Dodaj do ulubionych

Komunikacja sklepy - forum

15.12.12, 09:42
Mamy na forum różne wątki promocyjne, o nowościach, imprezach bra-fittingowych itp. Zaglądacie tam? Czy uważacie, że inna forma komunikacji ze sklepami byłaby lepsza? A jak to wygląda ze strony sklepowej/producenckiej - macie jakieś sugestie, jak byłoby łatwiej/fajniej/bardziej bezpośrednio komunikować się z forumkami? Czy wolicie do tego celu używać np. FB?
Bardzo fajnie, że mamy na forum przedstawicieli i sklepów, i części producentów, i fajnie byłoby wykorzystać to do maksimum, dla obu stron :o)
Obserwuj wątek
    • kasiadj07 Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 09:47
      kis-moho napisała:

> Mamy na forum różne wątki promocyjne, o nowościach, imprezach bra-fittingowych
      > itp. Zaglądacie tam? Czy uważacie, że inna forma komunikacji ze sklepami byłaby
      > lepsza?

Szczerze mówiąc, do wątków promocyjnych nie zaglądam, nie interesują mnie promocje w sklepach gdzieś na drugim końcu Polski. Ciekawią za to promocje w moich ulubionych sklepach / u ulubionych sprzedawców i tylko do takich wątków zaglądam. Wolę szukać informacji bezpośrednio u źródła.
      • kis-moho Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 10:04
        > Szczerze mówiąc, do wątków promocyjnych nie zaglądam, nie interesują mnie promo
        > cje w sklepach gdzieś na drugim końcu Polski. Ciekawią za to promocje w moich u
        > lubionych sklepach / u ulubionych sprzedawców i tylko do takich wątków zaglądam

Hmm, w sumie to istotny argument... A nie bałabyś się, że pierwsze dziesięć-piętnaście wątków na stronie to będą wątki sklepowo-producenckie i inne dyskusje będą słabo widoczne?
        • kasiadj07 Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 21:31
          A nie bałabyś się, że pierwsze dziesięć-pię
          > tnaście wątków na stronie to będą wątki sklepowo-producenckie i inne dyskusje b
          > ędą słabo widoczne?

Swego czasu na forum faktycznie wydawało się, że to tylko słupek ogłoszeniowy, bo inne wątki ginęły w natłoku reklam. Nie neguję więc potrzeby istnienia obecnych wątków zbiorczych:)
          Ja po prostu ich nie czytam, po latach eksperymentów noszę staniki jednej tylko firmy, więc promocje w przeróżnych sklepach mnie nie interesują. Ale jeśli szukałabym czegoś konkretnego, to wtedy faktycznie warto byłoby sprawdzić, gdzie to można kupić najtaniej.
          Szerzej ujmując temat, drażni mnie zamieszczanie istotnych informacji tylko na FB. Mam wrażenie, że osoby nie wchodzące w bezpośredni kontakt ze sprzedawcami są traktowane przez niektórych z nich jak klienci drugiej kategorii. Ale może to tylko moja subiektywna opinia :P
    • yaga7 Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 10:27
      Ja lubię ten wspólny wątek o promocjach, bo dzięki temu zaczęłam przeglądać polskie sklepy, w których normalnie nie kupowałam. A tak, to się okazało, że można jednak coś ciekawego i tańszego znaleźć.
      Na pewno nie szukałabym tych informacji w wątkach sklepowych, bo nie jest to dla mnie wygodne.

Natomiast do wątku o nowościach zaglądam rzadko, bo w polskich sklepach nowości są zwykle droższe niż w sklepach zagranicznych.
      • roza_am Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 13:45
        Ja mam podobnie jak Yaga. Zaglądam do wątku o promocjach, bo interesują mnie zwłaszcza te ze sklepów internetowych. Nie wyobrażam sobie wyszukiwania info o promocjach w poszczególnych watkach sklepowych, nie przy tej liczbie sklepów. Wolę też nasz wątek od strumienia aktualności na FB, bo w wątku są tylko posty na temat, a na FB pełno dodatkowego szumu informacyjnego.

Nie poluję na nowości, więc tego wątku nie śledzę. Jeśli na bieżąco przeglądam FB, to ogólne info o nowościach samo przychodzi.

Spotkania bra-fittingu - aktualnie mnie nie dotyczy, więc nie śledzę. Ale mam do tego wątku sentyment. Jest taki lobbystyczny :) Ciekawa jestem, czy nowe forumki z niego korzystają?
    • anna-pia Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 17:28
      Nowości i imprezy brafittingowe ignoruję, więc nawet gdyby było 15 wątków na stronie, to by mi nie przeszkadzało, ominę wzrokiem i tyle. Natomiast jeśli chodzi o wydarzenia (tzw. eventy), to wolałabym, żeby każdy miał swój wątek, jak spotkanie w Warszawie niedawno, z jasnym tytułem, np. sklep Iks - spotkanie z gwiazdą pop lat 80.! Wow! ;) - bo wtedy wiadomo, zaglądać, czy nie.
    • madzioreck Re: Komunikacja sklepy - forum 15.12.12, 18:32
      Nowościami się prywatnie nie interesuję, wątek z promocjami jest fajny, bo wszystko w jednym miejscu - gdybym miała przeglądać wszystkie sklepowe, czy aby gdzie nie ma promocji... no to bym nie przeglądała.
      Eventy, moim zdaniem, powinny być wpisywane w wątku sklepu, który event organizuje - wchodzi sobie człowiek w wątek i od razu widać, czy sklep robi jakieś fajne rzeczy oprócz tego, co robi głównie na co dzień. No i każdy, kto jest zainteresowany działalnością danego sklepu, wchodzi sobie w wątek i sprawdza, co nowego. Na FB zaglądam bardzo rzadko.
    • magdalaena1977 Re: Komunikacja sklepy - forum 16.12.12, 13:30
      Do wątków promocyjnych ani sklepowych na co dzień nie zaglądam, bo nie potrzebuję w tej chwili nowych staników i reklamy typu "w tym tygodniu Panache 10% taniej" nie robią na mnie wrażenia.

Ale jeśli chodzi o duże eventy np. dzień otwarty u Effuniak, to chciałabym być o nich osobno poinformowana, bo mogę pójść z czystej ciekawości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka