jelonek_k Estelle 32HH/70HH 06.03.09, 16:30 Na moje wymiary 80/112 wzięłam pierw do mierzenia 34J (bo wybór w sklepie został już niewielki), była za duża, potem dostałam 70HH i ten rozmiar okazał się niemalże idealny. Leciutko bułkował na większej piersi (problem został rozwiązany poluzowaniem ramiączka). Niestety nie wiem na czym polega "plunge balcony", bo jest to stanik wysoko zabudowany z normalnym freyowym wysokim mostkiem. Krój ma podobny do Pollyanny (i na niej jest wzorowany). Mam wrażenie, że Estelle ma niższe boki niż Polly. Obwód luźnieszy niż w Pollyannie. Miseczki są na pewno większe niż w Pippie i Millie (które to staniki noszę w rozmiarze 70J). Odpowiedz Link
why-fall Freya Retro Plunge 07.03.09, 20:25 Jestem bardzo zadowolona ze stanika, rozmiar to brytyjskie 60F, ale zastanawiam się, czy pomoże mi w drobnej migracji, jako że na forum spotkałam się z opiniami, że na pierwszy odpowiedni stanik średnio pasuje - byłabym wdzięczna za odpowiedź ;) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Eleanor raisin 07.03.09, 22:54 Jestem użytkowniczką Freyki Eleanor raisin w rozmiarze 30 G. Stniczek jest śliczny i o dziwo "załapałam" się na wersję z przejrzystymi miseczkami (miska GG była zbyt duża). Moim zdaniem stanik jest zdecydowanie wielkomiseczkowy i ma luźny obwód, chętnie wzięłabym obwód 28, gdybym miała taką możliwość. Ładnie zbiera i jakby unosi biust, wspaniale wygląda pod ubraniami, daje taki naturalny kształt. Mnie niestety jak wszystkie inne staniki obciera z przodu pachy (może mam zbyt wysoko biust?), ale to jedyny większy minus (obwód będę ewentualnie później podszywać i ujarzmiać). Odpowiedz Link
wwwwiedzma Freya Eleanor w kolorze oliwka 07.03.09, 23:35 Namój standardowy rozmiar 30 GG / 30 G przymierzyłam Eleanor oliwkową w rozmiarze 30 G. Wrażenia: obwód jakby lekko ciaśniejszy niż w rodzynkowej (ale bez szaleństw, nadal raczej z tych szerokich), miski tej samej wielkości, ew. minimalnie mniejsze (czy też raczej nie tak duże). Leży bardzo ładnie, nadal do G jest cudownie przejrzysty, śliczne hafty i piękne kolorki. Ochy i achy trwałyby nadal, gdyby nie świadomość, że w szufladzie leży już ten sam model w kolorze rodzynkowym, a w portfelu nie nastąpiło cudowne rozmnożenie gotówki :( Odpowiedz Link
dinnah FREYA CRYSTAL -wiecie coś? 08.03.09, 22:27 Prawie nic nie znalazłam nt. tego modelu. Ktoś go testował? Ściśliwe to czy rozciągliwe, mało- czy dużomiskowe? Odpowiedz Link
derenka Re: FREYA - 6 16.04.09, 22:20 Czy na moje 76/98 będzie dobra freya rio fuksja 65FF?dzięki!!! Odpowiedz Link
czikita1515 Freya Katie a Freya Estelle 19.04.09, 10:22 Witajcie, Czy ktoś ma porównanie tych dwoch modeli? Katie baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi odpowiada pod wzgledem fasonu, mam rozmiar 70HH choc wlasciwie wolalabym mniejszy obwod wiec przypuszczam ze 65J to byloby TO:) I teraz chce kupic Estelle, na ebayu. Jej kroj jest chyba jednak zupelnie inny? A jak rozmiarowo wypada w porownaniu do tego modelu? Odpowiedz Link
mata811 FREYA antoinette - pogubiłam się 10.07.09, 00:16 która to FREYA antoinette, ta: kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Antoinette.html czy ta: kataloglmb.blox.pl/2008/12/Freya-Antoinette.html Która z nich jest usztywniana? Odpowiedz Link
mata811 FREYA antoinette - pogubiłam się... 10.07.09, 00:18 która to FREYA antoinette, ta: kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Antoinette.html czy ta: kataloglmb.blox.pl/2008/12/Freya-Antoinette.html Która z nich jest usztywniana? Odpowiedz Link
jaagna Re: FREYA antoinette - pogubiłam się... 10.07.09, 07:49 Obydwie to Antoinette firmy Freya, tylko rózne kolory (jest jeszcze biało-różowa i jednolicie czerwona). Żadna z nich nie jest usztywniana, tylko miękka. Usztywniana jest Antoinette firmy Panache (Masquerade): kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1 Odpowiedz Link
mata811 Re: FREYA 11.07.09, 14:30 Co możecie powiedzieć o tym modelu Freyi? http://cgi.ebay.pl/BNWT-Freya-Bras-Clarissa-Balcony-Bra-3926-Amethyst-30F_W0QQitemZ110409710889QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item19b4ee7d29&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=%7C293%3A1%7C294%3A30 Mój rozmiar usztywnianych biustonoszy to 30 F, jednak miękkie biustonosze w tym rozmiarze często dziwnie układały mi piersi, jakby były za duże. W tym modelu zachęca mnie balkonikowy krój biustonosza. Nie wiem czy zamawiać... Odpowiedz Link
ptasia Re: FREYA 19.07.09, 22:14 to Clarissa, miękki stanik, zdaje się dość podobny do Antoinette - wrzuć w wyszukiwarkę, było sporo, i wiszą też w katalogu balkonetki. Odpowiedz Link
blaszczyk44 Re: FREYA jaki rozmiar??? 12.07.09, 22:11 Witam, dziewczyny! Uwielbiam to forum, podglądam je intensywnie, dzieki niemu ostanikowałam się cudnie, ale teraz jestem w kropce... Wyrosłam niestety z przepięknej Eleanorki Raisin 65F i przewygodnego Rio Fuksja 65F (a w zasadzie to one ze mnie wyrosły) schudłam w końcówce karmienia zanadto :( Jedyne co na mnie teraz leży to stare czarne Panache Ophelia 65E. Ale ja sie zakochałam we freykach, poluję na mniejszą Eleanorkę, jednak muszę kupić coś jeszcze... W jaki rozmiar celować w Mitzy Rouge? Albo w Arabelce jakiejkolwiek? Albo w tajemniczym Retro plunge? W Phoebe Nude? Trochę się boję brać 65E żeby nie były za małe. Chociaż kupiłam Masquerade Maia Pink 65E, za mała zwłaszcza na większą pierś, ale tak czekam, może jeszcze mi się schudnie? Rozmiar na dziś 73/89 (ale duża asymetria) pozdrawiam Małgośka Odpowiedz Link
nanafaza Re: FREYA jaki rozmiar??? 14.07.09, 11:11 Nie wiem czy coś pomogę - posiadam Retro i Mitzy w rozmiarze 65F i w moim odczuciu mają mniejsze miski. Mój standardowy rozmiar to 65F (70/90) a te dwa staniki są tak na styk. Wydaje mi się, że spokojnie mogłabys wziąć miskę F. Z kolei Arabelkę bym próbowała 65E bo ona jest wielkomiseczkowa aczkolwiek nie aż tak bardzo jak Rio czy Eleanorka rodzynkowa. Mam Arabelkę właśnie w tym rozmiarze ale na mnie jest ona trochę za mała. A może warto jeszcze trochę poczekać, jeżeli skończyłaś karmienie to biust może Ci się jeszcze zmienić. Ja po zakończeniu karmienia nakupowałam staników bo biust zmalał a po dwóch-trzech miesiącach sprzedawałam i kupowałam większe :) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Freya Mischa 32 FF 17.07.09, 00:44 Śliczny, miękki stanik na fiszbinach, w kolorze białym z różowymi kwiatuszkami, brzegi misek i ramiączek kontrastowo w kolorze czarnym (cieniutki paseczek). Bardzo komfortowy stanik, wykonany z mięciutkiego i bardzo miłego w dotyku materiału. Ramiączka jak na Freyę dość cienkie. Nie obciera pach. Obwód na styk, powinnam kupić 30, ale nie mogłam nigdzie dostać z miską GG, a kupić MUSIAŁAM ;). Zapinam się więc na najciaśniejszą haftkę i na razie jest ok, będę się martwić jak się rozciągnie. Miski chyba leciutko mniejsze od standardowych, fiszbiny celują w środek pachy. Moje wymiary 73/98. Odpowiedz Link
magdek2 arabelka ostrygowa problem z fiszbinami :( 19.07.09, 20:07 nie wiem czy uda mi się to jasno wytłumaczyć: w mojej arabelce ostrygowej po krótkim noszeniu jakby rozciągnęły się te kanaliki w których znajdują się druciki, efekt jest taki, że jeżeli drucik dochodzi do końca na mostku to pod pachą mam około 0,5 cm luźnego kanału fiszbiny i drucik bardzo boleśnie wbija mi się w pachę (lub odwrotnie), nie wiem czy ja trafiłam na jakiś wadliwy egzemplarz czy tak się dzieje w każdej arabelce - jeśli taka kolej rzeczy to do kitu mówiąc szczerze, stanik kupiłam nowy w sklepie stacjonarnym, paragon to nie wiem czy znajdę, zresztą nie wiem czy to by coś dało, czy ktoś miał podobny problem ? z góry dzięki za odzew Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: arabelka ostrygowa problem z fiszbinami :( 19.07.09, 22:14 Ja też tak mam w prawie nowej arabelce, ale taki kanalik można po prostu zaszyć i po kłopocie, moim zdaniem. Tzn. kilka razy nitką w poprzek kanalika tuż za końcówką fiszbiny, żeby się nie przesuwała. Albo dopychasz fiszbinę do końca kanalika na mostku i zaszywasz pod pachą, albo dopychasz pod pachą i zaszywasz pustą końcówkę na mostku, jak Ci wygodniej. Mnie też dźga pod pachą, ale ja próbuję odginać końcówki fiszbin od ciała na zewnątrz - jeszcze nie wiem, czy pomaga, ale będę kombinować ;) Odpowiedz Link
magdek2 Re: arabelka ostrygowa problem z fiszbinami :( 20.07.09, 10:48 zmartwiłaś mnie bo wynika z tego, że one tak mają... :( niestety pomimo zaszycia drucik będzie uwierał bo materiał nie jest już tak grubo podszyty jak na końcach Odpowiedz Link
nanafaza Czy miseczki Darcey podobne do Arabelki czy Rio? 23.07.09, 10:47 Chciałabym kupić Darcey ale pytanie czy wielkość miseczek jest podobna do Arabelli czy może do Rio? Mam oba te staniki w rozmiarze 65E i Arabella jest przymała natomiast Rio leży super. Czasami nawet robi się lekki luz. Więc jeżeli Darcey jest zbliżona do Arabelki to nawet nie próbuję. Mierzyłam niedawno czarną Darcey 65F ale dość mocno powiewało :) -- 65F (69/90) Odpowiedz Link
atana Re: Czy miseczki Darcey podobne do Arabelki czy R 23.07.09, 14:14 Mam wszystkie te staniki w rozmiarze 32FF, Darcey pink, Arabella nutmeg i sorbet oraz Rio scarlett. W tych wariantach kolorystycznych Darcey wydaje się mieć miseczki najbardziej zbliżone do Arabelli nutmeg, ciut mniejsze niż w sorbet i zdecydowanie mniejsze niż w Rio:) Odpowiedz Link