Dodaj do ulubionych

pyt nr.2 jaka sukienka slubna

07.01.06, 10:00
Dziewcxzyny jaka sukienke ślubno można wykombinowac by podkreślic co trza.
jestem taki typowy rozmiar 42, znczy talia moze nie osy ale wcięcie mam ale
skłądam się z biustu w rozmairze 75H, i co z tym hantem zrobic?? Przede mna
wybór sukienki mam jeden typ, ale boje się że zbyt biust mi wygląd zaburzy :(
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 11:40
      civi1 napisała:

> Dziewcxzyny jaka sukienke ślubno można wykombinowac by podkreślic co trza.
      > jestem taki typowy rozmiar 42, znczy talia moze nie osy ale wcięcie mam ale
      > skłądam się z biustu w rozmairze 75H, i co z tym hantem zrobic?? Przede mna
      > wybór sukienki mam jeden typ, ale boje się że zbyt biust mi wygląd zaburzy :(

Mam podobny problem, ale to odlegle plany. Nosze rozmiar 42 a czasami zaleznie
      od rozmiarowek firm wchodze od 40 [raz nawet 38] do 46. Mam 160cm i biust 75H.
      Sadze, ze wypozyczeniem sukni bedzie zle bo nie wyobrazam sobie ze dopasuja
      gorset do biustu. Myslalam albo o uszyciu sukienki bez szerokiego dolu, na
      szerokich ramiaczkach [zeby zamaskowac bielizne] ale z dekoltem. Badz uszyc
      gore gorsetowa z szerokimi ramiaczkami i kupic jakas ladna spodnice. Wersja ze
      spodnica bedzie praktyczniejsza przy czynnosciach toaletowych. Jak znajde w
      sieci cos so przypomina moje wyobrazenia to wkleje linki.
      • zazulla Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 12:51
        Nie znalazlam na necie wiec narysowalam jak moglam.
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/suknie.jpg gdzie wersja ze spodnica
        wyszla ladniej :)
        Jeszcze mam zdjecia sciagniete z netu dla rozmiaru MAXI, ale warto podpatrzec.
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/6811.jpg
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/6811b.jpg
        A w tych modelach podobaja mi sie "narzutki" koronkowe. Ja obecnie nie mam
        szczuplych ramion i chetnie takie cos wdzieje. Dodatkowo dzieki takiej koronce
        mizna miec ladny dekolt, bez odgromnej zabudowy. Ja troche obawiam sie slubu
        koscielnego, ze jak tylko bedzie widac przedzialek to bedzie sie wydawac ze
        rozpustnica przyszla :)
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/veduggio-big.jpg
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/volta-big.jpg
        A jesli slub zimowy to chyba taki kroj bolerka jest najlepszy:
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/E19.jpg
        smiechowska.fm.interia.pl/uroda/E5c.jpg
        • satia2004 Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 15:10
          Gratuluję talentu rysowniczego :)

Z tych pierwszych dwóch zdecydowanie ta z lewej! Przy dużym biuście dekolt V
          wygląda rewelacyjnie a "zwężające sie" ramiączka bardzo ładnie eksponują ramiona :)
          Drugi typ osobiście sie nie podoba - nie jestem zwolenniczką grubych "szelek" bo
          mam wrażenie, że bardzo pogrubiają ramiona. Wiem - łatwiej pod takimi ukryć
          ramiączka stanika ale jeżeli chodzi o wieksze jednorazowe wyjścia istnieje na to
          prosty sposób - ramiączka stanika można... doszyć do sukienki :) wystarczy że
          ramiączo sukienki ma 1cm grubości (mam na lato czarny top ramiączkami "spagetti"
          z wszytym stanikiem i sprawdza sie w 100 %)

z pozostałych to zdecydowanie ta :) :) :)
          smiechowska.fm.interia.pl/uroda/veduggio-big.jpg
          • civi1 Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 15:13
            a mnie się podoba taka mam nadzieje, ze sie właduje link bo nie wiem co to za
            model by znależć www.allegro.pl/show_item.php?item=74884197
            • zazulla Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 15:51
              Ladny pomysl z tym peknieciem jako przedluzenie dekoltu.
          • civi1 Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 07.01.06, 15:14
            oczywiscie przerobiłabym troszke góre w sensie podniosła ramiona by stanik się
            schował
    • kohol Re: pyt nr.2 jaka sukienka slubna 09.01.06, 10:15
      Ja miałam z klinów, z dekoltem V.
    • barszczyk75 szycie 09.01.06, 10:39
      zdecydowalam sie na szycie
      • butters77 Re: szycie 09.01.06, 12:27
        Myślę, że też bym się zdecydowała na szycie. Biorąc pod uwagę kłopoty z nabyciem
        zwykłych bluzek i sukienek, nie wyobrażam sobie znalezienia czegoś dobrze
        dopasowanego w normalnym sklepie czy wypożyczalni. Już widzę te pękające na moim
        biuścue gorsety:)
        • civi1 Re: szycie 09.01.06, 14:30

• dorhaj Re: szycie 12.01.06, 07:31
            Jestem młodą mężatką bo nie mamy jeszcze 3 tygodni, więc sama jestem na świeżo
            po poszukiwaniach. Uważałam, że będę szyć jestem niska raptem 154 cm i rozmiar
            70F a na dodatek górę noszę w rozmiarze 42 a dół 38. Jak same widzicie
            proporcje takie sobie. przyjaciółki namówiły mnie na bieganie po salonach i
            skoro chcę szyć to mam poprzymierzać sobie kilka sukienek i zobaczyć w jakim
            kroju jest mi najlepiej i potem szyć a tu nagle w pierwszym sklepie
            przymierzyłam suknię z gorsetem i spudniczkę z trenem. Dziewczyny się
            rozpłakały a ja no cóż długo się wachałam - przecież miałam szyć. Jednak im
            dłużej w niej byłam i się przeglądałam w lustrze byłam pewna, że to ta
            wyślniona. Rada pobiegaj po salonach zrób wycieczkę do dużego miasta a panie w
            sklepach wiedzą jaki krój pasuje do sylwetki jak nie znajdziesz to uszyj - bądź
            elastyczna:)))
            Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka