Dodaj do ulubionych

Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza...

26.01.11, 14:17
Sukienka jest z H&M i napewno kojarzycie ją, góra pudrowy róż a dół czarny, góra jakby kopertowo zakładana i dekolt spory. Nie mam żadnego biustonosza plunge, bo najchętniej nosze balkonetki (miękkie, tylko z fiszbinami) ale pod ta sukienkę się żaden z moich biustonoszy się nie nadaje, nawet jak się podepnie materiał tak żeby zmniejszyć dekolt.
I teraz szukam biustonosza spełniający kryteria: rozmiar 70E ( rozmiarówka brytyjska i takie biustonose najlepiej mi leżą), cielisty, pudrowy róż, w ostateczności biały czy ecru, plunge i żeby nie był grubo wykładany jakimiś gąbkami i w miare gładki.
No i cena , ponieważ jak przypuszczam nie będzie za często użytkowany to tak do 120 zł cena by mi pasowała. Biustonosze kupuje przez net ale tylko w polskich sklepach ale nie znalazłam nic godnego uwagi, może wam coś wpadnei w oko bo ja nawet nić droższego z takimi kategoriami nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 14:47
      A Effuniaki ogladalas?
    • kasiadj07 Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 14:47
      A myślałaś o Effuniakach? Spełniają wszystkie Twoje kryteria. Plunge znajdziesz beżowy lub perłowy, a pudrowy wpadający z róż HP - w wyższym mostkiem niż plunge, ale nie tak wysokim jak w balkonetkach (mi nie wystaje z największego nawet dekoltu). Tylko zwróć uwagę, że rozmiarówka jest nieco inna, bo są ściślejsze od brytyjczyków i najlepiej skorzystać z kalkulatora na stronie sklepu.
      • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:00
        Nigdy nie miałam żadnego effuniaka bo one mi na straszne pancerze wyglądają, chyba że się myle...
        Jak mi nic nie zostanie to będe zamawiać i próbować i będe się musiała przeliczyć z ich rozmiarówką.
    • ania.biulandia Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:00
      Pierwsze, które przychodzą mi do głowy to:
      Freya Deco cielista
      Masquerade Tiffany plunge Ivory
      Keia Isabella cielista
      Cieliste/pudrowe plunge Ewy Michalak
      • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:13
        > Pierwsze, które przychodzą mi do głowy to:
        > Freya Deco cielista
        Fajna tylko sporo za droga :) ponad 200 zł kosztuje
        > Masquerade Tiffany plunge Ivory
        nie moge znaleźć sklepu z tym biustonoszem ale bardzo mi sie podoba :)
        > Keia Isabella cielista
        nie kojarze i nie moge wyszukać jak wygląda
        > Cieliste/pudrowe plunge Ewy Michalak
        no nie wiem czy nie będe musiała tu próbować, tylko czy jak nei pasuje to można zwrócić skoro są szyte na zamówienie ? hmmm
        >
        • kasienka.body Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:19
          > nie moge znaleźć sklepu z tym biustonoszem ale bardzo mi sie podoba :)

Tiffany ivory jest dostępny w wielu sklepach :)
          Np. w Body jest pełna rozmiarówka:

www.body.sklep.pl/product-pol-241-Panache-Masquerade-Tiffany-Plunge-Ivory-Biustonosz.html
          • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:24
            ooo no faktycznie nie zaglądłam do body, ale cena nie ta :( a nie będzie jakiejśpromocji na ten model w najbliższym czasie ??
            • kasienka.body Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 19:20
              Raczej nie w najbliższej przyszłości, bo to model z bazówki, a modele bazowe w przeciwieństwie do sezonowych nie są przeceniane.
        • pierwszalitera Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:35
          klakierka napisała:

> no nie wiem czy nie będe musiała tu próbować, tylko czy jak nei pasuje to można
          > zwrócić skoro są szyte na zamówienie ? hmmm

Naturalnie, że można zwracać. To normalny sklep www.ewa-michalak.pl/ i nie szyje się na zamówienie, chyba, że chodzi o jakieś bardzo specjalne rozmiary. Jeżeli nosisz 70E, to u effunika pewnie 75DD, ja noszę dokładnie ten sam rozmiar. Ale skorzystaj lepiej z kalkulatora na stronie sklepu. Effuniaki nie są bardzo pancerne i robią chyba najlepszy plungowy dekolt z możliwych. No i cena bezkonkurencyjna. Jednem problemem może być, że effuniak wypchnie ci biust do przodu i ta sukienka stanie się za ciasna w biuście. ;-)
          • maith Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 19:42
            Nie wiem, o co chodzi z zamówieniem. Bo rozmiar pewnie 75DD nie jest żadnym wyjątkowym, wymagającym specjalnych zamówień.
            Jeśli stanika nie ma w rozmiarówce dostępnej w sklepie i ktoś zamawia rozmiar na swoje wymiary, wtedy przepisy o zwrocie konsumenckim nie działają.
            Effuniaki plunge na pewno nie są pancerne, a jeszcze im konstrukcje zmieniają się wraz z rozmiarami, czyli na Twój rozmiar powinny być w ogóle wyjątkowo łagodne.
        • ptasia Isabella Keia 26.01.11, 16:53
          Tu Isabella:
          stanikowa-alternatywa.pl/biustonosze/32-isabella-nude.html
          Cena przyjazna chyba.
    • thorgalla Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:12
      Ta?
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2594339,2,1,sukienka.html
      Śliczna jest ale 100% poliestru :(
      • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:18
        tak ta :) własnei biedziłam się jak to wkleić, poliester owszem ale ja nie do tańca potrzebuje tylko do stania i chodzenia bna pewną okazje :) na takie coś się nada :)
    • pitupitu10 Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:36
      A może Gossardy? To najbardziej wycięte plunge jakie znam, lekko usztywniane, a i 70E chyba mają w ofercie. Nie wiem niestety czy jakiś polski sklep je ma w ofercie ale swego czasu były na Allegro.
      • pitupitu10 Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 15:39
        O, znalazłam w Bradei:
        www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_cosmetix_rozowy
        • ptasia Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 16:52
          z Gossardów tam jest więcej, też
          www.bradea.pl/promocje/biustonosz_gossard_squeeze_me_plunge_neon_nude
          www.bradea.pl/promocje/biustonosz_gossard_showtime_rozowy
          www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_gossard_superboost_zloty
    • sbarazzina Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 16:07
      A moze cos z Audelle, Constance albo Fiore:

www.onlyher.pl/products/167/p/501/search//?&Rozmiar=49&Dost=100&
      Maja bardzo niski mostek, a oba robia dodatkowo super dekolt, zwlaszcza Fiore :)
      • kasienka.body Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 19:22
        >zwlaszcza Fiore :

a mnie się Constance baaardzo podoba i leży super :)
        • sbarazzina Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 20:55
          kasienka.body napisała:

> >zwlaszcza Fiore :
          >
          > a mnie się Constance baaardzo podoba i leży super :)

Wiem, sama mam Constance i bardziej mi się podoba niż Fiore. Ale Fiore chyba robi lepszy dekolt.
    • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 20:15
      dzięki dziewczyny może się w takim razie skusze po raz pierwszy na effuniaka :) a jak by zrobił za duzy biust to będe szukac dalej :)
      • ola_pozytywna Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 20:30
        On Ci zrobi taki biust, że omatkozcórką. I mam na mysli nie "za duży biust", ale apetyczny i taki...pięknie podany:)
        • moniach_1 Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 20:32
          Ostatnio się kilka dziewczyn poakazało na balko w Satine od Dalii, tu jest za 105 zł:
          www.twojabielizna.pl/
    • makami_kasia Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 20:46
      Polecam Zarę plunge pudrowy róż.

makami.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=63&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=8
    • aankaa Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 22:14
      a to www.noszebiustonosze.pl/producers/12/p/281
      widziałaś ? wygodniczek jakich mało
    • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 22:16
      a z effunika będzie lepszy ten nowy perełka czy ten cielisty? jak myślicie ??
    • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 22:32
      Dobrze a rozmiar na kalkulatorze u Ewy Michalak wyszedł mi 75C lub D ( w biuście mam 95-96 cm) pod biustem ściśle 75 cm. Brytyjczyki mi dobrze leżą te 70E (czasem F , najbardzije lubie miękkie panache albo curvy kate), czasem próbowałam węższego obwodu 65 ale niestety nie czuje się komfortowo :/
      To wobec tego na effuniaka celować jednak w 75 pod biustem i nic nie odejmować a w biuście brać C czy D ??
      • pierwszalitera Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 26.01.11, 22:44
        klakierka napisała:

> Dobrze a rozmiar na kalkulatorze u Ewy Michalak wyszedł mi 75C lub D ( w biuści
        > e mam 95-96 cm) pod biustem ściśle 75 cm.

A zmierzyłaś biust w pozycji na pieska czyli równoległej do podłogi? Bo coś mi się nie chce wierzyć. W effuniakowym kalkulatorze nie mierzy się biustu normalnie. Ja mam podobne wymiary 74/94, pochyło 99 i kalkulator wyrzuca mi 75DD, mój brytyjski rozmiar to zwykle 32E. Curvy kate mam 32E. Effuniaka lepiej nie odejmować, może się nawet zdarzyć, że ta 75-tka będzie odczuwać się bardzo ciasno. Moje wszystkie 70-tki są luźniejsze od effuniakowych 75-tek. I żadne C, albo D, nie zmieścisz się. Zacznij od DD.
        • klakierka Re: Kupiłam sukienkę, potrzebuje biustonosza... 27.01.11, 06:14
          :) dzięki, zdam się na twoje doświadczenie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka