Dodaj do ulubionych

Kandydatka na Miss Anglii

04.04.08, 23:17
deser.gazeta.pl/deser/1,83453,5087488,Chloe_Marshall__pierwsza_puszysta_w_finale_Miss_Anglii.html

Widzialyscie moze ta dziewczyne? Moim zdaniem ma sliczna buzie i
jest urocza. Cialo wyglada na zadbane, chociaz z drugiej strony nie
wyglada na lat 17...

ALE. Troche sie podlamalam podanym rozmiarem biustonosza. 38DD. No
jasne... I to w stanikowym raju. Jak ona biedna bedzie wygladala za
kilkanascie lat? Moze Bravissimo sie powinno nia zajac w kampanii
reklamowej.

Chcialam cos dorzucic od siebie w komentarzach, bo trafilo sie
rowniez kilka o zle dobranym staniku i stroju kapielowym (prawda!)
ale poziom wiekszosci mnie rozlozyl na lopatki niestety.
Obserwuj wątek
    • friday133 Re: Kandydatka na Miss Anglii 04.04.08, 23:31
      Na angielskich stronach piszą, że 34 DD, co może być prawie
      prawdą ;) Przynajmniej, że 34.
    • friday133 Re: Kandydatka na Miss Anglii 04.04.08, 23:32

A nie, przepraszam, tylko na jednej stronie tak piszą.
    • roza_am Re: Kandydatka na Miss Anglii 04.04.08, 23:35
      Tu masz zdjęcie całej sylwetki. No i brak chamskich komentarzy:
      www.plejada.pl/1,2014,news,1,1,miss_w_wersji_xl,artykul.html
    • fioolkaa Re: Kandydatka na Miss Anglii 05.04.08, 00:20
      tak samo jak na pewno nie nosi rozmiaru 42. na kozaczku pisało że 46 w co jestem
      skłonna uwierzyć. ale z tym stanikiem do dramat- jak można mieszkać w UK i dać
      się upychać w DD?
      a co do miss to moim zdaniem od pasa w dół wygląda fatalnie. twarzy też pięknej
      nie ma, po prostu ładna kobieta.
    • rockiemar a ja jestem na nie 05.04.08, 00:33
      Ja tam nia zachwycona nie jestem. Buzia - niebrzydka, ale taka
      angielsko prosiaczkowata (na konkurs Miss raczej tak niekoniecznie).
      Cialo - promowanie modelek anorektyczek wyjatkowo mi sie nie podoba,
      ale ta dziewczyna ma juz po prostu nadwage. Moze sie myle, ale
      wyglada, jakby indeks BMI 25 miala juz przekroczony. A otylosc (a
      wcale nie tak do niej daleko od nadwagi) jest choroba cywilizacyjna,
      przyczyniajaca sie do wielu ciezkich schorzen. Czy oby na pewno jej
      promowanie jest w zwiazku z tym wlasciwe?

Wedlug mnie np. ta modelka jest bardzo ladna, ma sliczne, kobiece,
      zmyslowe ksztalty, nie ocierajace sie wcale o nadwage:

simplyyoursuk.drct2u.com/productcache/BYS/BO6415/SC337TX.html.gz

• agastrusia Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 08:23
        Wirz, niektórzy otyłość rozpatują tylko i wyłącznie w aspekcie estetycznym
        kompletnie niedostrzegając tego, że jest to niestety choroba.
        • agastrusia Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 09:46
          oczywiście miało być WIESZ
        • kruszynka301 Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 11:26
          agastrusia napisała:

> Wirz, niektórzy otyłość rozpatują tylko i wyłącznie w aspekcie estetycznym
          > kompletnie niedostrzegając tego, że jest to niestety choroba.

Agastrusia, no wybacz, ale u ile procent ludzi otyłość jest wynikiem choroby, a nie złych nawyków, złego odżywiania się?

Nie znam ani jednej osoby, u której otyłość wynika z choroby, za to znam tabuny takich, u których jest to zwykłe zaniedbanie (obserwuję dziewczyny na fitnesie, i sporo z nimi rozmawiam).
          • agastrusia Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 12:53
            Ale ja nigdzie nie napisałam o otyłości jako efekcie jakiejś choroby tylko o
            otyłości jako chorobie wywołanej właśnie złymi nawykami żywieniowymi i brakiem
            ruchu.;-)
            Ale nie zależnie od tego czym ta otyłość jest spowodowana jest w dalszym ciągu
            chorobą prowadzącą do kolejnych chorób.
            Sama mam 15 kg nadwagi i nikt mi nie wmówi, że to tylko i wyłącznie kwestia
            estetyczna - ja okropnie sie z tym czuje bo czuję się ociężała, mniej sprawna i
            wogule.
            • kruszynka301 Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 14:58
              agastrusia napisała:

> Ale ja nigdzie nie napisałam o otyłości jako efekcie jakiejś choroby tylko o
              > otyłości jako chorobie wywołanej właśnie złymi nawykami żywieniowymi i brakiem
              > ruchu.;-)

Źle Ciebie zrozumiałam;). Sama niedawno wróciłam do wagi sprzed ciąży (zrzuciłam 9 kg w 10 miesięcy), i dla mnie to była wyłącznie kwestia estetyczna (krótkotrwała zresztą), ale to już jest sprawa indywidualna. Jeśli ktoś pisze o otyłości jako chorobie, dla mnie oznacza to problemy z przemianą materii, lub problemy hormonalne.

Co do samopoczucia i uczucia ociężałości, jeśli mamy trochę więcej kg - polecam basen, wtedy ciężaru się nie czuje (pływałam intensywnie nawet w 9-tym miesiącu, wtedy miałam 15 kg dodatkowo;).
          • maith Kruszynko 05.04.08, 17:33
            Kruszynko, rozumiem, że nad ludźmi wyświetlają Ci się napisy:
            -"Mam to i to, co wywołuje otyłość",
            -"Mam coś tam, muszę przyjmować takie a takie leki i one wyobraź sobie wywołują
            otyłość".

Albo może ludzie Ci się z takich rzeczy zwierzają?

Kurczę, a ja wśród znajomych nie mam ani jednego homoseksualisty. O%!
            A może po prostu nikt mi się do tego nie przyznał, co?
            • kruszynka301 Re: Kruszynko 05.04.08, 18:12
              Maith, napisałam, że rozmawiam z dziewczynami przed zajęciami fitness, i nurkowymi treningami kondycyjnymi na basenie - wtedy główne tematy to sylwetka, diety, kosmetyki, kondycja. Ponieważ padają wtedy konkretne pytania o rodzaj diety, nie sądzę, aby ktoś zatajał takie informacje, zresztą, z większością kobiet znam się kilka lat.
              Jeszcze jedno: na zajęcia, na które chodzę, wymagane jest zgoda lekarza, więc dlatego też nie ma osób z kłopotami zdrowotnymi.

Jeszcze raz - nie neguję, że powodem otyłości nie mogą być kłopoty zdrowotne, ale zwracam uwagę na fakt, że w większości przypadków powodem otyłości jest brak ruchu i złe odżywianie się. Tak samo zapewne Ty nie negujesz istnienia homoseksualistów wśród nas, chociaż ich nie widzisz (ja zresztą również nie).
              • maith Re: Kruszynko 05.04.08, 19:59
                Dziewczyny chodzą na zajęcia fitness i kondycyjne na basenie i są... grube z
                powodu braku ruchu?
                • kruszynka301 Re: Kruszynko 05.04.08, 20:20
                  Te, które chodzą kilka lat, są szczupłe, chyba, że podobnie jak ja, są kilka miesięcy po porodzie;). Na basenie nurkowie są również w miarę szczupli.
                  Jednak tak mnie więcej od marca każdego roku na zajęciach fitness pojawiają się kobiety chcące schudnąć na wakacje, mające po około 10-20 kg do zrzucenia - i to one pytają się stałych bywalczyń o diety i sposoby na figurę. Tymczasem niestety nie da się skutecznie zrzucić kilkunastu kg i kilkuletnich zaniedbań w 4 miesiące.
              • agastrusia Re: Kruszynko 05.04.08, 21:38
                kruszynka301 napisała:

> Jeszcze jedno: na zajęcia, na które chodzę, wymagane jest zgoda lekarza, więc d
                > latego też nie ma osób z kłopotami zdrowotnymi.

Nie każda choroba jest przeciwwskazaniem do aktywności fizycznej ;-)
            • rockiemar maith 05.04.08, 20:17
              Zwykle, jesli otylosc jest spowodowana choroba (a nie nieodpowiednia
              dieta i siedzacym trybem zycia), to jest to wynik zaburzen
              hormonalnych = charakterystyczny wyglad ludzi z choroba/zespolem
              Cushinga.
      • missmurder Re: a ja jestem na nie 05.04.08, 08:40
        Dziewczyna z tego linka jest baaaardzo zblizona budową do mnie :) Więc widzę, że
        nie jest ze mną tak tragicznie - choć właśnie zaczynam się odchudzać ;)

I też uważam, że trochę w drugą stronę z nią przegieli. Promując taką dziewczynę
        - nawet ładna, ale na 17 rzeczywiście mi niezbyt wygląda (tak jak i DD ;)) -
        promuje się brak dbania o siebie. A takich dziewczyn w UK są tysiące, młode a
        już z nadwagą :( Jak w tym wieku się nie wezmą za siebie, to co będzie potem?

Choć... mimo wszystko, fajnie, że nie startują same patyczaki ;)
        • rockiemar missmurder 05.04.08, 10:45
          Chcesz sie odchudzac?! Moj chlopak powiedzial (ja nie mam niestety
          tak ladnych kobiecych ksztaltow, wiec juz nic wiecj nie mogl
          oczywiscie dodac :p), ze wcale by sie nie obrazil jakbym troche
          przytyla i miala taka zmyslowa figure :) Tylko ze ja z kolei staram
          sie bezskutecznie przytyc... w druga strone tez wcale nie jest
          latwo ;)
      • kruszyzna Jestem na nie względem Twojego nie :) 05.04.08, 10:34
        > Wedlug mnie np. ta modelka jest bardzo ladna, ma sliczne, kobiece,
        > zmyslowe ksztalty, nie ocierajace sie wcale o nadwage:
        >
        > simplyyoursuk.drct2u.com/productcache/BYS/BO6415/SC337TX.html.gz

Ot, piękno jest rzeczą wielce subiektywną :) Moim zdaniem tamta siedemnastolatka jest o wiele ładniejsza (choć zdjęcie nieszczęsliwe). Faktycznie jest apetyczna, by nie powiedzieć pulchniutka. Sama zresztą tak o sobie mówi. Obserwujemy chyba przesyt anorektycznych i podrasowanych operacjami modelek i kandydatura tej dziewczyny to takie wołanie o powrót do normalności. Ja jestem za. Dziewczyna ma bardzo kobiece kształty. Buzia faktycznie prosiaczkowata, ale jak oglądam jakieś wybory miss, to wszystkie modelki są dla mnie na jedno kopyto. Ta przynajmniej czymś się wyróżnia :)
        • rockiemar Re: Jestem na nie względem Twojego nie :) 05.04.08, 10:40
          Ja po prostu nie popieram skrajnosci - dlaczego nie moga startowac
          normalne dziewczyny? Nie anorektyczki, nie te z nadwaga...
          • kruszyzna Re: Jestem na nie względem Twojego nie :) 05.04.08, 10:48
            > Ja po prostu nie popieram skrajnosci - dlaczego nie moga startowac
            > normalne dziewczyny? Nie anorektyczki, nie te z nadwaga...

Dobre pytanie ;) tyle jest ładnych dziewczyn na świecie. Sama znam takie, które urodą biją na głowę niejedną miskę i jakoś nie startują. Pewnie nie mają tego legendarnego 90-60-90 :)
            • panistrusia Re: Jestem na nie względem Twojego nie :) 05.04.08, 11:17
              > Dobre pytanie ;) tyle jest ładnych dziewczyn na świecie. Sama znam takie, które
              > urodą biją na głowę niejedną miskę i jakoś nie startują.

Czuję się wywołana do tablicy:) Jak ktoś dobrze się czuje ze swoją urodą, to
              chyba nie ma potrzeby udowadniania tego poprzez konkursy tego typu.
    • elayne_trakand Re: Kandydatka na Miss Anglii 05.04.08, 10:56
      Dziewczyna ładna ale uroda nie powalająca
      dla mnie troszkę za bardzo puszysta jak na miss
      Nie podobają mi się anorektyczne chudzielce, wolę "kobiece" kobiety, może
      dlatego, że długo przypominałam deskę do prasowania ;)
      Taka dziewczyna jako modelka jak najbardziej ale miss to jest jakiś "ideał" a ta
      mi na ideał nie pasuje ;)
      Co do rozmiarów, brytyjskie 16 to polskie 44 a nie 42 i to duże 44.
      Ja z BMI w granicach 25 wchodzę dół w 10-12(38-40) a góra 14-16(42-44) a i to z
      powodu szerokich ramion i trochę biustu a nie jakiejś "grubości"
      • nchyb Re: Kandydatka na Miss Anglii 05.04.08, 11:44
        > dla mnie troszkę za bardzo puszysta jak na miss
        > Nie podobają mi się anorektyczne chudzielce, wolę "kobiece"
        kobiety,
        > Taka dziewczyna jako modelka jak najbardziej ale miss to jest
        >jakiś "ideał" a ta> mi na ideał nie pasuje

Amen. Dokładnie to samo chciałam napisać. I jeszcze bym pukty odjęła
        za nieumiejętny, znieksztacający dobór stanika od stroju...
    • pierwszalitera Re: Kandydatka na Miss Anglii 05.04.08, 12:27
      Dyskutowanie na temat rozmiaru stanika moim zdaniem nie żadnego sensu. W ogóle nie wiemy jaki rozmiar stanika nosi ta dziewczyna. Ten podany w artykule to może być czysta dziennikarska fantazja. Ot, popatrzył facet na dziewczynę, zobaczył duży biust, czyli D. A, że to D to wygląda na cięższe od silikonowych D chudych piękności, bo naturalnie opada, to musi być duże D. Tylko, że na Zachodzie nie mówi się "duże D" przy większych biustach, tylko "podwójne D". No i wyszło DD. A obwód pod biustem dobrał sobie po prostu z puszystości. Bo 32 to szczupłe dziewczyny, no to taka musi być koło 38. Gotowe. :-)
      A strój kąpielowy nie dobierała sama, tylko weszła w to co kazali. W sukience jest prawdopodobnie bez stanika, co wcale nie jest grzechem śmiertelnym przy większym biuście, bo naturalny biust opada i nie ma się czego wstydzić. Nie zawsze musi sterczeć pod brodą. I nie wiemy zupełnie jaki stanik nosi dziewczyna w życiu prywatnym. :-)
      A jeszcze co do "prosiaczkowatości", o której ktoś napisał. To, że dziewczyna nie ma urody przeciętnej Polki, albo nie wygląda jak ulubiony i często naśladowany w Polsce południowy, rasowy typ z opaloną skórą i przesadnym makijażem, nie świadczy jeszcze o brzydocie. Są różne typy kobiet i moim zdaniem, taki angielski typ też jest ładny. :-)
    • missmurder Wywiad z Chloe 05.04.08, 15:43
      www.tinyurl.pl?uHclxkmD
      "W wywiadzie udzielonym brytyjskiej telewizji Five dziewczyna, która została
      Miss Surrey i ma szansę stać się pierwszą puszystą Miss Anglii, opowiada o
      swoich wrażeniach z konkursu, pracy modelki i planach na przyszłość.(...)"
      • nchyb Re: Wywiad z Chloe 05.04.08, 16:04
        moim zdaniem nie ma szans na wybór Miss Anglii. Wygrała w jakimś tam
        hrabstwie, stanowi to lokalną sensację, ale dużo dalej nie
        przejdzie. W końcu to nie są wybory puszystej miss, tylko Miss...
    • mefistofelia Re: Kandydatka na Miss Anglii 05.04.08, 21:05
      Height: 5ft 10in

Weight: 12 stone 8lbs - takie dane podaja w brytyjskich brukowcach

co oznacza ze ma jakies 177cm wzrostu i wazy 79,9kg. daje to troszke ponad
      25bmi, czyli nie wpadajmy w paranoje, bo nadwage ma minimalna :).
      wprawdzie bmi jest mniej miarodajne od chociazby takiego pomiaru procentu tkanki
      tluszczowej w organizmie i nie uwzglednia miliona waznych czynnikow, ale do
      innych danych przeciez dostepu nie mamy. a jak dla mnie ta dziewczyna wyglada
      calkiem normalnie. gorna granica normy na pewno lepsza niz bmi ponizej 17u.

• temperka Re: Kandydatka na Miss Anglii 07.04.08, 11:28
        Moim zdaniem to fajnie że większe dziewczyny są w mediach. Ja sama
        nie jestem jakaś gruba około rozmiaru 40 a kompleksów masa bo to
        brzuszek wystaje a to biodra za szerokie.
        Fakt kiedy chodzi o zdrowie czyli sporą nadwage trzeba walczyc z kg
        ale ta dziewczyna wygląda całkiem normalnie, poprostu nie ma
        legendarnego 90-60-90.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka