Dodaj do ulubionych

ogrzewanie w TSM

IP: 80.51.96.* 20.11.11, 16:00
nie mogę dodzwonić się do jakiegoś dyżurnego fachowca więc czy ktoś wie dlaczego w TSM od kilku dni tak beznadziejnie grzeją kaloryfery,które rozkręcone na 4 są ledwo ciepłe na górze?Ja rozumiem,że nie ma na razie bardzo niskich temperatur ale wracam od mojej babci,starszej osoby, która mieszka w kawalerce,ma jeden kaloryfer(odpowietrzany i sprawdzany) i jest chłodno zwłaszcza wieczorem.Fachowiec spółdzielniany plecie,że jest ok.
Na Siarkowcu mam na 2 ciepłe,a na 3 gorące.Jeżeli ktoś chce oszczędzać to niech oszczędza i zakręca ogrzewanie,bo po to są te pokrętła,ale chyba najwyższa pora zacząć na poważnie sezon grzewczy w TSM.Z tego co wiem to na Wyspiańskiego w siedzibie sp-ni jest niesamowity gorąc i płacą za to wszyscy członkowie spółdzielni! Nie mówiąc o słonej kasie wnoszonej co miesiąc w czynszu!W tej spółdzielni wiecznie są jakieś problemy.Dlaczego w innej,1 ulicę dalej jest całkowicie inaczej??
Obserwuj wątek
    • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 22.11.11, 09:23
      u nas to samo.Mam małe dziecko i jestem po operacji, nie mogę się przeziębić ale co to obchodzi kobitę w w sp-ni czy pana prezesa!Oni się wygrzeją w robocie za naszą kasę.Nie można zrozumieć,że jednemu jest ciągle ciepło i nie grzeje,a druga osoba wymaga wyższej niż 18 stopni temperatury?Grunt że oni oszczędzają a my marzniemy.Mamy zamiar wspólnie z sąsiadami zainteresować tym problemem media,bo działalność tej spółdzielni to jeden wielki przekręt.
      • Gość: antyznajoma Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 10:16
        Bo czas po temu, żeby zaorać te wszystkie spółdzielnie, chore twory z poprzedniego ustroju z bufoniastymi urzędnikami, mających mieszkańców na nic, za zło konieczne, za bandę roszczeniowców, gdzie nie można w spokoju przyjść do roboty poczytać gazetę i wychlać kilka kaw, wymienić nieco plotek.
        Normalnie skandal panie, no skandal, popracować nie dadzo, panie... ;)

Ale już powoli walec jedzie, ale jedzie i ciężko go będzie zatrzymać...
        • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 22.11.11, 10:34
          dokładnie tak jest.Jak dzwonisz i prosisz o pomoc to jaśnie państwo obrażone,że głowę zawracasz.Natomiast do płacenia i utrzymywania tego wszystkiego potrzebny lokator.Płacę za ogrzewanie kupę kasy miesiąc w miesiąc i wymagam aby było ciepło.Kto chce oszczędzać niech sobie zakręci grzejniki.Do diabła czy jakieś babsko z biurowca ma decydować o temperaturze w moim mieszkaniu!?Jak jest przykaz oszczędzania to niech sobie posiedzą w temperaturze 17-18 stopni.Wkurza mnie,że wszędzie jest ok a w TSM jak zwykle!
    • Gość: proboszcz Re: ogrzewanie w TSM IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.11, 10:42
      A idźcie do prezesa Lenarda, ten was odeśle do jakiegoś dziadka, który pokrętnie będzie tłumaczył, że tak ma być, że parametry w normie i że coś z wami nie tak.

Było aktywnie uczestniczyć w wyborach i nie pozwolić utrzymać się przy korycie tym, którzy tam są od zawsze.

Macie nauczkę i teraz marznijcie.
      • Gość: pamiętliwy Re: ogrzewanie w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 10:59
        Jak 10 lat temu można się było uwłaszczyć na mieszkaniach lokatorskich i własnościowych , założyć wspólnotę i wystąpić ze spółdzielni to nie było chętnych.
        • Gość: spółdzielca Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 12:31
          Teraz możesz też stworzyć Wspólnotę, masz wolna drogę. i nie pisz głupot.Pytanie czy wszyscy
          mieszkańcy bloku zechcą?
          • Gość: pamiętliwy Re: ogrzewanie w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 12:42
            warunki uwłaszczenia się na mieszkaniu są już całkiem inne. Natomiast to, że nie wszyscy chcą wspólnoty, to już inny problem. Może są to ci, którzy lubią siedzieć w kurtkach przy zakręconych kaloryferach i liczą na zwrot za ogrzewanie kosztem sąsiadów.
            • Gość: spółdzielca Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 13:03
              Do pamiętliwego-Czy sądzisz że tego problemu nie mają we Wspólnotach- problem jest wszędzie podobny-jedni dopłacają a drudzy mają zwroty.Jedynym wyjściem byłoby płacenie od metra kwadratowego mieszkania.Ale powstaje nowy problem zużycia ciepła a wtedy gwałtownie wzrośnie zużycie i opłaty-dlatego że każdy będzie grzał na full.Jedynym skutecznym środkiem
              byłaby budowa własnych ciepłowni- i tu jest zapora- koszt i skąd wziąć pieniądze.
              • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 22.11.11, 14:02
                siostra mieszka na Siarkowcu i od zeszłego roku zrezygnowali z odczytów podzielników za zgodą większości mieszkańców bloku i mają rozliczanie powierzchniowe.Wyszli na tym lepiej jak dotychczas i nareszcie większość ludzi zaczęła grzać.Chociaż trochę.....Odpadła również opłata za wykonanie odczytu przez pracownika jakiejś firmy z zewnątrz.Nie chce zmyślać ale ok 30 zł od mieszkania.
                • Gość: siemion Re: ogrzewanie w TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 14:34
                  to chyba tylko w jakimś bloku, gdyż u mnie wciąż są podzielniki i co roku pan przychodzi i kasuje 30 złotych za odczyt.
                  • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 22.11.11, 14:39
                    po prostu zadano im pytanie jak chcą się rozliczać i większość nie chciała podzielnikowo. Ale oczywiście inne bloki mają po staremu.
                    • Gość: przebiegla Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 15:51
                      Nic nie pojmujecie, spoldzielnia mysli za was i decyduje. Na wiosne zapomnisz ze bylo zimno a zwrot za oszczednosci do kieszeni ci wyplaca, i kogo bedziesz chwalil? Tak, masz racje - prezesa.
                      • Gość: a Re: ogrzewanie w TSM IP: 80.51.96.* 22.11.11, 17:15
                        dziewczyno jaki zwrot skoro ktoś aby trochę ogrzać mieszkanie musi mieć kaloryfer ciągle włączony na 4 żeby był w 1/3 ciepły!Nie gorący,ciepły. Podzielnik wisi w najcieplejszym miejscu,nabija ile wlezie,potem trzeba dopłacać za chłodne mieszkanie.
                        • Gość: wieśniak Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 21:52
                          Gościu a -zastanów się co napisałeś, bo moim zdaniem sam sobie zaprzeczasz.
                  • jk.47 Re: ogrzewanie w TSM 23.11.11, 07:58
                    To się robi tak. Trzeba zdobyć listę rozliczenia bloku. Na excelu wykonać obliczenie wg m2. Wyjdzie czy jest więcej niż 50% mieszkań z korzystniejszym rozliczeniem. Napisać podanie do Zarządu spółdzielni o powtórzenie rozliczenia z pominięciem podzielników, czyli z m2. Oblecieć z tą listą tylko tych co lepiej na tym wychodzą i gra. Zarząd musi powtórzyć rozliczenie i to zrobi bo musi. Inna sprawa, że ci co cała zimę siedzieli w kufajkach i walonkach i mieli duże zwroty po rozliczeniu wg podzielników, mogą się wnerwić i jakoś zareagować. Jak, a to zależy od ich możliwości.
                • Gość: spoldzielca Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 20:36
                  ech zmyslasz nikt 30 zl za odczyt nie dostanie - policz sobie ilosc mieszkan w bloku i wtedy bedziesz wiedzial ze to nierealne zeby ktos komus taka cene za odczyt podzielnikow zaplacil. I raczej nigdzie nie placa od mieszkania czy bloku tylko od podzielnika i sa to groszowe sprawy.
                  Ale najgorzej jak ktos nie ma pojecia i wyolbrzymia pewne tematy.
                  Tak samo pisanie jak to we wspolnotach jest wspaniale - skoro jest tak wspaniale to dlaczego jakos sie tak wszyscy do tego nie rwa.
                  • Gość: proboszcz Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 21:03
                    Na pewno nie? Udaj się więc do spółdzielni i zerknij w umowę pomiędzy TSM a spółką rozliczającą te psiamać liczniki. Średni krajowy koszt to jakieś 8,5zł netto za 1 licznik.

Dymają nas jak gumowe lale - bo jak byś chciał się tego badziewia pozbyć to zapłacisz średnią tego co Twoi sąsiedzi plus 50%.

Fakt,można sobie domek postawić i opalać śmieciami... chyba jednak nie o to chodzi.
                    • xulu Re: ogrzewanie w TSM 22.11.11, 21:45
                      to wszystko chyba można nazwać socjalizmem ;) (nie mylcie z komunizmem)

• Gość: palacz nie palący Re: ogrzewanie w TSM IP: *.torservers.net 22.11.11, 22:30
                        "xulu" synu poluzuj sobie berecik , bo za socjalizmu to na ogrzewanie i czynsz każdego było stać i to były małe pieniądze , a dziś to czynsz należy do luksusu i nie każdego na czynsz stać, po czekaj jak trochę mróz dowali i ile będzie niebioszczyków zamarzniętych (z dobrobytu) a teraz zobacz jak spółdzielnia karmi naszymi pieniądzami darmozjadów spółkę TECHEM podaję link:
                        zapodaj.net/d6eb0b60f06f.jpg.html
                  • Gość: arek Re: ogrzewanie w TSM IP: 80.51.96.* 22.11.11, 22:28
                    nie wiem ile dostaje facet do ręki ale mam przed sobą wyliczenie za 2009 i już wtedy za 1 grzejnik 6.50 x 5 grzejników + vat i suma odczytu przez firmę T. = 39,65 zł
                    • Gość: Spółdzielca Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.11, 23:00
                      Trzeba było nie zgadzać się na montaż podzielników, był kiedyś "owczy pęd" napędzany przez firmy montujące i rozliczające tzw. podzielniki ciepła, mające mocne poparcie we władzach spółdzielni. Wniosek: gdy zostaniesz w przyszłości zapytany podzielnik czy rozliczenie proporcjonalnie do powierzchni mieszkania - wybierz to drugie. Życzę wszystkim spółdzielcom łagodnej zimy! I zwrotu za CO jak miał "palacz nie palący" ...
                      • Gość: e Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 23.11.11, 09:31
                        a ja chcę mieć ciepłe kaloryfery i możność regulacji temperatury w moim mieszkaniu,bo za to płacę.Wiem,że na Przywiślu są gorące kaloryfery a na Oś.Młodych jest wprost odwrotnie.Oczywiście oprócz budynku spółdzielni.
                        • Gość: f Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.11.11, 11:08
                          A ja chcę jak najmniej płacić i mieć ciepło.
                          • Gość: g Re: ogrzewanie w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.11.11, 11:51
                            a ja kchcę mieć zakrecone kurki i co?
                            • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 24.11.11, 11:54
                              ok wolna wola to sobie zakręć,ale skoro płacimy to chcemy porządnego "produktu".
                          • Gość: ech Re: ogrzewanie w TSM IP: 89.174.106.* 24.11.11, 11:52
                            każdy tego chce,ale co zrobić skoro dziś było -5, a ogrzewanie na Wyspiańskiego słabowite.Człowiek traci już cierpliwość do tego dziadostwa z TSM.Siedzi ich tam od groma i utrzymujemy brakorobów.Przychodzi jakiś uczony na interwencję i gada,że w tym roku tak ma być i grzejniki nie będą grzały całe,tylko trochę!Bo mamy wyznaczoną temperaturę 18 stopni przez wielce nam panującego Lenarda czy jakiegoś innego diabła iwana.Ja nie wiem co to za obyczaje,ale może media się zajmą tym tematem i pracownicy spółdzielni zrozumieją,że bez nas czyli lokatorów są nikim.
    • Gość: sasiad Re: ogrzewanie w TSM IP: *.183.251.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 11:17
      ja tez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka