Dodaj do ulubionych

Pytanie o gielde

04.06.09, 22:18
Prosze podpowiedzcie jak sie effuniaki wpisuje na gieldzie? Pod rozmiar
nominalny? Czy szukac grupy docelowej (np 32f wpisac do watku 30g)? Czy jesli
zdubluje wpis to bedzie forumowe przestepstwo?

Przepraszam za zasmiecanie forum, blagam o odpowiedz. Jesli takowa juz
istnieje to przepraszam ale nie znalazlam.
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 22:31
      Dobre pytanie:) Wpisanie się do dwóch wątków wydaje mi się najrozsądniejszym
      rozwiązaniem:) Bo z jednej strony, jeżeli masz Effuniaka 30F, to oczywiście
      wpisz go do wątku przeznaczonego dla 30F - ale wspomniane przez Ciebie szukanie
      "grupy docelowej" też będzie pomocne. Słowem - ja byłabym za tym, żeby wpisać
      się do dwóch wątków. Na wszelki wypadek poczekajmy jednak, aż wypowie się
      jeszcze któraś z adminek bazarku, bo być może rzeczywiście rozwiązanie już
      gdzieś padło, a ja też go nie widzę;D Pozdrawiam!
      • beniutka_bo Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 22:36
        Może głupi pomysł-ale odrębna kategoria dla Effuniaków? Ze względu na mocno
        różniącą się od brytyjczyków rozmiarówkę.
        Jak na razie nie jest ich tak dużo.
        • agafka88 Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 22:47
          beniutka_bo napisała:

> Może głupi pomysł-ale odrębna kategoria dla Effuniaków? Ze względu na mocno
          > różniącą się od brytyjczyków rozmiarówkę.

No ja właśnie nie wiem, czy jest sens, bo co np. z Comeximem w takim wypadku?
          Nie dosc, ze w niektorych modelach mają bardzo ścisłe obwody, to jeszcze mają
          rozmiarówkę miseczek inną niż tradycyjna europejska i inną niż brytyjska.

tak samo M&S, który nie ma miseczki FF i przez to do końca, czyli chyba do
          miseczki J jest inaczej.

Albo Melissa...

Firmy z dziwną, niespotykaną rozmiarówką można mnożyć...
          • beniutka_bo racja n/t 04.06.09, 22:51

• limonka_01 Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 23:46
            Ja wolę, jak sprzedający trzyma się tego co na metce. Przeciez giełda to nie wątek rozmiarowy. Podając to co na metce, można sobie doczytać lub dopytać na forum, czy dany rozmiar w danym modelu będzie OK.
            • psuj-ka Re: Pytanie o gielde 05.06.09, 08:17
              No ok, ale odnośnie Effuniaków czy przeglądasz wątki o innym obwodzie, niż normalnie przez Ciebie kupowany i innej miseczce, bo może tam być Effuniak? :>
      • dziudziulek Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 22:37
        ja się wpisałam do dwóch wątków, ale w którym odnalazła mnie kolejna posiadaczka
        effuniaka, nie mam pojęcia
        blondie-b1 odezwij się :)
        • blondie-b1 w swoim decelowym :) czyli 32G,GG,H n/t 04.06.09, 23:47

• dziudziulek Re: w swoim decelowym :) czyli 32G,GG,H 07.06.09, 12:36
            a metkowy effuniak był 75GG
            i jedna z forumek zwróciła mi uwagę, że w złym wątku się wpisałam
            a blondie w innym by nie szukała, bo skąd mogłaby wiedzieć, że tam jest wpis
            jestem za tym, by wpisywać w dwóch
      • limonka_01 Re: Pytanie o gielde 04.06.09, 22:49
        W pisać sie w jednym z ofertą, a w drugim zalinkować z odpowiednim komentarzem do do rozmiaru.
    • zazulla Re: Pytanie o gielde 05.06.09, 10:16
      Moim zdaniem jesli masz effuniaka 30FF to powinnas wpisac tam gdzie inne 30FF z
      dodatkowym opisem ze moze pasowac na taki i taki rozmiar brytyjski. Ktos
      szukajacy effuniakow bedzie mial to na uwadze, zawsze mozna wyszukiwarka sobie
      pomoc odlawiajac same effuniaki z bazarku.
      • nomina Re: Pytanie o gielde 05.06.09, 10:28
        Ja wpisuję w dwóch (mam praktycznie same nietypowe ;P). W nominalnym zaznaczam w
        opisie, na jakie wymiary będzie pasować najlepiej moim zdaniem, a w "docelowym"
        piszę w temacie np. 30H jak HH i też w opisie, na kogo - tak mam zawsze przy
        Freyach, które w noszonych przeze mnie modelach są dużomiseczkowe i trzeba brać
        rozmiar niżej.
        • anna-pia Re: Pytanie o gielde 07.06.09, 13:54
          nomina napisał(a):

> Ja wpisuję w dwóch (mam praktycznie same nietypowe ;P). W nominalnym zaznaczam
          > w
          > opisie, na jakie wymiary będzie pasować najlepiej moim zdaniem, a w "docelowym"
          > piszę w temacie np. 30H jak HH i też w opisie, na kogo

... i bardzo proszę o stosowanie takiej metody - wpisywanie jednej oferty w
          dwóch wątkach (zgodnie z metką i zgodnie z rzeczywistością), inaczej trzeba by
          dla każdej firmy zakładać osobny wątek, dla rozciągliwców i ściśliwców, mało- i
          dużomiseczkowców, brr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka