharski przed drugim meczem z VAlencią
          "Wisła to lepszy klub niż Panathinaikos" - Igor Sypniewski
          pozdr.
          • pc Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 26.01.02, 19:52
            kubasa napisał(a):

> "Puknięmy Valencię" - chyba Kucharski przed drugim meczem z VAlencią

Czy to nie było czasem coś w stylu "Valniemy Valencię"? :)
        • pc Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 26.01.02, 19:54
          Gość portalu: flexx napisał(a):

> Mecz Etzella- Legia w Uefie, koniec pierwszej połowy
          > D.Szpakowski:
          > -Sędzia przedłużył dłużej połowe o 3 minuty, więc tyle to potrwa
          > sekund.......... 180.

Hmmm... może się mylę, ale chyba zarżnąłeś to. To było bodajże "sędzia przedłużył
          mecz o 4 minuty, czyli 360 sekund" :)
      • Gość: kostor Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 13:57
        kilka lat temu poczas transmisji meczu młodzieżówek polski i włoch którys z
        reaktorów canal + powiedział coś w stylu --dobry mecz włoskich orląt.
        • Gość: Python Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.acn.waw.pl 23.01.02, 10:07
          Gość portalu: kostor napisał(a):

> kilka lat temu poczas transmisji meczu młodzieżówek polski i włoch którys z
          > reaktorów canal + powiedział coś w stylu --dobry mecz włoskich orląt.

Gdzie tu lapsus? Przecież popularną nazwą piłkarskich drużyn młodzieży do lat 21
          (niezależną od narodowości) jest słowo ORLĘTA.
          • Gość: acton Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.jedwab.net.pl 23.01.02, 16:36
            Gość portalu: Python napisał(a):

> Gość portalu: kostor napisał(a):
            >
            > > kilka lat temu poczas transmisji meczu młodzieżówek polski i włoch którys
            > z
            > > reaktorów canal + powiedział coś w stylu --dobry mecz włoskich orląt.
            >
            > Gdzie tu lapsus? Przecież popularną nazwą piłkarskich drużyn młodzieży do lat 2
            > 1
            > (niezależną od narodowości) jest słowo ORLĘTA.

Chyba jednak nie kolego:) Wydaje mi się, że nie ma np. włoskich orląt. MOżna tak
            mówić, ale nigdzie się to nie utarło. Inaczej z Polską. Polskie Orły, więc o
            młodzikach można powiedzieć orlęta. Nie czepiaj się, chodzi o zabawę.
        • Gość: Gipfel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warman.com.pl 31.01.02, 14:43
          Podczas finału MŚ Brazylia-Francja chyba red.Szpakowski komentował zagranie
          Francuzów: (fonetycznie) ZinedinE ZidanE do Petiego. Może nie zna francuskiego
          ale mógłby nauczyć się wymawiać kilka nazwisk (zwłaszcza Zidane'a).
      • Gość: nathan Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 14:13
        Pamiętam jak jeszcze w czsach świetności drużyny koszykarskiej z Pruszkowa
        transmisje z jej meczu przeprowadzała TVP 3. Komentował ten mecz red. Wojciech
        Zieliński. Po kolejnym, ładnym, włożeniu piłki do kosza z góry przez Tyrice`a
        Walkera, ten wypalił śmiesznie: -Walkerrrrrrr proszę państwa! I to już nie
        jest normalna wsadka! To już jest enbeaaaaaa!!! -
        Dosłownie! (nie powiedział enbiej, tylko enbea) :-).

Pzdr.
        • misza01 Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 15:08
          1)Drodzy kibice w Polsce, jeśli macie skądś brać przykład to róbcie to teraz w
          czasie tej transmisji
          2) Gdybyśmy mieli kilkanaście takich stadionów, to mecze w polskiej lidze,
          zapewniam Państwa, wyglądałyby zupełnie inaczej
          J. Laskowski, Canal+, komentarz do meczu Lech Poznań- Amica Wronki, Puchar
          Ligi, 02.10.01
          ku pokrzepieniu serc
          • Gość: kostor Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 21:36
            apropos red. zielińskeigo i wsadu walkera to za którymś razem tak się
            podescytował efektowną paczką że wykrzyknął "ależ czarny ten murzyn!!"
            • Gość: aimarek Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 21:55
              A pamiętacie jak parę lat temu pojawiła się na stadionach Europy moda na
              specjalne plasterki na nos, które miały poprawiać wydolność. Prekursorem tej
              mody w Polsce był nie kto inny jak Czarek "Terminator" Kucharski. W czasie
              wywiadu telewizyjnego Zydorowicz zapytał Czarka skąd wytrzasnął w Polsce takie
              cudo, na to Kucharz odpowiedział, że jest to zwyczajny plaster z apteki...
              • Gość: Picasso Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.one.pl 18.01.02, 22:09

red. Bogdan Chruścicki; Eurosport, sezon 2000/01

"Na belce Duffner, Duffi - znaczy się, wesołek, niezbyt przystojny, ale lubiany
                przez kolegów"
                • Gość: Mike Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 22:31
                  Red. Andrzej Zydorowicz - mś'98: Mija właśnie sześćdziesiąta minuta spotkania
                  USA - Stany Zjednoczone. Wynik 1:1.
                  • kezlok Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 22:45
                    "Przy piłce Zizou bo tak ma na drugie imę ten genialny Francuz" - o
                    zdrobnieniach imienia Zinedine Zidane, Dariusz Szpakowski Francja-Hiszpania
                    Euro 2000

"... kopnął tak niefortunnie, że piłka wylądowała w bramce!" - o
                    najpiękniejszym golu ME 2000 autorstwa Figo, mecz Portugalia-Francja (Andrzej
                    Zydorowicz?)

„ .. ten stadion na bardzo piękną architekturę w stylu wanny – robi wrażenie!” -
                    o stadionie w Rotterdamie, Dariusz Szpakowski Euro 2000

„... widzimy przykład dużego zainteresowania grą, o a na boisku jakiś
                    dżentelmen w dresach..” - Andrzej Zydorowicz o chuliganie podczas meczu
                    Hiszpania – Jugosławia, Euro 2000

"Znakomita technika użytkowa tego gracza" - ulubione powiedzonko Mateusza
                    Borka, Polsat podczas większości meczów LM

"A w Paragwaju zima" - Dariusz Szpakowski podczas Copa America w 1999r.

• kezlok Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 18.01.02, 22:55
                      A i jeszcze kilka:
                      "Blanc, Blank, Blą" - Polska-Francja 1995 (Parc des Princes), Dariusz Szpakowski

"Ojej to musiało boleć, ajjjć, wybity palec, oooojj, ahh, sam miałem proszę
                      panstwa wybity palec, więc wiem jaki to straszny ból, uhhhh..." - Argentyna-
                      Japonia, MŚ 1998 (Włodzimierz Szaranowicz?)

"Taka jest futbolówka" - w komentarzu po meczu Legia-Widzew 1997r (2:3),
                      Dariusz Szpakowski

• Gość: warwin Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.metronet.pl 19.01.02, 10:06
                        kezlok napisał(a):

> A i jeszcze kilka:
                        > "Blanc, Blank, Blą" - Polska-Francja 1995 (Parc des Princes), Dariusz Szpakowsk
                        > i
                        >
                        > "Ojej to musiało boleć, ajjjć, wybity palec, oooojj, ahh, sam miałem proszę
                        > panstwa wybity palec, więc wiem jaki to straszny ból, uhhhh..." - Argentyna-
                        > Japonia, MŚ 1998 (Włodzimierz Szaranowicz?)
                        >
                        > "Taka jest futbolówka" - w komentarzu po meczu Legia-Widzew 1997r (2:3),
                        > Dariusz Szpakowski
                        >

• koro Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 22.01.02, 12:25
                          I frank de bur wybija piłkę na aut, a za linią rozgrzewasię jego brat bliżniak
                          ronald de ber
                          • Gość: Gipfel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warman.com.pl 31.01.02, 14:51
                            Nie pamiętam kto: "W bramce Chelsea Ed za przeproszeniem de Chuj" - o bramkarzu
                            Ed de Goey.
                      • morel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 19.01.02, 18:02
                        kezlok napisał(a):

> "Ojej to musiało boleć, ajjjć, wybity palec, oooojj, ahh, sam miałem proszę
                        > panstwa wybity palec, więc wiem jaki to straszny ból, uhhhh..." - Argentyna-
                        > Japonia, MŚ 1998 (Włodzimierz Szaranowicz?)
                        nieee, to Jacek Banasikowski! ten jęk pana sprawozdawcy pamiętam do dziś...
                        pzdr.
                        • Gość: dobry Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 10.173.42.* 22.01.02, 10:37
                          morel napisał(a):

> kezlok napisał(a):
                          >
                          > > "Ojej to musiało boleć, ajjjć, wybity palec, oooojj, ahh, sam miałem prosz
                          > ę
                          > > panstwa wybity palec, więc wiem jaki to straszny ból, uhhhh..." - Argentyn
                          > a-
                          > > Japonia, MŚ 1998 (Włodzimierz Szaranowicz?)
                          > nieee, to Jacek Banasikowski! ten jęk pana sprawozdawcy pamiętam do dziś...
                          > pzdr.
                          tak, tak to Pan Banasikowski - najfajniejszy komentator tamtych mistrzostw ;-)
                      • Gość: seth Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 23.01.02, 22:20
                        Podczas meczu ligi NHL - Wizja - komentarz:
                        Mrowka:krazek jest okragly a bramki sa dwie
                        Wspolkomentator:nie krazek jest kanciaty
        • Gość: Gipfel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warman.com.pl 31.01.02, 14:47
          O wpadkach red. Zielińskiego można by długo.
          Np. Tyrice Walker w roli zawodnika wkładającego piłkę z góry do kosza.
          Nie mówiąc o tym, że dla red. Zielińskego prawie każdy rzut "był to tzw. rzut
          sytuacyjny".
        • Gość: cesarz Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 212.160.238.* 23.02.02, 18:50
          Gość portalu: nathan napisał(a):

> Pamiętam jak jeszcze w czsach świetności drużyny koszykarskiej z Pruszkowa
          > transmisje z jej meczu przeprowadzała TVP 3. Komentował ten mecz red. Wojciech
          > Zieliński. Po kolejnym, ładnym, włożeniu piłki do kosza z góry przez Tyrice`a
          > Walkera, ten wypalił śmiesznie: -Walkerrrrrrr proszę państwa! I to już nie
          > jest normalna wsadka! To już jest enbeaaaaaa!!! -
          > Dosłownie! (nie powiedział enbiej, tylko enbea) :-).

Po prostu powiedzial to po polsku: en be a, a nie z angielskiego en bi ej. Nic
          smiesznego. (tak jak en ha el czy en ejcz el???)
      • Gość: Mihalll Re: ZŁOTOUŚCI (publiczni) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 23:09
        Głównie trecet: Szaranowicz-Szpakowski-Zydorowicz

"Długa piłka, ale Podbrożny sadzi długie susy."
        "Krąży jak elektron wokół jądra Zbigniewa Bońka"
        "Wszyscy wstali ja też już stanąłem...na krześle, bo inaczej nic nie można
        zobaczyć"(wisła-real s.)
        "A oto dzisiejszy sędzia spotkania... Jerzy Engel"
        "Ładny rzut, taki w koszykarskim stylu!"
        "Wynik jest bez wątpienia bezbramkowy"
        "Mimo, że jest obrońcą podrywa swoich kolegów"
      • Gość: mardylas Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 23:40
        pamietam jak red. Bunio (pamietacie go jeszcze???:)) komentoweal mecz pilki
        noznej. W jednej z druzyn gral bramkarz Bugno (wymowa taka sama jak Bunio). I
        pare razy jak bramkarz chwycil pilke to redaktor mowil: Bugno, pewnych chwyt.
        Ale to nie ja Bunio, ale bramkarz Bugno.
        Jeszcze jedno powiedzenie uroslo do miary legendy. Wyscig Pokoju, zaciety
        finisz etapu, wygrywa Lech Piasecki, a uradowany komentator (chyba to byl
        Tomasz Zimoch, ale nie jestem pewien) krzyczy z calych sil: Wygrywa Piasecki.
        Piasecki, dziecko dwoch pedalow!!!! :)))
        • Gość: mardylas Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 23:45
          I jeszcze cos dorzuce:)) Dzisiejszy Teleekspres. Komentarz do meczu NBA 76ers-
          Hornets: Charlote pokonali Hornets:))) Malo nie spadlem z sofy:))))
        • Gość: Python Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.acn.waw.pl 23.01.02, 10:17
          > Jeszcze jedno powiedzenie uroslo do miary legendy. Wyscig Pokoju, zaciety
          > finisz etapu, wygrywa Lech Piasecki, a uradowany komentator (chyba to byl
          > Tomasz Zimoch, ale nie jestem pewien) krzyczy z calych sil: Wygrywa Piasecki.
          > Piasecki, dziecko dwoch pedalow!!!! :)))

Rzeczywiście to powiedzenia stało się legendą. Dobrze, że przyznałeś się, że nie
          jesteś pewien jego autorstwa. To nie Zimoch powiedział i nie o Piaseckim, tylko
          niezapomniany redaktor Ciszewskim. I w jego ustach zabrzmiało "Zwyciężył
          Stanisław Szozda - cudowne dziecko dwóch pedałów".

I jeszcze jedno słynne powiedzenie tego dziennikarza: "Na stadionie MAMY GDZIEŚ
          80.000 WIDZÓW". Nic lepiej nie oddawało stosunku naszych piłkarzy do kibiców.

• Gość: MIII Trochę tego się uzbierało :) (pare się powtarza) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 00:57
        Dariusz Szpakowski

"Dostałem sygnał z Warszawy, że mają już Państwo obraz, więc możemy spokojnie
        we dwójkę oglądać mecz"

"Po przerwie mróz nie zelżał, a wręcz przeciwnie, wiatr nie osłabł"

"Teraz pokażemy bramki z tego meczu dla tych, którzy widzieli, ale myślę, że
        chętnie obejrzą je jeszcze ci, którzy nie

widzieli"

"Piłka przeszła dwa metry między spojeniem słupka z poprzeczką"

"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach"

"Johann Cruyff dokonywał bardziej zmian taktycznych niż zmieniających taktykę
        zespołu"

"Norwegowie w czerwonych koszulkach i białych spodenkach, Polacy - w strojach
        odwrotnie pokolorowanych"

"Ta bramka nie mogła być uznana, gdyż - jak widać w powtórce - bramki nie było"

"I znowu niecelne trafienie..."

"Włodek Smolarek krąży jak elektron koło jądra Zbyszka Bońka"

"Strzelił w długi róg bramkarza"

"Sam boski i mocno ostrzyżony Vialli nie strzelił karnego"

„Mirosław Trzeciak zdobył gola po indywidualnej akcji całego zespołu".

„ .. ten stadion na bardzo piękną architekturę w stylu wanny – robi wrażenie!”

"Przy piłce Zizou bo tak ma na drugie imę ten genialny Francuz"

"Sędzia przedłużył dłużej połowe o 3 minuty, więc tyle to potrwa
        sekund.......... 180.

Andrzej Zydorowicz

"Obrońca wybił piłkę na tak zwany przysłowiowy oślep"

"W tym meczu Michajliczenko harował aż miło"

"Kibiców szwedzkich nie ma zbyt dużo, ale za to nie grzeszą urodą"

"Niemcy opierają swoje szanse na iluzorycznych argumentach, że piłka jest
        okrągła, a bramki są dwie"

"Potomek przodkow azteckich zaprezentował teraz charakterystyczne dla Azteków
        umiejętności wspinania się po

słupach..."

„Widzimy przykład dużego zainteresowania grą, o, a na boisku jakiś dżentelmen
        w dresach...” Hiszpania –

Jugosławia, Euro2000

"...Zubizaretta sięgnął po piłkę, która była po przeciwnej stronie boiska"

„Mendieta wcześniej uprawiał królową sportu".

"Mija właśnie sześćdziesiąta minuta spotkania USA - Stany Zjednoczone. Wynik
        1:1."

"Proszę państwa, Brazilianie są zwinni jak koci... " Zydorowicz

Włodzimierz Szaranowicz

"Piękna akcja koszykarzy Chicago Bulls, taka w koszykarskim stylu"

"Jego problemy uzewnętrzniają się w tatuażach, przedziwnych i wystrzyżonych
        fryzurach"

"Ciekawe co w Montpellier, bo zdaje się, że tam dzisiaj jakieś zamachy bombowe
        zapowiadali. Tak się składa, że

gdy odbywają się Mistrzostwa Świata, to zawsze temu towarzyszą jakieś
        dodatkowe atrakcje"

"Bramkarz włoski Delfino odbił krążek parkanami, zatańczył jeszcze na linii
        bramkowej, ale gola nie ma"

Inni

"... i tak jak wszyscy komentatorzy, przepraszam za wszystkie błędy, jakie
        popełniłem, ale taka jest piłka." -

Tomaszewski

"Ta radość jest niesamowita. Ludzie się bawią, tańczą się..." - Tomaszewski

"Giiigs!!! BRAWO!... Przepraszam, że powiedziałem "brawo", to może było
        niesportowe..." Tomaszewski

"Piłka z jakimś takim poznańskim smutkiem zatrzepotała w koszu Olimpii" -
        Krzysztof Ratajczak

"Sidorczuk popatrzył w lewo, w prawo - jaka duża ta bramka!" - Krzysztof
        Ratajczak

"Walkę sędziować będzie Koreańczyk Południowy" - Lucjan Olszewski

"Czechosłowak, sądząc po sylwetce, lubi sobie wypić Pilsnerka" - Lucjan
        Olszewski

"Niemiec bardzo się zmienił - to młodzieńcze oblicze zniknęło z jego twarzy" -
        Artur Szulc

"Może tym razem uda się nam połączyć z Bytomiem... Halo?! Nie, niestety, cisza
        kabla" - Andrzej Janisz

"Biegnie jeszcze na czele, ale nie widać już tej świeżości w kroku..." (o
        Irenie Szewińskiej)

"Kultura kładzenia trawy w Holandii jest istotnie wielka kultura" -
        Piechniczek

"Zdąży Dunga !!!! Nie zdąży !!! A jednak zdążył....." - Banasikowski

"Będzie bramkaaaa ...... chybaaaaa ....... tak jeeeest ...... a jednak
        nieeee." Banasikowski

"To bardzo szybki zawodnik, który ma przydomek szybki" - Banasikowski

"Laureat Blanc dostojnym krokiem pędzi w kierunku bramki." - Laskowski

"WooooWW!! To bardzo było bolesne!! Trafiła piłka w Sensiniego, Ups!! OOOOO !
        Uuuuuu !! Wybity palec. Bardzo

bolesna kontuzja. Sam to kiedyś przeżyłem i przyznam się szczerze, ze mało nie
        straciłem przytomności z bólu.

Odruchowo sam nastawiłem palec, ale ..." - Banasikowski

"Veron złapał się za włosy, a właściwie to nie miał się za co złapać, bo jest
        łysy." - Banasikowski

"Becker ożenił się, ma dziecko i teraz może zająć się już tylko tenisem" -
        Maciej Henszel

"Norwegia ma największy procent uprawianych sportowców" - Maciej Henszel

- Zgadza się pan, że zagrał pan dzisiaj bardziej inteligentnie? - Takie
        było założenie przed meczem, żebym był

bardziej cofnięty. Cezaregy Olbrycht z Jackiem Dembińskim

„To jest nasze szczęście ta nasza Renia. Znowu ją wszyscy wycałujemy. Może
        wreszcie rozprawiczy nasz worek z

medalami". Skrzecz

„Mówię Samprasowi, żeby mocniej liftował piłkę. Ale on mnie nie słucha. Ale
        jak ma mnie słuchać, skoro mnie nie

słyszy". Choynowski

„Polak zakończył rwanie, podobnie jak ci z państwa, którzy oglądali nasze
        poprzednie wejście". Artur Szulc

„O różnicach między Ligą Mistrzów a polską ligą, która na razie jest jak
        różnica między Izbą Lordów a izbą

wytrzeźwień, opowie państwu Tomasz Sianecki". Tomasz Lis

„W popielniku dla Wojtusia iskiereczka zgasła”. Wojciech Łazarek o wycofaniu
        się kilku firm ze sponsorowania

piłkarzy

„Nóż na gardle wiązał nam wtedy nogi”. Piotr Reiss

".....spadl z progu w kiepskim stylu" Miklas

"..... mlodszy z blizniakow Hautameki" Zielonacki

"pompuje prędkość nogami" Zielonacki

"Łookeerrr proszę państwa! I to już nie jest normalna wsadka! To już jest
        enbeaaaaaa!!!" Zieliński

"Ależ czarny ten murzyn!" Zieliński

"Na belce Duffner, Duffi - znaczy się, wesołek, niezbyt przystojny, ale
        lubiany przez kolegów" Chruścicki

"Wszyscy już wstali, ja także stanąłem... na krześle, inaczej bo nie jestem
        nic w stanie zobaczyć..." (Wisła-Real S.)

"Długa piłka, ale Podbrożny sadzi długie susy"

"...a teraz minuta ciszy piłkarzy Włoszech i Włoszech"

"Ronaldo, zwolnił akcje, rozejrzał się, poszukał wzrokiem Ronaldo i podał do
        Dungi"

"I oto w drużynie z kraju kwitnącej wiśni pojawił się polski akcent... kilku
        reprezentantów Japonii zagrało przeciwko

polskiej drużynie w przegranym przez nas 0:5 spotkaniu..."

"Wynik jedt bez wątpienia bezbramkowy"

"Na trybunach m in "Mik Jager"...

"Spojrzał na nich wymownie, jakby chciał powiedzieć nic nie mówiąc..."

"Panie sędzio, no dlaczego pan nie gwiżdże?! Panie Turek, niech pan już kończy
        to spotkanieee!!!!!!"

"Do przerwy prowadzimy z Holandią 2:1"
        • Gość: mat Re: Trochę tego się uzbierało :) (pare się powtarza) IP: *.ds2.agh.edu.pl 19.01.02, 10:09

Kamil Kosowski - 'Do Warszawy bym nie poszedł'

Orest Lenczyk - 'Baszczyński otrzymał kartkę za wierszyk do sędziego'

Radosław Kałużny - do sędziego w trakcie meczu z Widzewem - 'Za co k... ta
          kartka!?'

Maciej Szczęsny po meczu z Widzewem - 'Jestem baranem'

Grzegorz Pater o powołaniu do reprezentacji - 'Myślałem że to żart'

Franciszek Smuda po kolejnym słabym meczu Czerwca - 'Czerwiec to zawodnik
          bardzo delikatny. Jeśli jego się psychicznie skaleczy, to nie pozbiera się cały
          sezon'

Franciszek Smuda po meczu Wisła - Zagłębie (4:0) - 'Te trudności były widoczne
          w pierwszej połowie - graliśmy koninę'

Kamil Kosowski - 'Jak chcecie to napiszcie, że na razie gram za frytki. Na
          początek chciałbym zarabiać chociaż 100 razy mniej niż Rivaldo!'

Franciszek Smuda - 'Szymkowiak z raną na głowie woła: Idę grać!. Mówię mu:
          usiądź, niech idzie Beretka'(Uche Kalu)

Olgierd Moskalewicz zaraz po wyjeździe do Turcji - 'Nie wiem jak długo tu
          zostanę'

Franciszek Smuda o młodym pokoleniu piłkarzy Wisły - 'W takim wieku to oni
          powinni przewracać topole, gryźć przeciwnikowi nie powiem co'
          • Gość: SoSoS Szaranowicz w Zakopanem IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.01.02, 15:38
            Hannawald przegral o 0,4 s, przepraszam oczywiscie o 0,4 metra :))

W rzeczywistosci chodzilo o 0,4 pkt. :))
      • ant. Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 19.01.02, 16:26
        Gdzieś to już pisałem:

"proszę państwa Maciej Terlecki faulowany przez sędziego"
        "Widać tylko te jego uśmiechnięte zęby" - o kolarzu w S13
      • Gość: Camelo Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 192.168.128.* 19.01.02, 16:30
        "Piękny strzał w światło bramki."
        Krzysztof Ratajczak, teraz większość populacji
        "Na stadionie wrzawa, nikt nie stoi, nikt nie siedzi, wszyscy stoją!"
        Andrzej Zydorowicz
        "Koniarek w tej sytuacji zachował się jakby był w krzakach z butelką wina."
        Maciej Szczęsny
        "(o wygranym meczu) To piękny prognostyk przed kolejną klęska Polaków."
        Zbigniew Tylka
        "Źle przeprowadzony kontrakt przez polską reprezentację."
        Andrzej Zydorowicz
        "Niestety, strzelali niezbyt kąśliwie."
        Jacek Laskowski
        "Na boisko wychodza Beldzy i Holendrowie."
        Andrzej Zydorowicz
        "Dobra akcja Wrocławiaka rodem z Katowic."
        Tadeusz Kwaśniak
        "Przy piłce Czereszewski, jeden wzwód, drugi wzwód..."
        Tomasz Zimoch
        "Dobry strzał Mięciela, nie, to Zeigbo był."
        Cezary Góriew
        "Jest mi przykro żegnac się z państwem przy dotkliwej porażce naszej
        reprezentacji, siedząc w źle usytuowanej kabinie, mając przed sobą czarno-biały
        telewizor i brudną szybę."
        Andrzej Zydorowicz
        "Zawodnicy grają samodzielnymi akcjami, jak im nie wychodzi, to próbują w
        pojedynkę."
        Dariusz Szpakowski
        "Dziś mamy tylko 8 kilometrów ciepła."
        Andrzej Zydorowicz
        "Wydaje mi się, że Juventus nawiąże kontaktową bramkę po tej bramce."
        Zbigniew Boniek
        "Jak wspaniale mu zeszła piłka z tej nogi."
        Andrzej Zydorowicz
        "(o wydarzeniach 1997 roku) Zapamietałem też pojawienie się nowej gry
        komputerowej Quake II."
        Tomasz Łapiński
        "Przepraszam za spóźnienie, ale był traffic na highwayu."
        Włodzimierz Szaranowicz
        "Rivaldo, najskuteczniejszy strzelec, który znajduje się na 2 miejscu listy
        strzelców."
        Andrzej Zydorowicz
        "Tsemsadze trafił swojego partnera w Kecbaję!"
        Andrzej Zydorowicz
        "Najpierw zobaczą Państwo całkowite zaćmienie księżyca, a potem częściowe."
        Jacek Laskowski
        "Już brygada antyterrorystyczna (czyt. siły porządkowe) opanowuje sytuację w
        sektorze zajmowanym przez polskich kibiców."
        Andrzej Zydorowicz
        "Dziś nie zagra kontuzjowany Del Pierrrrro."
        Dariusz Szpakowski
        "(o Kałużnym) Bardzo dobra interwencja Kałuży."
        Andrzej Zydorowicz
        "Dostałem sygnał z Warszawy, ze mają już państwo obraz, więc możemy sobie
        spokojnie obejrzeć mecz we dwoje."
        Dariusz Szpakowski
        "Koniec pierwszej połowy na Wembley. Wszyscy kibice udają się do bufetu."
        Dariusz Szpakowski
        "Czerwiec w tym turnieju występował w barwach Widzewa, a było to w 1966 roku."
        Andrzej Zydorowicz
        "Świetne podanie do Diego Zoli, który pokonał bramkarza Anglików."
        Dariusz Szpakowski
        "Borussia w tradycyjnych czarno-białych barwach."
        Dariusz Szpakowski
        "Ten mecz jest tak bezbarwny jak i obraz."
        Jacek Laskowski
        "Szansa !!! Co ? Aj Jezus Maria !!!"
        Dariusz Szpakowski
        "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma."
        Dariusz Szpakowski
        "Pani Zosiu ! Proszę dwie kawy !"
        Dariusz Szpakowski
        "Powiem coś, jak będzie warte komentarza."
        Jacek Laskowski
        "Grał w meczu towarzyskim w mieście, w którym urodził się dwa tygodnie temu."
        Dariusz Szpakowski
        "Moleenar rozegrał najgorszy mecz swego życia: dwa razy faulowal w polu karnym
        z czego raz był rzut karny, strzelił bramkę, poza tym wydawało się, że nie ma
        szans upilnować Dahlina, a mimo to jego drużyna wygrała mecz... "
        Basałaj
        "Czereszewski... , Czereszewski... Dobre podanie do Czereszewskiego!"
        Jacek Banasikowski
        "Zaczał padać deszcz. Możnaby powiedzieć deszczyk."
        Jacek Banasikowski
        "Ten sędzia liniowy to jakiś gapcio."
        Jacek Laskowski
        "Bramka Dżeigby w 17 minucie."
        Jacek Laskowski
        "Czy może teraz reprezentacja zaatakuje... eeee tam!!!"
        Jacek Laskowski
        "Co to mialo być?"
        Jacek Laskowski
        "A jednak była bramka. No, niech będzie, mamy 1:0."
        Dariusz Szpakowski
        "Strzał i goooooooooooooooool by był."
        Chyba wszyscy :)
        "Alan Shearer, dla którego treścią życia jest futbol, nawet maturę z polskiego
        ustną zdawał z futbolu. Po prostu opowiadał o fascynacji tą dyscypliną. (po
        paru minutach) Oczywiście Alan Shearer maturę zdawał z języka polskiego a nie z
        angielskiego..."
        Dariusz Szpakowski
        "(o biatlonistce) Aż starch pomyśleć, co by było, gdyby strzelała celnie."
        Dariusz Szpakowski
        "Oczywiście żartuję, mówię poważnie."
        Dariusz Szpakowski
        "O panu Słabiku (sędzia) wszyscy związani z piłką w Polsce wiedzą, że
        niedowidzi."
        Jerzy Engel
        "Wielkie święto na stadionie, który został odbudowany, zniszczony i
        zbombardowany przed 6 laty."
        Dariusz Szpakowski
        "Fatalna interwencja Matyska... Matysika."
        Dariusz Szpakowski
        "Zagłębie wygrało dzisiaj z kelnerami. Jeszcze nigdy w Widzewie takich kelnerów
        nie widziałem."
        Franciszek Smuda
        "Podanie do Del Pierrrro, a ten się zgubił."
        Dariusz Szpakowski
        "Podbiegłem, kopłem no i wpadła."
        Mariusz Śrutwa
        "Legia mimo prowadzenia rozgrywa bardzo dobry mecz."
        Jacek Laskowski
        "Bramkarz za to zagranie powinien otrzymać co najmniej żółtą bramkę."
        Jacek Laskowski
        "Wtedy po raz pierwszy zastosowano nagłą śmierć całego zespołu."
        Dariusz Szpakowski
        "Filip de Wilwe"
        Andrzej Zydorowicz
        "Po przerwie mróz nie zelżał, wręcz przeciwnie, wiatr nie osłabł."
        Dariusz Szpakowski
        "(o Holendrach) Ależ to znakomity klub!"
        Andrzej Zydorowicz
        "Franki de Bul"
        Andrzej Zydorowicz
        "Brazylijczyk jak na razie głównie się dziwi."
        Tomasz Zimoch
        "Ten kruczowłosy brunet."
        Tomasz Zimoch
        "Źle wyrzucony wyrzut piłki z autu."
        Tomasz Zimoch
        "Koniarek niecelnie trafił piłkom w głowę."
        A. Szelong
        "Ładnie tam odpychał, ale zgodnie z przepisami."
        Jacek Banasikowski
        "Trzech zmian dokonał arbiter Brazylii prowadzący drużynę Jamajki."
        Dariusz Szpakowski
        "Sędzia sygnalizował spalony, ale chyba bardziej sygnalizował rękę."
        Dariusz Szpakowski
        "Hiszpańscy kibice domagają się faulu."
        Jacek Banasikowski
        "Starło się dwóch robotników."
        Andrzej Zydorowicz
        "Wielu dziennikarzy śmiało się, że powołuję Wojtka Kowalczyka. A on prosto od
        baru jest lepszy od tych, którzy grają."
        Janusz Wójcik
        "Prezesem związku powinien być twardy człowiek, najlepiej górnik taki jak ja."
        Marian Dziurowicz
        "Prawdę mówiąc nic nie widzę."
        Cezary Góriew
        "Patrzcie państwo, on tak jakby od niechcenia wsadził sobie piłkę."
        Włodzimierz Szaranowicz
        "Legia liczyła tutaj na zwycięstwo, by nie tracić dystansu do warszawskiej
        Legii i Wisły Kraków."
        Tomasz Zimoch
        "Sjergijusz Wiechowski"
        Tomasz Zimoch
        "A tak nota bene to chciałbym powiedzieć... Mogę?"
        Zbigniew Boniek
        "Kabanos Trzeciak"
        Wojciech Łazarek
        "Obrońca wybił piłkę na tak zwany, przysłowiowy oślep."
        Andrzej Zydorowicz
        "Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach."
        Dariusz Szpakowski
        "Na trybunach 10 tysięcy sympatyków tego nowoczesnego obiektu."
        Andrzej Zydorowicz
        "Zawodnicy uzupełniają przy bocznej linii pierwiastki śladowe."
        Andrzej Zydorowicz
        "Cały czas pada od 15 minut."
        Dariusz Szpakowski
        "Zapowiedziałem ministrowi Dębskiemu, że jeśli poprze idee przeniesienia meczu
        (z Chorzowa) do Warszawy, to wyrwę mu nogi z uszu."
        Marek Kempski
        "(do sędziego) Ty przekręcie p...lony, k... mać!"
        Andrzej Bledzewski
        "Włożył w walkę mniej wysiłku niż aktorzy filmów pornograficznych w dialogi"
        Andrzej Kostyra
        "Nowak zgubił piłkę, ale właśnie ją odzyskał, choć mu się nie udało, bo jej nie
        odzyskał."
        Andrzej Zydorowicz
        "Kapitalny strzał Szymkowiaka o dobre dziesięć metrów mija spojenie słupka."
        Tomasz Zimoch
        • Gość: nessie Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.acn.waw.pl 26.01.02, 21:06
          >Podbiegłem, kopłem no i wpadła."
          Mariusz Śrutwa

Nie wierze ze to powiedzial Srutwa, bo kilka razy sluchalem jego wypowiedzi i
          to chyba najinteligentniejszy z polskich pilkarzy.Juz bardziej pasowaloby to np
          do Piskuly z Amici lub kogos z Ruchu radzionkow
        • Gość: Gipfel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warman.com.pl 31.01.02, 15:10
          Mój zdecydowany faworyt red.Szpakowski po meczu Liverpool - Alaves: "miłe złego
          początki ale radosny koniec"
          Natomiast podczas meczu kiedy Liverpool prowadził 2:0 red. Szpakowski
          twierdził, że Alaves nie ma już szans na nawiązanie walki. Gdy Hiszpanie
          wyrównali powiedział, że wierzył w ambitnych Hiszpanów i że był pewien, że mecz
          będzie do końca emocjonujący.
      • Gość: Magz Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 19:28
        Podczas meczu Eurologi Maccabi Tel Aviv - Idea Slask Wroclaw w dn. 20.12.01
        komentator Polsatu Sport popisal sie wieloma lapsusami, min.:
        - koszykowka jest gra dialektyczna
        - teraz z pewnoscia chyba Skibniewski usiadzie na lawie
        - to byl blad mlodosci (o bledzie Skiby w jego pierwszym meczu w Euro)
        Glupot wygadywanych przez komentatora tamtego meczu bylo znacznie wiecej,
        niestety juz mi czesc wyleciala z glowy.
        • Gość: Treg Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 217.96.44.* 20.01.02, 13:22
          Jak szybki był Grzegorz Lato według św.p. Jana Ciszewskiego podczas MŚ w
          1974r.: " Lato na polu karnym, podaje do Tomaszewskiego... Tomaszewski rozbieg,
          wykopuje piłkę, piłka leci w okolice pola karnego Włochów...Lato...niestety
          Lato na spalonym...
          • Gość: misio Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.btinternet.com 20.01.02, 14:50
            Zimoch:

" a moze to ja juz tez przesadzam, moze to polak faulowal..."

"goool!!! nie ma!!!! Jezus Maria, co sie dzieje???!!! "
        • koro Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 22.01.02, 12:39
          Podczas Euro 2000-Zydorowicz.
          "wszystko wskazuje na to że Belgowie wygrają ale jak tak się nie stanie będe
          musiał bić się w piersi i posypać głowe popiołem"
      • Gość: andIIs Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 17:56
        Przemyslaw Babiarz - Olimpiada Zimowa w Albertville (chyba):
        "... a teraz zapraszamy na relacje z biegu na 1500m w lyzwiarstwie...
        figurowym!!!"

Wlodzimierz Szaranowicz do siedzacej obok Katarzyny Dowbor:
        "... i juz za dwie minety... yyy... minuty rozpocznie sie transmisja!!!"
        • Gość: Johny P. TVP1 obsługuje Zakopane 19-20.01. IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.01.02, 20:06
          Redaktor Kurzajewski w drodze do dziennikarskiego absolutu.
          Rozmowa z Robertem Mateją - nasz zawodnik z normalną miną bez cienia
          euforii lub radości. Co z resztą doskonale widać na ekranie.
          Redaktor opisuje to co widzimy: "Obok mnie Robert Mateja zadowolony i
          oczywiście usmiechniety" spojrzał na Mateję a on dalej żadnej mimiki "Robert
          no ...usmiechnij się". Buuuuhhhhhaaaahhhhaaaa. Prawie jak Pijanowski przed laty
          "No Magda pocałuj Pana"
      • Gość: mn Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.lubl.gazeta.pl 21.01.02, 07:26
        W. Szaranowicz po skoku A. Malysza w Zakopanem............." to nie jest zaciety automat, ale juz dobrze
        wystrzelony..."
        • Gość: Jimbo Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 10:13
          Rzut wolny ...Mcallister !! Mcallister strzelcem bramki !
          Tak , chyba jemu to zaliczą , bo gol był samobójczy ! - Szpakowski

Piękna akcja Polaków ! Można by ją pokazywać prawie codziennie - Lubański

Komentator : Ach..Gdyby tak niżej Kosowski strzelił !
          Dziekanowski : Tak mu właśnie chciałem zaproponować .

Jedyne co zmienił Hyppia w porównaniu do poprzedniego sezonu to koszulkę.. -
          Szpakowski

Jeżeli mówimy o polskich akcentach , to nie sposób wspomnieć Zbyszka Bońka -
          Szpakowski

18 lat miał Santa Cruz , gdy 3 lata temu przechodził do Bayernu ,
          za parę dni skończy 20 . - Szpakowski

To zawsze trenerzy jak patrzą na zawodników i widzą , że są smukli , wysuszeni
          , to wiedzą , że są w formie ... - Szaranowicz

Ona ma ten problem uchwytu i twardych tyczek - Szaranowicz o Monice Pyrek

Trochę speszony Sosnowski - pierwszy raz widzi żywego Indianina - Kostyra

Jak widać nie zawsze wysocy strzelają bramki - J.Tomaszewski

Rzut karny ! Strzał w długi róg i bramka - Krzoska

Nie ma dzisiaj na boisku Ruja Costy - Zydorowicz

Savio ! Sekwencja wzwodów brazylijczyka ! - Borek

Miłe złego początki i radosny koniec- Szpakowski

Wygrała drużyna zdecydowanie chyba lepsza - J.Tomaszewski

Fred Grim - jego pozycja w drużynie jest niezagrożona..... chociaż
          depcze mu po plecach Bogdan Lobont - Krzoska

Schodzi Arveładze , który nie może zaliczyć tego spotkania do udanego.....
          ...za udane .. - Krzoska

Powrócił słynny pocalunek z Mistrzostw Swiata i Mistrzostw Europy -
          Laurent Blanc i Fabien Barthez...Po to w koncu Blanca sprowadzono na Old
          Trafford ! - Andrzej Janisz

W drużynie panuje umiarkowany optymizm - rozmawiałem z trenerem Franciszką Smudą
          Zydorowicz
          • misza01 Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 21.01.02, 13:15
            "Dobry wieczór Zbyszku, a w zasadzie buona sera (piszę jak wypowiedział)."
            Szpakowski do Bońka

5 ostatnich minut radiowego komentarza T. Zimocha do meczu Broendby- Widzew
            94/95. Absolutne MŚ.Częściowo już cytowane:
            Wracajcie Polacy, wracajcie, brońcie się, Duńczycy będą strzelać"
            "Wybił na aut..daleko...jak najdalej...bohater"
            "Panie Ahmed, 92 min, nie było przerw, nie było kontuzji, dlaczego pan nie
            przerywa tego spotkania? Panie Turek dlaczego pan nie gwiżdże?! Turku kończ ten
            mecz!!!!
            "Adam Małysz polskiej piosenki"
            Kurzajewski o Krawczyku
            "Jeszcze Polska nie zginęła walczymy do końca"
            A. Zydorowicz, finał IO 1992 Pol-ESP
            "Jutro Adam małysz ma urodziny, nie będzie go w kraju, bo przygotowuje się do
            kolejnego konkursu PŚ, ale niech będzie obecny w naszych myślach"
            P. Babiarz

• Gość: Ania Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 217.153.52.* 21.01.02, 14:15
        Genialna ocena odległości skoku przez pana Szaranowicza:
        -U-ła, proszę państwa, to był świetny skok, zdecydowanie lepszy niż jego
        pierwszy, tamten miał tylko 125 metrów, a teraaaaz... 120 metrów.
        • Gość: kostor Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.01.02, 18:30
          szaranowicz wczoraj :
          -miejmy nadzieję ze walter hoffer zdecyduje sie skakać z wyższej belki
          -najlepsi skakali z dalszej odległosci
        • pc Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 26.01.02, 19:51
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Genialna ocena odległości skoku przez pana Szaranowicza:
          > -U-ła, proszę państwa, to był świetny skok, zdecydowanie lepszy niż jego
          > pierwszy, tamten miał tylko 125 metrów, a teraaaaz... 120 metrów.

hmm... ja to bym ujął inaczej:

"-UUUUUUU-Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" (C)Włodzimierz Szaranowicz
      • Gość: robal Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 13:15
        "Kibiców szwedzkich nie ma zbyt dużo, ale za to nie grzeszą urodą" - Andrzej
        Zydorowicz, tv
        "Może tym razem uda się nam połączyć z Bytomiem... Halo?! Nie, niestety, cisza
        kabla" - Andrzej Janisz, radio
        "Oto Dennis Rodman, od którego odeszła biała żona" - Włodzimierz Szaranowicz,
        tv
        "Walkę sędziować będzie Koreańczyk Południowy" - Lucjan Olszewski, tv
        "Czechosłowak, sądząc po sylwetce, lubi sobie wypić Pilsnerka" - Lucjan
        Olszewski, tv
        ---
        MŚ Francja 98 - ech, tu były zbiory przecudne...
        "...obluzowały się przytrzymywacze siatki" - Szpakowski (Brazylia-Szkocja)
        "- Iwanow ładnie przyjął piłkę na piersi..." - Banasikowski (Bułgaria-Paragwaj)
        "W pobliżu Toftinga jest Michael Schumacher ... yyyyy oczywiście Laudrup" -
        Banasikowski (Brazylia-Dania, bodajże)
        "(o Overmarsie) Overkamp" - Antoni Piechniczek
        ---
        Sydney 2000 - też się działo
        "Korzeniowski przez wiele tygodni komputerował monitorowanie swojego chodu." -
        Włodzimierz Szaranowicz, TVP
        "U nas jest do południa poranek, a u Państwa noc, więc dobranoc." - Marek
        Jóźwik, TVP.
        "Michael Johnson biegnie teraz tak jak podbiega się do autobusu", "Ciekawe czy
        Marion Jones pobiegnie w finale w stroju kosmicznym", "Teraz widać, ile kręci
        sie tu dziwnych owadów podobnych do nietoperzy" - Włodzimierz Szaranowicz, TVP
        "Jego czerwone kask, koszulka i spodenki to efekt tego, że sędziowie maja dwa
        przyciski" - Marek Rudziński, PR1
        ---
        i inne kwiatki...
        "Montenegro Savicevic" - Dariusz Szpakowski TVP, (Montenegro, oznacza
        narodowość piłkarza - Czarnogórzec)...
        "Bracia-bliźniacy Frank i Ronald de Boerowie, z których większość gra w
        Barcelonie" - Dariusz Szpakowski (TVP).
        "Otrzymał bardzo silny ból brzucha bramkarz gospodarzy" - Edward Durda (Wizja
        Sport).

I to by było na tyle... przynajmniej na razie...
      • Gość: hex! Schwarzenneger - skecz roku. IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 00:08
        Witam,

Przeczytalem mase gagow, ktore nadeslali internauci i rzeczywiscie wiele z nich
        jest wyjatkowa. Mi osobiscie zabraklo jednej wypowiedzi bodajze pana
        szaranowicza sprzed 2 lat z turnieju czterech skoczni, kiedy adas malysz byl na
        szarym koncu. Otoz startowal zawodnik, ktory o ile wiem skonczyl kariere -
        Reinhart Schwarzenberger. Byla druga seria chyba drugiego konkursu i komentator
        ze strasznego podniecenia rzucil :

"Tak, tak, tak, wielki skok schwarzennegera. Ops! Przepraszam to oczywiscie nie
        byl szwarceneger tylko szwarcenberger. Szwarceneger jest zbyt solidnie
        zbudowany zeby skoczyc tu 110 [?] metrow. Chociaz ostatnio sflaczal"
      • Gość: Robert Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.internetia.pl 23.01.02, 08:12
        Podam dwa.
        Pierwszy radiowy znany z opowieści mojego taty (lata sześćdziesiąte).
        Ernest Pol (Górnik Z.) strzeliłgola i opowiada o tym reporterowi.
        Achim poszoł lewym skrzidłem.Podoł bala do mie.
        Siadła nalacz.
        Dupnołem.
        Pacza.
        Siedzi.
        Drugi telewizyjny był to wywiad telewizyjny z 18-nasto letnim debiutującym w G.Z. i w lidze Waldkiem
        Matysikiem,który popełnił błąd po którym Ruch Ch. strzelił wyrównującego gola.
        Zydorowicz przedstawił Matysika jako bardzo zdolnego juniora (chyba medalistę ME juniorów) i
        zauważyłżejest jakiś smutny.Zapytał o przyczynę.Na to Matysik .
        Mom łeski w oczach bo żech zawalił ta brama po kieryj Ruch wyrównoł,my w Zobrzu Ruchu nie lubimy
        i nie wiem co bydzie w szatni.
        Pozd.Robert
        • _majkel Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 23.01.02, 10:53
          komentarz do meczu śląska z efesem pilsen:
          "(...) Bajer to młody doświadczony zawodnik ...w podróżach po europie (...)"
          • Gość: monte Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.intech.pl 23.01.02, 17:50
            Olimpiada w Seulu,walka bokserska,autora niestety nie pamiętam:

"...no i biją się prosze państwa.Biją się i dziobią,jak te dwa koguty
            tymi dziobami obutymi w rękawice."
      • Gość: oneworld Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.njp.gliwice.pl 23.01.02, 22:59
        Kochana redakcjo, najpiekniejsze wpadki szanownego redaktora Miklasa mozna
        znalezc na forum strony www.skokinarciarskie.com, temat "komentarz pana
        Miklasa" Same perelki! ^^
      • p8 Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy 23.01.02, 23:59
        red.Szeląg, publiczny.

"wspaniała akcja drużyny radzieckiej.."
        mecz... Anglia-Finlandia EMŚ 2002.

I największa gwiazda polskiego komentatorstwa sportowego, genialny filozof
        futbolu red.Andrzej Zydorowicz.

"Na trybunach 20tys. irańskich kibiców z czego większość na własnym polu karnym"
        USA-Iran Francja98

"i o to bliżniacy de Boer, z czego większość gra w Barcelonie..."

i Zydorek w roli komentatora meczu hokejowego:
        "i huknął z półobrotu jak kowboj na prerii"

panBozia
        • Gość: Anka Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 03:04
          Złotousta w tej plejadzie komentatorów spotowych jest pani Szapołowska na
          tegorocznych Telekamerach , żebrząc w obecności tak szacownego gościa J.Ironsa
          o jakiś mały epizodzik w Zemście u Wajdy. Ohyda!
          • Gość: Yaskier Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 213.77.2.* 25.01.02, 14:50
            Całkowice popieram! Żenada!!!
      • Gość: palb Re: ZŁOTOUŚCI 2001/2002 - wpisujcie lapsusy IP: 10.0.2.* 24.01.02, 11:15
        "Jan Żelezny zdobył w sporcie więcej niż można było" - P. Babiarz podczas
        Mistrzostw Świata w LA
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka