Dodaj do ulubionych

Internet na stałych łączach TP -wybieram operatora

11.10.11, 17:51
Witam Wszystkich!

Przymierzam się do zmiany operatora Internetu na stałych łączach TP SA.
Czy ktoś z Was korzysta z usług T-Mobile lub Netii i mógłby coś powiedzieć o współpracy z operatorami/zdobytym doświadczeniu?
Jakie są Wasze spostrzeżenia co do stałej dostępności sieci, czy pojawiają się zakłócenia, jaki transfer wybrać - jestem raczej przeciętnym użytkownikiem Internetu.
Czy wiecie kto przeprowadza serwis w przypadku uszkodzeń na linii?

Pozdrawiam
ix-en-galaxy
Obserwuj wątek
    • Gość: login Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 19:11
      Serwis przeprowadzają pracownicy TP SA.
      Netia podobno ma już swoją infrastrukturę w Tarnobrzegu i nie korzysta z tej TPSA - dzwonił do mnie facet z Neti.
      Sam jestem przed podobną decyzją co Ty.

Oferta Neti wydaje mi się najlepsza - zwłaszcza zamówienie jej na ich stronie www.
      Telefon - rozmowy na stacjonarne bez ograniczeń i net - u mnie 6 MB. Za taki zestaw płaciłbym 99 pln - 4 pierwsze mie. 1 PLN.
      Umowa nie jest określona czasem. Możesz ją zakonczyć, np. po 6 miesiącach.

Z TPSA mam ofertę : telefon 120 minut na stacjonarne plus net 6 MB - 105 PLN.
      Co do netu i telefonu w TPSA (mam już wiele lat) nie mogę narzekać.
      Ale jak coś jest podobne a kosztuje taniej - to po co przepłacać.
      • Gość: szpieg Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.10.11, 19:19
        po co pytasz jak sam sobie odpowiadasz. po prostu zapłać za reklamę a nie zaśmiecaj forum
        • Gość: z Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 20:06
          Ja ma z Tpsy internet i telefon. Neostrada 20-ka i neofon. Płacę abonament 89 zł. W tym rozmowy na stacjonarne bez ograniczeń za darmo.
      • Gość: jeleń z netii Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 20:05
        Korzystałem z neostrady i skusiłem się na netię, po 1,5 roku korzystania: NIGDY WIĘCEJ NETII, szybkość transferu mają w doopie, nigdy nie masz pewności czy ci nie utrudnią życia ciągłym zrywaniem połączenia z netem i to w różnych godzinach dnia i nocy, za telefon i 4Mb internet bulę 99 zł z hakiem, wracam na pewno do neostrady za pół roku.
        • ix-en-galaxy Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper 11.10.11, 20:38
          Ja aktualnie jestem w Neostradzie, i tylko z Neostrady jak dotąd korzystaliśmy, ale za transfer 512 kb/s płacę ok 84 zł mnie (w tym 21 zł za utrzymanie telefonu. Sam telefon zawiesiliśmy). I wydają mi się te warunki dalece odbiegające od konkurencji, albo coś przespałam.
          Ostatnio dostałam ofertę z T-Mobile, która wydaje się całkiem sensowna, tylko boję się ewentualnego rozczarowania po podpisaniu umowy, zwłaszcza braku połączeń :-(
          Propozycja T-Mobile wygląda całkiem atrakcyjnie- www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/internet/komputer/internet_stacjonarny.
          Co do sprawy zrywania połączeń to ponoć "zasługa" TPSA, która starała się zrazić klientów do konkurencyjnych dostawców internetu - taką słyszałam opinię. I o tą kwestię obawiam się najbardziej!
          Jak dotąd korzystając z Neostrady mieliśmy chyba 2-3 awarie, ale szybko usunęli (do 2 dni).
    • Gość: anka Re: Internet na stałych łączach TP -wybieram oper IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 21:45
      CZYSTA REKLAMA!!! -NIE DAJCIE SIĘ WCIĄGNĄĆ W DEBATĘ BO WAS OSKROBIĄ!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka