Dodaj do ulubionych

Powiatowy Urząd Pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:44
uważam,że najwyższa pora by pan Oczak został usunięty ze swego stanowiska gdyż jego nieudolność w kierowaniu podległej mu istytucji jest porażająca. UP w Stalowej Woli i Sandomierzu od tygodnia przyjmują wnioski na szkolenia,staże,roboty publiczne,dotacje itd a u nas pieniądze są również(najmniej wśród wymienionych miast),ale Oczak i jego setka pracowników zastanawia jak to podzielić!!Od zeszłego tygodnia! Dziś pojawiła się informacja ,że urzędy pracy dostaną więcej pieniędzy,ale kierownicy UP powinni o to wystepować! Coś pan panie Oczak zrobił w tej kwestii??

finanse.wp.pl/kat,104132,title,Wiecej-pieniedzy-dla-bezrobotnych,wid,13159525,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: ; Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 23.02.11, 11:53
      Podeślij ten link do urzędu pracy, bo tam mogą o tym nie wiedzieć...
      • Gość: pracująca Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 12:16
        Nasz Urząd Pracy...przez parę lat byłam zarejestrowana w Naszym urzędzie...pracowałam w tym czasie oczywiście na czarno w paru firmach więc przeżyłam a gdyby nie to... nikt nie zapytał z czego z corką żyjemy...jak sobie radzimy. Po 7latach Nasz urząd zaproponował mi kurs!!! spawacza... ależ radość i do dziś zastanawiam się czemu odmówiłam? sama znalazłam sobie pracę. Śmię twierdzić że Nasz urząd jest do D..y.!
        • Gość: ; Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 23.02.11, 13:01
          Tak właśnie to wygląda. Pani urzędnik patrzy w ekran monitora, mówi, że nie ma żadnej oferty pracy dla mnie, po czym każe się podpisać na liście. Tak wygląda wizyta w UP:) Bite 5 minut:) Żadnej rozmowy, żadnego doradztwa, zero zrozumienia trudnej sytuacji bezrobotnego.
          • Gość: m2 Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 13:11
            należałoby panie z UP wysłać na przeszkolenie zwalniając ich z pracy
            • Gość: ; Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 23.02.11, 13:29
              Może nie tak drastycznie, ale owszem, przydałaby się im lekcja empatii, oraz tego, że mają służyć pomocą innym. Wiem, że ich zadaniem nie jest znalezienie pracy osobie bezrobotnej, ale niech wykarzą choć odrobinę dobrej woli i nie zbywają z kwitkiem. Licze przynajmiej na dobre słowo i uprzejme traktowanie.
              • Gość: Lili Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 14:11
                Zawsze się dopytuję o oferty pracy i zawsze dostaję jakiś numer telefonu ....co z tego skoro muszę kobiecie przypominac o tym że szukam pracy , że liczę na jakieś oferty. Oczywiście nigdy nie znalazłam pracy za pośrednictwem naszego PUP-u. Rejestruję się tylko po to aby moja rodzina mogła korzystac z leczenia na fundusz....pracy szukam na własną rękę.
              • Gość: mar Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 20:08
                ...przydałaby się im lekcja empatii"- lepiej nie bo jeszcze się spyta, a z czym to się je
    • e-ftalo Re: Powiatowy Urząd Pracy 23.02.11, 22:12
      Urząd pracy ma oferty zazwyczaj z najniższej półki ,spawacz ,murarz,malarz,itd,mimo że ktoś wcale nie szuka takiej pracy,bo ma inne predyspozycje.
      No ale taka ich niewdzięczna rola,bo wiedzą że nikt dobrowolnie tam nie pójdzie pracy,muszą zachęcać ludzi.Osobiście wolę iść do supermarketu niż budować dom czy szosę w siarczystym mrozie czy w 40 stopniowym upale(pamiętamy z wakacji),za tak śmieszne pieniądze .Taka praca ma sens tylko na zachodzie
      Na szczęście są też oferty otwarte i czasem się coś znajduje ,ale tego nie muszą reklamować,bo zaraz się zgłasza 20 kandydatów na jedno stanowisko. Innymi słowy,ci co mają szczęście(ja go nie mam) mieszkać w Tarnobrzegu mogą sobie przebierać w ofertach i praca jednak jest.
      • Gość: Lili Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.02.11, 07:23
        Uwierz mi że jestem z Tarnobrzega a w ofertach nie przebieram. Dają mi zazwyczaj ofertę która jest na "topie" ....po prostu dają ją wszystkim zainteresowanym. Szanse w ten sposób maleją dlatego ciągle szukam i szukam i szukam ....bez końca :)
        • Gość: totylkoja Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.flash-net.pl 24.02.11, 10:51
          bo najlepsze oferty pracy Panie z UP rozsyłają między sobą -dla swoich bliskich !;/ a na stronę urzędu trafiają resztki...
          • Gość: totylkoja Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.flash-net.pl 24.02.11, 10:53
            takie właśnie praktyki są stosowane w Urzędzie Pracy ! Wszystko po znajomości... Jak mamusia z UP odchodzi na emeryturę to posadę zostawia córeczce ,która niekoniecznie ma odpowiednie wykształcenie Itd...
            • Gość: totylkoja Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.flash-net.pl 24.02.11, 11:00
              finanse.wp.pl/kat,104132,title,Wiecej-pieniedzy-dla-bezrobotnych,wid,13159525,wiadomosc.html?ticaid=1bd6b
              jeżeli chodzi o ten link to jestem strasznie zdziwiona bo jeszcze kilka dni temu Panie z tarnobrzeskiego UP twierdziły,że w tym roku środki przeznaczone na staże i szkolenia będą znacznie mniejsze , o ile w ogóle będą :| ciekawe ciekawe... a ten artykuł z linku przedstawia całkowicie odwrotną sytuacje ! Czyżby Panie z UP robiły z nas debili ???
              • Gość: kik Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.11, 11:10
                Debili to robi z ludzi rzad, bo pieniedzy na pewno bedzie mniej na aktywizacje bezrobotnych. A te artykuly o rzekomych wiekszych pieniazkach to tylko odwrocenie uwagi. A poza tym, nie zapominajcie ze decyzje w urzedzie podejmuje za kazdym razem dyrekcja a nie panie urzedniczki!
    • Gość: pamietający Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 14:04
      p. Oczak jest przyspawany do tego stołka od 15 lat. Pewne próby odłączenia, podjęte kilka lat temu przy pomocy szlifierki bosch zakończyły się fiaskiem. Kierownik chorował długo i zawzięcie do czasu, aż sąd nakazał go znowu dospawać.
      • Gość: xxx Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.02.11, 15:06
        Urząd pracy to betoniarnia zero kreatywności
        • Gość: Baruk Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.11, 15:17
          A ja mam nadzieje ze nowy starosta ktory wydaje sie bardziej rzutki niz ten poprzednio zrobi porzadek z kierownikiem PUP-u ktory jest tak malo komunikatywny i obrotny ze juz dawno powinno sie go wywalic. Jak jest ze Stalowki niech tam roboty szuka. Nie nadaje sie na to stanowisko.
          Baruk
          • Gość: ; Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.11, 15:28
            Bez przesady. Gdy starosta kazał zrobić porządek z rejestracją to dyrekcja porządek zrobiła. Co prawda dopiero teraz, ale liczy się wynik. Nie wiem, czy za rodzaje szkoleń oferowanych przez UP odpowiada ich dyrektor, ale tym ktoś powinien się zająć. Oferta, zwłaszcza dla kobiet, jest beznadziejna. Może przydałaby się jakaś ankieta wśród zarejestrowanych bezrobotnych, jakiego ewentualnie szkolenia by oczekiwali. Tylko, że ktoś musiałby coś takiego zrobić, a pewnie pracownikom by sę nie chciało:/
            • Gość: dziadek Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.11, 20:13
              Pan Starosta zrobił porządek? Usrał się, a nie zrobił porządek. Co PO kiedykolwiek dobrego dla ludzi zrobiła? Nie rozśmieszaj mnie.... Problem rejestracji sam się rozwiązał, bo ludzie po prostu przestali przychodzić. Kto uważnie obserwuje, ten wie, że zawsze na początku roku jest dużo rejestracji. Założę się że teraz korytarze świecą pustkami, a paniusie tak jak popijały kawkę, tak ją dalej popijają.

Ale pani Sheiss, sprzyjająca obecnej władzy, która w swoim pseudodziennikarskim wypierdzie w Echu Dupy całą niby-aferę rozpętała, nie raczyła wziąć tego faktu pod uwagę. Pan Starosta za to nakazał zaprząc do tej bezsensownej instytucji kolejne kobyły, które za nasze pieniądze będą siedzieć i pierdzieć w krzesła.

Zresztą, o co cała ta akcja? Żaden normalny człowiek nie pójdzie do PUP szukać pracy. Ludzie, na ch... wam te szkolenia i staże? Oferty pracy? jakie oferty, ja się pytam? Żeby coś oferować, trzeba to mieć, a tu w tym nędznym padole całe g... jest a nie rynek pracy. I jacy tu są pracodawcy? Administracja i markety?

Każdy normalny człowiek znajdzie sobie pracę sam, rejestrować się w pośredniakach przychodzą w większości nieroby i nieudaczniki, które zazwyczaj chcą ubezpieczenia zdrowotnego. Powtarzam, każdy normalny człowiek znajdzie pracę sam, nie potrzebuje tyry za najniższą krajową, które na siłę wciśnie im urzędas, czy jakiegoś marnego szkolonka na wózki czy kasy fiskalne,

Wszyscy kasjerami i kierowcami wózków zostańcie, na tyle was stać, głupi tarnobrzeski narodzie.
        • Gość: ania Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 15:31
          UP w Tarnobrzegu to porażka, wchodzę, podpisuję się i babka mówi to wszystko, więc dziękuję i wychodzę na korytarz i nie mogę powstrzymać się od śmiechu, masakra, zero zainteresowania.
          W prywatnych firmach jest tak- jeżeli ktoś sobie nie radzi w pracy, nie sprawdza to dziękują, a czy ktoś słyszał aby w instytucjach państwowych zwalniali za takie coś-NIE bo tam trzymają co niektórych pracowników na SIŁĘ, a może jakby tak 1 czy 2 osoby poleciały to inni mieliby lepszą motywację do pracy-czyż nie prawda?????
          • Gość: ; Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.11, 15:51
            Prawda, prawda. Coż robić, taka nasza polska, a raczej tarnobrzeska, rzeczywistość...
            • Gość: ja Re: Powiatowy Urząd Pracy IP: *.pppoe.sistbg.net 24.02.11, 21:05
              nie tylko tarnobrzeski problem ale w pupach okolicznych jest tak samo.sandomierz nisko stalowa wola.wchodzisz podpisujesz sie i wychodzisz.kiedys chcialem zobaczy inne oferty pracy oprócz tej która mi pani podsuneła to wyrwano mi ten segregator z reki i głupi usmieszek tam juz nie dla pana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka