Gość: zainteresowana IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.07.11, 12:58 witam. co sadzicie o stole wiejskim na weselu. czy warto robić. mam wesele w październiku i nie wiem czy robić czy nie. proszę o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: stół wiejski na weselu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 15:19 u mnie był, jestem zadowolona. swoje zadanie spisał rewelacyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: stół wiejski na weselu. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.07.11, 23:00 Oczywiście, że tak! Nikt teraz nie wyjada z pólmisków wedlinek ze sklepu. Sa coraz mniejsze (te pólmiski). Za to "wiejski" ma wielkie powodzenie, bo tam kaszanka, salceson, szynka cała, smalec itp. To sie po prostu sprawdza. A jeszcze samogon... Wracamy do źródeł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: stół wiejski na weselu. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.07.11, 23:21 polecam. mam gościa co robi super stół niedrogo.mogę dać namiary dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber szklanka Re: stół wiejski na weselu. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.07.11, 07:31 Coś słabo widzę po ostatnim wiejskim stole.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: stół wiejski na weselu. IP: *.flash-net.pl 31.07.11, 21:25 prosze o namiary na tego goscia co robi na agusia59@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: stół wiejski na weselu. IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.13, 14:20 poproszę o namiary ana155@vp.pl pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Bywalca Re: stół wiejski na weselu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 08:35 Coś w tym jest. Sama zapytałam na weselu "za czym ta kolejka stoi?" Siedziałam obok wiejskiego stołu, polecam, sprawdza się . Nikt nie ruszyl wędliny z połmisków. Samogon- nie dla mnie, nie dla mnie, facetom smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtej Re: stół wiejski na weselu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 13:47 Powiem tak fajnie wygląda przez godzinę a później muchy srają na jedzonko, podpici goście częstując sie plują na to co tam lezy wić mnie obrzydzenie brało jak widziałam to na jednym z wesel. A jak facet wyszedł z kibla i zapinał rozporek i zaraz doszedł do stołu i rękami odrwał kiełbasę to tylko zwymiotować. Teraz robi się inne rzeczy. Stoły z serami, salami owoce koreczki i rózne trunki do tego. Można też zrobić stół z fontanną czekoladową i owocami ale to jak jest dużo dzieci na weselu. Sery i takie tam drobne przekąski inne niż na stole to fajna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: stół wiejski na weselu. IP: *.tktelekom.pl 16.08.11, 16:21 kajtej - jak chcesz jedz - koreczki, dupeczki , fontannę czekoladową i śledzika - jak byłe(a)ś na weselu z brudasem to nie znaczy że cała Polska to brudasy - ja twierdzę że ten "wiejski stół" w 75% załatwia sprawę z przekąskami - a jaki problem postawić kelnera ( za 100 pln za noc) w rękawiczkach żeby nakładał ,polewał i pilnował żeby właśnie tacy "znajomi" grzebiący koło "cojones" - nie dotykali stołu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bareja Re: stół wiejski na weselu. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.08.11, 08:46 Wiejski stół super sprawa,cieszę się ,że zapanowała ta moda.Można w spokoju coś uszczknąć.Oczywiscie w pobliżu musi być klimatyzacja,która załatwia problem świeżości i much.Plus bimberek,największa uciecha dla młodej latorośli ,która może raczyć się tym trunkiem bez umiaru,bez czujnych oczu hulających na parkiecie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: do roboty ciap lechowski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.08.11, 22:31 Stół wiejski jest dość powszechny na weselach, na jednych się sprawdza, na innych nie. Bywam dość często na weselach( od 6 lat byłam na ok 20-stu ) i powiem tak - między stołem a stołem też jest róznica. Nieraz na takim stole serwują głownie wędlinę wiejską, bimber, ogórki kiszone, a nieraz jest znowu taki wybór wiejskiego jadła, że ludzie non stop stoją w kolejce z talerzykami. Na moim ostatnim weselu były 3 takie "miejsca stołowe". Pierwszy stół - typowy wiejski, ale baardzo bogaty w różności: wędliny wiejskie różnego rodzaju, pasztety, galarety mięsne, mnóstwo grzybów ( osobno też pieczarki) marynowanych, ogórki kiszone, małosolne i korniszony, prosiak pieczony i kaczka (każdy sobie porcjował według uznania), 2 rodzaje smalczyku, sery pleśniowe, chleby na zakwasie, pomidorki koktajlowe, chrzan, musztarda i wiele innych.. Drugi stół był "na słodko" : pokrojone owoce(głównie ananasy i arbuzy bo reszta na stołach gości), kosz z cukierkami, koszyk z lizakami dla dzieci, drożdzówka domowa w całości, sernik domowy w całosci i alkohole ( piwa, drinki gotowe w buteleczkach, likiery i wina) Trzeci stół to kawiarniany: dwa "termosy" takie ogromne z wrzątkiem, kawa rozpuszczalna i parzona, herbata, smietanki do kawy, mleko w dzbanku, cytryna i cukier w kostkach. Ładnie poukładane filiżanki i łyżeczki - każdy sobie robił według uznania co było dla wielu gości bardzo na rękę - sama zwykle dostaję za mocną kawę i piję ją przez dwie h;) MAm nadzieje, że podsunęłam trochę pomysłow. Życze udanego wesela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROR Re: do roboty ciap lechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 23:15 To Pan Darek, próbuje określić swoją obecność, czyniąc nas "szczęśliwcami" dzięki oferowanym przybytkiem usług. Cały czas ten sam człowiek pisze głównie na forach o gastronomii... a może by go tak do POlityki ? ... "bystry" jest, robi lewizny, dokucza, spamuje, donosi nie prawdę, nie płaci POdatków, "sprytny" pracuje w restauracji opłacanej z góry. Ale to chyba za mało i już PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant. Re: do roboty ciap lechowski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.08.11, 21:40 to napisz kogo spamuje i komu dokucza . kto teraz nie robi lewizny i nie dorabia na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: do roboty ciap lechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 23:40 ): , inaczej myślę Odpowiedz Link Zgłoś