Dodaj do ulubionych

Stanik do spania - peoszę pomóżcie znaleźć!

28.03.07, 22:05
Witam! Mam prośbę. Czy któraś z Was może mi polecić stanik (firmę, która takie produkuje) bez fiszbin, najlepiej nie usztywniany w stylu poduch itd. Jestem w ciąży i zaczął mi rosnąć biust, może nie jest jakiś spektakularny bo 80E ale boję się, że zupełnie się zdeformuje. Chcę spać w staniku, a pewnie się domyślacie, że spanie z wpijającymi się drutami w ciało nie jest ani zdrowe, ani wygodne :( Staniki ciążowe niestety mają ceny powyżej 120zł, jak mi przyjdzie kupić kilka to zbankrutuję. Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • maheda Viki produkuje miękkie i tanie staniki 28.03.07, 22:13
      Kształt piersi w tym czymś jest okropny. Ale do spania się nadają.
      Cena co prawda odpowiada jakości - po kilku praniach robi się z nich szmata, ale
      czegóż można oczekiwać po biustonoszu za 20 zł?
      Dobrze przejrzyj ich rozmiarówkę, pomierz się, zanim kupisz ich stanik, ja się
      na nich srodze zawiodłam.
      Inna rzecz, że nie do spania sobie ten stanik kupowałam, tylko do wychodzenia z
      domu i źle na tym (nomen omen) wyszłam.
      • badarka Viki 29.03.07, 07:34
        To chyba jedyna sensowna propozycja.
        Ja sobie kupiłam ze cztery (później, jak mnie mleko zalewało to żałowałam, że
        tak mało, bo ciągle je trzeba było prać) i po urodzeniu dziecka praktycznie ich
        nie ściągałam. A raczej ściągałam tylko do kąpieli i karmienia. Tyle że już do
        końca nie pamiętam, ale z modelami było tak, że jeden był sensowny a dwa
        całkiem do d...

Natomiast producent i wysyłka ze strony internetowej - suuuuuuper.
        Błyskawicznie, z telefonicznym potwierdzeniem, z miłym listem od właściciela,
        obsługą klienta byłam zachwycona.

Stanikami mniej, ale cóż.... Ratowały życie, a jak coś ratuje życie, to nie
        pytasz, czy piękny i powabny.
    • nika456 Re: Stanik do spania - peoszę pomóżcie znaleźć! 28.03.07, 22:24
      Hej! Pozielę się swoimi doświadczeniami z okresu ciązy. Moim zdaniem nie kupuj
      stanika ciązowego tylko kup sobie już mięki, bawełniany stanik do karmienia. Ja
      przynajmniej tak zrobiłam (noszę rozmiar 80G). Bardziej doświadczone
      forumowiczki pewnie podpowiedzą gdzie można kupić taki stanik w Twoim
      rozmiarze. Ja kupowałam w Mothercare, ale w Wielkiej Brytanii... no i nie można
      o tych stanikach powiedzieć, że są tanie... Pozdrawiam!
    • annasi23 Re: Stanik do spania - peoszę pomóżcie znaleźć! 28.03.07, 22:29
      Ja w ciąży kupiłam biustonosz ciązowy Mamabel, teoretycznie rosnący z biustem.
      Nie jest zachwycający ale może być. Jest miękki, więc w ciąży się faktycznie
      sprawdza. I cena chyba nie taka powalająca - ok. 60 zł.
      www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_prod&page_id=catalog&cat_id=150&mid=31&id=1327&page=0&sizeslt=0&sess_id
      =ed2440b5295ea0ad720f2ea80b9addd1
      • maith Re: Stanik do spania - peoszę pomóżcie znaleźć! 29.03.07, 02:06
        Wow! Co z tego, że rośnie, skoro miseczki od A-D? ;))
        • marcia74 Re: Stanik do spania - peoszę pomóżcie znaleźć! 29.03.07, 10:41
          Triumph mamabel. Dla mnie byl rewelacyjny i do spania i do karmienia. Kupilam
          sobie 75E (E to najwieksza miseczka w tym modelu) i byl super. Polecam. Wyglad
          oczywiscie - taki sobie i ta biel tez po kilku praniach pozostawia wiele do
          zyczenia, ale biust trzymal.
    • anna-pia jakikolwiek bez fiszbin 29.03.07, 11:37
      nie kupuj ciążowych, to kit, kup raczej przedłużkę w pasmanterii za 4 zł
      kup rzeczywiście stanik do karmienia - obwód przedciążowy, miseczka o rozmiar
      większa, jak dołączysz przedłużkę, to bedzie OK

do karmienia drugiego bobasa miałam triumpha (75E) bez fiszbin, nieładny, ale
      spac w nim można
      koszt chyba 70 czy 80 zł
      • anna-pia Re: jakikolwiek bez fiszbin 29.03.07, 11:59
        tu jest link do wątku o bezfiszbinowych - przyszpilonego zreszta u gory
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=41838174
        • katty26 Re: jakikolwiek bez fiszbin 30.03.07, 11:18
          Dzięki Dziewczyny za rady!!! Chyba rzeczywiście poszukam już takiego do karmienia - nie będę miała wyrzutów sumienia, że wydaje pieniądze tylko na parę misięcy :) Pozdrawiam Was Wszystkie Cieplutko!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka