urkye Comexim Doris NT 16.09.09, 11:02 Jakość fatalna-stanik kupiony na początku tego lata, noszony przez mamę dość intensywnie, po miesiącu wyglądał jak psu z gardła wyjęty, dziś zakończył swój żywot-fiszbiny wyszły z kanalików i jedna z nich się złamała (!) na końcu. Mama stwierdziła, że nigdy więcej nie kupi Comeximów-brytyjczyki, owszem, kosztują dwa razy więcej, ale ich jakość jest nieporównywalnie lepsza. Odpowiedz Link
ocisza Ruby Pink, Rubie - NT 17.09.09, 11:06 Bordowa tasiemka ozdabiająca brzeg miseczek wypruła się najpierw z jednej, potem z drugiej strony. Potem wylazła fiszbina przy mostku. Obwód nadal trzyma dobrze, nie rozciągnął się, ale ramiączka jakby straciły na elastyczności. Odpowiedz Link
ocisza Freya Zeta - T 17.09.09, 11:11 Podobnie jak inne chwalone wyżej Freye również Zeta jest bardzo dobrej jakości. Nic się nie pruje, nie mechaci, fiszbiny siedzą grzecznie w kanalikach. Odpowiedz Link
ganbaja Freya - Antoinette Porcelain 21.09.09, 12:55 Po niespełna roku wygląda jak szmata :-( Czarny wzorek się ściera pod pachami oraz odbarwia od dezodorantów - używam dezodorantów bez aluminium i talku. Owszem, jest to dusiciel rzadkiej wody, ale mimo iż obwód nadal ciśnie i noszę z przedłużką to nadaje się wyłącznie do pielenia w ogródku :-( Odpowiedz Link
agastrusia Freya Rio - Trwała 21.09.09, 14:07 Mam ją już ponad rok - przez ten czas wymiary się jej nie zmieniły kolor również pozostał ten sam tj. czarny. Odpowiedz Link
catsumi Re: Freya Rio - Trwała 11.05.10, 10:36 Zgadzam się :) Ja mam fuksję, noszę ją bardzo często i wyglada dalej idealnie, nawet obwód zupełnie się nie rozciągnął. Bardzo trwała. Odpowiedz Link
nanafaza Re: Freya Rio - Trwała 16.06.10, 11:08 Trwały. Mam od roku w kolorze fuksji. Kolor zupełnie nie sprany. Obwód nie rozciągnął się. Forma się nie zmieniła. Jedynie na początku troszkę zmechaciły się brzegi miseczek. Ale mechacenie dalej nie postępuje :) Odpowiedz Link
aksanti Figi Kostar - Cyklamen NIETRWAŁE 09.05.10, 20:50 Prane tylko ręcznie do tej pory, kilka razy założone a już w 2 miejscach się prują. Nie wiem czy wszystkie Kostary tak mają, ja mam taki model: www.jagna.pl/kostar-m-39.html?options_rozmiar=556&options_kolor=560 Odpowiedz Link
ciociazlarada La Senza Tartan NT 10.05.10, 16:48 Jako, ze ten stanik zapewnia mi smutny i kwadratowy profil gratis, mialam go na sobie tylko kilka razy. Material wierzchni zdazyl sie jednak zmechacic. Odpowiedz Link
annazwrocka Re: Mila Jasmin Nietrwały 11.05.10, 09:59 Wyłażą haftki, obwód bardzo rozciągliwy,wyściółka miseczek mechaci się. Odpowiedz Link
psuj-ka Nietrwały: Freya Deco nude 15.06.10, 18:45 Przerażająco badziewny materiał na wierzchu misek. Już przy przymierzaniu można go bardzo łatwo zaciągnąć. Materiał na obwodzie nie jest lepszy. Nie widziałam tak nietrwałego stanika od czasu starych effuniaków z szuflady. Konstrukcja jest świetna, ale nad nabywaniem następnych kolorów poważnie się zastanowię :( Odpowiedz Link
panna-imogena panache confetti 16.06.10, 10:58 bardzo lubię panache, mogę powiedzieć, że to moja marka, a confetti to mój ulubiony stanik :) mam już prawie rok i dalej mi cudownie służy. co prawda nie znam stanika, który by choć ciut nie rozciągnął się po dłuższym użytkowaniu, ale od czego jest maszyna do szycia? ;) Odpowiedz Link
urkye Re: Nietrwały: Freya Deco nude 16.06.10, 15:51 Potwierdzam badziewność materiału zewnętrznego, mój po kilku spotkaniach z brzegiem szuflady jest pozaciągany niemiłosiernie - na innych stanikach szuflada nie robi w ogóle wrażenia;) Dodatkowo się rozciągnął i ewidentnie jest go za dużo - marszczy się na miskach, nadmiar materiału muszę przepychać pod pachę. Z obwodem u mnie nic się nie stało. Wygoda i kształtowanie genialne, jednak za taką kasę mogli dać coś lepszego na wierzch misek;) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Nietrwały: Freya Deco nude 13.04.11, 13:14 Szkoda. Kupiłam sobie wczoraj ten stanik zachwycona tym jak leży ;/ Mam pytanie. Czy w waszych Deco też ramiączka na zszyciu z miską po wewnętrznej stronie się prują? Po zdjęciu go zobaczyłam że po obu stronach wystają nitki. Niby jest zszyte i chyba ten szew powinien powstrzymać przed dalszym pruciem, ale co jeśli nie? Co można z tym zrobić? Odpowiedz Link
ciociazlarada Potwierdzam i mi też się prują 14.04.11, 19:54 Materiał na wierzchu misek zaciągnęłam jeszcze w przymierzalni sklepowej. Również ramiączka wewnątrz misek w obu moich Deco się prują, obcinam te ciciki i już. Specjalnie ich nie zabezpieczałam, na razie nie odpadły, profilaktykę ograniczam do cicików. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Potwierdzam i mi też się prują 15.04.11, 18:24 Głupio jak na stanik za dwie stówy ;/ Dlaczego jak już Freya wyprodukuje coś co mi pasuje to musi to się szalenie rozciągać (Summer halfcup) albo pruć? Podcięłam ciciki i na razie jest ok, ale i tak: shame on you, Freya! o! Odpowiedz Link
kaana1 FREYA RIO wybitnie TRWAŁY 17.06.10, 00:12 Jak wyżej. Mam ten stanik w kolorze czarnym. Kupiłam jako używany w stanie idealnym. Noszę go bardzo często 3-4 razy w tygodniu gdzieś od 1,5 roku a może i dłużej. No i niestety ten cholerny stanik nie chce się zniszczyć. Piszę "niestety", bo bardzo go lubię i już kupiłam sobie drugi taki sam, i cóż leży sobie od kilku miesięcy. Przód rio jest nadal w stanie bardzo dobrym, tył się rozciągnął, ale i tak wygląda dobrze. Dodam, że piorę tylko ręcznie. Odpowiedz Link
myff Nietrwała Gorsenia Nefryta biała. 15.04.11, 13:06 Noszona około miesiąca a wygląda znacznie gorzej, zwłaszcza przez ramiączka które strasznie szybko się zeszmaciły- to w zasadzie dwa kawałki gumy..i te drobne gumeczki zaczęły pękać. Wylazła mi haftka- i to tylko jedna, a stanik nie jest szczególnie ciasny. Nawet nadruk na metce jest jakiś badziewny bo strasznie szybko zaczął się ścierać i brudzić zapięcie od wewnątrz...tragedia. Trwała za to była freya sense (?) wersja różowa, kupiona już jako używana, służyła mi ponad rok i poza tym, że róż znacznie zszarzał- pralka- i warstwy materiału się gdzieniegdzie porozdzielały to wyglądała nader przyzwoicie i poszła dalej w świat:) Inne tyle u mnie nie zagrzały, żeby się wypowiadać:) Odpowiedz Link
slotna TRWALY: Arabella G+ czarna z rozowymi haftami 15.04.11, 01:47 Rozmiar 65H. Kupiona przed Bozym Narodzeniem 2008, prana od poczatku w pralce, noszona, bywalo 7 dni w tygodniu, czasem podsuszana suszarka do wlosow, czasem w suszarce bebenkowej, notorycznie na kaloryferze. Nie rozciagnela sie, nie poprula, nie zmechacila przesadnie (pare nedznych baboli), nie przetarla. Jest na mnie za mala od dluzszego czasu, wiec ja chyba opchne, bo biust mi raczej nie maleje ;) Odpowiedz Link
slotna NIETRWALY: Elixir by Lejaby 15.04.11, 11:55 Nie znam niestety modelu, to biustonosz mojej mamy, kupiony stacjonarnie. Miekka, niebieska balkonetka z kremowymi i brazowymi haftami, ramiaczka na kremowych petelkach. Kosztowal 70 euro (albo i troche ponad), rozmiar 70G. Zeszmacil sie niewiarygodnie i wlasciwie od razu. Obwod, od poczatku nie nalezacy do scislych, zmienil sie w nieelastyczny, dlugi sznurek, hafty sie zmechacily, calosc oblazla, pozmieniala kolory, no w ogole rozpacz, tragedia i wstyd. Zeby to byl bazar albo sieciowka, ale za taka kase to naprawde czlowiek oczekuje jakosci. Odpowiedz Link
slotna Nietrwale (niedorobione?): Effuniaki 15.04.11, 12:12 Wpisuje zbiorowo, bo praktycznie z co drugim moim effuniakiem bylo cos nie tak. - jeansowy moj: od razu w pierwszym recznym praniu wylazla fiszbina - jeansowy mojej mamy: fiszbiny wylaza obie i to z obu stron, naprawialam juz trzy razy: dwa od mostka i raz od pachy - groszek: koronka na miskach natychmiast sie zmechacila i zabablila, a wyskubac tego nie mozna, bo sie ciagnie i pruje (identycznie bylo z bezowym); teraz z kolei odpadla haftka (haczyk), mimo ze stanik nosze bardzo rzadko - czerwony plisowany: obwod sie ponadpruwal i rozciagnal, zapiecie zmienilo kolor - turkusowy hp: najnowszy, nie nosilam go jakos duzo, wlasnie odpadla haftka Generalnie miski (oprocz tego, ze ta bawelniana wysciolka szybko wyglada jak psu z gardla, no ale to cena wygody) trzymaja sie calkiem niezle i obwody, poza plisowanym, tez. Szwankuja natomiast detale. Z zadnymi stanikami sie tak nie cackalam (delikatne pranie reczne), wiec tym bardziej mnie to irytuje. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Nietrwale (niedorobione?): Effuniaki 15.04.11, 14:21 Zadziwiające zjawisko.Miałam w sumie 4 effuniaki. Wszystkie bezczelnie prałam w pralce bez ceregieli. Nigdy z żadnym nic się nie stało. Użytkuję je bardzo intensywnie bo to jedne z wygodniejszych staników jakie w życiu miałam. Zastrzeżenia mam jedynie do tego, że w niektórych stanikach gryzę zapięcia z haftkami. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Nietrwale (niedorobione?): Effuniaki 15.04.11, 15:23 Miałam 3 Effuniaki Akwarelę, Bakłażana i Morskiego. Akwarela może trochę się zmechaciła i rozciągnęła, ale po intensywnym użytkowaniu. Bakłażan i Morski trzymały się super, oba. Też używałam dość intensywnie, a jedynymi oznakami zużycia były postrzępione i kłaczące się wstążeczki przy ramiączkach. Czyli zupełnie nie wpływający na komfort noszenia detal- wystarczyłoby podciąć. Więc może niedorobione? Ale fakt, niezmiernie dziwne, że tak dużo. Odpowiedz Link
akj77 Effuniaki: różne? 15.04.11, 15:36 mefistofelia napisała: > Miałam 3 Effuniaki Akwarelę, Bakłażana i Morskiego. Akwarela może trochę się zm > echaciła i rozciągnęła, ale po intensywnym użytkowaniu. Bakłażan i Morski trzym > ały się super, oba. Też używałam dość intensywnie, a jedynymi oznakami zużycia > były postrzępione i kłaczące się wstążeczki przy ramiączkach. Czyli zupełnie ni > e wpływający na komfort noszenia detal- wystarczyłoby podciąć. > Więc może niedorobione? Ale fakt, niezmiernie dziwne, że tak dużo. Mój Bakłażan, kiedyś noszony bardzo często, na nowy może nie wygląda, ale nic mu się nie rozciągnęło bardziej niż od razu na początku (o 1 haftkę), nie zmechaciło ani nie odpruło... Ale już kilka razy czytałam o stanikach z tej serii, które się zeszmaciły. Odpowiedz Link
slotna Re: Effuniaki: różne? 15.04.11, 15:42 Moim zdaniem wszystko zalezy od materialow - np. jeansowy zrobil sie taki zeszmacony bardzo szybko, ale obwod jest ok; a znow plisowany na wierzchu miski wyglada ok, ale jego siatkowy obwod jest w fatalnym stanie. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Effuniaki: różne? 15.04.11, 17:10 mam morski - kupiony jako używany, ja używam dosyć intensywnie, prany w pralce (woreczek) - do materiału nie mam zastrzeżeń, nawet wstążeczkom nic się nie stało. cielak PL - od nowości, intensywnie używany, obwód minimalnie bardziej naciaga się niż na początku. mam wrażenie, że kształt gąbki był lepszy na początku, a teraz (rok) jakby zgubiła idealny fason? Ale róznica nie jest duża, po praniu jest trochę lepiej. plisowany czarny - używany najmniej (bo rozmiar), miseczki i gąbka ok, siateczka obwodu trzyma, ale nie jest jednolita (jakby "oczka"?) miałam czerwonego kropka (pierwsza seria) - sprał się kolor miseczek i obwodu, gąbka zrobiła cieniutka, ramiączka sa jak były. Czarny z mazaijami z czarnym wnętrzem - też gąbka się zeszmaciła, ale ja ich nawet do spania używałam, były bardzo intensywnie uzywane - jak na sztywniaki jakość super.. Mam porównanie z kokietką (gąbka podobnie), retro (kształt gąbki - bo sama nie pocieniała) i thrillme niebieskim(gąbkę jakby stracił) Odpowiedz Link
slotna Re: Effuniaki: różne? 15.04.11, 17:21 > cielak PL - od nowości, intensywnie używany, obwód minimalnie bardziej naciaga > się niż na początku. Cielaka ma moja mama, byl jakis trefny, bo rozciagnal sie blyskawicznie - zrobilam nawet zdjecia porownawcze z bezykiem. Odeslalam i dostalam zwezony. Ale za to fiszbiny z niego nie wypadly :D Koronka tez sie trzyma. > jak na sztywniaki jakość super.. Nie mialam nigdy wczesniej sztywniakow, fakt, ale co ma sztywniactwo miski do obwodow i haftek? Do samej gabki nie mam zastrzezen. Odpowiedz Link
slotna Re: Nietrwale (niedorobione?): Effuniaki 15.04.11, 15:38 Baklazany itp. to byly jedne z pierwszych, byc moze nie bylo wtedy takiego pospiechu? Kaleczace krawedzie zapinki z haftkami swoja droga, no ale to sie nie psuje w trakcie, tylko po prostu takie jest. Trzeba obcinac te rozki. Odpowiedz Link
paula.anna melissa 1329 karmnik- niezbyt trwała 15.04.11, 20:16 mam 2- czarną i beżową. noszę intensywnie od 9 mc-cy, to właściwie moje jedyne dobre karmniki beżowy świetnie trzyma szerokość obwodu, dopiero niedawno wywaliłam przedłużkę. niestety w obu wylazły fiszbiny! kilka razy! zaszywam jedną dziurę i niedługo drut wychodzi w innym miejscu... poza tym trochę popuszczały gumki, tzn takie pojedyncze wystają. beżowy trochę stracił kolor, ramiączka poszarzały. oba prane w pralce, w woreczku czarny wiadomo, praktyczny kolor ;) dobrze, że już niedługo będą mi potrzebne... początkowo myślałam, że po zakończeniu karmienia wypróbuję niekarmnik melissy, ale jednak nie mam ochoty na kolejną walkę z wyłażącymi drutami ... Odpowiedz Link