ekler.ka 18.06.08, 10:12 www.figleavesclearance.co.uk/ szalenstwo :) rozmiary przebrane,ale ceny niektorych rzeczy smieszne :) odkrylam dzieki lmb. dzieki! malo tego,chyba jeszcze dziala kod eve15pc na dodatkowe -15%, u mnie zadzialal :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaga7 Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 10:31 buuu :(( Też kupiłam, ale bez kodu. Ale i tak mi policzyli ok -15% mniej od całości zamówienia, nie wiem dlaczego, ale nie będę się z nimi kłócić. Może po przekroczeniu jakiejś sumy są zniżki? Jestem przeszczęśliwa, bo trafił się gorset vollersa za śmieszną cenę 30 funtów, przy czym normalnie kosztuje ponad 100. Odpowiedz Link
ekler.ka kod 18.06.08, 10:41 wlasnie nie wiem do konca jak to jest z tym kodem,wpisalam i mi sie pokazalo,ze accepted,ale nie pokazalo sie -15% jak na normalnym figleaves. ale w rachunku mam calosc ~37 funtow, przesylka 4 a na koniec 35,czyli jakby zadzialal :) Odpowiedz Link
agata272 Re: kod 18.06.08, 10:47 Ekler.ka, ja też na to trafiłam - policzyli mi przesyłkę za 0,01 funta, choć przed wartościa TOTAL COST w potwierdzeniu zamówienia stoi jak byk, że koszt przesyłki 4 funty :). A ja nie wiedziałam o kodzie, więc nie powinni obniżać. Wynika z tego, że albo mają przesyłkę w promocji, o czym nie napisali, albo się kopnął ich system liczący. Cały czas się boje, że to jakiś błąd systemu i przez to zamówienie będzie nieważne, ale trzymam kciuki, że tak nie będzie. A ogólnie - powariowali z tymi cenami :). Odpowiedz Link
agnesp76 Re: kod - nie działa???? 18.06.08, 15:24 Dziewczyny - ja z siostrzanego LMB piszę - kod wykorzystalam, przyjęty, suma na koniec mniejsza (ze 118,50 na 101,43 funty), ale okazało się, ze do banku przyszła kwota 118,50. Czyli wychodzi na to że jednak nie zadziałał. Sprawdźcie i napiszcie jak to u Was wyszło. Odpowiedz Link
topcia27 Re: kod - nie działa???? 19.06.08, 07:41 U mnie tak samo, w mailu podali że płacę 35 funtów a potem jak zamówienie wysłane, że obciążą na kwotę 41 funtów. Dziwne! Odpowiedz Link
ekler.ka majtki vodka martini 18.06.08, 10:39 przez przypadek chyba kupilam dwie pary majtek vodka martini aubergine, rozmiar 10. tak informuje,bo juz chyba nie ma,wiec jesli ktos by sie wstrzymywal z zakupem gory,bo nie ma majtek,to ja bede miec na zbyciu :) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: majtki vodka martini 18.06.08, 16:07 ok,super, podobno juz wyslali, odezwe sie do ciebie jak tylko dostane :) Odpowiedz Link
lasillaamarilla ojej ;) pomóżcie 18.06.08, 10:52 A płaciłyście kredytowymi kartami, czy debetowymi. Ja mam tylko debetową visę mbanku, aktywowaną do tranzakcji internetowych i do paypala mi działa, tylko nie wiem czy tu mogę taką użyć Odpowiedz Link
lasillaamarilla Re: mozesz nt 18.06.08, 10:56 Kurcze, wypisuję wszystko, na karcie są pieniądze i wyskakuje mi: We're sorry but there has been an error authorising payment on your card. Please check the error message below: 4023 : The Card Issue Number length is invalid. Wiecie o co może chodzić? Odpowiedz Link
lasillaamarilla juz ok ;) 18.06.08, 11:03 zostawiłam puste miejsce przy issue number i poszło ;) Odpowiedz Link
lasillaamarilla ekler.ka dziięki ci dobra kobieto ;))) 18.06.08, 11:05 Dzięki wielkie za informacje, właśnie zakupiłam 4 staniczki, najdroższy aż za 15 Ł i jeszcze to 15 % obniżki ;))) A to mi humor poprawiłaś ;) mam nadzieję, że teraz cos wreszcie dopasuję ;) Odpowiedz Link
boziaj Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 11:16 eh, ja o kodzie nie wiedzialam, ale i tak sie ciesze: kupilam 2 rubypink: rubie i imogen, z przesyłką 33Ł :) obym tylko trafiła z rozmiarem Odpowiedz Link
quleczka Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 12:07 dokladnie...jedyny drobny problem to to, ze nie ma zwrotow no ale za to te ceny... :) w koncu zawsze moga trafic pozniej na gielde lub allegro od biedy ;) Odpowiedz Link
lawendowata Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 12:29 Marzyłam o Rubie i kupiłam sobie... tylko czy będzie pasował? :( Odpowiedz Link
wielebnna Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 11:41 już zaszalałam :) panache grace illussion za 13,5 i karmnik fayreforma za 13,5, ha! bo o sambie za 7,5 to juz nie mówię :P Odpowiedz Link
rockiemar Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 12:23 A ja dla siebie nic nie widze:( Jest oczywiscie kilka fajnych stanikow, ale nie moge kupowac wszystkiego jak leci, tylko dlatego ze jest tanie (nawet nie wiecie, ile mnie kosztuje podjecie tej decyzji;)). Moje zyczenia: stanik fioletowy, stanik niebieski, stanik w delikatne kwiatuszki. Jest tylko Rubie kwiatowy, ale nie wiem czy jest sens robic zamowienie dla jednego Ruby Pinka? Chcialam niebieski Kyoto Lejaby, ale na szczescie przeczytalam, ze jest duzomiskowcem, a ja i tak myslalam nad zamowieniem G. GG na moje 91cm to juz chyba przesada;) Odpowiedz Link
rockiemar help! 18.06.08, 12:38 Zlamalam sie i jednak chce Ruby Pinka:) Jestem juz na samym koncu kupowania, pisza mi, ze kod zaakceptowany, dlaczego wiec caly czas jest cena 19 funtow (15 + 4 za wysylke)?? Odpowiedz Link
lawendowata Re: help! 18.06.08, 12:42 ja też tak miałam ale na końcu policzyło mi mniej... Odpowiedz Link
mig_usia oj wy niedobre niedobre ;) 18.06.08, 12:50 i co? po maskaradowych zakupach gorsetowych mialam juz przystopowac a tu taki new....i co z tym zrobic jak juz upatrzylam conieco? eh eh na dodatek ten potworny bol glowy...a wy znowu podsuwacie kolejna zakupowa okazje;) upatrzylam sobie oprocz stanikow ciuszki do cwiczen z USA PRO - czy ktoras z was testowala ta firme bo nie mam pojecia jak wyglada u nich rozmiarowka? Odpowiedz Link
rockiemar podwojny help!!! 18.06.08, 13:04 Wcisnelam i swinie policzyli mi 19 funtow... wyslalam do nich od razu maila, ale spejalnie zachwycona nie jestem placeniem prawie 90zl za samego Ruby Pinka, zwlaszcza ze naprawde mialam zaczac oszczedzac :(( Odpowiedz Link
boziaj Re: podwojny help!!! 18.06.08, 13:09 zadzwon do nich mi kiesys kodu nie policzylo przy placeniu (mimo ze byl zaakceptowany), wyslalm maila, ale odp dostalam , gdy juz bylo za pozno na zmiany faktury prosili nastepnym razem dzwonic od razu w takim wypadku i dali mi 10% off przy kolejnym zamówieniu :) ja tez sie skusilam na ruby pinka, sliczne są, nawet za TAKĄ cene ;) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: podwojny help!!! 18.06.08, 13:11 dziwne,ja domowilam jeszcze jedne gacie (oplacalo sie nawet placac za przesylke) i kod policzylo znow... Odpowiedz Link
boziaj Re: podwojny help!!! 18.06.08, 14:55 ale to nie chodzilo o te zakupy, tylko w ogóle na listkach (ale kod ten sam) tym razem niestety nic nie wpisalam to i znizki nie dostalam Odpowiedz Link
rockiemar :((( 18.06.08, 13:19 Zadzwonilam do figleavsow, ale Pani powiedziala, ze figleavesclearance to co innego i oni nie tego nie obsluguja. A na stronie clearanca nie ma podanego numeru telefonu :((( Odpowiedz Link
lawendowata Re: :((( 18.06.08, 13:41 a jakie tanie kostiumy... pieniążki gdzie jesteście? :/ Odpowiedz Link
iw1978 Wysyłka 18.06.08, 12:53 Czy oni w pgóle wysyłają signed for? Bo ja się jednak troche boję. A chrapkę mam na naprawdę duże zamówienie. Odpowiedz Link
veev Złe kobiety! 18.06.08, 12:55 Przez Was po raz kolejny przełożyłam wdrażanie programu oszczędzania na "od poniedziałku" ;) Ale ceny takie, że przecież grzech nie kupić ;) v. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Złe kobiety! 18.06.08, 13:00 oj nic nie mowcie...sama jestem miekka bula.a wlasnie policzylam,ze idzie do mnie obecnie 6 przesylek... Odpowiedz Link
vishnja Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 13:50 Dziewczyny czy ja moge się do kogoś podczepić do zakupów? Kto poratuje średniobiuścastą, nie władająca angielskim i bez odpowiedniej karty płatniczej czy pay pala? Pliz :) Odpowiedz Link
agafka88 PROśBA 18.06.08, 14:04 Czy może ktoś mi wziąć przy okazji swoich zakupów te gatki w rozmiarze 10? www.figleavesclearance.co.uk/p/Womens_Swim/YAT-Y279605.htm?size=10 Od dawna szukam czegoś takiego prostego, a w sklepach same kwiatki, kratki itp. Nie bardzo opłaca mi się ściągać same majtki z UK, więc chciałabym się podpiąć pod czyjeś zakupy. Oczywiście od razu wpłacę pieniążki na konto i pokryję koszty wysyłki w Polsce. Z góry dzięki Odpowiedz Link
agafka88 Re: PROśBA 18.06.08, 22:11 didulino, kupiłabyś mi te gatki? o ile kojarzę, to jesteś z lublina, prawda? więc albo bym w lublinie odbrała, albo na zlocie - jeżeli mogłabyś to dla mnie zrobić, daj znać na gazetowego Odpowiedz Link
didulina Re: PROśBA 18.06.08, 22:18 Właśnie się czaję... Jeszcze nic nie kupiłam Wkładam do koszyka... Lublin - dogadamy się. Odpowiedz Link
zzagi Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 14:25 Wlasnie zamowilam 3 sztuki. Mam nadzieje ze to nie jedna z tych sciemnianych stron oszustow :) i ze dojdzie przesylka. Kod promocji mi przyjelo bez problemu na samym koncu odliczylo tak jakbym nie placila za wysylke czy nawet funta mniej. Odpowiedz Link
alexxx Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 14:34 zanabyłam również:) vodkamartini oraz gatki do nich:) Kod przyjelo bez problemu. Odpowiedz Link
zazulla problem z polskim nazwiskiem 18.06.08, 14:32 Mam w nazwisku "Ś". Na Bravissimo, brastopie i innych nie bylo z tym problemu. W formularzu pisalam przez S, zeby krzaczek nie wyskakiwal ale na karcie mam Ś. Wlasnie dostalam maila z Figleaves Clearance, ze nie moga pobrac kasy i moje zamowienie jest anulowane. Za chwile dostalam drugi mail, zebym sie z nimi skontaktowala w ciagu 48H, inaczej anuluja zamowienie. Napisalam im w czym rzecz, moze uda mi zrealizowac to zamowienie, zanim wszystko wykupicie ;))) Odpowiedz Link
lawendowata Re: problem z polskim nazwiskiem 18.06.08, 14:33 Ja zawsze wpisuję L zamiast Ł. W adresie dostawy też, bo w Hong Kongu zamiast ł drukują np $&$2&(^ w środku nazwiska ;) karta z L przechodzi. Odpowiedz Link
ellabillie Czy to sprawdzony sklep? 18.06.08, 15:09 Pytam, bo nigdy wcześniej chyba się na taki nie natknęłam, a dziewczyny mają przecież wszystko oblatane. Niektóre ceny rzeczywiście niskie, choć też w innych sklepach się trafiają podobne przy bardzo przebranej rozmiarówce. Chyba sobie net odetnę, przecież miałam nic nie kupować, to choroba prawdziwa! Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Czy to sprawdzony sklep? 18.06.08, 15:11 sklep dziala chyba od wczoraj :) ale nalezy do figleaves,oglaszaja go na swojej stronie,wiec to raczej nie zaden pic na wode. Odpowiedz Link
ellabillie Re: Czy to sprawdzony sklep? 18.06.08, 15:15 Czyli wystąpimy w roli królików doświadczalnych. Trudno, ktoś musi.:)) A ja chyba zacznę szukać specjalisty od uzależnień. Odpowiedz Link
bell9 Re: zwrotów nie ma? 22.07.08, 14:22 jesli wyprzedaż to zwrotów nie ma? czy któraś z angielskim sie doczytała? Odpowiedz Link
yaga7 Re: problem z polskim nazwiskiem 18.06.08, 15:55 Na razie nie dostałam od nich żadnego maila o anulowaniu, a też mam polskie literki. Zawsze w formularzach piszę bez polskich literek i do tej pory, odpukać, jest ok. Odpowiedz Link
korallina zazullko :) 04.07.08, 11:48 udało Ci się coś wskórać? jam mam dokładnie to samo :/ proszę o pomoc, oczywiście ;) Odpowiedz Link
korallina do góry 04.07.08, 14:43 Czy którejś z forumek udało się dowiedzieć czegoś o polskich znakach przy płatności kartą? czas mnie goni, w weekend mnie nie ma a boję się, że mi sprzątną komplecik sprzed nosa :( Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: do góry 04.07.08, 15:30 Ja wpisuję bez polskich liter i jest ok, ale nie zagwarantuję Ci, że tak będzie także w Twoim przypadku. Odpowiedz Link
kura17 Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 15:02 a na moj rozmiar jest wylko 5 stanikow, i zaden jakas super okazja, chlip... Odpowiedz Link
ekler.ka Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 15:11 bo one niestety strasznie szybko znikaja...oj,moze to dobrze,ze nie nosze jakiegos 32d...freye za 8 funtow, maskeradki za 8...o matko! Odpowiedz Link
kura17 Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 15:59 ja juz o 10 rano sprawdzalam, bylo to samo ;) Odpowiedz Link
boziaj Temporarily out of stock 18.06.08, 15:08 jak myslicie, to znaczy, ze jeszcze jest szansa, ze sie pojawi? bo ja po (za) długim namysle chcialam cos jeszcze dokupic i juz nie ma :( Odpowiedz Link
ekler.ka Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 15:15 zasypie ten watek dzis...otoz dostalam wlasnie maila,ze moje items juz sa shipped :) tylko ze mi napisali,ze charguja karte na 40 funtow. czyli wychodzi na to,ze jednak bez znizki na kod ;/ bo rachunek mi przyszedl na 35. Odpowiedz Link
joankb kody tak czy nie? 18.06.08, 15:21 Dziewczyny na lmb pisza, że kody działają i nie działają. Rachunek przychodzi na kwotę niższą, ale kartę blokuje na kwotę wyższą. Ja nie mogę sprawdzić na swojej. Jak jest u Was?? Odpowiedz Link
lasillaamarilla Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:29 Hmm, mi na fakturze policzyło ze zniżką, a teraz jak patrze na konto, to zniknęło tyle kasy ile by było bez zniżki ;( dziwne, w historii jeszcze nie mam tej tranzakcji. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:36 Bo prawdopodobnie masz na razie założoną blokadę - jeszcze nie zaksięgowali. Wiem, że kwota blokady może się różnić od kwoty księgowania, bo może się zmienić przelicznik, no ale to co innego. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:37 u mnie podobnie,wysmarowalam do nich maila. 5 funtow to nie majatek,ale to juz bardziej o zasady chodzi,o. niech po prostu nie przyjmuja kodow i sprawa bedzie jasna... Odpowiedz Link
lasillaamarilla Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:40 tez do nich napisałam maila ;) masz rację, albo niech nie przyjmują kodów, albo niech je realizują ;) zobaczymy czy ktoś odpisze Odpowiedz Link
agnesp76 Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:44 A na jakiego maila słałaś do nich? Obawiam się, że mail z kórego przyszła informacja z listą zamówienia i całkowitą sumą jest automatem i nie odbiera wiadomości. No ale może się mylę. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 16:08 pisalam na blackhole@figleaves.com , czyli cos, co funkcjonowalo pod nazwa "figleaves clearance help". Odpowiedz Link
quleczka Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 16:13 juz nazwa brzmi zle...czarna dziura? :D Odpowiedz Link
ekler.ka Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 16:14 rotfl, nie zastanawialam sie nad tym :D Odpowiedz Link
quleczka Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:40 dokladnie, ja mysle, ze koniecznie nalezy do nich pisac jakby nie dzialaly to by niedzialaly ale przysylac potwierdzenie z jedna kwota, a obciazac inna to nie jest w porzadku Odpowiedz Link
zazulla u mnie tez blokada wyzsza niz powinna byc 18.06.08, 15:44 Albo policzyli kwote bez rabatu albo poszlo po strasznie wysokim kursie, wychodzi 4,9 zl z hakiem. Odpowiedz Link
agata272 Re: u mnie tez blokada wyzsza niz powinna byc 18.06.08, 16:03 zazu, napisałam ci maila Odpowiedz Link
agata272 zazullko, jeszcze jedna sprawa 18.06.08, 16:28 jeszcze jeden mail ci wysłałam Odpowiedz Link
agata272 Re: zazullko, jeszcze jedna sprawa 18.06.08, 19:54 zazu, sprawdź pocztę raz jeszcze :). Odpowiedz Link
zazulla agata272, sprawdz czy masz maila ode mnie 19.06.08, 02:06 Pisalam do Ciebie 3 maile, mam nadzieje, ze ostatnie, w ktorym wszystko wyjasnilam, dotarl. Odpowiedz Link
bathilda Re: kody tak czy nie? 18.06.08, 15:58 Ja ostatnio kupowałam z kodem. Blokada była na pełną kwotę a pobrali po rabacie. Tyle że nie zwolnili blokady tylko pobrali "od nowa" (blokada spada z automatu po 14 dniach) dzięki czemu zrobili mi debet bo miałam na karcie pieniędzy na styl. Za co oczywiście jestem im bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
lasillaamarilla mi też już wysłali 18.06.08, 16:15 Dostałam właśnie maiala o wysyłce, zobaczymy kiedy dojdzie ;) Co do zablokowanej kwoty, to bez zmian, zablokowali bez liczenia zniżki z kodu, zobaczymy czy po zaksięgowaniu coś się zmieni. A maila napisałam do nich ze strony z kontaktu. Odpowiedz Link
megiddo0 czy ktoras sie zlituje i podczepi mnie do 18.06.08, 16:35 zamowienia? za cale 7.2funta (ok 32zl) pieniazki przelalabym jutro po poludniu w razie czego w tym watku sa moje komentarze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=79510313 prosze prosze prosze Odpowiedz Link
mig_usia moze cos wieczorem bede kupowac - napisz @ na 18.06.08, 16:44 gazetowego... od rana mam mega bol glowy i troche nie mysle trzezwo i sie zastanawiam nad czyms wiec ew wtedy moge ci kupic jesli nikt do tego czasu "sie nie zlituje". na gazetowym dokladnie napisz co i daj nr gg dla pewnoci kontaktu:) Odpowiedz Link
m.arta.m Re: FIGLEAVES CLEARANCE 18.06.08, 18:44 myslicie, że będą co jakiś czas tam coś dokładać, czy to jednorazowa akcja była? Już miałam się rozpłakać z powodu braku mkarty, ale okazało sie, że MAaiTai za 9 funtów już "na szczęście" nie ma. Ale te majtki za półtora funta... ehh Odpowiedz Link
wkroplideszczu szalestwo:) 18.06.08, 19:11 Zaszalałam i zamówiłam mamie 4 staniki:) mam nadzieje ze dobrze wytypowalam rozmiar:) A nie wiecie czy ten sklep będzie już zawsze czy tylko tak po prostu otworzyli raz? Chyba by im sie nie opłacało nowego sklepu otwierać na taką jednorazową akcję? Odpowiedz Link
alexxx Re: szalestwo:) 18.06.08, 21:44 no u mnie to samo:( Rachunek z rabatem , a zablokowali bez rabatu Odpowiedz Link
qqleczka78 a mnie się coś tu nie podoba 18.06.08, 22:07 www.figleavesclearance.co.uk/pages/product/product.asp?prod=FAY-F75-5060&ctgry=Womens_Bras&size=34J Uważajcie - patrzcie na to: RRP: £45.00 Our Price: Was £45.00 Now £13.50 You save:£31.50 (70% Off) A przy biustonoszu jest cena 31,50 Z ciekawości dodałam do koszyka i jest ta wyższa cena... Odpowiedz Link
agnesp76 Re: a mnie się coś tu nie podoba 18.06.08, 22:14 Na LMB poruszałam ten temat - po prostu różne kolory są w różnych cenach, a u góry czasem jest niższa cena - być może w innych rozmiarach jakiś kolor jest jeszcze albo był dostępny w niższej cenie. Trzeba zwracać uwagę na cenę przy kolorze - tam gdzie dodaje się do koszyka. Odpowiedz Link
qqleczka78 Re: a mnie się coś tu nie podoba 18.06.08, 22:25 no tak, nie czytam LMB Faktycznie trzeba uważać :( Odpowiedz Link
didulina Re: a mnie się coś tu nie podoba 18.06.08, 22:16 Te najniższe ceny są tylo dla ostatnich sztuk z danego modelu/koloru. Trzeba uważać - faktycznie liczy się cena widoczna obok wpisywanej ilości kupowanych biustonoszy. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: a mnie się coś tu nie podoba 18.06.08, 22:21 to zalezy od rozmiaru tez np 38E jest za 13.5funta Odpowiedz Link