Dodaj do ulubionych

Jak to jest z bułami?

14.05.08, 18:35
Cześć, przepraszam jeśli taki wątek już był, ale jestem już taka skołowana. Myślałam, że coś wiem, a nic nie wiem. Mam stanik dobrze dobrany pod biustem (bo jest ściśle), wydaje mi się, że również dobrze w biuście - fiszbina celuje w środek pachy, ładnie obejmuje pierś, nie nie odstaje, nic nie dociska, ale (chyba) mam buły - tzn. pod pachą, między zgięciem pachy a początkiem bocznej części stanika zbiera mi się sporo skóry. Nie da się tego zgarnąć do stanika, bo za daleko. Musiałabym mieć stanik kończący się tuż pod pachą, jak podkoszulek. Czy to może być migrująca z pleców buła? Bo na plecach widzę sporą poprawę, wcześniej miałam tam mały wałeczek. A może po prostu taka "uroda" i to normalne, że zbiera mi się tam (jak zginam pachę) skóra i tłuszczyk?

Ps. stanik to Freya Pollyanna 65G na 75 cm pod biustem i około 99 cm w biuście (mierzone w staniku, podobny wymiar bez stanika). H było za duże (chociaż może powinnam kupić większy i czekać aż buły tam przemigrują i wypełnią przestrzeń)? Następnym razem spróbuję GG ale pół różnicy rozmiaru robiłoby takie coś?
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: Jak to jest z bułami? 14.05.08, 18:47
      Podwójne literki to nie połówki. Między C a D jest 2,5 cm różnicy. Między E a F też. Tak samo między G a GG :). To cały rozmiar. Jeśli masz bułki, to warto zmierzyć GG.
      • winter76 Re: Jak to jest z bułami? 14.05.08, 19:05
        Ja obserwuję to samo w moim staniku,który jeszcze do niedawna był idealny,a po migracji w miskach mi przybyło cm-to napewno za mała miseczka, i ja swój szykuję do sprzedaży :) Spróbuj GG.
    • lukrecjabo Wpisanie w wyszukiwarkę słowa"buły" ... 14.05.08, 20:09
      daje takie efekty:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79191562&a=79191562
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79180519&a=79180519
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78949770&a=78949770
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78944678&a=78944678
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76986610&a=78779613
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78746063&a=78746063
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78549915&a=78549915
      To tylko początek......... Powodzenia:)
      • doris.bytom Re: Wpisanie w wyszukiwarkę słowa"buły" ... 14.05.08, 20:15
        Dzięki lukrecjabo. Czytałam różne posty, szukając wg słowa "buły", ale chodzi o
        to, że ja już sama nie wiem, co to są buły. Wcześniej miałam takie malutkie, tuż
        przy pachach i to się dało zgarnąć do miseczek. A teraz jestem przestraszona, bo
        to jest bardzo duże, jakbym wsadziła sobie malutką poduszkę pod pachę. Nie
        miałam tego wcześniej. Czyżby zaczęła się prawdziwa migracja? Jakieś linki
        dużych, typowych buł bym też prosiła (bo małe bułki nieraz widzę, ale moje są
        naprawdę spore).
        • doris.bytom Re: Wpisanie w wyszukiwarkę słowa"buły" ... 14.05.08, 20:26
          doris.bytom napisała:

> Jakieś linki
          > dużych, typowych buł bym też prosiła (bo małe bułki nieraz widzę, ale moje są
          > naprawdę spore).

Chodzi mi o linki do fotek dużych, podręcznikowych buł.

A czy mogę mieć buły przez to, że muszę nosić stanik dosyć mocno podciągnięty
          (inaczej biust mi wisi)?
          • lukrecjabo Zdjęcia 14.05.08, 20:35
            Jeśli chodzi o zdjęcia, to ja widziałam tylko w galerii i czytałam opisy
            dziewczyn, kiedy staniki jest zły. Nie jestem tutaj długo (jakieś dwa miesiące),
            tylko intensywnie czytam, stąd moje skojarzenia. Nie umiem wynaleźć wszystkich
            linków i zdjęć, z racji ich nietypowego tytułowania w niektórych przypadkach
        • lukrecjabo Dobrze myślisz 14.05.08, 20:33
          że to migracja. Najpierw nie ma nic, a później pod pachą coś z pleców zaczyna
          wyrastać, taki obcy:))) Ja na razie masuję dwa tygodnie i już to cudo pod
          pachami się zmniejszyło i to znacznie (najpierw małpa wyskakiwała z miski, a
          teraz już część małpy siedzi na miejscu).
          Poza tym wnioskuję po obwodzie, że jesteś szczuplutka, ze mnie dla odmiany jest
          spaślaczek i część tej buły może stanowić tłuszcz. Był kiedyś taki wątek, że
          dziewczyny stwierdziły, że w niektórych przypadkach całkowite usunięcie buł jest
          niemożliwe, ale właśnie te przypadki stanowiły dziewczyny troszkę grubsze
          (przynajmniej tak twierdziły:))
          Masuj, masuj i jeszcze raz masuj, a małpy zaczną wskakiwać do środka i
          zobaczysz, że miska się wypełnia, a wtedy kupujemy większą:) Ale to już znasz
          • doris.bytom Re: Dobrze myślisz 15.05.08, 07:41
            lukrecjabo napisała:

> że to migracja. Najpierw nie ma nic, a później pod pachą coś z pleców zaczyna
            > wyrastać, taki obcy:))) Ja na razie masuję dwa tygodnie i już to cudo pod
            > pachami się zmniejszyło i to znacznie (najpierw małpa wyskakiwała z miski, a
            > teraz już część małpy siedzi na miejscu).
            > Poza tym wnioskuję po obwodzie, że jesteś szczuplutka, ze mnie dla odmiany jest
            > spaślaczek i część tej buły może stanowić tłuszcz. Był kiedyś taki wątek, że
            > dziewczyny stwierdziły, że w niektórych przypadkach całkowite usunięcie buł jes
            > t
            > niemożliwe, ale właśnie te przypadki stanowiły dziewczyny troszkę grubsze
            > (przynajmniej tak twierdziły:))
            > Masuj, masuj i jeszcze raz masuj, a małpy zaczną wskakiwać do środka i
            > zobaczysz, że miska się wypełnia, a wtedy kupujemy większą:) Ale to już znasz

Masować, masować, masować - tak jest! Będę masować jeszcze więcej i regularniej, niż dotychczas. Nieco mnie uspokoiłaś. Bo dobrze to nazwałaś: nagle mi wyrósł obcy pod pachą. Normalnie mam dwóch Alienów (pod jedną pachą jakby nieco większy, niż pod drugą). Czyli ten stanik, który kupiłam, nie starczy mi na długo. Jak go kupowałam, to właściwie nie było buł (chociaż teraz będę zwracała na to baczniejszą uwagę, bo głównie skupiałam się na tym, czy obwód dobry i czy kształt piersi OK, gdzie celuje fiszbina). Jeszcze się nauczę, poczytam więcej. Dzięki za wsparcie. Jestem teraz na etapie "coś tam już wiem, nie zejdę już ze ścieżki właściwego rozmiaru, ale ogólnie jednak wiem, że nic nie wiem (w porównaniu do doświadczonych stanikomaniaczek)".
            • s4r4hk4ne Re: Dobrze myślisz 15.05.08, 09:23
              Musiałabym Ci pokazać jaki ja mam cyrk przy jednej piersi.
              Jest tak, w miseczce mam pierś, następnie jest załamanie i buła -
              wygląda to w przezroczystym staniuku tak jakbym miała w miseczce
              dwa "półdupki" - jeden wieeelki potem rowek i drugi bardzo mały (w
              porównaniu do tego pierwszego) półdupek. :D Koszmarnie to wygląda.
              • lukrecjabo No przy tym to padłam:)))))))))))n/t 15.05.08, 21:55

• agata272 Re: Dobrze myślisz 16.05.08, 20:11
                s4r4hk4ne, to sobie wyobraź, że ja mam buły plecno-pachowe, bo przecież
                migracja, a do tego to co opisałaś, tylko że na obu piersiach :D. Kiedyś nie
                wzięłam Arabelki z tego powodu własnie, bo zbyt przezroczysta w tym miejscu. No,
                ale ja jestem z tych bardziej opływowych ;).
                • s4r4hk4ne Re: Dobrze myślisz 16.05.08, 21:30
                  Heh, ja mam właśnie Arabelkę, dlatego tak dobrze widzę
                  swoje "półdupki". :D
                  BTW, tłumaczyłam koleżance, która ma podobny problem, że to jest
                  normalne i może uda nam się z czasem całkiem wmasować to, co powinno
                  się połączyć, a jej mąż, oglądając mecz, słuchał nas jednym uchem.
                  Dziś spotykam owego męża i po wymianie uprzejmości chłopina pyta: Co
                  ty Aśka chcesz od swoich półdupków? Fajną masz pupę.
                  Poryczałam się ze śmiechu.
                  • thorrey Re: Dobrze myślisz 16.05.08, 21:40
                    No oplułam monitor...ROTFL!
                    No ale niestety to z tą przezroczystą Arabelką to prawda. Mam
                    ostrygę i na większej piersi też widzę te półdupki...
                    • doris.bytom Re: Dobrze myślisz 20.05.08, 08:28
                      thorrey napisała:

> No oplułam monitor...ROTFL!
                      > No ale niestety to z tą przezroczystą Arabelką to prawda. Mam
                      > ostrygę i na większej piersi też widzę te półdupki...

Chyba wiem o co Wam chodzi z tymi półdupkami. Ta jakby pierś, która już powoli
                      wyłazi spod pachy, włazi do stanika, ale nie jest jeszcze z integrowana z
                      resztą. Mam naprawdę śliczne półdupeczki :) Dzisiaj masuję.
                • ganbaja Re: Dobrze myślisz 20.05.08, 08:53
                  Na początku tez miałam te półdupki pod pachami i w arabeli było je widać.
                  Nie zraziłam się i po miesiącu się wszystko wyrównało.
                  Arabela wg mnie jest świetnie do tego skrojona. Mono wchodzi pod pachę i trzyma
                  te półdupki w miskach zamiast pozwalac im wracać co chwilę pod pachy.
            • lukrecjabo Doris, ja też jeszcze nie ekspertka.... 15.05.08, 21:58
              i jeszcze długo, długo nie:) Po prostu napotkałam ten sam problem i opisałam Ci
              go, ja to u mnie się rozgrywa. A ponieważ gdzieś tam na forum (nie znajdę teraz
              wątku) czytałam o podobnych objawach, zaczęłam się stosować do rad.
              I Ty sobie wyobraź, że działają:))))
              • limonka_01 fotki 20.05.08, 08:41
                Masz na mysli takie jak przy temacie "wire digging into the breast tissue at underarm"?
                www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=161&txt=5804
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka