mamamisi2005 Re: FIGLEAVES CLEARANCE 26.06.08, 15:33 do mnie przesyłka doszła dzisiaj kod nie został uwzgledniony, a na maila w tej sprawie nikt nie zechciał odpowiedzieć, co w sumie jest dość irytujace, bo nawet zadnego "sorry", tylko niespodzianka przy obciązeniu karty Odpowiedz Link
wkroplideszczu przesyłka:( 27.06.08, 11:48 czy ktoś jeszcze nie dostał przesyłki od nich? Bo ja zamówiłam 4 staniki dla mamy a już ponad tydzień minął i nic jeszcze nie ma... Zawsze przychodziły w ciągu 3-4 dni... I zaczynam sie martwić bo przesylka była nierejestrowana i mógł ktoś ukraść, chociaz w mnie sie to jeszcze nigdy nie przytrafiło. Mam pytanie - czy w razie zaginięcia przesyłki nierejestrowanej na prawie 50Ł sklep zgodzi się zeby mi oddać pieniążki? Bo wbrew pozorom tyle pieniedzy to dla mnie dużo i nie chciałabym ich stracić... Odpowiedz Link
moonlight80 Re: przesyłka:( 27.06.08, 13:08 Ja tez jestem zdruzgotana bo zamówiłam 20 czerwca i do tej pory cisza.Z brastopu przychodziły zawsze 3-5 dni a teraz jadę na urlop i tak chciałam zobaczyć moje nowe zdobycze przed urlopem buuu.Też zapłaciłam 40 funtów i dla mnie to też dużo,ale nie traćmy nadzieji Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przesyłka:( 27.06.08, 14:32 Ja zamówiłam 18, 19 zdjęli mi pieniądze z konta, a przesyłki jak nie było, tak nie ma. :( Odpowiedz Link
moonlight80 Re: przesyłka:( 27.06.08, 15:09 No to jeszcze ciekawiej u Ciebie widzę:(Rozsądek mówi ze nie ma co panikować bo to dopiero tydzień z hakiem u niektórych u mnie tydzień,ale dlaczego dziewczyny dostawały po paru dniach?Może jakoś później wysyłali bo ruch sie rozkręcił w sklepie i nie nadążali z wysyłką na bieżąco?Już wymyślam... Odpowiedz Link
szamponetka1 Re: przesyłka:( 27.06.08, 16:43 mam nadzieję, bo tez czekam, też mi zdjeli od razu pienądze i na razie od poniedziałku cisza:( Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 28.06.08, 08:54 No, ja zamawiałam 18, tego samego dnia dostałam maila o tym ze wysłali, pieniażki z karty ściągnięte a tu nie ma i nie ma. Skrzynkę sprawdzam już codziennie. Wczoraj był u mnie listonosz, przyniósł jakiś polecony to od razu poleciałam do skrzynki zeby sprawdzić czy jest... Niestety, tylko jakies 2 zwykłe listy urzędowe. Jak myślicie, iść na poczte i spytać ich co jest grane? Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 02.07.08, 14:11 Zamówione i wysłane 18.06, do dzis (2.07 - równe 2 tygodnie od wysłania) wieści o przesyłce żadnej:( Moja mama strasznie się denerwuje, chciała mieć te staniki już bo ma jak narazie jedną polly (34gg) która zdecydowanie nie nadaje się do chodzenia latem bo jest potwornym pancernikiem w tej wersji rozmiarowej. Ponad to troche za duża miseczka ale to już lepiej żeby chodziła w za duzej polly niz w jakimś chinczyku 90C... Boje się że przez ta aferę straci zaufanie do zakupów przez neta i już nie bedzie chciała nic zamawiać:( bo już zaczyna mówić w ten sposób... A tyle pracowałam na to zeby w końcu się zgodziła:( Dziewczyny, pomózcie, co mam robić? Iśc na poczte? Pisać maile do sklepu? :( Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przesyłka:( 02.07.08, 14:15 Moja przesyłka też była wysłana 18.06! I też jej nie ma... Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 02.07.08, 14:29 A skad jesteś? Ja z Milicza - podlega chyba pod Wrocławską sortownie;) Moze to ten sam złodziej;> Jak narazie monitoruje allegro - nic z mojej paczki się tam nie pojawiło... Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przesyłka:( 02.07.08, 14:50 Ja z Gdańska, ale... na trasie Gdańsk-Wrocław/Wrocław-Gdańsk polecony priorytet zwyczajowo "idzie" 14-17 dni, także mamy równie urocze sortownie. Do piątku czekam jeszcze w miarę spokojnie, bo dochodzą do mnie dopiero przesyłki wysłane z Polski w dniach 5.06- 20.06, a od poniedziałku zacznę atakować własny urząd pocztowy i pisać kolejne pisma. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 03.07.08, 09:13 Ja już napisałam maila do Figleaves clearance jak się sprawy mają. Bo w mailu od nich jest wyraźnie ze paczka była "despatched 18.06". Ja w zasadzie czekam jeszcze na zamówienie z curvylicious, tym razem wziełam "signed for" i zobaczymy kiedy dojdzie. Wysłana 30.06. Mam nadzieje że jednak tamta przesyłka się odnajdzie, bo mojej mamie zalezy na stanikach a nie na pieniądzach:| Dziwie się bo do mnie szybko paczki zawsze dochodziły - zamówione w weekend(piątek-sobota) zawsze docierały koło środy, czwartku. A teraz 2 tyg i nic. Jeszcze żeby to były moje staniki, to luz, ale mama jest bardzo niecierpliwa z natury:( Odpowiedz Link
armyofme błyskawiczna wysyłka! :) 03.07.08, 17:56 Zamówiłam 27.06. 28 już dostałam informację że wysłane a była to sobota! Paczkę otrzymałam 3.07!!! Jestem bardzo zadowolona! Miła odmiana po Undercoverexperience! Odpowiedz Link
bigmiki chętnie dołącze sie do zamówienia płatne z góry 03.07.08, 19:34 otóż chętnie dołączę się do zamówienia, cała kwotę wyśle na konto z góry zanim zamówienie zostanie złożone, jeśli któraś będzie robić zamówienie niech pomyśli o mnie hehe pozdrawiam Odpowiedz Link
kitler1 Re: przesyłka:( 03.07.08, 19:44 ja tez zamawialam 18.06. wczoraj wieczorem znalazlam awizo w skrzynce - dzisiaj na paczcie okazalo sie, ze to jakies list polecony - ale przy okazji poprosilam, zeby sprawdzono w zeszycie (swoja droga system jak nie z tego stulecia), czy nie doszedl przypadkiem jakis pakiet. okazalo sie ze doszedl, i to juz w sobote - niestety listonosz nie zostawil mi awiza. szkoda, bo zamawialam m.in. dwa staniki dla malobiusciastej mamy (niestety moja czesc zamowienia to niewypal) i mialam nadzieje, ze dostanie je jeszcze przed urlopem (wyjechala wczoraj). moze przejdz sie i dopytaj przy okazji. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 04.07.08, 09:19 masz rację, tak zrobie:) odzyskałam trochę nadziei:) Odpowiedz Link
marla30 Re: przesyłka:( 04.07.08, 09:40 Nie denerwujcie się, napiszcie. Mnie w styczniu zginęły dwie przesyłki z Figleaves, za obie dostałam zwrot pieniędzy. Nie sądzę, żeby tu było inaczej. Jestem w tej samej sytuacji, bo wbrew składanym samej sobie obietnicom skusiłam się na parę rzeczy z Clearance, no i oczywiście nie dochodzą... I pewnie już nie dojdą. Słuchajcie, to jest paranoja - przecież znowu są wyprzedaże, pocztowcy znowu się zorientowali, że więcej paczek płynie z Anglii i w sumie, znowu fundujemy im prezenty. Za każdym razem to jest ruletka, dojdzie-nie dojdzie. Nie mam już siły. Może by tak napisać podpisany przez kilkadziesiąt klientek sklepu list do Customer Service w Figleaves (względnie każda wyśle list takiej samej treści), domagając się paczek sygnowanych do Polski, powołując na Bravissimo, które takie paczki wysyła i grożąć przejściem do konkurencji? Coś trzeba bezwzględnie z tym zrobić. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 07.07.08, 21:56 Kurcze, nie wiedziałam, że z przesyłkami z listków są takie problemy :( Czekam na paczkę wysłaną 29 czerwca.. zaczyna się drugi tydzień i zaczynam się niepokoić.. Po jakim czasie trzeba pisać do listków, że przesyłka zaginęła? Tak mi zależy na tych staniczkach.. ech.. Odpowiedz Link
kasica_k Re: przesyłka:( 07.07.08, 21:58 agacior_ek napisała: > Kurcze, nie wiedziałam, że z przesyłkami z listków są takie problemy :( > Czekam na paczkę wysłaną 29 czerwca.. zaczyna się drugi tydzień i zaczynam się > niepokoić.. Stawiam na Pocztę Polską, nie na Listki. Moim zdaniem naprawdę niepokoić się warto zacząć po dwóch tygodniach. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 07.07.08, 22:02 kasica_k napisała: > agacior_ek napisała: > > > Kurcze, nie wiedziałam, że z przesyłkami z listków są takie problemy :( > > Czekam na paczkę wysłaną 29 czerwca.. zaczyna się drugi tydzień i zaczyna > m się > > niepokoić.. > > Stawiam na Pocztę Polską, nie na Listki. > Moim zdaniem naprawdę niepokoić się warto zacząć po dwóch tygodniach. Mam nadzieję, że jednak dojdzie.. A w zasadzie dojdą, bo parę dni później wysłali jeszcze do mnie pudełeczko z gatkami ;) Kupę kasy tam zostawiłam, więc.. trochę się zaczęłam denerwować. Jutro pewnie przejdę się na pocztę.. Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przesyłka:( 07.07.08, 22:21 Ja dziś byłam na poczcie i przesyłki Z Listków nie ma, poza tym panie twierdzą, że pakiety nie są na poczcie rejestrowane. :/ Dodatkowo czekam na przesyłki nadane w Polsce 19,22,27,29 i 30.06 a dziś dotarły nadane... 4.07 w Niemczech i 5.07 w Polsce. Konia z rzędem temu, kto to potrafi wytłumaczyć logicznie. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 08.07.08, 18:12 Doszła dziś paczuszka z majtusiami (swoją drogą cudne, rozmiary idealne, wszystko super). To zamówienie było wysłane 4 dni po staniczkach, których nie dostałam jeszcze. Zaczynam się martwić. Dzwoniłam na pocztę, gdzie dostają przesyłki z zagranicy. Jutro ma do mnie ktoś oddzwonić. Mam nadzieję, że się znajdzie.. Jak wymóc na listkach przesyłki polecone? Takie pakiety nie mają żadnego numeru, nie ma jak ich szukać.. Odpowiedz Link
mmoni Re: przesyłka:( 11.07.08, 14:17 Moje zamówienie wysłane 23.06 przyszło wczoraj, czyli szło 2 tygodnie i trzy dni. Co ciekawe, pieczątka poświadczająca przybycie do mojego miasta jest z dnia 1.07, więc leżało sobie 9 dni na poczcie, zanim się raczyli nim zainteresować (albo doszli do wniosku, ze nie da rady rąbnąć). Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 11.07.08, 20:40 Do mnie jeszcze nie przyszła druga/pierwsza paczka. Na pocztę dzwoniłam (do urzędu, gdzie rozdzielają na mokotów przesyłki z zagranicy). Nie mieli w spisie żadnego pakietu dla mnie (pewnie nawet tego, który dostarczyli dwa dni przed moim telefonem ;) ). Zastanawiam się, czy już pisać do listków. W poniedziałek będę dzwoniła na Wyczółki, gdzie przychodzą chyba wszystkie przesyłki zagraniczne dla Warszawy. Ja chcę te staniczki! :( W między czasie dowiedziałam się, że panache chantilly ma jeszcze szersze fiżbiny niż tango II . Więc już się tak na nie nie cieszę... obawiam się, że może bułkować pod pachami. Ale nic to, ważne żeby doszło.. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 11.07.08, 23:12 No nic, u mnie minęło równo 3 tygodnie, przesyłki ani śladu, na poczcie też byłam. Tym złodziejom to łapy przy samej d* bym poucinała! A oni jeszcze podwyżke dostali, niech ich **** strzeli! No ale Listki dzisiaj wysłały pieniążki spowrotem na moją kartę. Tyle dobrego. Tylko szkoda ze musiałam się naczekac jak debil. I oczywiście na kursie też straciłam:( Echhh... Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 11.07.08, 23:15 Ja po cichu liczę, że moja przesyłka jeszcze dojdzie.. w poniedziałek może.. Dotąd nic nie ginęło mi na poczcie :/ Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: przesyłka:( 12.07.08, 07:46 No mi też przed tem nic nie zginęło i dlatego głupia się połakomiłam na nierejestrowaną... No i teraz mam:( Dobrze że na brastopie są dwie fantasie w mamy rozmiarze bo inaczej to nie wiem jak bym znalazła co innego. Na giełdzie posucha, na allegro posucha nawet na ebayu też...:( tzn nie chce jej kupić czegokolwiek tylko już coś dobrej jakości. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 17.07.08, 18:37 Mija trzeci tydzień... paczki nadal nie ma :( Pilnie potrzebuję dobrego stanika.. fiżbiny w arabelce wąskie jakieś, wbijają mi się w pierś, tango II obciera :( Chyba przerzucę się jednak na brastop i przesyłki polecone. Odpowiedz Link
agacior_ek Re: przesyłka:( 18.07.08, 10:22 Słuchajcie, czy oni bez problemu oddają kasę za przesyłki, które nie doszły? Wysłałam już dwa maile do nich, odpowiadając na maila w którym potwierdzili wysyłkę zamówienia. Z ich strony cisza. Boję się, że nie odzyskam ani pieniędzy ani biustonoszy. Czy trzeba napisać maila z reklamacją na jakiś specjalny adres? Help.. Odpowiedz Link
ewik-mysza przesyłka, moj top Vodka Martini 01.07.08, 19:12 przyszła dziś!!!!!!! zamawiane 22.06 :D i pasuje!!!! top bikini vodka martini za 8,10 funta + przesyłka!!!!! ale sie ciesze :) zwykłą przesyłką, zapakowane w plastikowa kopertkę - taki worek zaklejany! Odpowiedz Link
korallina HELP HELP HELP!!!!!!! 04.07.08, 09:27 dziewczyny, w moim rozmiarze jest przepiękny stanik za śmiesznącenę a ja nie mam karty którą można zapłacić. Czy którąs może mnie poratować??? Wpłacam z góry na konto, tylko bałagam odezwijcie się szybko, bo zaraz będzie out of stock... POMÓŻCIE!!! Odpowiedz Link
korallina electron? 04.07.08, 09:49 nie wiecie, czy karta visa electron może wystarczy? oooo jeśli mi się nei uda tego zamówić to chyba się rozpłaczę :/ Odpowiedz Link
lasillaamarilla Re: electron? 04.07.08, 09:58 Wystarczy zwykła karta debetowa ( np visa electron mbanku ) ale trzeba mieć ustalone limity na tranzakcje internetowe ( w mbanku zadzwonilam na mlinie i wsztsko zrobili ) Odpowiedz Link
korallina Re: electron? 04.07.08, 10:10 pani z nordei nic nie wie...dzwonię na infolinię i czekam ;) Odpowiedz Link
korallina Re: electron? 04.07.08, 10:17 aha...akurat. W moim banku takei możliwości nie są brane pod uwagę :( czy któraś z Was może mnie poratować? Proszę :( Odpowiedz Link
korallina nieaktualne 04.07.08, 11:26 znalazałam i dorwałąm koleżankę z kartą kredytową :D:D:D ależ się cieszę! Ines przybywaj :) Odpowiedz Link
boziaj czy ktoś chce jeszcze coś kupic? 07.07.08, 22:27 bo ja sie namyslam nad jednymi gatkami, ale troche skapię, bo wysyłka 4Ł, to prawie tyle co same gatki jakby ktos chcial sie doczepic, to przesyłka na pół, byłoby mi łatwiej sie zdecydować ;) Odpowiedz Link
korallina JA JA JA CHCĘ!!!! 08.07.08, 11:19 spadłaś mi z nieba po raz n-ty odrzucili mi płatność (kredytówka mastercard, może chodzi o polskie znaki) tak więc z przyjemnością podczepię się pod Twoje zamówienie. Pisz na maila, dogadamy szczegóły. O rany jak się cieszę:))) Odpowiedz Link
m.arta.m gdyby ktoś jeszcze zamawiał, to mam prośbę 09.07.08, 23:19 -dajcie znać, gdybym mogła się podczepić do zamówienia z kilkoma rzeczami Odpowiedz Link
prostokvashino Re: gdyby ktoś jeszcze zamawiał, to mam prośbę 11.07.08, 22:25 Włąsnie chcę zamawiać. Napisałam też na gazetowego Odpowiedz Link
victoria1985 : gdyby ktoś jeszcze zamawiał, dajcie znac 11.07.08, 23:16 jak by ktos cos by jeszcze zamawiał to dajcie znac chętnie sie podepnę pod zamówienie piszcie tylko i wyłacznie na gazetowy : victoria1985@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link
mikrikit1 Re: : gdyby ktoś jeszcze zamawiał, dajcie znac 13.07.08, 22:35 Chętnie się podczepię do zamówienia - nie mam jeszcze karty do transakcji internetowych - chciałabym komplet Fantasie Karly za 23 funty + oczywiście przesyłka. roszę o inf. Basia Odpowiedz Link
amilos Re: : gdyby ktoś jeszcze zamawiał, dajcie znac 13.07.08, 23:04 jeśli Victoria juz zrobiła swoje zamówienie, to możemy my we dwie się dogadać, też chcę Karly, napisałam do niej maila i czekam na odpowiedź (mam kartę, tylko chcę połączyć przesyłkę, bo zamawiam tylko jedna rzecz) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: : gdyby ktoś jeszcze zamawiał, dajcie znac 15.07.08, 00:38 Gdyby ktoś jeszcze zamawiał to chętnie się podczepię. Dajcie znać na gazetowego. Odpowiedz Link
victoria1985 Re: : gdyby ktoś jeszcze zamawiał, dajcie znac 15.07.08, 08:52 no juz niestety w niedziele zmowiłam to co chciałam teraz to juz nawet nic w moim rozmiaze nie maja moze nastepnym razem pozdrawiam Odpowiedz Link
waiting_for Re: FIGLEAVES CLEARANCE 10.07.08, 14:48 zamówiłam wczoraj... przyszedł mejl z potwierdzeniem zamówienia, moje staniki zdjęli ze strony (to były ostatnie sztuki!) i na razie cisza. jak przyjdą i jak będą dobre to chyba będę skakać ze szczęścia, bo ceny śmieszne :D Odpowiedz Link
waiting_for Re: FIGLEAVES CLEARANCE 22.07.08, 10:22 wyjechałam na wakacje, wróciłam i staniki w skrzynce czekały :))))) i to za takie niewielkie pieniądze... rewelacja! :D Odpowiedz Link
amilos Re: FIGLEAVES CLEARANCE 22.07.08, 13:04 zamawiałam tydzień temu i juz dzisiaj odebrałam paczke ze skrzynki, szybcy są Odpowiedz Link
bell9 Re: FIGLEAVES CLEARANCE- kody? 22.07.08, 14:14 czy sa aktywne jaies kody na ta chwilę? Odpowiedz Link
sheilunia doła mam przez Was ;) 15.07.08, 01:02 Właśnie zobaczyłam ostatnią parę szortów do Antośki za jakieś śmieszne pieniądze i załapałam doła, bo nadal nie mam konta i będę je mieć dopiero po wakacjech. Okropne jesteście :P A przeceny faktycznie szalone... Odpowiedz Link
velika zamówienie 22.07.08, 16:19 Nie zamawia może któraś? Bo chętnie bym się podłączyła:) Odpowiedz Link
bell9 Re: status zamówienia-gdzie znajdę? 23.07.08, 15:21 przepatrzyłam całą zakładkę: Your account i nie znalazłam mojego zamówienia.Gdzie szukać? Potwierdzenie przyjęcia zamówienia przyszło mailem. Odpowiedz Link
blondie-b1 kody w tym sklepie nie działają 23.07.08, 20:24 Wpisałm kod i niby był zaakceptowany, ale saldo zamówienia się nie zmieniło. Napisałam do nich maila w tej sprawie i odpisali (z tego co zrozumiaam), ze kody promocyjne u nich nie działaja gdyż sami w sobie są juz sklepem poromocyjnym i podali mi linka do regulaminu w figaleaves.com A moje zamówienie doszło w 6 dni :) Odpowiedz Link
thorgalla Re: FIGLEAVES CLEARANCE 24.07.08, 17:03 Właśnie zamówiłam 6 staników za prawie 70f. To mój pierwszy raz więc w razie jakiś problemów będę się wypłakiwać w Wasze rękawy ;))) Rozmiary bardzo wybrane,tyle pięknych modeli nie w moim rozmiarze. Odpowiedz Link
chocochoco Do d... :-((( 10.08.08, 10:47 A ja złożyłam zamówienie wczoraj wieczorem i zadowolona z siebie poszłam spać, niestety coś było nie tak z moją kartą do zakupów i skasowali mi moje zamówienie :-(((. I już oczywiście nie ma jednej rzeczy, którą zamówiłam, a na której mi najbardziej zależało, bo ktoś inny ja kupił w międzyczasie. Czy nie powinni się ze mną wcześniej skontaktować, że jest jakiś problem, a nie tak mnie od razu olać?? Strasznie jestem wkurzona, już tam więcej nic nie kupię, chociaż byłyby tam nie wiadomo jakie promocje, takie podejście do klienta zawsze przekreśla sklep w moich oczach. Z mojej strony nie polecam!! Odpowiedz Link
flamb Szlag mnie trafi i krew zaleje! 12.08.08, 14:55 5 lipca figleavesclearance wysłali dla mnie paczuchę z dwoma stanikami i kiecką. Do dziś śladu nie ma. Na poczcie oczywiście nic sierotki nie wiedzą. Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że już dwa razy wypełniłam ten ich idiotyczny formularz kontaktowy na stronie (figleaves oczywiście, a nie PP..) i nikt nie raczył mi odpisać! Dziś wysłałam maila na podany wyżej adres (blackhole@...). Zobaczymy... Ja chcę moją kieckę!!!! Odpowiedz Link
flamb Re: Szlag mnie trafi i krew zaleje! 21.08.08, 13:57 No i d..a! Zwróca mi kasę, a przesyłki nie ma. Biust opada z każdym dniem :D Jak spotkam jakąś pannę w mojej kiecce, to posypią się wióry... Odpowiedz Link
jana111 rozdają stroje kąpielowe 18.09.08, 23:23 Rzucili całą masę róznych rzeczy w cenach czasem mocno atrakcyjnych. Jakby któraś krakowianka kupowała, może mi dać znać :) Odpowiedz Link