Dodaj do ulubionych

WOŚP w Limanowej

11.01.04, 21:27
Ale żenada!!!! Limanowski DK to żenada, frajerstwo!!! Kto w ogóle tym
zarządza ??!! Kopyto jako konferansjer!!! Co to ma być ??!!
Płakać się chce.
A w Mszanie Dolnej wszystko extra zorganizowane!!!
Czy nikt nie potrafi wykopać tej ferajny, która zarządza naszym DK od - jeśli
się nie mylę - już kilku dekad?????
Obserwuj wątek
    • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 11.01.04, 21:35
      "Wykopać" klike "kulturalną" może tylko burmistrz..DK - podlega
      miastu...Burmistrza wwybiera się bezpośrednio - Limanowa wybrała kogo wybrała..
      W następnych wyborach trzeba wypytać kandytatów o koncepcje na DK...Problem w
      tym że u wszytskich kandytatów koncepcje mogą być takie same - brak pomysłu
      ponad to co jest.
      :(
      • yhwh Re: WOŚP w Limanowej 11.01.04, 22:10
        DK nie zmienia się od lat - albo wręcz z roku na rok jest coraz gorzej -
        totalny minimalizm. Bez względu na to kto jest burmistrzem. Pewnie zmieniającym
        się burmistrzom limanowskim nie zależy na tym co się dzieje z życiem
        kulturalnym w tym mieście. Ale może osobie, która włada powinno na tym zależeć.

A dzisiejszy koncert-impreza - PORAŻKA!!!!!
        To mogła być impra na dzień dziecka!!!!!
        Co to ma być???? Kpina!!!! Totalne lekceważenie społeczności tego
        miasteczka!!!! Zapene wszyscy przywykli do gówna, które serwuje tutejszy DK,
        ale - do jasnej cholery!!!! - jak długo można się na to godzić ???!!!
        • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 11.01.04, 22:48
          Samorząd dziala z podatków naszych...tzn spoleczeństwo płaci lokalne, by
          zapewnić potrzeby no ten.. społeczeństwa...
          Kostka i lampki na mieście to trochu za mało...
          Idioci nie wiedza że skoro jest tak cienko u nas, to powinni chociaż rozrywke
          zapewnić..Nie że od razu gladiatotzy i chrześcijan lwom, ale troche rocka
          nikomu by nie zaszkodziło.
          Skoro DK dział jak działa i nie dopuszcza nikogo by coś zmienić-to Pany
          rządzące się mogą troche przeliczyć za niedługo...
          Ludzie starsi, ktorzy głosują na byle kogo, w końcu odejdą z tego świata i za
          pare latek juz nie bedzie tak slodko - trzeba bedzie sie wykazać, aby rządzić...
          • yhwh Re: WOŚP w Limanowej 11.01.04, 23:06
            Owszem, ale schodzimy na politykę
            a tu chodzi o kwestię nieco płytszą - zorganizowanie banalnego koncertu w
            limanowskim DK, przecież to nie może być takie trudne !!!
            Nie wspomnę już o tym, że generalnie imrezy WOŚP odbywaja sie pod gołym niebem -
            nie - tego nie wymagam. To wykracza poza wyobraźnię kierownictwa tego
            zakichanego DK - a pewnie i proboszcz by coś kichał i kwikał i pewnie by sie
            nie zgodził, bo przecież wszyscy powinni dawać na caritas a nie na WOŚP.
            Ale przecież można było zorganizować imprezke dla dzieciaków we wcześniejszych
            godzinach, a potem jakiś koncert, czy coś w tym stylu.
            A tak - mieliśmy dzień dziecka - FANTASTYCZNIE !!!!
            • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 11.01.04, 23:17
              To nie chodzi że jest trudne czy nie, ale o to że nie chce sie komuś, nie widzi
              potrzeby...Może to ostatnie najbardziej, bo po co robić jakąś większą imprezę
              na Rynku, żeby ta "hołota" jaka my stanowimy, przyszła i pobawiała sie przy
              czymś ostrzejszym. A tak to jest spokój, policja ma labe i wsio gra - a to że
              zebrano niespełna 20 tyś w naszym mieście nie jest ważne. Ważne że plan 2004
              WOŚP został zrealizowany..grało?? grało. Koncepcja była familijna, rodzinna i
              miejscowa..
              Poza tym nie trzeba było się wysilać żeby kogoś zaprosić i zapewnić nocleg, itp.
              A co ważniejsze DK pokazał swoch wychowanków, tzn. udowodnił że darmo
              piniondzorów z budżetu miasta nie bierze..
    • javac2 Re: WOŚP w Limanowej 12.01.04, 23:06
      wreszcie znalezlismy wspolny jezyk na tym forum.zgadzam sie z wami w 100%. to
      co odstawila Limanowa z okazji WOSP to jedna wielka błazenada i kpina. Ja
      osobiście miałem problem ze znalezieniem wolontariusza. nie dziwie sie teraz ze
      nie udalo sie pobic rekordu WOSP, wystarczy pare gmin takich jak Limanowa i
      jest porażka. Ja mam jednak takie zdanie o tym - tak fenomenalna oraganizacje
      możemy po czesci zawdzieczac ksiezom limanowskim (czarnuchom), ktorzy to od 12
      lat sa przeciwni tej imprezie. przeciez to odbywa sie ona w niedziele i oni
      przez to maja mniej dutkow na tacy. pisze to poniewaz pare lat temu bylem
      swiadkiem jak klecha wyganial wolontariusza z terenu kosciola - wypominajac mu,
      że ma do tego prawo ponieważ to jest ich teren (od kiedy teren koscioła należy
      do kleru - za czyje pieniadze weszli w jego posiadanie). I jeszcze jedno mam do
      dodania władza samorządowa w Limanowej jest całkowicie podległa "kościołowi"
      podczas jednej z rozmów telefonicznych z burmistrzem zostałem poinformowany, że
      on pełni tylko i wyłacznie władzę administarcyjna a ksiądz proboszcz jest
      władzą lokalną. takze mam prosbę i propozycje ZRÓBMY WRESZCIE COS W TEJ
      LIMANOWEJ ALBO ZRÓBMY COS Z TĄ LIMANOWĄ
      • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 13.01.04, 00:03
        javac2 napisała:

> wreszcie znalezlismy wspolny jezyk na tym forum.zgadzam sie z wami w 100%. to
        > co odstawila Limanowa z okazji WOSP to jedna wielka błazenada i kpina. Ja
        > osobiście miałem problem ze znalezieniem wolontariusza. nie dziwie sie teraz
        ze
        >
        > nie udalo sie pobic rekordu WOSP, wystarczy pare gmin takich jak Limanowa i
        > jest porażka. Ja mam jednak takie zdanie o tym - tak fenomenalna oraganizacje
        > możemy po czesci zawdzieczac ksiezom limanowskim (czarnuchom), ktorzy to od
        12
        > lat sa przeciwni tej imprezie. przeciez to odbywa sie ona w niedziele i oni
        > przez to maja mniej dutkow na tacy. pisze to poniewaz pare lat temu bylem
        > swiadkiem jak klecha wyganial wolontariusza z terenu kosciola - wypominajac
        mu,
        >
        > że ma do tego prawo ponieważ to jest ich teren (od kiedy teren koscioła
        należy
        > do kleru - za czyje pieniadze weszli w jego posiadanie). I jeszcze jedno mam
        do
        >
        > dodania władza samorządowa w Limanowej jest całkowicie podległa "kościołowi"
        > podczas jednej z rozmów telefonicznych z burmistrzem zostałem poinformowany,
        że
        >
        > on pełni tylko i wyłacznie władzę administarcyjna a ksiądz proboszcz jest
        > władzą lokalną. takze mam prosbę i propozycje ZRÓBMY WRESZCIE COS W TEJ
        > LIMANOWEJ ALBO ZRÓBMY COS Z TĄ LIMANOWĄ

Proponuję dobrze zapoznać się z Ustawą Samorządową i rejestrować to co Samorząd
        nie robi a co powinien...A potem można postraszyć klikę referendum..
        Aby zgłosic chęć przeprowadzenia referendum odwoławczego, wystarczy piętnaście
        podpisów - to nie wiele...Gorzej z podpisami aby referendum się odbyło - trzeba
        podpisów aż 10% procent mieszkańców - to sporo, ale można też sporo ułożyć
        pytań referendalnych - takich żeby wykazać nieróbstwo dziadów...A czas zebrania
        podpisów jest dość długi i trochę szumu można zrobic przez ten czas (60 dni!!)

I co Wy na to może watro postraszyć klikę !?- niech sobie nie myslą że rządzą w
        Afryce...
        :))
    • javac2 Re: WOŚP w Limanowej 13.01.04, 16:52
      jestem za obiema rekami
      • snieznica Re: WOŚP w Limanowej 20.01.04, 17:18
        "Warto Wiedzieć "

dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/01.20/NowySacz/09/09.html
        • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 20.01.04, 21:25
          Marna to pociecha, ale Gorlice wypadły od nas jeszcze gorzej..Ale w porównaniu
          do Mszany Dolnej - to wstyd!!!

:(
          • snieznica Re: WOŚP w Limanowej 21.01.04, 10:00
            Wniosek:
            Uczmy się od lepszych.
            • ciupazka Re: WOŚP w Limanowej 25.01.04, 14:23
              I historia seduszka - ciekawa...:

www.derecki.isn.pl/wosp.php
              a w ogóle ciekawa stronka, polecam.
            • lesteer Re: WOŚP w Limanowej 27.01.04, 07:35
              snieznica napisała:

> Wniosek:
              > Uczmy się od lepszych.

Czego tu się uczyć...Sprawa jest prosta - odpowiedni szef Domu Kultury. W
              Limanowej posada ta jest od kilkudziesięciu lat w rękach jednej rodziny -
              powoduje to totalne skostnienie....

:((
              • snieznica Re: WOŚP w Limanowej 27.01.04, 17:28
                Może tego, że trzeba po prostu brać udział w takich imprezach, a także
                licytować...

Limanowa
                Sztab WOŚP - Limanowski Dom Kultury.

- 9-18 - kwesta uliczna. Zbiera 78 wolontariuszy z limanowskich szkół. W
                akcję włączyły się też: Restauracja "Siwy Brzeg", pracownicy Banku Przemysłowo-
                Handlowego o/Limanowa, mieszkańcy, PKS Limanowa (bezpłatny transport
                zespołu "Lachy"). Cukiernia Rejonowej Spółdzielni Zaopatrzenia i Zbytu oraz
                cukiernia Haliny Drożdż upieką dwa jubileuszowe torty WOŚP.

- Na trzech limanowskich parkingach administrowanych przez firmę Tomasza
                Tokarczyka zamiast opłaty parkingowej będą zbierane datki na WOŚP.

- 15 - Limanowski Dom Kultury - występ Grupy Kolędniczej i Grupy Tanecznej
                Zespołu "Lachy" z Nowego Sącza, występ dzieci z Państwowej Szkoły Muzycznej w
                Limanowej.

- 16.30 licytacja gadżetów WOŚP (kubek, podkoszulka, koszulka, kartki
                pocztowe, podkładka komputerowa, chusta).

- 17 - występ zespołu "Pół Godziny".

- 17.30-20 - koncert zespołów rockowych z terenu Limanowszczyzny.

Mszana Dolna

Sztab WOŚP - Miejski Ośrodek Kultury

- 5.30-20 - kwesta uliczna. 95 wolontariuszy, w większości ze szkół średnich
                i gimnazjów, będzie kwestować w: Mszanie Dolnej, Mszanie Górnej, Lubomierzu,
                Szczawie, Łętowem, Łostówce, Koninkach, Koninie, Porębie, Podobinie,
                Niedźwiedziu, Kasince Małej, Kasince Wielkiej, Dobrej, Jurkowie, Tenczynie,
                Olszówce, Rabie Niżnej, Lubniu, Szczyrzycu.

- 16 - MDK - koncert zespołu "Bez Słów" (poezja śpiewana, piosenka
                turystyczna).

- 17 - przed Miejskim Ośrodkiem Kultury - pokaz sprzętu policyjnego.

- ok. 19 - światełko do nieba.

- ok. 19.15 - przed Miejskim Ośrodkiem Kultury koncert Orkiestry Dętej z OSP
                Mszana Dolna.

- 20 - zakończenie licytacji.

Licytacja gadżetów WOŚP - poduszka WOŚP, koszulka WOŚP z nr 316, pakiet
                złożony z 1500 sztuk banknotów o nominale 20 zł wydany przez Polską Wytwórnię
                Papierów Wartościowych, porcelanowy kubek w kształcie serca WOŚP, chusta,
                podkładka pod myszkę komputerową, zegar ścienny z symbolami WOŚP, pałka
                policyjna "Tonfa" przekazana do powieszenia na ścianie przez Komisariat Policji
                w Mszanie Dolnej.

Aukcja prowadzona będzie od dzisiaj (11.01 2002) od godz. 11 do 13.01.2002
                godz. 20. w Miejskim Ośrodku Kultury w Mszanie Dolnej. Można wziąć w niej
                udział także telefonicznie (0 - prefiks 18) 33-10-011 pod warunkiem osobistego
                udziału podczas finału aukcji i wcześniejszego osobistego zgłoszenia. Wpłata
                gotówki do ok. godz. 19.30 - 13.01 2002 w Miejskim Ośrodku Kultury w Mszanie
                Dolnej.

Już trwa na stronie internetowej www.wosp.mszana.pl licytacja kilkunastu
                grafik podhalańskiego artysty Zygmunta Pytlika.

• snieznica Re: WOŚP w Limanowej 27.01.04, 17:30
                  dzisiaj.dziennik.krakow.pl/archiwum/dziennik/2002/01.11/i/NowySacz/sacze8/sacze8.html
                  • lesteer Jakby Ci to powiedzieć..... 02.02.04, 19:32
                    Hmmm... Byłem tam widziałem, słyszałem i się załamałem....
                    Istotą WOŚP jest to że coś gra co przyciąga kupe ludzi i powoduję dobrą
                    impreze...Same licytacje w spółdzielniach, zakładach to jest inny tor
                    działalności WOŚP..Nic przynosi tyle frajdy (i pieniędzy) co fajny
                    koncert..Takiego nie było niestety....Było to jak przegląd z okazji Dnia
                    Dziecka, tudziez akademia w szkole podstawowej i średniej - nie jestem fanem
                    tego typu imprez...
                    Tyle łode mnie..
                    :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka