Dodaj do ulubionych

Ciasta na wesele

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:24
Hej chciała bym się dowiedzieć gdzie można w miarę tanio zamówić cista na wesele. W Motyczu zawołali od 18zł do nawet 30zł za kg w zależności od rodzaju placka. Myślę że to lekka przesada. Macie jakieś dobre namiary na smaczne i w miarę cenowo tanie placki?
Obserwuj wątek
    • Gość: zyta Re: Ciasta na wesele IP: *.flash-net.pl 21.02.11, 13:17
      jak sie robi weselisko to wszystko kosztuje
    • Gość: odpowiedż Re: Ciasta na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 13:28
      a nie lepiej zamówić u jakiejś sprawdzonej kucharki. Miałam kucharkę na inną imprezę rodzinną, upiekła torta, 20 placków, obiad z różnego rodzaju mięsami, dania gorące sałatki.Była od czwartku do niedzieli do 14.Było to kilka lat temu.Umówiłam się na 200zł ale w końcu dałam jej 250 bo miało byc 10 placków, ale się rozpędzila i miała dobrą pomoc. Placki były pyszne
      • Gość: Lili Re: Ciasta na wesele IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.02.11, 14:18
        Jest wiele osób robiących wypieki na zamówienie w domach,sama mam koleżanki które często zamawiają urodzinowe torty dla dzieci. Popytaj wśród znajomych ,na pewno znajdzie się ktoś sprawdzony i godny polecenia . Pozdrawiam .
        • Gość: Kama Re: Ciasta na wesele IP: *.smsiarkowiec.pl 21.02.11, 17:40
          tak tylko teraz jak w lokalu się ma wesele to nie można wnieść placków robionych w domu boją się salmonelli, musi być z cukierni, wiem na bank bo miałam wesele w grudniu.
          • Gość: znajoma Re: Ciasta na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:59
            a gdzie robią dobre torty na wesele, chodzi mi o białe ładne i smaczne torty
    • Gość: kaśka_1982 Re: Ciasta na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 20:43
      Kupowałam sobie w cukierni Weryński chleb i oglądałam torty na żywo, bo mają teraz wystawę tortów weselnych. Powiem szczerze , że takich tortów nie widziałam. Piękne. Podobno mieli jakieś targi i można było wygrać tort, ale się spóźniłaś. I ja też. Oni mają swój sklep w Tarnobrzegu.Kurcze ta ulica to chyba się nazywa Krótka..chyba:). To ta, co biegnie od Placu Głowackiego do Targu, koło biblioteki.
      • Gość: znajoma Re: Ciasta na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 21:42
        Dzięki, Kasiu. Dobranoc.
        • Gość: Lusi Re: Ciasta na wesele IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 17:45
          Ja zaopatruję się TYlKO w Motyczu.A wiecie dlaczego? bo używają tam tylko prawdziwych i pewnych jajek a nie jakiejś masy jajecznej w worach czy prochów. Spróbuj ciasta od nich a od Waryńskiego-przecież oni tylko na tym jadą! I uwierz mi pracuję w takim cudzie ze dokładnie wiem na czym gdzie co jest robione. I nie żałuj pieniędzy na zdrowie gości którzy mają być dla ciebie w tym dniu najważniejsi.Bo coś co jest dobre niestety w dzisiejszych czasach kosztuje.
    • Gość: słodka - zaza Re: Ciasta na wesele IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 11:55
      DO LUSI vel właścicielki lu pracowników Motycze.
      Jeżeli chcesz prowadzić tu kampanię reklamową, to jest na to inny dział i jest to forma płatna promocji firmy. Po drugie, żeby prowadzić "ukrytą " formę reklamy potrzeba większej inteligencji słowa i lżejszego pióra. Po trzecie, na szczęście! nie jesteś właścicielką "słodkiego rynku", bo to na Waszych ciastach się zawiodłam. Po czwarte, jesteś marnym znawcą tematu jeżeli nie odróżniasz masła i prawdziwych jajek od śmierdzącej śmietany i zjełczałego masła (dlatego nie jestem już od dawna klientką cukierni Motycze). Po piąte, na rynku jest cukiernia WERYŃSKI , a nie wAryński. Po szóste, ucz się od mistrzów prawdziwej sztuki cukierniczej... bo daleko Ci do niej. Po siódme na szczęście w Tarnobrzegu istnieją - prawdziwe cukiernie - a Weryński jest najlepszą z nich. Dominikańska ma również interesujące smaki. Po ósme, nareszcie jem z przyjemnością ciasto, które smakuje jak domowe.
      • Gość: Lusi Re: Ciasta na wesele IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.11, 11:24
        Po pierwsze wspaniała czytelniczko forum miasta Tarnobrzeg-nie mam nic wspólnego z tą cukiernią z tej strony o której Ty myślisz, po drugie cudowny kliencie cukierni w rynku- miałam jedynie przyjemnośc kontrolować obie te cukiernie i stąd moje wnioski bo mam je przed sobą czarne na białym, po trzecie nie mów o mojej ciężkości pióra bo przy twojej cięzkosci słów to co ja napisałam to jest nic, a po czwarte-nie zapominaj maleńka że to jest forum i mam takie samo prawo do wypowiadania się jak i Ty a jeśli nie jesteś w stanie utrzymać własnych emocji i swojego parzystego jęzorka to moze ty idz na inne płatna strony... Życzę wszystkim miłego dnia i smacznych placuszków- ja właśnie sobię piekę własny,pyszniutki bez zepsutej masy jajecznej...a jak koleżanka wchodzi do cukierni to niech będzie miła dla sprzedających tam Pań i nie szuka winy u piekarza.Jakie zachowanie taka zapłata...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka