Dodaj do ulubionych

Jaką książkę ostatnio czytaliście?

• Gość: basturk zamierzam sobie kupić:atlas klimat. woj śląskiego IP: 80.51.254.* 28.01.04, 15:08
    • kaner Re: Jaką książkę ostatnio czytaliście? 28.01.04, 15:12
      Zaniedlugo zabiore sie za Terrego Pratcheta :)

yeeeaaaahhh :)
    • szczypior74 J.Irving - Czwarta ręka 25.02.04, 17:32
      • katek18 Re: J.Irving - Czwarta ręka 26.02.04, 08:17
        O! To coś nowego? Dużo Irvinga czytałam, ale na ten tytuł jeszcze nie trafiłam.

Kate, co ostatnio czytała "Pachnidło" a teraz "Nie wiem jak ona to robi".
        • szczypior74 Re: J.Irving - Czwarta ręka 26.02.04, 08:24
          dorwałam ją w bibliotece miejskiej
          mają tam spory wybór irvingów ;o)
    • basturk chyba jakąś ambitną książkę bym skubnął co polecac 26.02.04, 10:21
      chyba jakąś ambitną książkę bym skubnął co polecacie???
      coś mnie nosi na jakąś powiesć biograficzną kogoś znanego cy cus takiego.. ale
      sie wstrzymam i poczekam co mi polecicie..
      • arturgold Re: chyba jakąś ambitną książkę bym skubnął co po 26.02.04, 11:19
        też się wziąłem za tolkiena żeby zdążyć przed premierą powrotu króla w kinach.
        Nie byłem dotychczas na żadnej czesci żeby nie sugerrować się przed
        przeczytaniem. Liczyłem że może przy okazji powtórzą 2 pierwsze części a liczyć
        można niestety jak zwykle tylko na siebie :/

powieść biograficza powiadasz ;) jeszcze nie miałem okazji się zmierzyć ale
        słyszałem że bardzo ciekawa jest Marlin Monroe(egzystencjalna i pouczająca i
        smutna) i Marlina Mansona(jak chcesz wiedzieć czemu taki jest) a ze swojego
        doświadczenia mogę polecić Heroinę Tomasza Piątka to raczej broszura niż
        powieść ale warto spróbować, jesli nie chwycisz po 2 pierwszych zdaniach to nie
        czytaj dalej. Autor pierwsze 13 stron pisał ponoć 2 lata :))
        • Gość: basturk Re: chyba jakąś ambitną książkę bym skubnął co po IP: 80.51.254.* 26.02.04, 15:32
          co do tolkiena to były puszczane 2 poprzednie cześci ale na poczatku stycznia
          tuż przed wejsciem powrotu króla.. byłem na tej czesci i przyznam ze
          zakonczenie filmu różni sie od końcówki książki ale nie bede ci zdradzał..
          dzięki za polecenie książki.. mam jakąś taką ochotę żeby skubnąć troche kultury
          znowu ;)
          • arturgold Re: chyba jakąś ambitną książkę bym skubnął co po 26.02.04, 15:35
            tez w kuncu byłem na powrocie króla a reszte dociagne na dvd :( , nie podobała
            mi się ta sztuczna dramaturgia. Jeśli chcesz o kulturze to jednak nie
            polacam :) to jest klimat ala Masłowska czyli nic z kultrua wspólnego nie ma :)
            • Gość: magi Paulo Coelho IP: *.tsi.tychy.pl 05.03.04, 00:01
              PIELGRZYM
              No i polecam.
              Zwykłym ludziom...
              • basturk Re: Paulo Coelho 05.03.04, 00:10
                oooo magi co prawda nie czytałem ale jush mi sie podoba....
                jeszcze za nic sie nei wziąłem ale zamierzam chyba własnie za tą ..
                jakos tak mi pasuje
    • egon17 Flet z mandragory - Waldemar Łysiak 05.03.04, 00:30
      To mój ulubiony pisarz. Do książki powróciłem po raz czwarty. Nic nie straciła
      na aktualności...
      • basturk Re: Flet z mandragory - Waldemar Łysiak 05.03.04, 00:31
        oooo no to fajna musi byc... qrde musze zahaczyć o kulture...
    • szczypior74 MSSR 22.07.04, 09:15
      czyli międzynarodowe standardy sprawozdawczości finansowej, brrr

• zyta_1 Re: MSSR 22.07.04, 09:17
        szczypior74 napisał:

> czyli międzynarodowe standardy sprawozdawczości finansowej, brrr

Te brrr to stanowczo za mało to jest całe brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr papa
        >
    • fockx PL-BOY :) 22.07.04, 10:51
      Przezabawna książka o kulisach polskiego wydawnictwa Playboya :) Polecam
      wszystkim wraz z drugą częścią, bo naprawdę przezabawna :)
    • Gość: basturk Wstańcie, Chodźmy. wspomnienie Papieża zanim IP: 80.51.254.* 23.07.04, 11:19
      Wstańcie, Chodźmy. wspomnienie Karola Wojtyły zanim został papieżem. Fajnie
      sie czyta i bardzo ciekawe.polecam
    • salo Folwark zwierzęcy 11.08.04, 13:18
      Ciekawostka:

Studentka przeszukuje półki jednej z katowickich bibliotek. Nie znajduje
      książki, więc prosi bibliotekarkę o pomoc. - Może znajdzie mi pani jeszcze
      jakiś egzemplarz "Folwarku zwierzęcego" Orwella? Bardzo pilnie potrzebuję -
      mówi przymilnie.
      - A gdzie pani szukała? - pyta surowo bibliotekarka.
      Studentka: - W dziale beletrystyka.
      Bibliotekarka: - Nic dziwnego, że pani nie znalazła. Proszę poszukać w dziale
      zoologia i botanika.

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2222819.html
      Hehehehe, właściwa pani na właściwym miejscu ???
      • Gość: Paweł Re: Folwark zwierzęcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:32
        Jakby napisali, że to była Biblioteka Śląska to wcale bym się nie zdziwił. A,
        racja, w bibliotece śląskiej bibliotekarka najpierw by się w komputerze
        upewniła, że chodzi o botanikę. Toż to paranoja z informatyzacją BŚ,
        szczególnie w odniesieniu do książek wielotomowych (z magazynu potrafią
        wyjechać kilka razy pod rząd wszystkie możliwe tomy książki, ale nie ten, który
        się zamówiło :-).
        • salo Re: Folwark zwierzęcy 17.08.04, 11:35
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Jakby napisali, że to była Biblioteka Śląska to wcale bym się nie zdziwił. A,
          > racja, w bibliotece śląskiej bibliotekarka najpierw by się w komputerze
          > upewniła, że chodzi o botanikę.

:)
          Tym sposobem pewnie "Rzeźnia nr 5" znajduje się w przemyśle spożywczym,
          a "Blaszany bębenek" w dziale muzycznym ;)
    • Gość: Paweł Śladem radexa: ksera, ksera, ksera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:30
      Kampania wrześniowa się zbliża...
      • little_john Re: Śladem radexa: ksera, ksera, ksera... 14.08.04, 22:38
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Kampania wrześniowa się zbliża...

Spokojnie jeszcze można się pobyczyć. Jak byłem studentem to 2 dni przed
        egzaminem na przeoranie książki w zupełności wystarczały.
        • Gość: Paweł Re: Śladem radexa: ksera, ksera, ksera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 09:06
          > Spokojnie jeszcze można się pobyczyć. Jak byłem studentem to 2 dni przed
          > egzaminem na przeoranie książki w zupełności wystarczały.

A co studiowałeś? Bo na moją algebrę w czerwcu dwa dni nie starczyły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka