Gość: gość IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.03.11, 20:50 Zauważyliście, że ostatnio coś nie widać ptaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karrambello Re: Gdzie są wróble? 31.03.11, 21:06 Niestety tak... jest ich coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 31.03.11, 21:40 Już w zimie wróbelków nie było ,zauważyłem bo dokarmiam ptaszki , przylatywały same sikoreczki .Ubożeje nam ten świat, a szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Gdzie są wróble? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.03.11, 22:03 no i sami widzicie do czego doprowadziło 16 lat rządów Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Gdzie są wróble? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.04.11, 07:22 Odeszły wraz z byłym prezydentem TBG..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba z sikorką Re: Gdzie są wróble? IP: *.xantron.fastwebserver.de 01.04.11, 08:36 każdy szanowany chłopina trzyma swego ptaszka na uwięzi Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Gdzie są wróble? 01.04.11, 09:21 Dokarmiajcie ptaki a bedzie ich wiecej.Do mnie regularnie,stadami przylatywaly sikorki bogatki i dzwonce i parami przepiekne grubodzioby.Koncem zimy gromadnie zywily sie u mnie czyzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Gdzie są wróble? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.04.11, 10:55 Jak rządził pis było zdecydowanie więcej wróbli Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Gdzie są wróble? 01.04.11, 11:29 ...bylo mniej kretynow takich jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 14:20 U mnie też nie ma wróbli, a tyle ich było! Trzeba im zagrać, może przylecą? Dedykuję tym, co serduszka dobre mają i ptaszki dokarmiają. www.ewa.bicom.pl/karaokedz/kd162.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Re: Gdzie są wróble? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.04.11, 22:36 Wróble to pewnie Łysy wyłapał bo wyjadały jedzenie kurczakom...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbelek Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 06.04.11, 14:13 Byłem na działce , ku mojej uciesze widziałem kilka wróbelków ,aż mi się lżej zrobiło na sercu. Strach pomyśleć jak świat ubożeje dzięki cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Gdzie są wróble? 06.04.11, 14:57 sytuacja podobna do tej forum.gazeta.pl/forum/w,329,123702069,123702069,Z_pasiek_znikaja_pszczoly_bez_nich_zgina_rosliny.html dzieje się coś dziwnego w przyrodzie i to jest niepokojące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymonek Re: Gdzie są wróble? IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 21:12 codziennie są w darmowej jadłodajni u mojej mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludzie!!! Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 08:56 Mam pełno wróbli na podwórku, podlatują blisko, jeszcze trochę popracuję nad nimi i będą mi z ręki jeść! Pozdro. Rządzą na całego! znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbel Re: Gdzie są wróble? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 09:12 Świr, świr, swirują wróbelki, O samego rana Świr, świr, dokąd idziesz Marysiu Kochana A Marysia na to, smiejąc sie wesoło, Pusto mam w portfelu, Idę do burdelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Wróbla Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 10:28 www.youtube.com/watch?v=unoSnX5XRM4&feature=related. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od wróbelka Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 07.04.11, 12:06 Dziękuje !rozżewniłam się , wspomnienie młodości, szkoda że czas tak szybko mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróbelek Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 09.04.11, 15:13 Sa też i bociany nasze polskie, czajki zawodzą na łąkach, och wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 19:29 Widziałam pół godziny temu dwa piękne bociany przy samej drodze. Chciałam im zrobić zdjęcie, ale odfrunęły. Szkoda! Cudne były, żabki łowiły w stawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefirek Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 12.04.11, 14:30 Idę na spotkanie z WIOSNĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 14:57 Cytaty - św.Jan Bosco "Być radosnym, dobrze czynić i wróblom pozwolić ćwierkać." Udanych poszukiwań wiosny. Napisz wierszyk wieczorem, czy spotkałeś wiosnę.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróbel nad wróblam Re: Gdzie są wróble? IP: *.dynamic.mm.pl 12.04.11, 15:04 Lecimy do raichu tam i robota, mniejsza głupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikpo Re: Gdzie są wróble? IP: *.flash-net.pl 12.04.11, 21:52 tysiące wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szok Re: Gdzie są wróble? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 08:34 Gdzie są wróble ? Sami ludzie trują te stworzenia specyfikami z własnej kuchni , a to : bigosy, ziemniaki , makarony , słodkie ciasta itp. solone , pieprzne , kwasne itp. Czy waszym zdaniem to jest odpowiednia dieta dla ptaków ? Moim zdaniem nie !!! Patrząc po podwórkach leżą kupy stęchniętych płatków i podobnych wyrobów - chleb mokry pleśnieje i kwaśnieje . Zastanowić by sie trzeba czy aby takich ludzi nie obarczyć odpowiedzialnością za te masakrę. Ptaki chorują , wymagają naturalnej karmy , której nie zdobywają bo po prostu przy śmietnikach maja darmowe , śmiercionośne paśniki !!!, a poza tym stada bezdomnych kotów trzebią skutecznie ptactwo podwórkowe. Umiaru potrzeba , a karmicielom dobra rada - truj sam siebie chemią , a nie czyn tego zwierzakom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Gdzie są wróble? IP: 80.50.60.* 13.04.11, 08:47 ja moim wroblom podaje amfetamine, dzieki temu nie odczuwaja glodu i moga szybciej latac, a z kolei dzieki temu skuteczniej uciekaja przed drapieznikami. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Gdzie są wróble? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 09:00 A ja sobie dzisiaj siedziałam z rana w kuchni a tu zajączek pomykał drogą kic, kic. ŻYCIE JEST PIĘKNE:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefirek Re: Gdzie są wróble? IP: *.smsiarkowiec.pl 13.04.11, 13:03 Wiosny nie znalazłam, czai się na wsiach i wlesie jest już tuż , tuż cierpliwości!. Ja dokarmiam ptaszęta słonecznikiem i prosem jeżeli wiesz co to jest, oraz słoniną . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniq Re: Gdzie są wróble? IP: *.flash-net.pl 15.04.11, 21:03 u mnie jest ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzin Re: Gdzie są wróble? IP: *.nplay.net.pl 16.04.11, 14:24 ta tendencja trwa już od jakiś 20 lat. populacja maleje; nowe budownictwo tj.szczelne domy (bez zakamarków i nieszczelnosci w których mogłyby budować gniazda), pakowanie śmieci w worki foliowe (wróble w miastach najczęściej buszowały koło śmietników), a także rosnąca ilość stacji przekaźnikowych sieci komórkowych (wróbel choć "prostak" wśród ptaków jest wrażliwy na działanie takich fal). W zimie większość wróbli przenosi się na obrzeża miast - wraca jak zima odpuszcza. niemniej na przestrzeni ostatnich 20 lat populacja wróbli w naszym kraju zmalała o jakieś 70(!) procent Odpowiedz Link Zgłoś