Dodaj do ulubionych

akcja referendum była potrzebna!

22.07.08, 18:05
Akcja referendum była potrzebna. Z wielu powodów. Na przykład, żeby
obnażyć mentalność najbardziej zajadłych zwolenników prezydentury
Frankiewicza. Po wypowiedziach kilku takich na tutejszym forum
widać, jaki poziom prezentują. Nigdy nie słyszeli o tolerancji i
dialogu. Mają za to zamiłowanie do systemu totalitarnego - nie wolno
krytykowac guru, ani jego świetlanych pomysłów.

Jeżeli się mylę, to zobaczymy poniżej kolejne wpisy utrzymane w
kulturalnym tonie :)))

Pragnę też z góry zaznaczyć, że powyższy opis nie dotyczy tych
wszystkich, którzy są zadowoleni z prezydentury pana Frankiewicza, a
z którymi toczylismy normalne rozmowy i kulturalne spory przez
ostatnie 2 miesiące. Trudno uwierzyć czytając to forum, ale są i
tacy.
Obserwuj wątek
    • dzejms.bont i pokazała mała poparcie 22.07.08, 18:12
      to również niezwykle kształcące.
      • kl-2 5 000 to nie jest mało 22.07.08, 18:35
        Niemal 5 000 podpisów, to nie jest małe poparcie. Wręcz przeciwnie,
        to dużo! Myślę, że pan prezydent to rozumie i stąd nerwowość jego
        wielbicieli.

O ile pamiętam, pod protestem przeciwko strefom płatnego parkowania
        podpisało się 1 200 osób? Jest różnica? I to w tak oczywistej
        sprawie jak protest przeciwko sięganiu do ludzkich kieszeni.
        Protest, który najłatwiej jednoczy.
        • Gość: gość Re: 5 000 to nie jest mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 18:44
          5000 podpisow to jest ok. 27% tego co potrzeba do odwolania Frankiewicza! To
          naprawde olbrzymia liczba jak na akcje zorganizowana z marszu. Nastepna bedzie
          lepsza, az do skutku. Teraz nalezaloby odwolac rade miejska.
          • Gość: wir Re: 5 000 to nie jest mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 18:52
            tak juz "odwołliscie" Prezydenta Miasta teraz czs na referendum w
            sprawie odwołania Rady Miejskiej.Koń by sie uśmiał.
        • wilczur_123 Re: 5 000 to nie jest mało 23.07.08, 15:42
          masz rację to nie mało - to BARDZO mało. Na tyle mało że nawet nie łapie się do
          podejmowania decyzji co ma się w mieście dziać czyli poniżej progu do Rady Miasta!.

buehehhehehe dla was to szczyt ale ten szczyt jest pagórkiem wśród gór. Swój
          szczyt osiągnęliście ale jeszcze daleka droga na Rysy czy inne góry.
    • jeanalesi ale to zawsze mniej niż 6000 22.07.08, 18:42
      trudno zaprzeczyc faktom.
      • kl-2 akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich praw 22.07.08, 18:55
        Akcja referendum pokazała, że ludzie nie znają swoich praw, nie
        znają przywilejów demokracji. Dlaczego nie znają? Bo nikt ich nie
        uczy? A dlaczego nie uczy? A może tak jest wygodniej dla rządzących?

Dlatego właśnie akcja referendum była potrzebna, bo takie akcję uczą
        ludzi aktywności obywatelskiej.
        • dzejms.bont i że nie chcą referendum 22.07.08, 18:57
          zapomniałeś dodac. Ponadto, że się ośmieszyli jego
          inicjatorzy.
          • kl-2 bo nie znają swoich praw 22.07.08, 19:05
            Ludzie nie wiedzą, że mogą chcieć referendum. Nikt ich tego nie
            nauczył. Przeciwnie, pan prezydent uczy, że referendum to "kosztowna
            awantura". Swoją drogą powinien ogłosić tę nowatorską teorię w
            Szwajcarii. Chyba by mu zafundowali darmowy pobyt w alpejskim
            sanatorium.

Inicjatorzy się nie ośmieszyli. Inicjatorzy wiedzieli, że podejmują
            się ciężkiej dwumiesięcznej organicznej pracy bez gwarancji sukcesu,
            tego mierzonego w liczbach. I mogą być dumni, z tego, co osiągnęli.

To tylko ty chciałbyś ich ośmieszyć, zapomniałeś to dodać :)
            • dzejms.bont bo was nie lubią 22.07.08, 19:07
              j.w.
        • Gość: gosc Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:00
          Akcja referendalna byla konieczna zeby pokazac kto to jest Frankiewicz.
        • Gość: gosia Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:00
          Ludzie wiecej wiedza o swoich prawach niż Ci sie wydaje.Ale opozycja
          zapomniała że oprócz prawa do krytyki ma równiaż obowiązki wobec
          wyborców:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82466818
          • kl-2 Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:10
            Gość portalu: gosia napisał(a):
            > Ludzie wiecej wiedza o swoich prawach niż Ci sie wydaje.

Hm, tak się składa, że mówię na podstawie doświadczenia, jakim były
            dwumiesięczne rozmowy z gliwiczanami, rozmowy o akcji referendalnej,
            rozmowy toczone w trakcie zbierania podpisów.

I zaryzykuję tezę, że to tobie się zdaje. Czy próbowałaś
            przeprowadzić tego typu obywatelską akcję? Akcję, która gazety
            nazywały "kosztowną awanturą", zapominająć, że referendum jest
            jednym z przywilejów demokracji?
            • dzejms.bont Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:14
              dawaj jeszcze raz te podpisy. Chętnie wyśmieję cię
              drugi raz.
              • kl-2 Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:19
                kl-2 napisała:

Akcja referendum była potrzebna. Z wielu powodów. Na przykład, żeby
                krytykowac guru, ani jego świetlanych pomysłów.

dzejms.bont napisał:

> dawaj jeszcze raz te podpisy. Chętnie wyśmieję cię
                > drugi raz.

Czyli - c.b.d.o.
                W sumie smutne.
                • dzejms.bont Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:22
                  niezwykle t.c.j.w.d.
                  • kl-2 Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:30
                    No cóż, nad zbudowaniem świadomego społeczeństwa obywatelskiego
                    trzeba ciężko pracować. Niektórzy całkiem nie rokują :(
                    • dzejms.bont Re: akcja pokazała, że ludzie nie znają swoich pr 22.07.08, 19:32
                      pracuj nad znajomością praw, ale nie narzucaj swojej
                      wizji. Potrafisz? Nie widziałem twoich wypowiedzi w
                      akcji - masz głos masz wybór.
                      • kl-2 akcja referendum była potrzebna 22.07.08, 19:34
                        dzejms.bont napisał:

> nie narzucaj swojej wizji. Potrafisz?

A ty?
                        • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna 22.07.08, 19:44
                          Znajdź post, w którym to robię bejbe.
                          • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna 22.07.08, 19:51
                            w 90% swoich postów narzucasz innym swój poziom wymiany zdań
                            (obelg?), bo dyskusją tego nie nazwę. Narzucasz także swoją
                            wizję: "kto nie z prezydentem ten głupi, zacofany i nie ma dla niego
                            miejsca w Gliwicach"

Przy takim poziomie retoryki, zorganizowanie akcji referendalnej
                            było aktem odwagi cywilnej ze strony tych 16 osób, które to zrobiły.
                            • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna 22.07.08, 20:01
                              kl-2 napisała:

> w 90% swoich postów narzucasz innym swój poziom
                              wymiany zdań
                              > (obelg?), bo dyskusją tego nie nazwę.

Wiesz dlaczego zacząłem się w ogóle odzywa? Bo od
                              paru miesięcy na tym forum dominują oszczerstwa i
                              nienawiś. Postanowiłem się dołączyc. A ponieważ słabo
                              po waszej stronie z poziomem wypowiedzi <patrz
                              kibucina i użytkownik neo> to nie jest to trudne, ale
                              jakże radosne. Waszą bronią was leję, tylko mimo
                              wszystko wyższy poziom wysławiania się prezentuję.

Narzucasz także swoją
                              > wizję: "kto nie z prezydentem ten głupi, zacofany i
                              nie ma dla niego
                              > miejsca w Gliwicach"

Znów pomyłka w obliczeniach. Jeszcze nikomu nie
                              narzuciłem wizji bycia za prezydentem. Za to
                              wyśmiania waszego chamstwa - oł jes.

>
                              > Przy takim poziomie retoryki, zorganizowanie akcji
                              referendalnej
                              > było aktem odwagi cywilnej ze strony tych 16 osób,
                              które to zrobiły.

Istny heroizm. Zwłaszcza, że akcja trwała zanim się
                              odezwałem. Ale żałuję, że tak długo zwlekałem z
                              gnojeniem demagogii i chorego populizmu garstki
                              niewtchowanych w netykiecie osób.
                              • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna 22.07.08, 20:05
                                > > Przy takim poziomie retoryki, zorganizowanie akcji
                                > > referendalnej było aktem odwagi cywilnej ze strony tych 16 osób,
                                > > które to zrobiły.
                                >
                                > Istny heroizm. żałuję, że tak długo zwlekałem z
                                > gnojeniem demagogii i chorego populizmu garstki
                                > niewtchowanych w netykiecie osób.

Po raz kolejny okazuje się, że miałam rację pisząc:

"Akcja referendum była potrzebna. Z wielu powodów. Na przykład, żeby
                                krytykowac guru, ani jego świetlanych pomysłów."
                                • dzejms.bont zwykły populizm 22.07.08, 20:09
                                  tak to się nazywa. Poczytaj to forum sprzed trzech
                                  tygodni to dowiesz się kto był zajadły. Możesz sobie
                                  organizowac zbieranie podpisów, ale oszczerstwa na
                                  forum były niesmaczne i nadal są. Zajadłoś we mnie
                                  jest w stosunku do waszego chamstwa - nie do
                                  zwolennikowania prezydentowi. Poczytaj mnie trochę to
                                  zrozumiesz.
                                  • kl-2 akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 20:24
                                    dzejms.bont napisał:

> Zajadłoś we mnie
                                    > jest w stosunku do waszego chamstwa

Wypraszam sobie. Zarzucasz mi chamstwo? A sam, poziomem swoich
                                    wypowiedzi dajesz rzekomo odpór chamstwu? Wybacz, ale zestawienie
                                    twoich i moich wypowiedzi dowodzi, że opacznie pojmujesz definicję
                                    chamstwa.

> Poczytaj mnie trochę to zrozumiesz.
                                    To jakiś żart? Takie usługi świadczy psychoanalityk, albo inny
                                    coach. Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś na forum dyskusyjnym
                                    poszukiwał wsparcia psychologicznego :)
                                    • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 20:28
                                      Widzę, że szybko się uczysz - ja też was wysyłam do
                                      psychoanalityka. To, że jesteś zwolenniczką
                                      referendum nie zwalnia Cię od myślenia. Jeśli chcesz
                                      rzucc pomówienia w moją stronę to poczytaj posty. I
                                      poczytaj posty swoich kolegów.
                                      • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 20:31
                                        dzejms.bont napisał:

> Poczytaj mnie trochę to zrozumiesz.

dzejms.bont napisał:

> Jeśli chcesz rzucc pomówienia w moją stronę to poczytaj posty.

:)))

• dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 20:34
                                          poczytaj. I zestaw z postami twoich znajomków.
                                          • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 20:53
                                            dzejms.bont napisał:
                                            > poczytaj. I zestaw z postami twoich znajomków.

Czasem czytam twoje posty. Nie zamierzam ich studiować szerzej, bo
                                            nie toleruję nieparlamentarnych i pozbawionych treści wypowiedzi w
                                            takiej ilości.

Czyżbyś brak argumentów zamierzał przesłonić spamerskim atakiem na
                                            forum? Tak mi to wygląda...
                                            • sss9 Re: ;-) 22.07.08, 20:59
                                              daj spokój dzieciakowi. rodzice nie wypuścili ptaszyny na wakacje, to
                                              odreagowuje frustrację na forum od rana do nocy. dostanie bana, to się może
                                              zreflektuje, że jest prymitywnym trollem.
                                              • kl-2 Re: ;-) 22.07.08, 21:06
                                                sss9 napisał:

> daj spokój dzieciakowi.

:)))
                                                Słusznie.
                                                • dzejms.bont Re: ;-) 23.07.08, 05:09
                                                  i tyle, jeśli chodzi o rozmowę bez obrażania. Nie
                                                  potraficie inaczej.
                                            • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:02
                                              właśnie w ten sposób dział ktoś z waszej grupy na
                                              forum. Standardowe akcje to codziennie porcja nowych
                                              wątków z oszczerstwami i pomówieniami pod kilkoma
                                              nickami. Nie godzę się na to. Dlatego włączyłem się -
                                              repreztując poziom wspomnianego użytkownika.
                                              Przyznaję - na każdy pusty lub oszczerczy post
                                              reagowałem tak samo, chociaż nie używałem słów
                                              nieparlaentarnych, ani nawet takich jak użytkownik
                                              zza zachodniej granicy.

Chcesz rozmawia o argumentach? Załóż wątek z
                                              argumentami. Ze swojej strony włączę się w niego i
                                              zobaczymy której stronie wcześniej nerwy puszczą i
                                              kiedy dołączy do nas kilku frankofobów. Jestem
                                              otwarty na dyskusje merytoryczne, z tym, że ich tu
                                              nie było.*

* podanie dwóch argumentów i okraszenie ich jadem i
                                              określeniami "demon", "magistracki wazeliniarz" itp
                                              nie nazywam argumentacją.
                                              • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:04
                                                dzejms.bont napisał:

> właśnie w ten sposób dział ktoś z waszej grupy na
                                                > forum.

"wasza" "grupa"... Jakiś spisek?
                                                • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:13
                                                  ok - "z obozu osób, reprezentujących wspólny punkt
                                                  widzenia, zbieżny z twoim oraz organizatorami akcji
                                                  podpisów" - lepiej?
                                                  • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:18
                                                    zdecydowanie lepiej.
                                                  • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:20
                                                    okej - myślę, że możemy rozmawiac bez złych emocji.
                                                    Myślę, że możemy komunikowa się w tym samym języku.
                                                    Niestety szkoda, że nie wszyscy.
                                                • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 21:18
                                                  Popatrz na wątek poniżej:
                                                  Autor: Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                  22.07.08, 20:34

Gdyby prog byl 5000 podpisow, a nie bandyckie 10%, to
                                                  bylaby to rowniez porazka
                                                  referendystow? Zastanowcie sie magisrackie tumany z
                                                  MD (Mlode Dupki).

dz.bo: ja tak napisałem? Czy też ktoś, kto
                                                  reprezentuje światopogląd inicjatorów akcji? Dowody
                                                  masz na wyciągnięcie ręki.
                                                  • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:31
                                                    > dz.bo: ja tak napisałem?

Potrafisz tak samo i często z tego korzystasz. Chociaż zauważyłam
                                                    zwiastun, że może być inaczej. Oby.
                                                  • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:35
                                                    w odpowiedzi na takie ryki? Potrafię - tak. Po co
                                                    zatem prowokowa taki poziom?
                                                    Kasiu - obejrzyj historię forum. Powiedzmy szósta
                                                    strona. Ile wątków z nacechowaniem obraźliwym jest po
                                                    każdej ze stron? Czy to rzeczywiście ma coś wspólnego
                                                    z dobrem?
    • Gość: gosc Re: akcja referendum była potrzebna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:34
      Gdyby prog byl 5000 podpisow, a nie bandyckie 10%, to bylaby to rowniez porazka
      referendystow? Zastanowcie sie magisrackie tumany z MD (Mlode Dupki).
    • mieszko966 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:17
      Akcja referendum była potrzebna.
      ---------------------------------------------------------------------

Myślę, że najbliższe dni pokażą, że akcja może i była potrzebna, ale
      i tak niczego nie zmieniła. Miasto nadal będzie żyło swoim rytmem.

W ramach ciekawostki, w Mysłowicach też było kiedyś referendum o
      odwołanie prezydenta. Udało się nawet zebrać komplet podpisów do
      jego przeprowadzenia. Referendum się nie udało tylko z powodu
      niskiej frekwencji. Ale jak przyszło co do czego, to w następnych
      wyborach preyzdent Osyra i tak zapewnił sobie reelekcję.

Analogicznie, byłbym ostrożny w traktowaniu tego niedoszłego
      referendum jako jakiegoś kamienia milowego na drodze do "lepszego
      jutra".
      • sss9 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:36
        powody referendum w Mysłowicach były tożsame z gliwickimi?
        Osyra, to ten, który zapewnił sobie reelekcję sfingowaną napaścią na siebie?
        będzie remake? :)
      • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:37
        mieszko966 napisał:
        > byłbym ostrożny w traktowaniu tego niedoszłego
        > referendum jako jakiegoś kamienia milowego na drodze do "lepszego
        > jutra".

Kamień milowy to może nie jest, ale kolejny mały krok do przodu.
        Okupiony wielkim wysiłkiem pojedynczych osób.
        Nie mam watpliwości, że akcja referendum była potrzebna i że
        długofalowe skutki dadzą się odczuć.
        • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:41
          Oby - w demokracji takie panują zasady. Organizujcie
          podpisy, podpowiadajcie władzom. Ale bez tego
          całego "ludobójstwa", "magistrackiego ścierwa" i "my
          wam pokażemy". Strategia nienawiści jest słaba.
          • sss9 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:44
            Strategia nienawiści jest słaba.

przekonałeś się na własnym przykładzie. :)
            • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 05:11
              i znów niepotrzebna przysrywka z waszej strony. Nie
              potrafisz inaczej prawda?
              • sss9 Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 15:38
                a przez chwilkę wydawało się, że możesz rokować lepiej. ale nie rozumiesz
                kompletnie nic. null.
                • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 16:26
                  nie potrafisz inaczej i nawet nie rokujesz.
                  • sss9 Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 16:30
                    o tak, wyrażenie "dzieciak" i "słusznie" użyte wobec ciebie są jak najbardziej
                    obraźliwe. jesteśmy w domu - ty jesteś "odwrócony". :)
                    • dzejms.bont Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 16:54
                      nie zajarzyłem tej abstrakcji. Wytłumaczysz się jakoś?
                      • Gość: kibic Re: akcja referendum była potrzebna! IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.08, 18:11

dzejms.bont napisał:

> nie zajarzyłem tej abstrakcji.

To popatrz będzie prościej dla ciebie:
                        www.widelec.pl/widelec/1,82861,5481817,Duze_dziecko.html
        • mieszko966 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 22:54
          [...] długofalowe skutki dadzą się odczuć.
          ---------------------------------------------------------------------

Obyśmy tylko do nich dożyli. ;)
      • Gość: kibic Re: akcja referendum była potrzebna! IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.08, 23:51

>
        > Myślę, że najbliższe dni pokażą, że akcja może i była potrzebna, ale
        > i tak niczego nie zmieniła. Miasto nadal będzie żyło swoim rytmem.
        >

Przyznaje Redaktorku, ze nie rozumiem twojego pesymizmu;-)
        Czas na takową akcję wyraźnie dojrzał i jakby trochę zaskoczył samą grupę
        inicjatywną (np. uaktywnienie większej grupy ludzi i punktów zbierania podpisów,
        odpowiedniego nagłośnienia akcji). Krótko, była to akcja spontaniczna, tym
        bardziej tej niewielkiej z determinowanej, ofiarnej i ambitnej grupie, nalezą
        sie wyrazy uznania i podziękowania.
        Nie rozumiem twoich wątpliwości czy coś sie zmieni? Już zaczyna sie zmieniać
        tylko wsłuchaj sie i rozejrzyj. Naturalnie, ze analiza zaistniałej sytuacji musi
        być przeprowadzona b.spokojnie i rozsądnie, a to potrwa trochę by nie popełnić
        błędów i wytyczyć właściwe kierunki. Z dzisiejszej wypowiedzi A.Pieczyraka
        wnioskuje, ze demokracja w Gliwicach maszeruje w prawidłowym kierunku i jest w
        dobrych rekach.
    • wilczur_123 Re: akcja referendum była potrzebna! 22.07.08, 23:14
      oczywiście że akcja była nie potrzebna. Widać jak szanujecie swój czas. :)
      Oczywiście wszyscy którzy tutaj się wypowiadają łącznie ze mną mają coś do
      zastrzeżenia Prezydentowi ale nie w taki sposób.

Normalni ludzie dyskutują a nie pienią się i robią referendum którego porażkę
      zrzucają na okres urlopowy ROTFL, albo na to albo na tamto...

Stowarzyszenie nie powinno być polityczne a sGdG niestety takie jest. Marne te
      wasze podejścia do wyborów! Widać po waszych wpisach na forum że akcja
      referendum była w góry na straconej pozycji i wy o tym wiedzieliście ale
      przecież chodziło o coś innego - walkę o elektorat! Brudne te wasze gierki i
      wstyd na prawdę. Jeszcze do tego mieszać biedne drzewa i ludzi ... nie ładnie....
      • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 00:16
        wilczur_123 napisał:

> Oczywiście wszyscy którzy tutaj się wypowiadają łącznie ze mną
        > mają coś do zastrzeżenia Prezydentowi ale nie w taki sposób.

Myślałam, że tobie nie muszę tłumaczyć, że referendum jest jednym z
        przywilejów demokracji, normalną demokratyczną procedurą. To jest
        legalne działanie, zgodne z prawem i nie ma powodu go deprecjonować
        ("nie w taki sposób"!). Świadomy obywatel powinien takie rzeczy
        wiedzieć.

• wilczur_123 Re: akcja referendum była potrzebna! 23.07.08, 15:35
          wydawało mi się że ci nie trzeba tłumaczyć że prawo jest dla prawych obywateli a
          nie do rozgrywek politycznych i pieniactwa czy oczerniania urzędników?
          referendum tak ale nie dla zabawy.

Czy panienka przyzna także że spodziewała się porażki tego referendum? Honor na
          pewno nie pozwoli odpowiedzieć że TAK, ale to właśnie określa poziom pieniactwa
          i zabawy od poważnego traktowania.

...over szkoda że nie może panienka pójść do MB i powiedzieć: Panie Prezesie
          zadanie wykonane! :))
          • kl-2 Re: akcja referendum była potrzebna! 24.07.08, 16:49
            wilczur_123 napisał:

> referendum tak ale nie dla zabawy.

Inicjatorzy referendum nie traktowali tego jako zabawy, zapewniam
            cię. To była cięzka praca, a nie zabawa.

> prawo jest dla prawych obywateli

Prawo jest dla wszystkich obywateli. To nie dziki zachód.
            Prawo do referendum ma kazdy obywatel, który uważa, że coś trzeba
            zmienić. Ta procedura pozwala sprawdzić, ile jeszcze osób uważa tak
            samo. Okazało się, że prawie 5 000 osób jest tego samego zdania, co
            inicjatorzy referendum. Odejmując od tego tych, którzy nie mają
            zdania na żaden temat (niestety bardzo liczna grupa), to wychodzi
            na to, że niebezpiecznie dużo gliwiczan nie jest zachwyconych obecną
            sytuacją. Zdaje się, że właśnie to wywołuje tak nerwowe reakcje ze
            strony magistratu.
            • Gość: gosia Re: akcja referendum była potrzebna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:11
              nerwowo sie zrobiło dla inicjatorów tej akci.Spodziewali sie poprcia
              10% uprawnionych do głosowania,a tu porażka niestety.Wynik
              porownywalny do wyniku wyborczego w 2006.
              Do pracy panie i panowie za 2 lata wybory.Moze osiagniecie
              upragnione 5% poparcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka