beauty-gosiek Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b/bb 10.07.09, 16:42 Dostałam właśnie Mrauu w rozmiarze 44 b/bb (miało być 42 b/bb ale widać pani Kinga się pomyliła w wymianie) i jest za duże :( Właśnie o ten rozmiar, i w biuście i w pasie... Buu, jestem załamana, nie chce mi się odsyłać bo znów koszty Może ktoś chce odkupić ta bluzkę?? Kusicielka śliwkowa też trochę za duża w pasie (ale o dziwa wypada mniejsza w biuście i ładniej leży niż poprzednia w tym samym rozmiarze). Nie mam w czym chodzić wiec zostaje ze mną Moje wymiary: 102 biust, 85 talia. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b 10.07.09, 16:57 Gosiu, wyślę Ci mniejsze i zapłacę za odsyłkę tych za dużych - najmocniej Cię przepraszam, miałam zapisane 44 :( mea culpa Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b 10.07.09, 20:21 pomyślę jeszcze co z tym fantem zrobić, odezwę się potem na gazetowego, na razie nie mam siły myśleć Odpowiedz Link
nomina Re: Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b 10.07.09, 18:13 Beauty-gosiek, ja mam w biuście 103, w talii kilka cm mniej i mam Kocia z krótkim 38, a z długim - 36. Fakt, że ja poza niepięknym brzuszkiem jestem wąziutka w ramionach, ale Mrrau ponoć w ogóle jest duże. Może pomyśl jeszcze o rozmiarze mniejszym? Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b 10.07.09, 20:19 to jaki proponujesz? 42 czy 40? Odpowiedz Link
nomina Re: Mrauu szmaragdowe i kusicielka śliwkowa 44 b 11.07.09, 10:02 Nie wiem. Sugeruję tylko, żebyś popatrzyła bardziej na siebie w bluzce niż tabelkę rozmiarów - bo może się okazać, że i 42 będzie za duże :). Odpowiedz Link
yo_anka Czy będą jeszcze jakieś na lato 44BB/BBB ??? 12.07.09, 02:13 www.biubiu.pl/search.php?id0=0&id1=42&attribute_id=2 Wrzuciłam w wyszukiwarkę 44BB/BBB i nie ma żadnych letnich bluzek (poza maczkiem który jest wariacją na temat hiszpanki która posiadam) Czy będzie jeszcze coś na krótki rękawek?, bo czekałam ma krótkorękawkowe kusicielki a ostatecznie nabyłam z długim (bo też jeszcze by zniknęła);O Zaglądam od paru tygodni raz po raz i klops, za szybko znikają te duże BBB czy co? PS. wiem ze to nie letnie kolory ale lubię czarny, czekoladowy lub granat, śliwkę, po prostu noszę ciemne kolory na lato też :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Czy będą jeszcze jakieś na lato 44BB/BBB ??? 12.07.09, 12:42 Ja też, czernie i ciemne fiolety to moje kolory. Nie ma nic dla mnie na lato :-( Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Czy będą jeszcze jakieś na lato 44BB/BBB ??? 13.07.09, 19:23 Podpisuje się pod potrzeba letnich koszulek ciągle jeszcze. Kupiłam sobie kilka pstrokatych spódniczek z myślą ze dokupię sobie do nich szmaragdowe czy adriatykowe mrrrau (chociaż wolałabym kusicielki). Wchodzę do sklepu a tu juz żadnych letnich koszulek nie ma :( Odpowiedz Link
akli-mak Re: Czy będą jeszcze jakieś na lato 44BB/BBB ??? 13.07.09, 20:15 Ja też, ja też... ciągle mam biubiu niedosyt :( Odpowiedz Link
victoria1985 Re: Czy będą jeszcze jakieś na lato 44BB/BBB ??? 14.07.09, 20:06 JA TEŻ W TEJ SAMEJ SPRAWIE Odpowiedz Link
la_parisiene 34-46 w sklepie - zapraszam 15.07.09, 11:47 j.w. Lazury i Czekoladowe mrrrrau - na zdjęciach turkus wyszedł bardziej błękitny niż turkusowy, a czekoladowe mrrrau ma paski khaki, kremowe i brązowe, na zdjęciu troszkę przekłamane kolory, sekretariaty na wakacjach :( sfotografuję jeszcze samą tkaninę. Za kilka godzin brązowo- niebieskie mrrrau będzie, a za kilka dni sukienki lazur - podobne do bluzeczek :) Odpowiedz Link
izas55 Re: 34-46 w sklepie - zapraszam 15.07.09, 13:13 Kingo Złota, a jakiś Lazur w rozmiarze 48 ci się gdzieś nie zaplącze? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: 34-46 w sklepie - zapraszam 16.07.09, 11:00 Izo Złota :) zaplącze się, już się nawet skroił i rozmnożył na kilka sztuk ;) Odpowiedz Link
izas55 Re: 34-46 w sklepie - zapraszam 16.07.09, 12:04 No i za to chyba założę twój fanklub. I za przysłanie mi marakeszu w rozmiarze 48BB a nie zamówionego 48BBB ;-). Bossski jest. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: 34-46 w sklepie - zapraszam 16.07.09, 13:02 Boże, Izo, zapomniałam Ci napisać, żebyś się nie sugerowała tymi literkami przy dekolcie. Wcięło gdzieś pudełko z numerkami 48BBB i z braku laku wszyłyśmy 48BB, ale to BBB jest. Odpowiedz Link
izas55 Re: 34-46 w sklepie - zapraszam 16.07.09, 14:11 A ja myślałam ze mi się biust zmniejszył w twojej sukience i pomyślałam tylko że jeżeli to jest BB to BBB musi być na BARDZO dużobiuściaste ;-D. Literki nieważne, ważne że pasuje Odpowiedz Link
luliluli Amarant - wrażenia nowej właścicielki 13.07.09, 10:51 Kupiłam, bo spodobał mi się kolor - uwaga w rzeczywistości jest bardziej "mocno różowy" niż amarantowy - przynajmniej ja troszkę inaczej odbieram ten kolor. Doradzono mi 38B/BB i jest odrobinę spory, mam nadzieję, że pranie go trochę dopasuje;) Wymiary jak niżej, standardowy rozmiar konfekcyjny 36/38, pas ok.72-4 cm. Amarant w tym rozmiarze spokojnie zmieści jeszcze parę cm w biuście, a także ogólnie w całości. Jest dość długi, na moich 162 cm wzrostu sięga mi prawie do końca pośladków, a to akurat mi się podoba, wygląda raczej tunikowo niż koszulkowo. Wbrew moim obawom, ma wspaniały głęboki dekolt (bałam się, że będzie mocno zabudowany, a tego bym nie zniosła;) Materiał sympatyczny, marszczenia super, ogólnie polecam:) wyślę zdjęcia do galerii chyba w tym tygodniu:) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Mrrrau 34b/bb i czerwona kucicielka bb/bbb 13.07.09, 19:20 To moja pierwsza kusicielka. Kocham ten fason. Gdyby były jeszcze wersje wydłużone w moim rozmiarze to chętnie bym wymieniła bo rękawy lekko przykrótkie (mam 1,7m wzrostu), ale że nie ma już wydłużonych, to tej bluzki nie oddam:) figurę mam w tym fasonie znakomitą. Materiał przyjemny, kolor piękny. Szkoda że kusicielki w krótkim rękawem nie występowały w moim rozmiarze. Mrrrau również leży dobrze. Marszczenie na brzuchu wcale nie pogrubia. Jest długa - jak tunika. Bardzo mi to odpowiada. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Mrrrau 34b/bb i czerwona kucicielka bb/bbb 14.07.09, 17:56 Dziś dopiero przymierzyłam lepiej mrauu (wczoraj rozkoszowałam się kusicielką) i zauważyłam że jest inne niż na stronie sklepu. Wcale nie ma tego marszczenia na brzuchu i jest znacznie dłuższe. W sumie krój taki jaki dostałam mi się podoba, więc nie będę wymieniać:). Odcięcie nachodiz mi trochę na biust, ale nie jest to wina zbyt płytkiej części biustowej, a raczej zbyt wysoko jak na mnie umieszczonego odcięcia (bluzka jest projektowana na osobę trochę niższą lub z wyżej osadzonym biustem:)) Materiału na brzuchu mogłoby być jeszcze mniej. Tą koszulkę chętnie kupiłabym w rozmiarze 32. (Natomiast kusicielka wystarczy w 34) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Mrrrau 34b/bb i czerwona kucicielka bb/bbb 14.07.09, 18:14 Mrrau niebiesko - brazowe jako jedyne było bez marszczenia (zdjęcia troszkę ciemne i tego nie widac moze) - w opisie jest "dół prosty". Pozostałe mrrrauy były z marszeczniami. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Mrauu w kolorze niebieskim lub fioletowym? 14.07.09, 15:45 Czy jest szansa ze będą takie bluzeczki? Uwielbiam takie kolory jak ten lazur z zapowiedzi ale krój bardziej mi odpowiada jak w tej Mrauu A liliowy, lawendowy też mi się marzy... W sumie bez tych marszczeń w okolicach talii też by było fajnie. Ach, gdybym miała dużo kasy to bym nakupiła bluzki we wszystkich mozliwych kolorach Uwielbiam dekolty kopertowe, co dziwne w sklepach wszystkie kopertowe XL-ki które mierzyłam kończą mi się w połowie biustu (a w talii są dobre) a mam zaledwie 100 w biuście... aha, może ktoś mnie uświadomić jak wygląda kolor turkusowy, bo co wpiszę w wyszukiwarkę to co najmniej 3 odcienie wyskakują, a ja nadal nie wiem w jakim kolorze jest adriatyk albo kusicielka turkusowo - zielona.. Może jakiś link z próbką koloru? Odpowiedz Link
elrosa Re: Mrauu w kolorze niebieskim lub fioletowym? 14.07.09, 18:03 Kolor Adriatyku jest moim zdaniem bardziej zielony, niż niebieski - coś typu #00685F (tnij.org/adriatyk), tylko bardziej intensywne. Ale wiadomo, monitor może przekłamywać :) Odpowiedz Link
elrosa Re: nie wyswietla sie link n/t 15.07.09, 12:53 niepotrzebnie złapało na końcu nawias i przecinek, powinno być tak: tnij.org/adriatyk :) Odpowiedz Link
madalenka25 Re: BiuBiu - 3 15.07.09, 10:13 tak sobie czytam i czytam i sie ciesze że mam stosunkowo blisko do Biu biu i zawsze miło jak się podjedzie i poprzymierza i poklecha i wyjdzie w nowej bluzce :-) mam juz cztery i nosza się dobrze, piora w pralce bez problemów - i z pewna doza nieśmiałości czekam może sie jakies koszulowe trafią :-) Odpowiedz Link
yo_anka Kusicielka 44BB/BBB, wersja "dla długich" :) 16.07.09, 01:30 I inne BiuBiu :) A moje wymiary 77/112, w talii około 85, w biodrach około 108, wzrost 180. Piękna krwista czerwień. Wreszcie ją nabyłam, czekałam wprawdzie na krótkie kusicielki: granatową i śliwkową ale przeoczyłam jak były i się skończyły i klops :( Wcześniej mierzyłam kusicielkę:zwykłą czerwoną nie dla długich 42BB/BBB i była za mała podobnie jak granatowa 42BB/BBB Granatowa była mi za krótka, brzuch mi wystawał, rękawki za ciasne z tymi gumkami jak na moje grube ramionka a i w biuście tez ciasno było, więc czekałam czy się nie pojawią 44. Ale już się nie pojawią latem takie kolory jak napisała mi Kinga. Mierzyłam też Kocio ale też miałam problem ze zmieszczeniem się z ramionami na długość i szerokość - więc rękawki Kusicielki są dla mnie wymarzone na zatuszowanie ich tłustości. A Hiszpankę tę pierwszą bez rękawków natomiast mam 42BB/BBB i jest dobra (może nieco mi staniki spod pachy wystają) Krój bardzo fajny i udany. Nie przepadam za dekoltami kopertowymi, bo mi się jako biuściastej już przejadły i już nie mogę na nie patrzeć a co dopiero je wdziać na się:) Dlatego tak bardzo podoba mi się dekolt kusicielski :) Trochę mi ramiączka wystają z dekoltu taki kuszący :) Odcięcie pod biustem jak zwykle wchodzi mi na biust i mam tak we wszystkim co mierzyłam choćby nie wiem jak probiuściaste było i w Bravissimo i w BiuBiu :( Powoli dociera do mnie, że tak po prostu mam, taki typ - może mój biust jest jednak nisko osadzony, może za mało uniesiony stanikiem, choć szelki mam podciągnięte na maxa, może jestem za wysoka, może tak powinno być. W każdym razie proszę o więcej kusicielek w rożnych wariantach: czarne, czekoladowe, itp. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kusicielka 44BB/BBB, wersja "dla długich" :) 16.07.09, 10:54 Yo-anko, to nie biust, tylko bardzo, bardzo wysokie dziewczyny mają inne proporcje ciała i musiałyby mieć tę część "nabiustną" jeszcze bardziej wydłużoną. Ostatnio bardzo wysoka dziewczyna kupowała bluzeczki i miała to samo, a miejsca na biust było naprawdę dużo. Zazulla bez problemu się zmieściła. Odpowiedz Link
psuj-ka kusicielka + upał + effuniak 16.07.09, 10:16 Wczoraj przy ogromnym poznańskim upale wyszłam w kusicielce i nic złego się nie działo ;) nie było mi cieplej, niż w jakiejś bawełnianej bluzeczce. Jedyne zastrzeżenie mam do rękawów - ta gumka jest trochę za ciasna. Nie mam grubych ramion, ale trochę mi się wcina :( Gdy zobaczyłam swój profil w effuniaku i kusicielce, to byłam baaaaaardzo zdziwiona, jaki wielki mam biust :P poza tym gdy noszę kusicielkę na effuniaka, to nie przylega między piersiami, chyba bardziej się nadaje na jakieś zwykłe balkonetki, a nie dolinkujące plunge :) Odpowiedz Link
jelonek_k Pytanie o sukienki - cd. ;-) 16.07.09, 13:12 Kingo :) Ponieważ co chwila nas czymś zaskakujesz, czy w planach najbliższych masz jeszcze jakieś sukienki prócz tej wzorowanej na bluzce Lazurowej? Nie wiem czy się na nią kusić czy poczekać na inne cudo ;-) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Pytanie o sukienki - cd. ;-) 16.07.09, 14:15 Jelonku miły, Tak w zasadzie to miało być z tego turkusu kocio-kocio, ale ja mam adhd i robienie tego samego wzoru w kilku kolorach mnie nudzi, więc zrobiłam lazur. Czekają w kolejce na moce przerobowe : granatowe i fioletowe bluzeczki, hiszpanki błękitne i zielone z krateczką vichy, bluzki albo sukienki (?) z biało-czarnej dzianiny w kwiatki (którą już kiedyś widziałaś w prototypie), sahele, mrrrau, a jak już to wszystko uszyjemy, to zaczną się koszule, żakiety, sweterki i płaszczyki... Odpowiedz Link
victoria1985 Pytanie o sukienki - kiedy cos w rozmiarze 44 19.07.09, 00:15 poszukuje sukienki na wesele . Wesele będzie w ogrodzie wiec EMPIRE z krótkim rękawkiem będzie jak znalazł kiedy będzie dostępny w rozmiarze 42bb/bbb lub 44b/bb i w innym kolorze niż zieleń? Odpowiedz Link
nomina Re: Pytanie o sukienki - cd. ;-) 19.07.09, 11:13 Ooooo :)! A te bluzeczki granatowe i fioletowe to jaki model? Odpowiedz Link
la_parisiene bluzki granatowe i fioletowe... 22.07.09, 12:04 Nomino, granatowa będzie u góry kopertowa, plecy gładkie, przód pod biustem lekko udrapowany - jak w Adriatyku, rękawki średnio-krótkie. Fioletowe podobnie tylko rękawki - motylki. Mrau brązowo-kremowe o które kiedyś pytałaś, to mrrrau czekoladowa pianka :P Odpowiedz Link
anna-pia Mrrrau czekoladowa pianka 21.07.09, 12:39 kusicielki mam 44 bb/bbb, kocio-kocio 44 b/bb (za radą Kingi), mrrrau - 44b/bb; przez przypadek, jakaś maupa wykupiła 44bb/bbb - i dobrze, bo leży cudownie i jest piękne i jestem w mrrrau śliczna i zgrabna i w ogóle ;) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Amarant 21.07.09, 17:38 Mam amarant w rozmiarze 34b/bb. I niestety jest na mnie sporo za mała w biuście (90cm). Odcięcie wypada mi gdzieś w połowie biustu : (. Strasznie żałuję że nie ma jej w rozmiarze bb/bbb (a może potrzebowałabym jeszcze większy? :/), bo na brzuchu leży bosko. Jest dopasowana w talii i rozszerza się na biodra, dzięki temu na całej długości ładnie przylega, nie podnosi się go góry (co lubią robić bluzki za wąskie w biodrach), nigdzie nie odstaje. To drapowanie materiału bardzo mi się podoba. Długość bluzki fajna. Gdyby się pojawiła w rozmiarze 34bb/bbb kupiłabym od razu. Tą bluzkę niestety musze odesłać :( Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Amarant 21.07.09, 17:40 Dodam jesze iż amarant wychodzi sporo ciaśneijszy od mrauu brazowo- niebieskiego. Różnice oceniam na około 1 rozmair. Odpowiedz Link
livada Re: Amarant 21.07.09, 23:47 A to ciekawe, bo mój Amarant 34b/bb jest na mnie ok, nawet trochę większy biust niż moje 89-90 by się zmieścił... I rzeczywiście jest dość obcisły, na pewno bardziej niż Szamaragd o identycznym kroju. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Amarant 36bb/bbb i szafir 34bb/bbb 31.07.09, 19:08 Mimo iż teoretycznie powinien mi pasować rozmiar 34b/bb w rozmiarach bb/bbb odcięcie najeżdża mi na biust. Być może spowodowane jest to moim wzrostem (170cm). Amarant mimo lekkiego podjeżdżania leży całkiem dobrze i ma baaardzo twarzowy kolor, więc zostaje. Szafir leży super na brzuchu (marzę o takich dopasowanych koszulkach) lecz dziwnie się układa w części biustowej. Materiał wydaje się mocno naciągnięty, a jednocześnie odstają takie baloniki z materiału na dole i po bokach piersi. Podejrzewam że część biustowa jest po prostu za krótka na mnie, bo na biubiu-modelkach część biustowa tej koszuli układa się bez zarzutu . Szafir więc odsyłam. I ciągle czekam na coś maczkopodobnego. Codziennie sprawdzam stronę sklepu czy coś a’la maczek się nie pojawiło. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Amarant 36bb/bbb i szafir 34bb/bbb 31.07.09, 20:05 Świerszczyku - "baloniki" to nadmiar materiału w części "nabiustnej" spowodowany prawdopodobnie zbyt wielką ilością literek B przy rozmiarze. Nomino, jesteś drobna i szczupła - polecałabym Ci 36 b/bb. Iq133 - przypuszczam, że tak, sorbet cieszy się popularnością, zwłaszcza wśród dziewczyn, które nie mają idealnie płaskich brzuszków. Krój empirki wymusza wciąganie brzucha, w sorbecie i lazurze można zjeść talerz spaghetti i nie martwić się ;) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Amarant 36bb/bbb i szafir 34bb/bbb 31.07.09, 20:39 Sama widzę ze gdzieniegdzie materiału jest zbyt dużo, ale jednocześnie miejscami jest on mocno naciągnięty i odcięcie podnosi się mocno na biust. Część biustowa jest niby to za duża, a jednocześnie jakby za mała. No i podoba mi się jak układa się na brzuchu i nie chcę luźniejszej. Chcę mieć taką szczupłą talię jak w tej :) Tym bardziej że ciasniesze podbiuscie pomaga utrzymać odcięcie niżej i zapobiega troche jego podnoszeniu się. Poczekam chyba na jakiś inny fason (i mam nadzieje że będzie to fason maczkowy;)) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Amarant 22.07.09, 12:43 Świerszczowa, amarant polecam brać rozmiar większy, napisałam to w opisie :) Wprawdzie modelki wzięły sobie takie rozmiary jak zwykle, ale na początku, mierząc, wahały się, bo wydawał im się ściślejszy. Wprawdzie pisząc o wyborze większego rozmiaru- miałam na myśli głównie większe osoby, posiadaczki oponek i nawisów inflacyjnych ;) a nie biust, ale skoro piszesz, że odcięcie masz na biuście to może jednak 36? A może przyjedziesz do mnie pomierzyć? Niedaleko masz :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Mrrrau czekoladowa pianka 21.07.09, 18:07 ta "maupa" to ja :))) A ja wzięłam je tez przez przypadek bo tylko taki rozmiar w moich okolicach był! Wzięłam Mrrrau niebieskie 44BB/BBB i jest w całokształcie za duża i w biuscie i w tali i w ramionach, a więzłam bo mam kusicielkę 44BB/BBB i hiszpnkę 42BB/BBB. Natomiast Mrrrau... Czekoladową piankę wzięłam 42BB/BBB bo taki rozmiar akurat był :) i leży zdecydowanie lepiej :) Więcej napiszę jak się w nich dłużej poprzyglądam sobie, bo wrzuciłam tylko za siebie na chwilę i nie maiłam czasu pokontemplować! Odpowiedz Link
anna-pia Re: Mrrrau czekoladowa pianka 21.07.09, 22:42 yo_anka napisała: > ta "maupa" to ja :))) No tak :) > Wzięłam Mrrrau niebieskie 44BB/BBB i jest w całokształcie za duża i w biuscie i > w tali i w ramionach, a więzłam bo mam kusicielkę 44BB/BBB i hiszpnkę 42BB/BBB. > Natomiast Mrrrau... Czekoladową piankę wzięłam 42BB/BBB bo taki rozmiar akurat > był :) i leży zdecydowanie lepiej :) > Więcej napiszę jak się w nich dłużej poprzyglądam sobie, bo wrzuciłam tylko za > siebie na chwilę i nie maiłam czasu pokontemplować! A mi ta czekoladowa pianka 44 b/bb bardzo pasuje :) Odpowiedz Link
ankh_morkpork Kusicielka, Mrrrau, Adriatyk - 42B/BB 21.07.09, 22:48 Posiadam niebieską kusicielkę, szmaragdowe mrrrau i adriatyk w rozmiarach 42B/BB. Noszę Tango II 30HH, Freya Rio 30H, rozmiar konfekcyjny 42. Wzrost 170, pas 85 albo i 86, biodra jakieś 108. Rozmiar bluzeczek uważam za trafiony w 10tkę. Nie mam zastrzeżeń co do tego, jak się układają. Już zamówiłam kusicielkę śliwkową. W mrrau i adriatyku kokardka naszyta na mostku tanga ma skłonność do pojawiania się w dekolcie. No cóż, taki urok noszenia stanika zabudowańca i bluzki z dekoltem w szpic... ;D Odpowiedz Link
ankh_morkpork Kusicielka, Mrrrau, Adriatyk - 42B/BB - pranie 21.07.09, 22:50 Kusicielkę prałam już 3 razy i prałam także mrrau - oczywiście ręcznie. Nie było jak dotąd absolutnie żadnych problemów z jakością materiałów i kształtem ciuszków. Odpowiedz Link
yo_anka MRRRAU-y czekoladowe 42BB/BBB i 44BB/BBB 22.07.09, 01:29 Oj wpadły mi w oko te czekoladki, a jak Kinga zapowiedziała ze są już w sklepie to popędziłam i dwie od razu nabyłam (Się rymnęło):) 1. Mrrrau niebieska 44BB/BBB, wersja bez umarszczeń na brzuchu jako jedyna w "mrałach" A moje wymiary 77/112, w talii około 85, w biodrach około 108, wzrost 180. Pod bluzki nie polecam fullcupów, jasna sprawa, bo wyłażą - trzeba by spiąć chyba wyżej dekolt, ale Mrrrau + pluge Effuniaka wygląda ekstra! Z innych BiuBiu mam czerowną kusicielkę 44BB/BBB i hiszpankę 42BB/BBB A to smakowita czekoladka! Niestety jest raczej mi za duża, zjeżdża z ramion. Materiał mniej ściśliwy taki luźniejszy w splocie od pianki. Chyba powinnam wymienić na mniejszy - chyba 42BB/BBB. Ach to jedyny Mrrrau bez zmarszczeń w talii, jednak fałdki widać - ostrzegam! 2. Mrrrau... Czekoladowa pianka 42BB/BBB Nie przepadam za dekoltami kopertowymi, a i bałam się że te udrapowania w talii dodadzą mi paru cm w talii, obawiałam się też ze staniki będą mi z tego typu dekoltu wystawać - ale bluzka podobała mi się kolorystycznie więc postanowiłam zmierzyć! Materiał tego dołu gęściej tkany i ściśliwszy od Mrała niebieskiego A to umarszczenie to jednak sprawdza się. Effuniakowy plunge nie wystaje nic! Ten dół w Czekoladowej piance jest trochę ciemniejszy - taka gorzka czekolada, a mrrrau niebieskie to bardziej mleczna czekolada. A najfajniej byłby mieć taki sam udrapowany dół jak w Mrał piance! I żałuję ze już nie ma Mrrrau... amarantowowgo :( A swoją drogą ciekawe czemu Mrrrau... amarantowe było o 10zł tańsze niż czekoladowe? - może ze same małe rozmiary zostały, a to wiadomo mniej materiału schodzi albo jakaś promocja modelu była? I jeszcze jedno mi przyszło teraz do głowy! Kingo: nie zabij mnie, ale czy dałoby się skombinować taką górę - a dokładniej typ dekoltu jak kusicielka a dół jak Mrrrau? Odpowiedz Link
la_parisiene MRRRAU-y 22.07.09, 11:59 Mrrrau wychodzi standardowo, jedynie brązowo- niebieskie w pierwszej serii wyszło duże i szerokie, ale teraz szyte już jest o.k. Generalnie dal wahających się co do rozmiaru mrrrau- polecam wziąć ten mniejszy. Przy ole' i amarancie - jeśli się wahacie, a macie oponkę- wzięłabym większy. Ale nie jest to zasada. Niestety, tak to już jest , że nawet inny kolor tej samej dzianiny może się różnić i dawać inny efekt końcowy. Najlepiej byłoby mierzyć... Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: MRRRAU-y orany! 22.07.09, 13:21 Kurczaczki. Odesłałam niebiesko-brązowego ogromniastego mrraua 46b/bb do wymiany, bo na mnie wisiał, na 44b/bb i teraz się boję, że ten zamówiony 44b/bb nie pomieści moich oponek. Paryżanko czy te mrrau teraz są już standardowej wielkości? dorota Odpowiedz Link
la_parisiene Re: MRRRAU-y orany! 22.07.09, 13:49 Witaj, Te mrrrauy są mniejsze, ale mam jeszcze jakieś 44 z tych większych, chciałam je przerobić na mniejsze. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: MRRRAU-y uff! 22.07.09, 13:59 Hej! To ja bardzo poproszę z tych większych (ze starej kolekcji) 44b/bb!!! Zakręcona jestem jak słoik tymi rozmiarami. Rozumiem, że co tkanina to inaczej układa się do wykroju, tylko już sama nie wiem w jakie rozmiary celować, a odległość dość duża nas dzieli. To ja jeszcze bardzo proszę, Paryżanko o zadecydowanie za mnie, jak już będą gotowe Sahele czy wysyłasz do mnie 44b czy 46b. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
bebe.lapin Mrrau szmaragd, Ole'!, Amarant 48BB/BBB 22.07.09, 12:31 rozmiar biustu 85JJ effuniakowe, 127 w biodrach, 164 wzrostu. 1. Amarant 48bb/bbb - dol ok, moglbybyc troszke krotszy, ogromny w biuscie, odeslalam do wymiany na b/bb, mam nadzieje, ze bedzie dobry. Kolorek wsciekle rozowy :) wiec jak ktos ma mala tolerancje na takie barwy, to odradzam. 2. Ole'! 48bb/bbb - dol dosc scisly, jak dla mnie moglby byc troszke krotszy, ale dlugosc to moj staly problem. gora dobra, taka akurat, bez luzow. Szerokie ramiaczka (?), ladnie leza, chyba nawet lekko wyszczuplaja optycznie - mozna nosic, nawet jak sie ma grubsze/wieksze ramiona (ja mam tu i sporo miesni, i tluszczyk, wiec wiecie ;) ). Kolor soczyscie czerwony, bardzo ladny i twarzowy. 3. Mrrau szmaragdowe 48bb/bbb - najsmieszniejsze jest to, ze poczatkowo ja wzielam, bo nie bylo innych w moim rozmiarze, a teraz jest moja ulubiona :D. Material jest taki lekki, milutki, luzny, bluzka nie wisi, ale tez nie obciska. piekny dekolt (razem z effuniakiem - efekt killer ;p), dol tez ok, nie wcina sie. najlepsza kombinacja wszystkiego dla mnie. wbrew obawom, trojkatny dekolt z tylu nie wyglada zle, wrecz przeciwnie, chetnie kupie jeszcze jakies biubiuzki z takim tylem :). Kolor zdecydowanie zielony, nie ciemny. Mam problem z tymi marszczeniami, trzeba je ukladac, a potem sie jakos rozjezdzaja :( Pomimo wczesniejszej dyskusji, postuluje dalsze szycie rozmiaru 48bb/bbb :D, nasz tluszczyk tez trzeba w cos odziac, a efektu takiego, jak na dziewczynach o polowe szczuplejszych nie bedzie nigdy, to fakt i nie mozna miec o to pretensji do projektantki ;) Na koniec pytanko - poniewaz w 48bb/bbb chwilowo nic nie ma, czy mam szanse wejsc w czekoladowa pianke 48 b/bb, lazur 48b/bb lub 46bb/bbb? Bedzie cos innego 48 w pierwszej polowie sierpnia? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Mrrau szmaragd, Ole'!, Amarant 48BB/BBB 22.07.09, 12:56 Polecam metodę Trinny & Susana - wyrobić sobie nawyk "szczypania" fałdek tkaniny na brzuszku. Polecały tak drapować wszelkie bluzeczki w okolicach "oponkogennych", tak aby powstało złudzenie, że to nie my tak się tam fałdujemy , tylko bluzka :D No i drapowania to hit tego lata :) 48 będzie- w małych ilościach, ale zawsze coś będzie. Nie wiem co Ci odpowiedzieć w kwestii Lazuru- on jest jak amarant i ole i zielona- jedna forma u góry. Bardziej mnie dziwi, że zielona Ci na biuście nie wisi - ona nawet u posiadaczek K powiewała czasami na biuście - taka podatna dzianina. 48 będą na pewno fioletowe- ten sam gatunek dzianiny co zielona i mrrrau czekoladowa pianka oraz brązowo-niebieskie będzie szyte na bieżąco. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Mrrau szmaragd, Ole'!, Amarant 48BB/BBB 22.07.09, 13:13 Hm, wszystko jest chyba kwestia materialu, skoro wszystkie sa z jednej fortmy. Szmaragd jest nieobcisly, ale dobry, za to amarant wisial. Ole pasuje, ale ciut mniej i byloby za male. To co z tym lazurem? ;) Czyli mam lepiej poczekac na 48bb/bbb ze wszystkiego? Moge, ale na 22 sierpnia mam byc we Francyjej (niu dzob!)i musze sie miec w co ubrac, w tiszertach chyba jednak nie wypada ;) Odpowiedz Link
nomina Szczypanie - tak! 22.07.09, 18:48 Popieram! Szczypię sobie Kocia na brzuchu (nawet nie wiedziałam, że robię to fachowo ;P) i wychodzi taki fajny nietłusty brzuch przyozdobiony artystycznie pofałdowaną tkaninką. Wszyscy mówią - ale schudłaś. Fakt, schudłam kilka kilo, ale drapowanie porządnie uszczypane (uszczypnięte?) odejmuje jeszcze kilka. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Szczypanie - tak! 22.07.09, 19:53 aa, czyli nie jestem nienormalna, ze tak chodze i non stop sobie cos poprawiam :D Odpowiedz Link
nomina Re: Szczypanie - tak! 22.07.09, 20:25 A nie masz wrażenia, że to udrapowanie aż prowokuje do szczypania? Taki swoisty odruch warunkowy :). Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Szczypanie - tak! 24.07.09, 00:46 No tak, ale przy zwyklych bluzkach zawsze dostawalam opierdal, ze nie mam "se obciagac" i w ogole mam bluzke zostawic w spokoju :D Odpowiedz Link
sylwia-osama Lazur - inne kolory? 22.07.09, 12:52 Chciałabym się dopytać czy będzie coś w fasonie takim jak lazur, tylko w innych kolorkach? Bo ten to kompletnie nie mój kolor, a chciałabym spróbować takiego fasonu :) Rozmiar 48 b/bb lub bb/bbb. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Lazur - inne kolory? 22.07.09, 22:56 Popieram :) Mnie się marzą ciemne kolory, a szczytem marzeń byłaby sukienka z kwadratowym dekoltem ;-) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Lazur - inne kolory? 23.07.09, 00:29 Ja też podpisuje się! Też jestem zwolenniczką kwadratowych dekoltów i ciemnych mocnych, zdecydowanych kolorów! Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Lazur - inne kolory? 23.07.09, 09:24 Moje zapytanie dotyczy bluzki :) sylwia-osama napisała: > Chciałabym się dopytać czy będzie coś w fasonie takim jak lazur, tylko w innych > kolorkach? Bo ten to kompletnie nie mój kolor, a chciałabym spróbować takiego > fasonu :) Rozmiar 48 b/bb lub bb/bbb. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Lazur - inne kolory? 23.07.09, 10:14 Solidarnie pod Twoim pomysłem bluzkowym też się podpisuję ;-) Odpowiedz Link
la_parisiene Szafir i Ametyst :) 23.07.09, 16:02 Szafir - odpowiednik Adriatyku, tylko bawełniany, w kolorze granatowym, plecy gładkie, bez koperty - jest już uszyty, nie mam zdjęć, bo modelki na holidayach ;) Ametyst - intensywnie fioletowy, będzie jutro, krój jak wyżej, na plecach dekolt w serek. Spróbuję zrobić zdjęcia na manekinie, chyba, że jest chętna do modelowania- zapraszam, wyjdzie ubrana w BiuBiu :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Szafir i Ametyst :) 24.07.09, 01:45 Chętna jest, ale daleko, nie z Katowic :( _________________________________________ Ale jakże takie zgrabne modelki wygryzać - nie uchodzi! ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Szafir i Ametyst :) 24.07.09, 08:33 Szkoda, że daleko :( nawet jak wyślę, to zanim dojdzie, nawet kurierem... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Szafir i Ametyst :) 25.07.09, 22:34 Kingo, a jak to jest z kolorami? Na moim monitorze one są prawie identyczne, szafir nie wygląda na granatowy, tylko na fiolet właśnie. Ametyst przepiękny :) BTW, dzięki BiuBiu noszę się coraz bardziej kolorowo. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Lazur - inne kolory? 26.07.09, 17:43 Ponawiam pytanie, bo nie dostałam odpowiedzi :) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Ole'! 42 b/bb i Mrrrau szmaragdowe 40 b/bb 22.07.09, 13:36 Jestem szczęśliwa bo dzisiaj przyszły i pasują!! Dziękuję pani Kingo :) Ole' rzeczywiście wypada mniejsze od Mrrrau, inny materiał. W biuście jest bardzo na styk, ale siostra twierdzi ze jest ok :) Jak ktoś ma więcej w biuście niż 100 to polecam wziąć z tego rozmiaru bb/bbb Kolor Ole' jest bardzo fajny, piękny głęboki czerwony, mi pasuje (taki jak na drugim zdjęciu na stronie BiuBiu, gdybym nie widziała tego drugiego zdjęcia to bym się nie zdecydowała) Mrrrau jest o wiele przyjemniejsze w dotyku i bardziej się rozciąga. W tym rozmiarze o wiele lepiej leży na biuście i nie widać ze jest trochę mniejsze w talii, choć czuję że jest ciaśniejsze niż 44b/bb). I bardzo ale to bardzo podoba mi się to wycięcie z tyłu, chciałabym jeszcze kilka takich Mrrrau (np. w kolorze liliowym, morelowym, czarnym, niebieskim jak niebo, granatowym... marzenia oczywiscie) Aha, dziękuję kryklu i la_parisiene i innym dziewczynom które mi doradzały co do rozmiaru w galerii :) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Ole'! 42 b/bb i Mrrrau szmaragdowe 40 b/bb 22.07.09, 15:23 ha! po przyjrzeniu się zdjęciom stwierdzam że jednak Mrrrau jest dużo bardziej opięte na brzuchu i pewnie 42 b/bb w talii byłoby lepsze (za to w biuście jest git), ale nie przejmuję się tym, mam nadzieję że jeszcze schudnę a biustu nie ubędzie :) Odpowiedz Link
ciri1971 Mrrau- czekoladowa pianka 38 b/bb 22.07.09, 14:33 Przyszło dziś moje mrau i rozpłynęłam się z zachwytu:)) 38 b/bb przy 73 cm w talii, 98 w biuście i biodrach jest idealne. Dekolt jest niesamowity, a i brzuszek całkiem płasko wygląda:) Kolory przepiękne, jestem pod wrażeniem tego zestawu. Jestem zachwycona, mąż również zachwycony i pyta, kiedy Pani Kinga planuje rozpoczęcie szycia męskich ubrań... Kingo złota, no, genialna jesteś! Odpowiedz Link
beniutka_bo Kingo,sprawdź maila 22.07.09, 22:33 Napisałam maila-odebrałaś? Bo nie wiem,czy czekać na odpowiedź,czy odpuścić ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kingo,sprawdź maila 23.07.09, 15:58 Beniutko, nie mam nic od Ciebie na żadnej skrzynce :( a GG się zepsuło, cały czas mnie wywala :( Przypuszczam, że wiem o co pytałaś- w poniedziałek będzie- brzmi moja odpowiedź, jeśli dobrze się domyślam ;) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Kingo,sprawdź maila 23.07.09, 22:52 no to mi napisz na maila,co i jak, ok? A moderatorki przepraszam za offtop. Odpowiedz Link
wera9954 Sukienka Lazur 23.07.09, 16:38 Och, jaka ona piękna. Nie na moją figurę, buu :( Kiedy będą jakieś sukienki dla klepsydr? Odpowiedz Link
akj77 Amarant 48B/BB - dobry dla wysokich, Marakesz 48B 23.07.09, 20:51 Dotarła do mnie bluzeczka Amarant 48B/BB - chciałam zamówić 46BB/BBB, bo z tabelki tak mi wychodzi, ale za radą la_parisiene wzięłam 48. I dobrze, bo ta bawełna się nie rozciąga tak jak wiskoza i na brzuchu jest dopasowany tak akurat. Marszczenia wyglądają dobrze. Dużo miejsca w biuście, wszedłby nawet większy niż mój. I uwaga: bluzeczka jest długa, mam 176 cm wzrostu i zakrywa mi cały brzuch. Wykończenie z tyłu standardowe, nie kopertowe - trochę szkoda. Kolor żywszy niż na zdjęciach - bardzo mi się podoba. Całość bardzo fajna, dobrze się czuję w tej bluzce. Raczej wymaga stanika plunge, chyba że komuś nie przeszkadzają wyglądajace z dekoltu kokardki na mostku. Marakesz 48B - dużo za duży, ale ładny. Kombinujemy co z tym zrobić ;-) Odpowiedz Link
dorotaifilip szafir - jak wypada? 26.07.09, 11:03 Pytanie pewnie bardziej do Paryżanki. Pojawiły się moje zimne kolory, ale boję się zamawiać bez sprawdzenia rozmiaru. Jak wypadaja Ametysty z motylkowymi rękawkami? Obszerne i rozciągliwe jak na przykład Szafirowe Mrrau, z powodu tkaniny, czy normalnie rozmiarowo? pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: szafir - jak wypada? 26.07.09, 11:57 dorotaifilip napisała: > Pytanie pewnie bardziej do Paryżanki. > Pojawiły się moje zimne kolory, ale boję się zamawiać bez > sprawdzenia rozmiaru. > Jak wypadaja Ametysty z motylkowymi rękawkami? > Obszerne i rozciągliwe jak na przykład Szafirowe Mrrau, z powodu > tkaniny, czy normalnie rozmiarowo? > pozdrawiam - dorota Pomyłka. Chodziło mi o porównanie z jasno-zielonym (Szmaragdowym) Mrrau. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: szafir - jak wypada? 26.07.09, 16:16 Szafir wypada rozmiarowo jak ole' i jest mało podatny. Ametyst jest bardzo rozciągliwy - jak Szmaragdowe mrrrau. Kolory - granat jest czystym, ciemnym granatem (nie podchodzącym pod fiolet), fiolet w Ametyście jest klasycznym fioletem, intensywnym, jaśniejszym od tego, jaki wyszedł na zdjęciach - jeśli jutro będzie pogoda postaram się zrobić nowe zdjęcia. Myślę nad tym, nie wiem czy to ma sens- aby nabyć paletę kolorów ral i podawać kolor wg. tej palety? Staram się aby zdjęcia jak najdokładniej oddawały rzeczywistość i kolor, ale nie zawsze się to udaje :/ Odpowiedz Link
anna-pia Re: szafir - jak wypada? 26.07.09, 22:06 la_parisiene napisała: > Myślę nad tym, nie wiem czy to ma sens- aby nabyć paletę kolorów ral i podawać > kolor wg. tej palety? > Staram się aby zdjęcia jak najdokładniej oddawały rzeczywistość i kolor, ale ni > e > zawsze się to udaje :/ Nie, chyba że to groszowy wydatek. Lepiej np. zrobić zdjęcie fragmentu oddające tylko kolor. Odpowiedz Link
marciasek Re: szafir - jak wypada? 26.07.09, 22:31 nie tak łatwo zrobić zdjęcie fragmentu oddające kolor bez przekłamania nie dysponując profesjonalnym sprzętem i oświetleniem. Natomiast wzornik RAL na pewno nie jest groszowym wydatkiem, to bardzo skomplikowany druk wymagający wielkiej dokładności, użycia wielkiej ilości farb drukarskich (tego się nie drukuje CMYKiem) i na pewno jest bardzo droga. Nie wiem ile kosztuje, ale strzelam, że co najmniej stówę (pewnie więcej). Odpowiedz Link
marciasek kolory 26.07.09, 22:27 A ile kosztuje paleta RAL? Szczerze mówiąc uważam, że lepiej nabyć paletę Pantone (najlepiej Solid Coated lub Process Coated) i podawać kolor wg tego wzornika. Dlaczego? Dlatego, że większość komputerowych programów graficznych posiada wbudowaną paletę Pantone i potrafi pokazać na monitorze żądany kolor, dodatkowo kolory process mają oprócz numeru Pantone podane składowe CMYK w procentach, a pokazać kolor CMYK-owy to już na pewno każdy program graficzny potrafi. Wiem, wiem, na monitorze kolor może wyjść przekłamany, no ale w przypadku braku sklepu z farbami pod ręką (bo ludzie raczej nie mają powszechnie w domach wzorników RALowskich) zawsze jest to jakieś rozwiązanie. Wzorniki Pantone, jeśli ktoś nie ma a chce zobaczyć na żywca, są dostępne w agencjach reklamowych, drukarniach, naświetlarniach itd. Wszędzie, gdzie ma się do czynienia z poligrafią. A może jest gdzieś elektroniczny wzornik RAL, który można podglądać przez internet? Nie interesowałam się tym nigdy, z RALem nie mam za wiele do czynienia. Może ktoś wie? Odpowiedz Link
marciasek wzorniki sa za drogie 26.07.09, 22:55 Sprawdziłam ceny. Kinga, przewrócisz się :) RAL nie nadaje się do tekstyliów, ma ograniczona paletę barw i będzie trudno znaleźć pasujący kolor. Do tekstyliów służą wzorniki Pantone drukowane na bawełnie, koszt, bagatela, od 250 zł. za elektroniczną bibliotekę na płycie CD, poprzez kwoty rzędu kilku tysięcy aż do przeszło 23 tysięcy za pełny wzornik. Nieźle, co? Ale to są rzeczy dla przemysłu, a koszt wytworzenia takich wzorników jest naprawdę bardzo duży. Znacznie tańsze są wzorniki Pantone dla poligrafii. Za jedyne 166 zł. możesz kupic np. PANTONE Formula Guide Individual - niepowlekany, z próbkami 1114 kolorów. Inne wzorniki są już droższe. Ceny pochodzą z www.wzorniki.eu. Z tym,że kolory pantonowskie dla poligrafii mozna bez dodatkowych kosztów pooglądać na monitorze wygrzebując je z programu graficznego. Nie mając dostępu do programu graficznego, ale znając numer pantone, kolor można sprawdzić na stronie Pantone, o tu: www.pantone.com/pages/pantone/colorfinder.aspx Sa też dostępne wzorniki online, na przykład ten: www.source-werbeartikel.com/PANTONE/ Jeśli masz dobrze skalibrowany monitor, to może zamiast ponosić duże dodatkowe koszty wystarczy dobrać kolor z elektronicznego wzornika - ? Jeśli masz pytania, chętnie odpowiem na privie :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: wzorniki sa za drogie 09.08.09, 20:52 hmm, a mnie się wydaje, że na zdjęciu wystarczy dodać cos neutralnego - np kolor różowy stanika najłatwiej mi było pokazac na czarno - białym tle. reszty się można domyślić, bo każdy z nas ma gdzies czarny i biały kolor. często kupuję na allegro - kiedy zdjęcie jest zrobione na biało-czarnym tle - bez problemu dobieram kolor. i nie przeszkadza mi lampa czy jej brak - po prostu jakoś tak łatwo to sobie "ustawić". Na panelowej podłodze mam już dużo gorzej i nieraz się pomyliłam np.z określeniem czerwieni. NIe lubię też, jak zdjęcie przedmiotu jest wycięte i wstawione na tło białe - to dużo zmienia.. za to, jak zdjęcie przedmiotu jest zrobione na białym tle, przy czym "biały" na zdjęciu wychodzi szaro lub beżowo - też mozna się domyślić jaki to kolor ;-) i jeszcze do ciuszków i zdjęć biubiu byłam przekonana że amarantowe mrrrau jest czerwono-buraczkowe (bardziej czerwone niż różowe) - a naprawdę ma kolor ciemno-różowy. natomiast mrrrau brązowe (chłodne - czekoladowa pianka) - są zdjęcia w słońcu - żaden z odcieni pasków mnie nie zaskoczył. Moze to o to chodzi więc :-) Odpowiedz Link
ganbaja Takie marzenie... 27.07.09, 08:29 Tak sobie myslałam ostatnio, że byłoby wspaniale gdyby paryżanka współpracowała z Effuniak i na odwrót :-) stworzyły dla nas np. piżamki z wbudowanym stanikiem :-) lub topy na lato.... Ach... Odpowiedz Link
ganbaja Re: Takie marzenie... 27.07.09, 09:05 I jeszcze jedno, czy na stronie sklepu Biu Biu będą podane wymiary bluzek? Np. jej długość? Odpowiedz Link
la_parisiene odpowiedzi c.d.n. 31.07.09, 20:45 Aaa, dopiero teraz doczytałam- z reguły w opisach jest podana długość (no chyba, że przegapię), w bluzkach są to najczęściej okolice 65cm. Piszę też czasami, że zalecam rozmiar większy - ale dotyczy to głównie osób tęższych, mających większy obwód w talii. Co do bluzek z okragłymi dekoltami - teraz jeszcze pastele+krateczka, bo lato minie, potem to już powoli jesień. Od następnego sezonu- koniec z nieprzewidywalnością! Będą pokazane nowe wzory i kolory - i takie będą w sprzedaży ciągłej, bez niespodzianek. Taką przynajmniej mam nadzieję ;) Modele, które są przez Was ulubione - czyli kocio-kocio i kusicielka z dłuuuugimi rękawami - nadejdą w nowych odsłonach kolorystycznych. Reszta to nowości :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: odpowiedzi c.d.n. 31.07.09, 21:08 > Co do bluzek z okragłymi dekoltami - teraz jeszcze pastele+krateczka, Wiem wiem, i strasznie na nie czekam:D > Modele, które są przez Was ulubione - czyli kocio-kocio i kusicielka z > dłuuuugimi rękawami - nadejdą w nowych odsłonach kolorystycznych. > Reszta to nowości :) Na te kusicielki też ostrze sobie zęby:) Odpowiedz Link
akj77 Lazur (bluzka) 46 BB/BBB 27.07.09, 10:32 Dotarła do mnie bluzka Lazur w rozmiarze 46 bb/bbb - miałam wątpliwości co do kroju, ale ten kolor musiałam mieć. Zostaje, bo ma piękny kolor i dekolt, rozmiar też dobrałam dobrze. Ale krój jest zdecydowanie ciążowy i mam nadzieję, że wzornictwo nie pójdzie zbyt daleko w tym kierunku ;-) Fajnie jest mieć czasem coś luźniejszego na brzuchu i bluzeczka jest naprawdę ładna, jednak na przyszłość będę się raczej trzymać tych prostych (jak w maczku) lub drapowanych (jak w Amarancie) dołów - mimo tego, że brzuszek posiadam spory :-) W tym modelu nie warto zaniżać rozmiaru, ponieważ materiał się nie rozciąga i można mieć problem z przesunięciem przez ramiona i biust części zwężonej pod biustem. Dekolt moim zdaniem nieco wyższy (mniejszy) niż w Amarancie 48B/BB, powinny pasować wszystkie staniki. Odpowiedz Link
iq133 Malinowy Sorbet 44B/BB 29.07.09, 21:27 Dotarła do mnie ta sukienka i bardzo mi się podoba, zarówno kolor, jak i fason - jak na mnie szyta. I w związku z tym pytanie: czy jest może przewidywany ten sam fason w innych kolorach ? Odpowiedz Link
boziaj Mrauu czekoladowa pianka i Ole 36B/BB 31.07.09, 17:15 Mrauu lezy swietnie na 94 w biuscie, 74 w talii, 94 w biodrach Ole (ta czerwień jest boska, ognista) nieco przymałe w biuście - niby nie wyglada żle, ale troche ciagnie pod pachami; materiał jest mało podatny, wiec jest to odczuwalne obie bluzeczki z bawełny z dodatkiem elastanu - nie sa mieciutkie jak te wiskozowe, ale na mnie zrobiły lepsze wrażenie - lubie bawełne ;) Odpowiedz Link
nomina @Boziaj 31.07.09, 18:47 Boziaj, a te miski są u Ciebie takie na styk czy biust kilka cm większy też się zmieści? Bo ja się obecnie topię w Kociu 38bbb, również w miskach, więc celuję w Mrrau piankę 38bb - i po Twoim poście zaczynam mieć wątpliwości :). Odpowiedz Link
boziaj Re: @Boziaj 31.07.09, 20:35 troszke jeszcze się zmiesci mysle ze 3cm, czy więcej - trudno powiedzieć, materiał troche elastyczny, ale nie poddaje sie duzo oczywiscie moja opinia jest subiektywna ;) Odpowiedz Link
nomina Re: @Boziaj 31.07.09, 20:41 Dzięki! Zaryzykowałam. Mam wprawdzie 101 w biuście, ale bbb jest na mnie mocno za duże. Najwyżej jeszcze trochę dochudnę :). Odpowiedz Link
boziaj Re: Mrauu czekoladowa pianka i Ole c.d. 08.08.09, 18:46 doszła Ole 36bb/bbb i lezy zdecydowanie lepiej niz 36 b/bb mam pewne watpliwosci, bo mrauu układa sie w górnej części jakos lepiej, ale kolor jest tak piekny, ze koniecznie musze ją miec ;) Odpowiedz Link
ava.adore Mrrrau czekoladowa pianka 42b/bb 31.07.09, 21:34 Ja: 102 w biuście (w staniku pewnie ciut więcej), 76 w talii, 112 w biodrach. Biust objętościowo mniejszy, niżby wynikało z wymiarów, to, co poniżej - znacznie większe ;) Zamówiłam 42b/bb, chociaż podejrzewałam, że będzie za duże w biuście, bo te dwa dni temu, kiedy składałam zamówienie, był to jedyny rozmiar z tych, które ewentualnie mogłyby pasować. A bluzkę kupowałam na konkretną, przyszłotygodniową okazję. Dzisiaj pojawiły się 40 ;))) W każdym razie: kolorowa część jest rzeczywiście trochę za obszerna - w biuście materiału jest trochę zbyt dużo, z tyłu odstaje. Odcięcie wypada zaraz pod biustem (miałam nadzieję, że będzie trochę niżej, podejrzewam zresztą, że wtedy by się lepiej ułożyło), ale nie da rady, mimo prób obciągania bluzki. Część brązowa jest dość mocno dopasowana, nie wiem, czy mniejsza nie byłaby zbyt obcisła. Jestem w kropce, zastanawiam się, czy jest sens domawiać coś mniejszego i porównywać, czy zostawić i nie zawracać sobie głowy. Przyznam, że aspekt finansowy się liczy, spadły na mnie w tym miesiącu dość nieoczekiwane wydatki i zamrażanie w tym momencie kasy nie bardzo mi się widzi :( Odpowiedz Link
kotwtrampkach Mrrrau czekoladowa pianka 42bb/bbb 09.08.09, 21:18 hmmm, ja mam trochę większą "nabiustnie" piankę (pisałam o niej gdzieś wyżej) 42BB/BBB ale porównując.. w talii mam luźno mierzone 90 cm (bliżej bioder to tak z 93cm), ciaśniej jakieś 85cm. NO jestem w stanie się ścisnąć do 75cm, ale to dosyć mocno i z 7cm ponad pępkiem :-) biust w effuniaku 104,5cm mrrrau pianka - w biuście ok, ale myślę, ze rozmiar mniejsza też by pasowała (mój biust jest dosyć wysoko w effuniaku) na brzuchu jest super - nie opina, nie jest za luźna. gdybym miała decydować dziś, pewnie zmierzyłabym jeszcze 40BB/BBB ;-) mam jeszcze za dużą amarantową 44BBB - chociaż na brzuchu też bardzo źle nie wygląda (choć moze trochę za długa jest - ja mam ledwo 164cm wzrostu ;-)) Odpowiedz Link