Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na E...

IP: *.chello.pl 11.08.09, 17:18
    czemu gortat blokuje mecz?
    Obserwuj wątek
      • Gość: eeee Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na E... IP: *.centertel.pl 11.08.09, 17:25
        link nie działa
      • Gość: hmmm Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na IP: 80.50.133.* 11.08.09, 17:31
        Zenek jak to miało być śmieszne, to powiem Ci, że się nie udało !!!
      • Gość: Gurtat Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:31
        Czemu ludzie w hali WOGOLE nie kibicuja ? Pierwszy raz widze hale
        zapelniona wylacznie piknikami :| Oby na ME bylo lepiej, bo teraz
        jest tragedia. Nie mowie o grze, bo ta jest ok.
        • garcia6 Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na 11.08.09, 17:58
          Jest niezle ale powinno byc lepiej...Gdyby nie Logan i "trojki" bylyby
          baty...Rozgrywajacy slabo...slaba gra bez pilki...za malo ruchu zbyt
          statycznie...sam rozgrywajacy nic nie zrobi...kazdy zawodnik powinien sam sobie
          wypracowywac pozycje by ulatwic rozgrywajacemu zadanie...TO PODSTAWOWA
          ZASADA...i to co bylo mowione w przerwie...zawodnicy pod koszowi...
          • Gość: Olwap Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 20:04
            Ale trzeba brać pod uwagę to że Chorwacja to 6 drużyna z Pekinu i oni grają ze
            sobą juz kilka lat a nasi raptem dwa tygodnie takze ja uwazam ze porażka tylko 4
            punktami nie jest złym wynikiem.
      • Gość: doogee Jaka TV? IP: *.chello.pl 11.08.09, 17:40
        Nie wiecie jaka telewizja będzie obsługiwała ME? Bo jeżeli TVP to będzie
        tragedia. Czy oni mają kamery jeszcze z lat 80-ych??? Jakość obrazu wyraźnie
        odbiega od obecnych standartów, a i komentarz jakiś niemrawy
        • Gość: Gurtat Re: Jaka TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:50
          Stary, a czy to wazne ? Zwroc uwage na doping, a raczej na jego
          brak. Przy takiej atmosferze ja bym zasypial nawet przy jakosci HD.
          • Gość: doogee Re: Jaka TV? IP: *.chello.pl 11.08.09, 17:56
            Jestem pewny, że na ME doping będzie już normalny, bo z moich obserwacji wynika,
            że większość kibiców którzy się wybierają wywodzi się z siatkówki. Za to na
            poprawę jakości transmisji w przypadku gdyby ME obsługiwała TVFarfał nie ma
            żadnych szans
            • Gość: spoo Re: Jaka TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 18:08
              Czyli trąbki bombki i piszczałki dotarły już do koszykówki. A ten dj z remizy
              też będzie?
          • Gość: Krejzol Re: Jaka TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:56
            dokładnie, 5 tysięcy ludzi na hali i taka cisza... nawet spiker przestał juz sie
            wysilać żeby tych pikników rozkręcić. Co do TV to nie wiem po co w ogle to
            pisałeś. O co Ci chodzi? ja do komentatorów nic nie mam. Pan Piotr Sobczyński od
            kilkunastu lat komentuje mecze kosza (w ostatnich latach troche mniej bo kochana
            publiczna w ogóle kosza nie pokazuje...shit) .Pan Mirosław Noculak to wybitny
            znawca koszykówki, były trener w Polsce i USA. Ja nie zauważyłem żadnych
            denerwujących szczegółów. Są ok. Jakośc transmisja też dobra, może Ty masz
            problem z telewizorem. Ja sie cieszę ze ME bedą w publiczne jTV. Wreszcie moją
            ukochaną dyscyplinę zobaczy więcej osób.
            • Gość: doogee Re: Jaka TV? IP: *.chello.pl 11.08.09, 18:09
              Do Noculaka nic nie mam ale Sobczyński mnie irytuje bo jest monotonny i "szary"
              jak cała Telewizja publiczna. A co do jakości obrazu to niestety nie wina mojego
              telewizora ale kamer Telewizji Polskiej.
              • Gość: Domino Re: Jaka TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 20:55
                Jakość jest taka, bo pewnie oglądasz sygnał na ziemny, a ten jest
                gorszy od tego na satelicie.
      • Gość: koszykarek Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na E... IP: *.satfilm.net.pl 11.08.09, 18:08
        Co do kibiców - mam wrażenie, że siedzą tam tylko fani siatkówki, którzy jak
        nie mają kogoś kto im krzyknie rączki w górę i klaszczemy albo robimy fale, to
        nie potrafią dopingować. Tak to jest jak mecze robi się w mieście w którym nie
        ma koszykarskiej ekstraklasy.

Co do komentatorów - Mirek Noculak to jest przegość. Niestety Piotrek
        Sobczyński to człowiek, który powinien pozostać przy komentowaniu figurówek
        lub kolarstwa. Jeśli ktoś twierdzi, że jest on fajnym komentatorem koszykówki,
        to chyba nie ma w domu Polsatu Sport albo C+. Adromowi z Polsatu i
        Michałowiczowi z C+ to może on co najwyżej buty czyścić. Najlepsza para
        komentatorów to Adrom i Noculak. Ich duet moim zdaniem jest w tej chwili poza
        wszystkimi.
        Zresztą nawet jego redakcyjny kolega Ryszard Łabędź bije go na głowe.

Co do relacji TVP - dzięki Bogu, że w zeszłym roku TVP wróciła do pokazywania
        meczów kosza i mogli w minionym sezonie potrenować. Niestety błędem TVP jest
        to, że relacje ze spotkań ligowych przygotowuje za każdym razem ekipa z innego
        miasta (zwykle z tego w którym jest najbliższy ośrodek TVP). Polsat miał dwie
        ekipy, które robiły relacje z ekstraklasy koszykarzy. Zawsze te same więc
        logiczne, że wychodziło im o niebo lepiej.
        • Gość: doogee Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na IP: *.chello.pl 11.08.09, 18:19
          No właśnie, dawno nie oglądałem kosza na publicznej, za to dosyć często na
          Polsacie, a przede wszystkim na C+. I może dlatego cały czas jakość dzisiejszej
          transmisji mnie irytuje. Ale szczerze mówiąc Polacy radzą sobie nawet nieźle
          • Gość: hmmm Re: Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na IP: 80.50.133.* 11.08.09, 18:22
            To ja już wolę Sobczyńskiego z Noculakiem niż Michałowicza z tego
            jego "pompką" :P
      • Gość: lary Polska - Chorwacja. Pierwszy sparing kadry na E... IP: 85.128.102.* 11.08.09, 18:21
        I non stop ten sam problem. Powtorka akcji gdy trwa mecz. To nie pilka nozna.
        Tu akcje trwaja sekundy i nie rozumiem tego. Trzeba przeszkolic realizatorow.
        Bo bedzie plama na mistrzostwach. Co do dopingu - tragedia. Na szczescie w
        grupie Polacy graja we Wroclawiu. Tam o atmosfere jestem spokojny...
      • Gość: aaa Polska - IP: *.cust.tele2.pl 11.08.09, 18:31
        slaby doping w tej lodzi
      • Gość: jedrek Te pompatyczne tytuły wyborczej :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 18:52
        Nastawione tylko na to żeby jak najwiecej ludzi klikneło...
        A ja tu ogladam mecz, i widze raczej kabaret. Polacy sie przewracaja
        :) gubia piły i rzucaja za 3. A gortat ? cos strasznie sztywny,
        zobaczymy moze sie rozkreci ale jak narazie dallas może oddetchnąć z
        ulgą :D
        • Gość: Scep Re: Te pompatyczne tytuły wyborczej :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 18:57
          Moze i przesadzają ale przesadzasz również i Ty bo skoro mówisz, ze ogladałeś
          tylko przewracających sie Polaków to chyba ogladałeś inny mecz. Rzucali za 3? co
          ty nie powiesz .A widziałeś ze większosc z tych rzutów była celna?! już pewnie
          nie...
          • Gość: h Re: Te pompatyczne tytuły wyborczej :D IP: *.zone9.bethere.co.uk 11.08.09, 19:42
            co złego w rzucaniu za trzy?
            • Gość: Skimal Re: Te pompatyczne tytuły wyborczej :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:15
              Według Schetyny rzucanie za 3 jest baardzo złe :D
        • tovijan Re: Te pompatyczne tytuły wyborczej :D 11.08.09, 19:00
          Jak na pierwszy mecz - jest ok, problemem troche rozgrywający ale na pewno
          rozwiazaniem nie jest Logan. Ogolnie najlepsza kadra jaka pamietam, normalnie z
          czołówką Europy jaką jest Chorwacja powinniśmy dostać lanie - a jest .. dobrze:)
          Pozdro dla kibiców.
      • Gość: AZS Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: 89.229.51.* 11.08.09, 19:00
        Świetny mecz Polaków.
        Zakładając, że grali bez Lampe i Roszyka (bardzo by się przydał na
        Planinica), to było rewelacyjnie.
        Gortat jak Gortat, ale warto zwrócić uwagę na to co robi Szewczyk -
        mądrość i spryt w grze.
        Czekam na środę, może być jeszcze ciekawiej, tylko niech nikt już
        nie daje rozgrywać Loganowi.
      • Gość: Kibic Niestety Gordad gwiazda jest tylko w GW IP: *.promax.media.pl 11.08.09, 19:03
        tak naprawde jest to gracz sredniego a moze i nawet przecietnego
        eruopejskiego poziomu ktorego nikt w druzynach takich jak Chorwacja
        i lepsze sie nie boi i ktory w meczach z takimi zespolami nie ma
        szans na odgrywanie pierwszoplanowej roli.
        O tym jaka jest roznica miedzy przereklamowanym przez GW Gordadem a
        dobrym europejskim zawodnikiem z NBA przekonal Ukić. W toronto gra
        ogony a tutaj nasz gwiazdor mu do piet nie dorwnywal i jedna akcja
        od kosza do kosza niczego tu nie zmienia...
        • Gość: Kudlaty_71 Re: Niestety Gordad gwiazda jest tylko w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:37
          ...typowy polski znafca...żenada...
      • Gość: carmelo Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.tktelekom.pl 11.08.09, 19:03
        Szkoda, ale to tylko sparing i mecz można zaliczyć do udanych xD
        Jutro rewanż :D
        Liczyłem, że Gortat więcej pokaże, ale i tak dobrze grał xD
        Logan tak długo na 1 to był błąd-widać było, ze jako 2 grał świetnie...
      • Gość: :) Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: 217.98.53.* 11.08.09, 19:04
        Troche ta koncuwka meczu kiepska ale ogólnie było dobrze:P <cool>
      • Gość: MiszczMiszczuk Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: 89.72.11.* 11.08.09, 19:05
        Czy Wyborcza moze podawac indywidualne zdobycze punktowe, czy to za skomplikowane?
        Czy telewizja moze sie postarac by jakos byla porownywalna chociaz z
        osiagnieciami techniki z konca lat 90.?
      • Gość: mchammer Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:07
        krótko mówiąc : Szewczyk MVP meczu
        • Gość: n Re: Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing ka IP: 62.61.56.* 11.08.09, 19:15
          Jak na pierwszy mecz w tym składzie było dobrze.
          Śmiać się chce z tych wszystkich "znawców", którzy piszą, że Gortat grał słabo.
          Rozumiem, że dla was liczy się tylko atak...
          Vujcić nie istniał gdy krył go Gortat, widać co ten chłopak wyniósł z NBA. W
          Europie się tak nie gra.
      • Gość: SWD Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.ryb.abpl.pl 11.08.09, 19:13
        Nie wiem czego sie tak czepiacie tego Gortata. W 1 kwarcie nie dostal zadnego
        podania pod kosz wiec logiczne, ze nic ciekawego nie pokazal, bo co mu po
        oddanych rzutach z poldystansu jak nie umie rzucac. W 2 kwarcie pokazal na co
        go stac. A takie gadanie, ze jest przereklamowany albo porownywanie go do
        Ukicia jest smieszne. Dwie inne pozycje, dwie rozne kultury gry i inne zadania
        na parkiecie. Ogolnie panuje zamieszanie spowodowane brakiem zgrania, ale jak
        na pierwszy sparing w nowym skladzie jest OK.
      • Gość: JA Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.09, 19:16
        Zagrali świetny mecz. Jutro będzie lepiej!
      • Gość: low Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.olsztyn.mm.pl 11.08.09, 19:18
        Całkiem niezły mecz w wykonaniu Polaków. Pozwolę odnieść się znów do transmisji telewizyjnej, która była na bardzo niskim poziomie. Liczenie punktów przeciwnikowi, opóźnione aktualizacje wyniku, brak wyświetlanego zegara czasu (jedynie w końcówkach kwart) oraz przedstawienie innych statystyk jedynie w połowie meczu umieszcza TVP w lidze z Ugandą i Singapurem. O wyświetlaniu statystyk pojedynczych graczy, obserwacjach typu "run" czy informacjach, skąd były zdobywane punkty już nie wspomnę.

Być może wymagam zbyt wiele, przecież i tak najważniejsza jest gra, a ta była całkiem, całkiem, jednakże organizując europejską imprezę warto by zadbać o europejski poziom. Obawiam się kompromitacji naszej telewizji i mniejszej przyjemności oglądania...
        • Gość: doogee Re: Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing ka IP: *.chello.pl 11.08.09, 20:35
          Dokładnie. Transmisja na poziomie lat 70-ych XX wieku. Jednym słowem żenada.
          Miejmy nadzieję, że na ME będzie całkiem inaczej bo jak nie to kompromitacja
        • Gość: Domino Re: Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 21:25
          Tylko musisz pamiętać, że na sparingu nie ma tej kasy dla tv co będzie
          na EuroBaskecie. Po za tym na pewno będzie inna grafika i też
          pracownikom tv będzie zależeć bardziej na tym żeby nie dać plamy
      • Gość: ble ble Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.213.38.84.otvk.pl 11.08.09, 19:24
        Brawo Loganan dobrze grałeś gdyby nie ta 4 kwarta wszystko by było spoko.
      • Gość: huffy gortat zagrał jak w NBA... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 11.08.09, 19:30
        czyli parę minut i trafił raz no może dwa,przecież tak wygląda gra
        pana Gortata za wielka wodą!!!Super tytuł.
      • minasz Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... 11.08.09, 19:45
        fajnie to wygladało tylko co bedzie jak nie bedzie wchodzic 3ka????????
        w pierszej kwarcie gralismy na niesamowitym procencie zreszta rywale tez
      • Gość: znawca Gortat jest cienki jak sik pająka IP: *.chello.pl 11.08.09, 19:51
        drętwus, zero rzutu za trzy, zero techniki i dryblingu. jednym słowem porażka.
        • Gość: n Re: Gortat jest cienki jak sik pająka IP: 62.61.56.* 11.08.09, 19:52
          haha.. a to dobre, zero rzutu za trzy:D
          co za ludzie tu piszą?!
        • Gość: gc hehe IP: *.zone9.bethere.co.uk 11.08.09, 19:54
          hehe dobre. popieram
        • Gość: SWD Re: Gortat jest cienki jak sik pająka IP: *.ryb.abpl.pl 11.08.09, 20:08
          gosciu skoncz trolowac i wyjdz na dwor pocwiczyc...typowy "znafca" sportowy...
          • Gość: fgth Re: Gortat jest cienki jak sik pająka IP: *.zone9.bethere.co.uk 11.08.09, 20:15
            mysle ze głeboko ukryta ironia powina byc napisana bardziej wyraziscie np.:
            "co wy tu barany wypisujecie?"
      • Gość: pico74 Polska - Chorwacja 78:82. Pierwszy sparing kadr... IP: *.aster.pl 11.08.09, 19:53
        wedlug mnia paczka Gortata byla po podaniu Koszarka. komentarz bardzo slaby.
        liczy to nie umie ani sobczynski, ani noculak. logan mial osiem punktow,
        rzucil trojke i wedlug naszych tv-ogaldaczo-opowiadaczach mial wtedy na koncie
        10 oczek. ciekawe...
      • Gość: PPierce34 Szubarga pogarda? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.08.09, 19:59
        Czy wy też zauważyliście że Cris Szubarga nie nadaje sie do kadry. Że odstaje poziomem i wogole nie jego loty? Top co on wyprawia to wielki żal. Kolega mówił że on dobrym obroncą jest. A tu Popocvic 3 trojki walnał. Gość nie podaje tylko biega z piłką w te i we wte....porażka....żeby tylko skiba sie wyleczył....
        • Gość: hmmm Re: Szubarga pogarda? IP: 80.50.133.* 11.08.09, 20:03
          Może się tak daleko jak poprzednik nie posunę w sądach nad
          Szubargą, ale o wiele lepiej wyglądała gra naszej reprezentacji z
          Koszarkiem i Loganem. Najlepszy był Szewczyk.
      • Gość: Jola Czemu nie gra Czarek Trybański? IP: *.chello.pl 11.08.09, 20:03
        ostatnia nadzieja białych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka