kosmaty5 21.04.07, 23:40 Czy ktoś zna i czy jest to wogóle możliwe, aby swoją pracę czyli jakiś projekt architektoniczny zaprezentować interaktywnie przez Internet? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: program do prezentacji grafiki przez Internet 22.04.07, 01:32 Co rozumiesz przez "interaktywnie"? A tak przeważnie, to odpowiedni plik (czy grupę plików) umieszcza się na serwerze i podaje link... ale nie wiem, czy akurat o to Ci chodzi. Odpowiedz Link
kosmaty5 Re: program do prezentacji grafiki przez Internet 23.04.07, 17:11 Chodzi mi o coś takiego, że nie wysyłam swojej pracy do klienta (bo mogę nie zobaczyć pieniędzy :) ). Tylko to co widzę na ekranie swoim on także widzi. Jak pokazuję coś myszką to on to widzi. Może też tą myszką także sterować aby na przykład zadać pytanie dotyczące jakiegoś elementu na rysunku. Rozmawiamy na przykład przez telefon i omawiamy projekt. Nie muszę jeździć 10 razy aby konsultować każdą pierdółkę. Odpowiedz Link
beata_ Re: program do prezentacji grafiki przez Internet 23.04.07, 19:53 Hmmm... nie wiem, czy nie służy do tego "zdalny pulpit" czy "pomoc zdalna", czyli opcja wejścia w Twoj komputer z zewnątrz... Czy to jest bezpieczne - sam sobie odpowiedz. Może jednak istnieć coś, o czym nie wiem, bo wielu rzeczy jeszcze nie wiem, niestety :-) Odpowiedz Link
kosmaty5 Re: program do prezentacji grafiki przez Internet 26.04.07, 10:46 Poszedłem tym tropem. Tropem zdalnego pulpitu i znalazłem polską firmę viappy.pl która daje prezentację. Mają tydzień darmowy. Wszystko ładuje się automatycznie, pełne szyfrowanie, może nie wygląda pięknie, ale robi to co ma robić :). To działa tylko w momencie połączenia, więc wygląda na bezpieczne rozwiązanie. Tak więc dziękuje za rade. Odpowiedz Link
graphdesign Re: program do prezentacji grafiki przez Internet 23.04.07, 22:48 Witam, niestety widzę same problemy... zaczynam: 1. komputery musiałyby ustawione jako serwery (obydwa - jeżeli miałaby to być komunikacja dwukierunkowa w pełnym zakresie), chodzi o to, że każdy z dwóch kompów - u Ciebie i u klienta musiałby być serwerem, tzn. działać po prostu w internecie jako "udostępniacz" plików. Ty bez problemu możesz tak sobie kompa ustawić ale wątpię czy klient sie zgodzi i będzie to umieć zrobić. 2. nie radzę korzystać ze zdalnego pulpitu, jego funkcje są bardzo ograniczone a poza tym jest dość ryzykowne dla "zdrowia" komputera, bardzo łatwo wtedy załapać jakiegoś wiruska. Widzę też pewne światełko w tunelu (ale bez emocji, zaraz Cię zgaszę): - możesz przygotować swoją pracę w jakimś programie do trójwymiaru a później wszystkie elementy wpakować do interaktywnej animacji flash, zrobić z tego stronkę www, wrzucić na serwer i możesz się bawić z klientem. Wady: trzeba to umieć zrobić, to naprawdę wyższa szkoła jazdy, jest to też bardzo czasochłonne i jeżeli zlecisz to komuś to tak kosztowne, że opłaci Ci się do klienta jeździć 5 razy dziennie taksówką i to najdłuższą trasą.. Wiem, że nie są to zbyt dobre wieści ale tak to widzę; może ktoś wpadnie na jakiś lepszy pomysł i napisze, sam wtedy skorzystam ponieważ czasem tez tak bym chciał robić a animacji nie chce mi się robić bo czasu brak... pozdrawiam: Paweł studio@graphdesign.xtp.pl www.graphdesign.xt.pl Odpowiedz Link
camel_3d c2c 24.04.07, 10:58 :) zainstaluj skype lub msn, kamere i zrob tele konferencje:))) Odpowiedz Link