Dodaj do ulubionych

Hunkemoller - 3

29.07.12, 16:36
Poprzednie dwa wątki się zarchiwizowały więc zakładam trzeci.
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,102464459,102464459,HUNKEMOLLER.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,81842656,82727166,Re_Bodique_by_Hunkemoller_.html
W Berlinie weszłam z ciekawości do ich sklepu i o dziwo wyszłam ze stanikiem ;-)
www.hunkemoller.de/bugel-bh-cup-b-h-2564.html
W 85H było tylko kilka modeli (w tym minimiser), a ten mój Marilyn wygląda jak stare wzornictwo Triumpha - full cup, dość wysoki mostek, szerokie ramiączka. Za to jest niezmiernie wygody, chyba najwygodniejszy ze wszystkich moich staników, lepszy nawet od Caitlyn, bo materiał miseczek jest elastyczny i dopasowuje się do ciała.
No i cena bardzo przyzwoita - regularne 23 euro czyli poniżej 100 zł.

Niestety miseczka H to chyba granica ich rozmiarówki, za to mniejsze modele były ładniejsze i z powodu wyprzedaży miały niższe ceny.
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: Hunkemoller - 3 29.07.12, 17:35
      magdalaena1977 napisała:

> W 85H było tylko kilka modeli (w tym minimiser), a ten mój Marilyn wygląda jak
      > stare wzornictwo Triumpha - full cup, dość wysoki mostek, szerokie ramiączka. Z
      > a to jest niezmiernie wygody, chyba najwygodniejszy ze wszystkich moich stanikó
      > w, lepszy nawet od Caitlyn, bo materiał miseczek jest elastyczny i dopasowuje s
      > ię do ciała.

Sama posiadam dwie sztuki Marilyn w rozmiarach 70E i 70F, w kolorze czarnym. Faktycznie full cup, ale bardzo wygodny. Kiedyś używałam jako stanika sportowego do tańca i stanik pms-owy, bo dobrze trzymał i jednocześnie łagodny dla ciała. Lubię go za też za te szerokie, wygodne ramiączka. I w odróżnieniu od full cupów Triumpha nie rakietował, a robił całkiem ładny okrągły kształt.
      • izas55 Re: Hunkemoller - 3 30.07.12, 09:41
        Dziewczyny, ale to jest chyba kontynentalna rozmiarówka?
        • magdalaena1977 Re: Hunkemoller - 3 30.07.12, 09:57
          No taka nieokreślona ;-) ale bliższa kontynentalnej.

Ja zwykle noszę 38FF albo 38G Elomi / Freya, a z Hunkemollera 85H było dobre, a 85G za małe.
        • pierwszalitera Re: Hunkemoller - 3 30.07.12, 10:20
          No niby kontynentalna, ale jakby trochę większa. Przynajmniej ten konkretny stanik. Ja noszę normalnie 32E, a ten pasuje mi też w 70E. Tylko w czasach górki przedmenstruacyjnej noszę 70F. Moim zdaniem ten stanik jest dobry dla nieco stożkowego biustu, szerokiego i okrągłego w podstawie, ale potrzebującego mniej głębokości, za to elastycznego wykończenia na górze. Ale trudno porównywać mi ten full cup z innymi stanikami. Na mnie balkonetki zbierające biust w kuleczki zupełnie nie leżą, nawet te od Hunkemoellera.
          • izas55 Re: Hunkemoller - 3 30.07.12, 12:58
            No więc na mnie balkonetki też nie leżą. Najlepiej jednak mi po drodze z fulcupami i halfcupami, więc bym chętnie spróbowała. Nic to, może się wybiorę na jakieś weekendowe zakupy do Berlina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka