Dodaj do ulubionych

pomoc najuboższym

IP: *.smsiarkowiec.pl 04.11.11, 12:25
Zwracam sioę z prośba i apelem do Państwa o wsparcie przy organizacji pomocy osobom najuboższym. Jestem osobą prywatną ale organizuje pomoc ze wzgledu na zimę i zblizające się święta, zbieram, wszelkiego rodzaju odzież, środki czystości oraz żywność. Jezeli jest ktos zainteresowany wsparciem innych osób prosze o kontakt ze mną pod mail wojtek35l@wp.pl.
Liczę na empatię i bezinteresownośc w pomocy jaka również kieruje się ja. Otwórzmy serca na inncyh ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ona pomaga Re: pomoc najuboższym IP: *.smsiarkowiec.pl 04.11.11, 12:28
      Myślę że każdy z nas posiada w domu kilka niewykorzystanych rzeczy z, które dla innych mogą okazać się bardzo pomocne. Organizuje pomoc prywatnie gdyz nie ufam wszelkim instytucjom tym sie zajmującym ze wzgledu na fakt, iż pomoc ta nie dociera w miejsca naprawde ubogich ludzi. Pomoc którą niose ja dostarczana jest bezpośrednio, bez zbędnych pośredników it. Jesli okażesz się ofiarny mozesz liczyć na podziekowanie ze strony obdarowanych, dziękuję i licze na wasza pomoc.
      Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: znajoma Re: pomoc najuboższym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 14:46
        Możesz liczyć na mnie. Wieczorem napiszę na pocztę, bo teraz nie mam czasu. Pomagajmy, bieda niestety jest wokół nas. Pozdrawiam.
        • Gość: proboszcz Re: pomoc najuboższym IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.11, 15:46
          Chcecie hodować tę nędzę?

Pomagać należy przez dawanie wędki a nie karmienie rybami. Bo to rozleniwia i stąd rośnie bezrobocie.
          • Gość: gość Re: pomoc najuboższym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.11.11, 17:00
            Masz świętą rację proboszcz, też jestem za dawaniem "wędki". Dobrze znam środowiska gdzie Ci ludzie nawet jak dostali np. pracę sezonową, to albo było za zimno albo za gorąco, zwłaszcza dotyczy to wielu młodych, którym nic się nie chce, ani uczyć, ani pracować ale wymagania wysokie.....
            • Gość: apolityczny Re: pomoc najuboższym IP: *.flash-net.pl 05.11.11, 09:15
              dlaczego w poprzednim ustroju nie było takich apeli? bo nie było biedy. Sa to wady obecnego systemu,doceniacie teraz KOMUNĘ? no to tęsknijcie za nią a nie głosujecie na tuska a potem żebranie o leki o leczenie o chleb.Ktoś pamięta że kiedyś to wszystko było dostępne?
              • Gość: ja Re: pomoc najuboższym IP: *.flash-net.pl 05.11.11, 09:23
                wielki ukłon w stronę wojtka35l i jemu podobnych, sama jestem w bardzo trudnej sytuacji finansowo-materialnej, z doświadczenia wiem ze instutucje zamiast pomagac tak naprawde utrudniaja pomoc...ale faktycznie to wina rzadzacych

oby zylo nam sie latwiej
                • Gość: znajoma Re: pomoc najuboższym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:42
                  Wojtek, ogłosiłam dzisiaj w mojej klasie zbiórkę zabawek. Dzieciaki są zachwycone pomysłem. Będą od jutra przynosić zabawki, bajki, puzzle itp. Dostarczę je przed Mikołajem do potrzebujących osób,a wiele takich znam. Gdyby ktoś z Was zechciał coś dorzucić, to skontaktujcie się z Wojtkiem albo ze mną. Znam Wojtka osobiście, podziwiam Jego wrażliwość. Znamy wiele rodzin, które potrzebują pomocy. Dzieci są mi szczególnie bliskie. Narobiłam sobie kłopotu, bo cała klasa chce ze mną jechać i zawieźć osobiście zabawki dzieciom, już się kłócą, kto ma jechać. Może namówię mamy do współpracy. Niektóre dzieciaki się popłakały, jak im opowiadałam, komu trzeba pomagać i dlaczego. Szkoda, że dorośli tak "sztywnieją". Bierzmy przykład z dzieci, dzielmy się tym, co wszyscy posiadamy - sercem. Wojtek, odpowiedz mi na maila. Pozdrawiam Was cieplutko w imieniu swoim i córek. Są tam codziennie blisko Ciebie:-) Miłego popołudnia:-)
    • Gość: gosc Re: pomoc najuboższym IP: *.flash-net.pl 11.11.11, 17:27
      Przypominam wątek o pomocy
      • Gość: gosc Re: pomoc najuboższym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 11:52
        jak w temacie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka