Gość: nina IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 14:15 Co sądzicie o kierunku oligofrenopedagogika?Bardzo ciężko jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 14:37 Koleżanka robiła z tego podyplomówkę. Prawie każdy pedagog ma skończony ten kierunek. Dlaczego boisz się studiów? Ja tego nie rozumiem. Jak coś mnie interesuje, to nie myślę o tym, że będzie trudno. Dlaczego ta młodzież teraz jest taka strachliwa? Gdzie Ty pracę po tym znajdziesz? Znam osoby po pedagogice (moje byłe uczennice) co wyjechały za granicę, bo pracy nie znalazły. Powodzenia. znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Studia IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 16:53 Właśnie jakoś o pracę się nie martwię.Wiele przychodni na przykład poszukuje osób po tym kierunku.Wiem też,że wiąże się praca w tym zawodzie z wielką cierpliwością i silnym zdrowiem psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 17:56 Powiem tyle, ja Ci już teraz współczuję. Twój wybór. Pozdrawiam. znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Studia IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 18:13 "Powiem tyle, ja Ci już teraz współczuję."-Możesz to rozszerzyć?Faktycznie jest aż tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:24 Co ja Ci będę mówić na forum. Popytaj nauczycieli, jaka jest teraz młodzież. Mogę Ci napisać na moim gg. Pracuję 19 lat w zawodzie n-la i kiedyś było inaczej, lepiej , chociaż byłam młoda i uczyłam w swojej rodzinnej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Studia IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 18:29 Wszyscy wkoło mi powtarzają,że te dzieciaki potrafią dać w kość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:36 Oj, potrafią, ja czasem wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Studia IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 19:41 Znajoma to Ty pracujesz z dziećmi upośledzonymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:52 Mam kontakt z takimi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Studia IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 19:55 Ja też miałam niejednokrotnie z nimi styczność,bo mój brat pracuje w takim ośrodku.Pomimo wszystko pociąga mnie ta praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studia IP: *.com 30.09.10, 18:48 >Popytaj nauczycieli, jaka jest teraz młodzież< Rozwydrzone i rozkapryszone małolaty. To i tak delikatnie powiedziane w stosunku do tego do czego są zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Studia IP: *.sistbg.net 30.09.10, 18:55 Chyba nie ma łatwiejszych studiów jak pedagogika, a praca w tym zawodzie to chyba już odrębna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Studia IP: *.com 30.09.10, 19:14 Jakikolwiek kierunek nie wybierzesz to i tak nie znajdziesz pracy. Niż demograficzny, coraz mniej zakładów pracy, wyprzedaż tych których jeszcze nie sprzedano co wiąże się z kolejnymi zwolnieniami. Ucz się dobrze j. angielskiego. Przyda się kiedy już podejmiesz decyzję o wyjeździe. Taką mamy Polskę. Ojczyznę która nas nie chce, nie potrzebuje. Zasługa to naszych polityków od 20 lat rządzących. I brniemy dalej w to gó.... Bezrobocie rośnie. Do urzędów pracy zakłady już zgłaszają że zwolnią w najbliższym czasie 45 tyś pracowników. Ci którzy pozostaną zgodzą się na płacę za 1200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:24 Dlaczego zgodzą się? Już pracują za tyle. Wiem, co mówię. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studia IP: *.com 30.09.10, 20:07 >Dlaczego zgodzą się? Już pracują za tyle. Wiem, co mówię< Słusznie, tak jest i lepiej nie będzie. Do tego coraz głośniej o długu publicznym którym zacisną nam pasa rządzący jeszcze bardziej. Słowo kryzys słyszę już od 1980r i jest to kolejny pretekst by ludzi zwalniać bądź zatrudniać za minimum. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studia IP: *.inowroclaw.mm.pl 30.09.10, 20:53 praca.wp.pl/kat,18453,title,Pensje-rosna-A-Polacy-i-tak-zarabiaja-grosze,wid,12709136,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Studia IP: *.sistbg.net 30.09.10, 21:50 Znajoma a Ciebie awans zawodowy nie dotyczy?Przecież nauczyciele z czasem zarabiają coraz więcej robią jakieś tam stopnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:59 Sorki ale nie mam ochoty z tobą rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do znajomej Re: Studia IP: *.tktelekom.pl 30.09.10, 22:09 Ktoś chyba dotknął Twojego czułego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 22:15 Co to znaczy "czuły punkt"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oluś do gościa IP: *.smsiarkowiec.pl 30.09.10, 23:11 Życzę Ci z całego serca takich awansów zawodowych jakie zdobyła/wa znajoma.Zamknij oczy i zaśnij wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 22:19 A Ty jak myślisz, mogę zrobić jeszcze coś wyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 22:22 Takie są stopnie awansu zawodowego: stażysta, kontraktowy, mianowany, dyplomowany. Teraz możecie "strzelać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studia IP: 83.238.199.* 30.09.10, 22:45 Strzelam! Miał na myśli punkt "G" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Studia IP: *.sistbg.net 30.09.10, 23:47 Biorąc pod uwagę Twoje zarobki to tak jak ja jesteś kontraktowa, ale nie planujesz nic więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 06:51 Wątej jest na inny temat. Nic nie pisałam nigdy o zarobkach. Pozdrawiam. znajoma P.s Może mnie ktoś "zakontraktuje" Kontraktu potrzebuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 07:01 Do Izy - jak byś się troszkę znała to byś głupot nie pisała. Odpowiedz Link Zgłoś