lukrecjabo Xara 23.04.08, 21:36 Kupiłam ją w rozmiarze 80GG i muszę przyznać, że jest fantastyczna. Po kilku praniach obwód rozciągnął się minimalnie. Ładnie podtrzymuje biust i zbiera go do środka. Zaokrągla piersi i nie robi stożków. Jak dla mnie to szkoda, że przechodzi na rynek europejski, a w Polsce trudno go dostać. Poza tyt nie rozumiem, dlaczego w sklepie kupiłam go za 73 złote, a w necie jest taki drogi... Odpowiedz Link
fieruska Re: Xara 08.07.09, 17:45 Musze przyznac ze jestem bardzo zdziwiona waszymi wypowiedziami jak dla mnie staniki krisa sa super ja je uwielbiam chociaz nie wszystkie wzory mi sie podobaja ,nosze rozmiar 70 e maja zapiecie na 3 haftki dlatego mozna fajnie sobie dopasowac mam wymiary 76\93 zapinam na srodkowa haftke pierwszy kupilam gdzies z pol roku temu byl to model oktavia i odrazu sie w nim zakochalam pierwszy moj stanik ktory tak super lezy niedawno kupilam karmazyn jest sliczny nawet maz byl zachwycony mam tez amine i tropical ,jak dla mnie leza super i specjalnie sie nie rozciagnely jedyny mankament z ktorego nie jestem zadowolona to za szerokie ramiaczka glupio wygladaja latem do topu Odpowiedz Link
lukrecjabo Sonata 23.04.08, 21:41 No i tu jest problem, bo o ile w Polly dopięłam się bez problemów w 75, to tu do 75 mi zabrakło i muszę kupić przedłużkę. Ten model zamówiłam w rozmiarze 75H i miski leżą świetnie, tylko muszę dodać te dwa centymetry (ścisnęłam się odpowiednio, żeby zobaczyć efekt:)) Jeszcze nie wiem, jak się nosi, bo dopiero dzisiaj dotarł. Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: Sonata 09.05.08, 13:46 Niestety, po założeniu przedłużki i odpowiednim zapięciu stanika okazało się, że miski są za małe i bułki podpachowe wypłynęły na powierzchnię:((( Do sprzedania poleci Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Kris Line - PORCELAINE BRA 27.04.08, 15:41 zamowilam wlasnie PORCELAINE BRA PORCELAINE1 KRISS LINE www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Kris%20Line%20Porcelaine%20Pink i juz sie nie moge doczekac bo to bedzie moj pierwszy "wlasciwy" stanik, nie liczac 3 topow bravissimo ktore juz wczesniej kupilam. niby jutro maja wyslac, wiec jesli wysla first class (mieszkam w UK) we wtorek bedzie moj. czy ktoras z Was go ma? jakies komentarze? Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Kris Line - ZEPHIRA BRA 27.04.08, 15:50 www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Kris%20Line%20Zephira%20Turquoise A to ktoras z was zna? marze o takim turkusowym staniku... mniam :) Odpowiedz Link
koma77 Re: Kris Line - ZEPHIRA BRA 09.05.08, 15:43 Do mnie idzie Lavenda 32H. Idzie już od 2 maja ;-(. A jak dojdzie to dam znać co i jak. Odpowiedz Link
lawendowata Re: Kris Line 09.05.08, 17:59 Mam jeden stanik Kris Line, kupiony za 26 zł na wyprzedaży, nam moich plecach można już od początku strzelać z niego jak z procy ;) strasznie rozciągliwy i miski też mniejsze w porównaniu do innych moich staników... koronka sztywna i drapiąca... co z nim zrobić, spalić? :D widzę że nawet na mniej niż 20 zł można go teraz kupić, a w innym sklepie - za 95 :O dynamiczna.pl/polecamy,0.html,1,1,0,2,3247, www.dladam.pl/produkt,biustonosze,765.htm Odpowiedz Link
koma77 Re: Kris Line - ZEPHIRA BRA 12.05.08, 11:08 No więc już go mam - Kris Line Lavenda 32H ten: www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=KrisLine%20Lavende%20Turquoise Jest przeuroczy (te kwiatuszki) a turkus - prześliczny. Zmierzyłam się - 79/105 i jest trochę za mały w miskach. Obwód ciasny. Postaram się podesłać do galerii. Odpowiedz Link
adryjanna Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 28.04.08, 09:21 Z mojego doświadczenia wynika, że KrisLine ma szersze obwody niż to wypada na rozmiarówce. Jak dla mnie, 70 które nosiłam było jak 75. Odpowiedz Link
a.wolowczyk Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 09.05.08, 15:06 ja mam glownie kris line ale... sami nie trzymaja sie rozmiarowki ktora podali np ich 70H jest wieksze niz to podaja w tabelach( w misce) , pozatym ich duze rozmiary to pancerniki straszliwe( po co mi 3 rzedy haftek przy obwodzie 70???) do tej pory sie zastanawiam. Mojaamam jak to zobacyzla spytala czy to top czy stanik ma byc takie to byloz abudowane- Miranda a..a i maja szersze obwody niz powinni i niz to wynika z tabel ( z ich przelicznika na stronie wychodzi mi 75 F a tym to ja sie moge 2 razy okrecic Odpowiedz Link
nicandra Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 27.05.08, 11:13 Własnie się zastanawiam nad drugim stanikiem krisline. Pierwszy (model niestety nie mam pojęcia jaki) - ładnie leży, ład ie trzyma tylko....tylko po zdjęciu go mam pod biustem czerwone ślady od noszenia. I między piersiami od drutów (końcówek) też. Kupiony w Gdańsku w sklepie w Starym Młynie za 85 zł. Gdybym wiedział, ze inny model nie będzie się tak wżynał... A miski ma pani w sprzedaży - do H. Tyle,że przymierzam 70H - rózne modele, a zastanawiam się nad 70G - innym modelem, bo też jest dobry i najładniej leży. A powinnam nosić H... Odpowiedz Link
nicandra Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 27.05.08, 16:48 Kupiłam. Już wiem, że mam model michelle a teraz kupiłam - operę. Suszy się, jak na razie. Jutro zakładam i zdam relację jak się nosi/ Odpowiedz Link
nicandra Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 28.05.08, 14:08 Kupiłam. Noszę od rana. Jak na razie nic mnie nie uwiera i wygląda na to wszystko jest w porządku. Zobaczymy jak będzie sie sprawował za miesiąc. Kupiłam rozmiar 70G, powinnam 70H, ale to ich G, w tym modelu jest duże. Odpowiedz Link
sineira Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 08.06.08, 21:56 Na prośbę Kasicy kopiuję mój wywód, coby był "porzundek": Trafiłam na Pomorzu do sklepu z bielizną "we wszystkich rozmiarach". Wszystkich może i tak, ale - jak się okazało - powyżej D mieli jedynie Krisline. Mając przed oczyma duszy obraz cycatej modelki z e-sklepu tej firmy rzuciłam się namiętnie do przymierzania. Przymierzyłam 70E, 70F, 75E, 75F i 75G. Wyszłam z niczym. Pomna forumowych sugestii, że powinnam celować w 70, wycelowałam. Chybiłam haniebnie. Ktoś tu kiedyś pisał, że to rozciągliwce, prawda? Po dłuższym noszeniu być może, ale... W 70-tkach dopięłam się chyba tylko siłą woli, na wydechu, oddychać nie mogłam za cholerę, diabelstwo było kompletnie nierozciągliwe, boleśnie wpijało mi się w żebra. Pod biustem nie mam tłuszczu, nie mogę mieć za ciasnego biustonosza, bo mnie to po prostu boli! A przedłużki to ja chromolę. Poprosiłam o 75-tki. 75 było ciasne, ale dało się przeżyć. Miseczka E ciut przymała, ale to pikuś, najciekawsze działo się pod pachami, pod biustem i w ogóle wszędzie dookoła. Robiły mi się jakieś dziwne wypiętrzenia, jakich w życiu nie widziałam. Próby zagarnięcia owych wypiętrzeń i wpakowania ich do biustonosza nie dawały efektu. Spróbowałam 75F. Wypiętrzenia zniknęły. Było super, dopóki nie podniosłam rąk. Jassssna dupa, zostałam polatuchą!!! Próbowałam zgarnąć ten nadmiar, nic z tego. Ogólnie błeeee i ohyda. Sięgnęłam po G. Nie ma co się rozpisywać, miseczka była po prostu za duża i tyle. Fałd skórny, który umożliwia polatuchom latanie, ale kobiecie raczej nie jest do niczego potrzebny, nadal istniał. Jak pragnę zdrowia, nigdy - przenigdy mi się coś takiego nie zrobiło, w żadnym staniku! No to się wyżaliłam. Dziękuję za uwagę;) Odpowiedz Link
dbj4 Jaką oni mają rozmiarówkę? brytyjską czy inszą? 12.05.08, 22:14 Weszłam na tę tabelkę 195.42.113.41/bannery/tab-krisline.jpg, i wyszło mi, że się nie mieszczę , bo w uk mam 75JJ-119, a tam jest tylko 116 (80HH), czy inaczej liczyć?:)pomijając, że mają miseczki co 2 a nie co 2,5 cm. Odpowiedz Link
roza_am Re: Jaką oni mają rozmiarówkę? brytyjską czy insz 27.05.08, 21:58 Dziś mierzyłam ichnie 70GG i wydaje mi się takie samo rozmiarowo jak 32GG Tango II lub 32G Rio. Odpowiedz Link
ewajan-2 Prosze o radę jaki rozmiar z tej firmy brać 31.05.08, 13:45 na moje 84/110-112.Freyę eleanor noszę 32J. Odpowiedz Link
wensday Re: Prosze o radę jaki rozmiar z tej firmy brać 31.05.08, 22:15 Z tej firmy najlepiej przymierzyć, bo większość modeli jest szyta z różnych materiałów i różnie sie układa. Z jednego modelu jest na mnie dobry 75D, z innego 75E, z jeszcze innego 70E... Odpowiedz Link
nathd Re: Prosze o radę jaki rozmiar z tej firmy brać 11.07.08, 07:33 Ja noszę 32G (30H) a w ich rozmiarówce to zalezy od modelu, Michelle 70G bylo dobre (misko, bo to 70 strasznie luzne), Ariel (bardzo chwale) pewnei 70H (bo 70GG miała za małe miski, a nie mieli większej do przymairki), za to obwód rewelacja, z wysiłakiem zapiełam sie na 2 drugą haftke! W Queen 70GG tez było za duże... Polecam mierzyć :) Odpowiedz Link
gochalip Re: Jaką oni mają rozmiarówkę? brytyjską czy insz 20.10.09, 11:11 ale kompletnie inne niż 32GG panache Harmony Odpowiedz Link
asencja2 Re: Jaką oni mają rozmiarówkę? brytyjską czy insz 16.10.09, 14:16 Zdaje się,że rozmiarówka zależy trochę od modelu tzn. jedne staniki są bardziej rozciągliwe inne mniej. Na mnie Tango II Plunge 70e jest w sam raz, Robyn Cleo 70e na styk w kierunku zamałości, a Ariel Kris Line 70e minimalnie przyduży. W 70e polskie zazwyczaj nie wchodzę. Czyli wynikałoby, że miski normalne w tym przedziale rozmiarowym, ewentualnie w kierunku dużych. Ale biorąc pod uwagę, że u nich miska rośnie co 2 cm, a nie co 2,5, to nie wiadomo co będzie przy większych rozmiarach...Ariel jest mniej więcej tak ścisły jak Robyn. Odpowiedz Link
pasmois Re: Jaką oni mają rozmiarówkę? brytyjską czy insz 17.10.09, 20:17 Krisline ma teoretycznie brytyjska rozmiarówkę. Pisze teoretycznie bo ichniejsze modele pół usztywniane są troszkę głębsze niż standard, ale nie wszystkie:) Modele miękkie są ciut płytsze, ale np Brillant jest standardowy. Co do obwodów to też jest różnie; wspomniane Brillanty są dość ścisłe i odważyłabym się na opinię, że wszystkie miękkie są ściśliwe, oprócz wspomnianego Ariela z kolekcji bazowej i Dove oraz Porcelain. Reszte napiszę później bo teraz muszę spacyfikować Mlodszego :) Odpowiedz Link
roza_am Lizzi + ogólnie 09.06.08, 00:38 Parametry dla rozmiaru 70GG: Obwód w stanie spoczynku ma 68 cm, rozciągnięty 78 cm. Fiszbiny: szer. 17 cm, dł. 30 cm. Subiektywne porównanie do rozmiarówki brytyjskiej - obwód podobny do ciasnych 70-ek (Tango, Rio, Saskia), miska porównywalna lub o oczko mniejsza od brytyjskiego GG. Kształt podobny do Saskii lub Pollyanny. Znacznie ciaśniejszy od Queen. Lepiej kształtujący i podtrzymujący niż Bonnie. (Inne krislajny) W porównaniu ze zdjęciem (modelka blond): www.sklep.krisline.com.pl/product,423.html ma mniej haftu, tzn. duże kwiaty tylko na górnej (przezroczystej) części miseczek. Na dole kilka pojedynczych "gałązek". Jestem pozytywnie zaskoczona jakością, kolorystyką i rozmiarówką Kris Line. Spodziewałam się gorszej jakości i krzykliwych kolorów. Jestem pod wrażeniem rozmiarówki dostępnej w polskim sklepie stacjonarnym. Chociaż do pełni szczęścia brakuje jeszcze kilku wielkości miseczek oraz węższych obwodów. Dopiero się uczę, czego tak naprawdę potrzeba mojemu biustowi, więc trudno mi jednoznacznie ocenić wady i zalety konkretnego modelu. Innym początkującym polecam dobranie większej miseczki, niż się to w pierwszej chwili wydaje. Ja kupiłam największą dostępną, okazała się nieco za mała (mam nadzieję, że oczko więcej wystarczy, bo większych nie produkują). Obwód odbieram jako w sam raz ciasny, mam nadzieję, że się nie rozciągnie w czasie. Odpowiedz Link
nicandra Kris linee po miesiącu 24.06.08, 14:54 Model opera, założyłam 28 maja (co zresztą napisałam :)) 17 czerwca zapinam się na środkową haftkę, ciśnie mnie na mostku i miedzy piersiami mam dwie dziury od fiszbin!!!! Już fiszbiny były odginane przez męża, ale to g.. daje. Koronka w górnej części jest taka twarda, że po godzinie od zdjęcia mam nadal kwiatki odciśnięte na skórze... Zamówiłam dzisiaj w figleavesclearance (ściągnięte z stanikomanii)nowy stanik bo tego nie znoszę. A do wyboru mam jeszcze staaaryyy 75 E - bardzo mocno rozciągnięto w misce. Odpowiedz Link
athshe Ogromny obwód 03.07.08, 10:21 Pod biustem mam 82cm, a ich 70 w biuście jest dla mnie za luźne nawet, gdy zapnę na najciaśniejszą haftkę... Miska generalnie dobra - G to G, ale ja jeszcze nie do końca mam dobrany rozmiar, noszę F/G, a te moje wiszące szczurki nie we wszystkim wyglądają jak powinny... Odpowiedz Link
roza_am Re: Ogromny obwód 03.07.08, 11:53 > Pod biustem mam 82cm, a ich 70 w biuście jest dla mnie za luźne nawet, gdy zapnę na najciaśniejszą haftkę... Hm, chyba chodziło o 70 POD biustem. Napisz jaki model mierzyłaś, bo różnie jest z tą rozciągliwością w zal. od modelu. Odpowiedz Link
nathalie01 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 26.07.08, 13:53 czy ktoś może używał modelu flamenco i może się opdzielić opiniami? www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=promocja&SID=bc2b4d4031cca7c50b04d16f8f2cd8e2&site=2&kat=1&cena=19.89&produkt=3230#3230 Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: czy ich rozmiarowka jest brytyjska? 03.08.08, 23:28 Ja noszę brytyjskie 32GG, zamówiłam Cathrine 70GG - obwód bardzo dobry, ścisły, ale miska na pewno o jeden rozmiar za mała, jak nie dwa :) Fiszbiny na mostku nie chciały przylegać. Ale ogólnie stanik był śliczny i bardzo chciałam go zatrzymać ... Odpowiedz Link
roza_am Re: czy ich rozmiarowka jest brytyjska? 03.08.08, 23:59 Mają własną rozmiarówkę. szczegóły tutaj: spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=1 Odpowiedz Link
martialis Nowa rozmiarówka???????? 06.08.08, 08:52 Przegladałam ostatnio w kontri.pl biustonosze Kris Line i zauważyłam, że ma dwie rozmiarówki: 195.42.113.41/bannery/tab-krisline.jpg Ta nowa jest moim zdaniem obiecująca... Odpowiedz Link
lirio Re: Nowa rozmiarówka???????? 06.08.08, 09:08 Taki sam kosmos jak stara. Kupiłam o ile dobrze pamiętam 75H czyli na 107-109 według cudownej tabeli, a mam 103 i był za mały o jakieś 2 rozmiary. Na Brastopie kupiłam dla koleżanki 32GG czyli mój rozmiar i też mi brakowało lekko licząc jednego rozmiaru, żeby się zmieścić. Odpowiedz Link
nomina Kris Line - oferta 65-tek 09.08.08, 15:41 Dowiedziałam się, że KL chce wprowadzić 65 (pod naciskiem klientek). Ale ponieważ nie opłaca mu się robić nowych misek, postanowił zachować stare miseczki, a tylko zwężać obwód stanika obecnych 70-tek. Istnieje więc możliwość, że przy zakupie obiecanych 65-tek nie należy zwiększać rozmiaru miseczki (w stosunku do rozmiaru 70). Oczywiście - nie chce zainwestować w miski stosowne do 65 czy 60, bo "to mu się nie opłaca - nikt tego nie kupi". Odpowiedz Link
roza_am Re: Kris Line - oferta 65-tek 09.08.08, 18:40 "Nie chcem ale muszem" z tymi 65? Czy wiesz może jaki zakres miseczek ma być przyszyty do tych 65ek? Pisałaś w wątku sklepowym, że nowe modele maja być do J. O jakie J chodzi: w tradycyjnej polskiej rozmiarówce czy w krisowej z podwójnymi literkami? Bo to drugie byłoby bardzo, bardzo... Na stronie Krisa ani widu ani słychu o tych nowościach :-( Odpowiedz Link
nomina Re: Kris Line - oferta 65-tek 09.08.08, 21:23 Nie wiem na pewno, ale zdaje się, że do Krisowego J (skoro KL nie chce przerabiać modeli, to i rozmiarówki nie zmieni). Podejrzewam, że to będzie tak: cała rozmiarówka z 70-tki, tylko obwód będzie zwężony fabrycznie, a nie przez Ciebie w domu :). Tylko że wtedy nie należy przeliczać miseczek! Ale KL i tak dziwny. Z ich rozmiarówki wyszło, że powinnam mieć 65HH, czyli 70H, nie? A weszłam w G. Pomijając, że z kalkulatora mam jeszcze inaczej :) Odpowiedz Link
matylda07 Lavende - różowy 18.08.08, 14:11 Dzisiaj kupiłam, model taki jak ten turkus prezentowany w ich sklepie internetowym: krisline.com.pl/sklep/product,402.html Ale kolor różowy, dokładnie taki jak na tym zdjeciu, oczywiscie nie push-up: tiny.pl/2vw8 Nabyłam 70E, przy moim 72 (74)/90(91) Jest ciasny, porównywałam go z panache carousel i jestem zaskoczona: 70E mniej sie rozciaga od panache verity i carousel 65E. W tamtych miski sa zdecydowanie za małe, w tym w sam raz. Nosze go kilka godzin i na razie jest wygodny i dosyc ciasny. Mogłby byc bardziej scisły, bo takie lubie, ale to 70, a nie 65... Jest też śliczny, jedynie ramiaczka mógłby mieć węższe. To moje pierwsze wrażenia. Odpowiedz Link
dzidzia.ewcia Re: Lavende - różowy 24.10.08, 23:59 Ja mam biały biustonosz KL model Brillant od sierpnia i nadal obwód jest tak samo ścisły jak na początku, mimo tego, że piorę go w pralce. Na początku września kupiłam w Satine na Puławskiej czarny Valery i również dobrze trzyma. Tylko z tymi miseczkami jest dziwnie, bo na ten sam biust mam dwa różne rozmiary - G i GG. Odpowiedz Link
dzidzia.ewcia Brillant i Valery 25.10.08, 00:11 Ja mam model Brillant od sierpnia i obwód jest nadal tak samo ścisły jak na początku, mimo, że piorę go w pralce. Na początku września kupiłam biustonosz Valery i również jestem bardzo zadowolona. W dodatku w Valery mam ładnie ukształtowany biust - takie dwie kuleczki. Tylko z miskami jest dziwnie, bo jeden mam G, a drugi GG. Widać w przypadku tej firmy konieczne jest przymierzenie przed zakupem, bo nie trzymają się tej swojej rozmiarówki. Odpowiedz Link
dzidzia.ewcia Re: Brillant i Valery 25.10.08, 00:17 Ups, wysłałam przypadkiem dwa razy. Mogę jeszcze dodać, że jak dla mnie tasiemki, które ozdabiają ramiączka są bardzo nietrafionym pomysłem, bo już dwa razy musiałam je przyszywać. Nie są przymocowane do ramiączek na całej długości, tylko na końcach. To jedyny zarzut jaki znalazłam do tej pory. Odpowiedz Link
nathd Re: Brillant i Valery 25.11.08, 21:49 A na jakie wymiary są dobre te staniczki? Bo ja mierzyłam Michelle 70G i było ok (obwód jakiś luźny) oraz Ariel (śliczny swoją drogą) 70GG i był za mały za to ciasny w obwodzie jak żaden mój inny :) Odpowiedz Link
emiku Re: KrisLine 75GG 25.11.08, 17:33 To mój pierwszy staniczek po rewolucji w myśleniu na temat biustu. Niestety nie spasował mi, nie mogę napisać jaki to model bo ekspedientka urwała mi metkę, nie dostałam paragonu ani żadnego opakowania. Ależ musiałam być zestresowana że się tak dałam... ;) Mogę tylko napisać, że jest w brązach, dolna część miseczki w jakby amparci deseń,wyściełana cienką czarną gąbeczką górna część miseczki gęsta siateczka z welurkowym wzorkiem, ramiączka czarne i czarne kokardki. Moje wymiary 77/106 staniczek to 75GG w obwodzie niby dobre, ale po całym dniu miałam czerwone bolesne pręgi na żebrach od fiszbin, i nie mogłam go ubrać :| teraz leży głęboko w szufladzie. Miseczka GG trochę jednak luźnawa, G była z kolei za mała :| I tak skończyłam przygodę z Krisline, jeśli któraś chce odkupić to proszę o wiadomość. W biustonosz wszyta jest metka z marką, noszony dwa dni, tylko w pracy. Zapłaciłam za niego prawie 140zl(i nie mam paragonu!)oczywiście sprzedam dużo taniej, może uda mi się odzyskać jakieś pieniądze :) Odpowiedz Link
izapi Re: KrisLine 75GG 05.12.08, 08:11 No właśnie ja mam ten sam stanik! Pisałam niżej, że fiszbiny wbijają mi się wszędzie,ale myślałam, że może stanik mam źle dobrany,ale to chyba nie tylko mój zły wybór rozmiaru jest winny;) Odpowiedz Link
roza_am Jaki model? 05.12.08, 12:49 Izapi, napisz proszę jaki to model stanika. Bo krislajny są bardzo różne pod względem budowy, parametrów itp. Odpowiedz Link
izapi Re: Jaki model? 05.12.08, 13:18 Jak dojdę do domu to sprawdzę (teraz jestem w pracy i mam inny stanik:)). Na pewno to rozmiar 75E, resztę dopiszę poźniej:) Odpowiedz Link
izapi Re: Jaki model? 05.12.08, 19:17 Patrzę na metkę i tam nie jest napisane jaki to model...tylko firma i rozmiar:/ Odpowiedz Link
izapi Mam Kris Line... 05.12.08, 08:06 w roz.75 E (a pod biustem mam 80 cm)i nie luźny jak chol...(po miesiącu użytkowania to już całkiem mi "lata";))fiszbiny wbijają mi się gdzie tylko mogą...pewno mam źle dobrany stanik, bo wizualnie to mi się nawet podoba... Odpowiedz Link
czikita1515 Carla - zna ktos? 09.01.09, 14:06 Bo mam chrapke na miseczke H ale kompletnie nie wiem, jak sprawdza sie w praktyce...:) Odpowiedz Link
margo13ak Michelle Ivory i Happy Sunday 27.01.09, 00:43 Oba kupiłam w ciąży w rozmiarze 34GG brytyjskim. Happy Sunday - wesolutki, uroczy, biało-żółty. Regularny miseczkowo i obwodowo, raczej wąskofiszbinowy. Dobrze się nosił, niezabudowany. Michelle Ivory - lekko usztywniany, miseczki wyszyte bawełną od wewnątrz, bardzo delikatna koronka - łatwo zaciągnąć. GIGANTOMISKOWY, w Rio 34H się nie utopiłam, w tym tak... Pasuje na mnie obecnie, czyli na biust 32JJ/30KK i ma jeszcze trochę miejsca... choć oczywiście teraz obwód luźny - będę dopasowywać, bo miska - dobra... W ciąży moje piersi wyglądały w nim jak skocznie narciarskie - teraz to kandydat na mój najlepszy stanik. Wąskofiszbinowy, obwodowo regularny, choć obwód elastyczny (od 72 do ok.90cm rozciągnięty). Bardziej zabudowany, choć w porównaniu z moimi obecnymi panaszkami - to pikuś... Odpowiedz Link
adamantia Re: Michelle Ivory i Happy Sunday 10.03.09, 21:04 margo13ak napisała: > Michelle Ivory - lekko usztywniany, miseczki wyszyte bawełną od wewnątrz, bardz > o delikatna koronka - łatwo zaciągnąć. GIGANTOMISKOWY, w Rio 34H się nie utopił > am, w tym tak... Pasuje na mnie obecnie, czyli na biust 32JJ/30KK i ma jeszcze > trochę miejsca... Potwierdzam. Miałam możliwość mierzyć egzemplarz Margo (dziękuję!) i prawa miseczka (mam dysproporcję - lewa pierś co najmniej 1 miseczkę większa) pasował na mnie prawie idealnie. Mój obecny rozmiar to 83/115-116=>32JJ/32K/34J. W dodatku bardzo ładny - co prawda nie mój styl (wolę bardzo prosty wręcz sportowy), ale taki urok XIX-wieczne/fin de siecle www.somethingelselingerie.nl/images/krisline/michelle1.jpg Odpowiedz Link
skoniecpolska Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 10.03.09, 14:19 Ten ich kalkulator jest jakis nienormalny faktycznie. Mam 73/103 i pokazal mi 75I, przy czym mam ich stanik w rozmiarze 75F i jest minimalnie za maly w miseczce, oraz troche za luzny w obwodzie. Modelu nie pokaze, bo juz go chyba nie produkuja (nie ma na stronie). Za to ich stroj kapielowy 70GG byl sporo za duzy w miseczce i musialam go zmniejszac. Normalnie nosze 70/75 F-GG w rozmiarowce brytyjskiej, wiec juz nie wiem jak patrzec na to KrisLine. Dodam, ze stanik mam juz pol roku i zdazyl troche sflaczec, nie sadze zeby jeszcze dlugo wytrzymal. Odpowiedz Link
dagu75 Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 10.03.09, 15:06 ja mam sliczny czarno-czerwony 85 FF, dla porównania Harmony mam 38 G. Obwód sie mocno rozciągnął, miseczka dobra.Wygląda ślicznie. Przymierzałam kilka innych kris line'ów i z numeracją jest różnie. Odpowiedz Link
epingle Agira big 16.06.09, 20:56 Jak z rozciągliwością i miseczkami? To ten granatowy, na kontri jest teraz w promocji za 39,99zł www.kontri.pl/index.php?action=hit_cenowy&SID=5d7eeb083420d62903e55164655f57d6&site=&produkt=6577&rozmiar_id=#start Odpowiedz Link
roza_am Re: Agira big 16.06.09, 23:04 Mam 70H. Jak na Krisa duże miski - odpowiadają brytyjskiemu 70H. Sporo większe niż 70GG u Lizzy (mięczak z wcześniejszej kolekcji). Obwód (używany jakieś pół roku): spoczynek 66 cm, naciągnięty 80 cm. Mierzone po prostej, faktycznie miseczki są wszyte poniżej linii obwodu (sinusoida). Ramiączka 2 cm + mini-pętelki, regulacja na całej długości. Inne uwagi: - dość szerokie i rozciągliwe fiszbiny, - uwiera pod pachami, musiałam odginać końce fiszbin (ale ja jestem niska), - jak dla mnie coś jest nie tak z konstrukcją - zamierzam (w końcu!) zwęzić mu mostek, może to pomoże. Co ciekawe ten mostek nie jest jakoś bardzo szeroki, ale mam wrażenie, że po zwężeniu miseczki (fiszbiny) będą się lepiej układały. - gąbka na dole misek jest dość ciepła (raczej nie na upały) i miękka. Mam wrażenie, że nie bardzo trzyma ciężar biustu. Odpowiedz Link
epingle Re: Agira big 17.06.09, 10:35 Dzięki, chcę zamówić ten stanik, co prawda nie dla siebie:)Mam nadzieję, że jeden z dwóch zamówionych rozmiarów okaże się ok. Odpowiedz Link
tfu.tfu Agira body 08.07.09, 22:30 skusiłam się ;) zalet jest kilka: stanik to rzeczywiście 34FF, zapięcie z tyłu (w body trudno określić rozciągliwość, więc się nie wypowiem :)) i jest długie, czyli na moje 167 cm kończy się tak, jak na zdjęciu katalogowym!!! :) wady: tandetna ozdóbka na mostku i koronka, która wygląda niepięknie ;) i tak jestem pozytywnie zaskoczona, ale ceny regularnej bym w życiu nie dała! bo warte jest nie więcej niż ta przecena w kontri, czyli 49 zeta :) Odpowiedz Link
asiabudyn11 promocja w Kontri.pl 18.06.09, 01:14 www.kontri.pl/index.php?action=hit_cenowy&SID=672dd49443b3bad0b65d4e1e87232d83#top_menu Odpowiedz Link
xclone [n/t] patrząc na to, chyba bym sie nie odważył :/ 18.06.09, 14:12 www.sklep.krisline.com.pl/product,466.html widać, że jakieś marne pojęcie mają o rozmiarach misek.. :/ ..literki to sobie można drukować, tylko niektóre firmy jeszcze robią coś poza tym - np. dokładają materiału.. czy coś tam.. ja sie nie znam.. ;) tak czy siak - ta fotka zdecydowanie nie przemawia za tym, żebym miał wydawać swoje pieniądze na towar wątpliwej jakości.. ładne to i coś by sie znalazło.. ale wolę to oglądać na ciele, nie na wieszaku.. :/ dziękuję za powyższe opinie - kazały mi popatrzeć do sklepu, a na koniec zrezygnować.. dzięki! Odpowiedz Link
derenka mam sensuelle 2 z krisa 18.06.09, 14:57 mam taki sam komplet jak tu krisline.com.pl/ w kolekcji big to jest nr 19.Musze przyznać, że nie jest najgorszy, tylko tyle,że mam zły rozmiar-za mała miska a za lużny obwod jak dla mnie, dlatego w watku "zamienie stanik" juz o tym pisalam i chetnie sie zamienie na coś.Ogółęm komplecik jest śliczny wizualnie i na kogos o mniejszych rozmiarach w misce nosilby sie ok-tak mysle.Ja mam 98/76 i 75E jest za luzne w obwodzie a za ciasne lekko w misce.Jesli ktoś byłby zainteresowany wymianą na coś innego, a któej w oko wpadnie ten komplet, to piszcie :) Odpowiedz Link
derenka znów ja:) 18.06.09, 15:03 o tu jest link bezpośredni www.dladam.pl/produkt,bielizna-big,3891.htm Odpowiedz Link
joanna_ff Chanselise z KL 23.07.09, 15:32 Kupiłam właśnie Chanselise z Kris Line. W brytyjskiej rozmiarówce noszę np: Rio 32(70)FF, Greta 32G a ten kupiłam 70G. Nie mogłam się nadziwić że jakiś polski biustonosz pasował na mnie. Nowy zakup, więc nie mogę ocenić jak się nosi, ale wygląda słodko - jest beżowy w kropeczki. Dołączę się tylko do głosów mówiących że 3 zapięcia są zbędne. Naprawdę dobrze byłoby z 2 :) Fiszbiny na mostku są strasznie długie. A i co przy dzisiejszej upalnej pogodzie jest ważne - ma gąbkę, więc nie jest chyba na 34 C w cieniu bo musiałabym go odwirowywać co chwilę :) Odpowiedz Link
gochalip Re: Kris Line - ktoś używał? ( bo doszli do F :-) 20.10.09, 08:53 właśnie kupiłam staniczek z tej firmy 75GG, chociaż większość obwodów noszę 70 - ten mam zapięty na pierwszy rządek haftek, zobaczymy jak będzie w użytkowaniu, noszę go w sumie 3 dni, więc nic nie mogę powiedzieć o rozciągliwości, na razie jestem zadowolona. Mankament stanowią dość szerokie ramiączka i mimo dość ładnego i delikatnego haftu nadają całemu stanikowi ciężki wygląd. Cenowo również przystępny. Odpowiedz Link
gochalip uwaga na obwody 20.10.09, 11:10 zwróćcie uwagę na obwody, przy moim obwodzie 78 (76), dobry był obwód z Krisa 75, więc nie trzeba zaniżać Odpowiedz Link
brrruja KrisLine Geisha 70F 27.10.09, 23:59 posiadam ponad miesiąc i zapinam się na najciasniejszą haftkę (a wyglądało, że będzie tak pięknie). Generalnie bardzo wygodny, przystępny cenowo i dużo ładniejszy z wyglądu niż na stronie internetowej. Minus, i to duży za rozciągliwość, ale póki co, na początku mojej drogi stanikowej świadomości, jest najlepszy jaki mam. Odpowiedz Link
margo13ak KrisLine Geisha 70H 19.03.10, 20:38 Mam od dwóch dni. Śliczny. Niestety, w wersji 70H górna część podszyta szmatą, przez co nieprzejrzysta, no i ginie wzór koronki (gipiury, właściwie). Właśnie odpancerniam, bo mnie zdenerwował - taki ładny i tak tego nie widać... Miseczka nieco tylko większa niż standard, mniejsza od posiadanej przeze mnie Emmy w tym samym rozmiarze. Obwód faktycznie zapowiada się rozciągliwie, na razie trzyma na moich 73cm pod biustem. Kolory - wygaszony granat i srebrno-szary na dole, błyszczący, mocny granat na górze. Fason balkonetkopodobny, semisoft. Fiszbiny wąskie, raczej wygodny. Jeszcze nie nosiłam dłużej. Odpowiedz Link
margo13ak Emma 70H 19.03.10, 20:33 Semisoft, brytyjska rozmiarówka. Ścisły jak piorun, mało pracujący obwód - po lekkim naciągnięciu zaczyna zachowywać się jak sznurek, co powoduje lekkie podduszanie... jak ktoś potrzebuje dużo miejsca na oddech. Przy tym staniku poważnie rozważyłam możliwość wpięcia elastycznej przedłużki... I to w zasadzie jedyna poważniejsza wada, mimo to nosi się bardzo dobrze - i jest absolutnie śliczny. Kolor nie jest szmaragdowy, jak na zdjęciach katalogowych, ale bardziej butelkowozielony w morskim odcieniu, z dodatkami starego złota i ciemnego ecru. Górna koronka jest lekko elastyczna, co daje mu pewną tolerancję rozmiarową - pasuje na mnie w każdym momencie cyklu, a jednocześnie nie wbija się zbytnio (odczuwalnie) w górę piersi. Miseczka większa niż typowa. Niestety, po pewnym czasie wyrywają się wstążki, którymi ozdobione są ramiączka - ramiączka są elastyczne (ale stabilne, w tym rozmiarze 2cm), a wstążki są nierozciągliwe - i wyrywają się z miejsca wszycia. Stanik noszę już z upodobaniem około dwóch miesięcy, nieco się rozciągnął w obwodzie - zapinam na środkową haftkę (zaczynałam z bólem od najluźniejszej). Obwód ogólnie jest stabilny, nie robi "baleroników" z boczków, zapięcie w tym rozmiarze wąsko-trzyhaftkowe. Kształt biustu - nieco podobny do freyowych "nosków", choć niezupełnie... w pełniejszej fazie cyklu bardziej okrągły - w sumie bardzo mi odpowiada. Ogólnie wygodny - nie odcina rączek, nie gniecie fiszbinami, fiszbiny wąskie, ramiączek nie czuć... gdyby jeszcze ten obwód pracował, jak powinien, to już niemal bajka. W zasadzie jest to jedyny balkonetkopodobny stanik, z którym jestem kompatybilna, brytyjskie balkonetki próbują odciąć mi piersi od góry, a Gorsenia odstaje na mostku okropnie - aż pod bluzką czasem widać koniec mostka... a ten leży bez zarzutu - sprawiłam sobie więc jeszcze kilka KrisLine-ów ;-) coby nie nosić tylko Effuniakowych plunge ;-) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Emma 70H 20.03.10, 14:19 Jeśli nosze brytyjskie 75GG a Efuniaki 80FF to w co celować z tymi stanikami? Odpowiedz Link
margo13ak Re: Emma 70H 21.03.10, 23:08 Ja mam identyczny rozmiar Emmy, jak Effuniaków (Mchy, Karmin, Srebrny). Emma jest minimalnie pojemniejsza, ale przypuszczam, że jest to kwestia fasonu - Emma jest czymś w rodzaju niskiej balkonetki. I nie da się jej zaniżyć, bo się udusisz... obwodowym sznurkiem. Na wszelki wypadek możesz znaleźć sprzedawcę, który zgodzi się na ewentualną wymianę rozmiaru. Nie wiem, na ile takie rozmiarowanie sprawdzi się na Tobie - ja mam dość specyficzny biust, noszę to effuniakowe 70H z wymiarami 73/110(114 pochylone), czyli teoretycznie - według tabeli KrisLine to dwie miski mniej, niż powinnam - a jest ok. Odpowiedz Link