grave_digger 04.07.12, 22:52 Pytanie do posiadaczek - dobrze podtrzymuje biust? zwłaszcza duży biust. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azymut17 Re: Freya Deco strapless 05.07.12, 06:53 Zależy jak definiujesz duży biust. Deco jest ponadto dużomiskowe, co komplikuje sprawę, bo bierze się z reguły inny rozmiar niż zazwyczaj. Im biust większy, tym rozjazd jest większy. Trzeba nastawić się albo na zakupy stacjonarne albo na wymianę. Z tego, co pamiętam z czasów pracy w sklepie, bardziej niż o rozmiar chodzi o stopień jędrności biustu (ale to też nie jest regułą), bo miski w tym straplesie mają tendencję do odstawania. Może kształt? Ja byłam zadowolona, no ale dobrałam sobie 32D :-) Widziałam jednak okolice 30FF-34F, które leżały (i trzymały) dobrze. Jeśli nie masz dostępu do naszej Galerii, możesz pooglądać zdjęcia na Balkonetce, zobaczysz, jak on leży. Nie wiem, czy nosiłaś kiedyś bezramiączkowiec - żaden nie będzie trzymał na mur beton, bo tak się nie da. Nie będzie też super zbierał i podnosił biustu. Taka konstrukcja. Będzie natomiast biust unieruchamiał, trochę podnosił i nadawał kształt. Odpowiedz Link
sybla1 Re: Freya Deco strapless 05.07.12, 09:26 Naprawdę zależy od biustu, i nie tylko od rozmiaru. Mojego lejącego i miękkiego 32G totalnie nie ntrzyma, w 32G miska jest nawet ok (zwykle wybieram dużomiskowce - asymetria), ale koszmarnie odstaje, obwód nieco luźnawy. 32FF trzymał lepiej, ale tylko dlatego, że był wyraźnie za mały, mostek wisiał w powietrzu i robiły się buły. 30G - to samo, 30GG jeszcze gorzej, mostek odstawał a w miskach luzy. Z ramiączkami leżał nawet w porządku, no ale na co mi strapless z ramiączkami? :P. Żeby nie było, że tylko narzekam na Deco - model plunge uwielbiam, robi mi cuda z dekoltem i jest bardzo wygodny. Strapless też zresztą jest wygodny, nawet ten za mały. Najlepiej byłoby po prostu zmierzyć stacjonarnie i to pod okiem kogoś doświadczonego, mnie też oceniała pani w sklepie i wzmocniła tylko decyzję o niekupowaniu z powodu niekompatybilności. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Freya Deco strapless 06.07.12, 09:33 dziękuję za odpowiedzi. wkrótce w domu będę miała dwa rozmiary. nie miałam nigdy takiego stanika, ale teraz potrzebuję go do pewnej sukienki. dokupiłam silikonowe ozdobne ramiączka w razie wu. musi pasować, bo inaczej się powieszę ;) mam 36 FF/G Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Deco strapless 06.07.12, 10:03 Spokojnie, odrzuć w ogóle opcję sznura ;-) Jeśli nie będzie pasował, to napisz, jest na rynku jeszcze dużo straplessów w Twoim rozmiarze, więc coś na pewno się znajdzie. Jak nie ten, to inny :-) Odpowiedz Link
grave_digger Re: Freya Deco strapless 06.07.12, 21:06 doszedł jeden. nie jest źle, może być, ale wydaje mi się, że w silikonowych ramiączkach trzyma lepiej. Odpowiedz Link
kakunia.k Re: Freya Deco strapless 18.07.12, 22:33 noszę panaszowe 30GG, kaśkowe 30H/HH, natomiast deco strapless - 30G. leży bdb :) bardzo go lubię :) nawet skakanie na trampolinie przetrzymał, i biustu nie wypuścił :) Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Freya Deco strapless 18.07.12, 22:56 Ja go mam w rozmiarze 32F (faktycznie jest dużo-miskowy, bo to o jedną mniejsza miska, niż bym brała w innych modelach), i przy dość bezproblemowym i zwartym biuście jestem b. zadowolona z podtrzymania w wersji strapless. Nawet w nim mnie silikonowe paski nie odparzają nadmiernie. Odpowiedz Link