Dodaj do ulubionych

strojenie CB-RADIO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:14
Witam, potrzebuje kogoś kto mi pomoże/sprawdzi zestrojenie anteny.Posiadam unidena 520xl i hustler ic-100. Ostatnio podczas nadawania strasznie piszczy (tak mówią inni) i nie wiem z czym jest problem...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: krk Re: strojenie CB-RADIO IP: *.ds2.agh.edu.pl 14.06.11, 13:14
      kolego tej anteny sie nie da dobrze zestroic. Mi stroil gosc w tbg kolo sominikanow. twierdzil ze zestroil. tym czasem gdy mi sie wtyk od anteny zepsul a mam taka samam jak ty to w krakowie gdzie ja kupowalem sie smiali z tego goscia co mi to stroil, ze nabil mnie w butelke bo tych anten sie zestroic dobrze nie da. Jest to tani model i nie daj sie nabrac. Problem moze nie tkwic w strojeniu a w czym innym, ja tylko przestrzegam przed nieuczciwymi
      • Gość: Gość Re: strojenie CB-RADIO IP: *.flash-net.pl 14.06.11, 16:33
        dlatego nie chce iść do serwisu gdzie mogą mnie skroić tylko wole forumowiczowi dać np. piwo za to ;)
        • Gość: adam Re: strojenie CB-RADIO IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.06.11, 17:10
          a ci w tym bloku przy shell ?? tam jakieś cb było. a tak z innej beczki kupiłem z tydz. temu alan 102 do tego antena lamm ja wiem koło 60 cm podłączyłem nic nie robiłem oprócz ustawienia tłumienia szumów squelch czy jakoś tak i działa i to zaj.....
          • Gość: Wiedzący Re: strojenie CB-RADIO IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.06.11, 19:54
            Masz telefon do gościa który zajmuje się tym zawodowo. 601298950
            • Gość: krk Re: strojenie CB-RADIO IP: *.ds2.agh.edu.pl 14.06.11, 22:37
              ja bym nic nie robił z ta antena, sprawdź łączenia na antenie, predzej ustaw sobie sql na radiu mocniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka