Dodaj do ulubionych

Koniec czerwonych?

27.08.08, 12:44
SLD,NL,PL,SDPL....mnoza sie przez paczkowanie a Polacy konsekwentnie odmawiaja
im prawa do rzadzenia Polska.Cala Europa znosi powoli z siebie "zaczadzenie"
czerwona ideologia.Niedlugo po wyborach w Anglii tylko czerwona plama zostanie
w Hiszpani
Obserwuj wątek
    • zochanna Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 15:10
      Pierdylisz lichowski
      Świat się zmienia mimo usiłowań polityków.
      Cywilizacja rozwija się nie patrząc na to co pie.. politycy
      Aby być zdrowym należy ich(tych polityków)traktować z luzem.
      A Ty Lechowski zapędzasz się, zatrzeciewiasz.
      I po co Ci to ?
      Chcesz nadkwasoty ? zawału ?

Lechowski, upiekłam dziś placek ze śliwkami. Lubisz ?
      • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 15:24
        Mam nadzieje ze Twoj placek jest lepszy od Twojego opisu swiata ktory Cie otacza.
        1.Nie ma jednej cywilizacji a istnieja lacinska,bizantyjska,turanska/poczytaj
        prof.Konecznego/
        2.Swiat sie sam nie zmienia tylko zmieniaja go narody poprzez swoich
        przedstawicieli czyli politykow
        3.Nie zacietrzewiam sie a pisze o faktach...jezeli sa nieprawdziwe to mnie popraw
        • zochanna Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 15:33
          Nie będę Cię poprawiać bo się na tym nie znam....."nie wypowiadaj się w tematach
          ,których nie znasz "

Wiesz co Lechowski ? podoba mi się to co piszesz. Dlatego się odezwałam

tylo.............
    • mani1 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 15:48
      Masz rację ale zawsze potrzebna jest przeciwwaga, jeżeli pozostanie tylko
      centrum, prawica (zresztą w dzisiejszej polityce trudno ocenić kto jest kim) to
      zabraknie tej drugiej nogi, o której mówił LW.
      Nasuwa się też pytanie czy zastąpienie czerwonej ideologii czarną ideologią
      wyjdzie nam na dobre.
      • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 16:24
        Co nazywasz czarna ideologia?
        • mani1 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 17:09
          Ideologia którą głosi niejaki Rydzyk, media z nim związane oraz
          politycy starający się za wszelką cenę być w jego łasce.
          • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 17:19
            Sprecyzuj co glosi Ojciec Rydzyk bo nie jestem sluchaczem Radia Maryja a Nasz
            Dziennik kupuje okazjonalnie.
            Mianem ideologii określa się każdy zbiór uporządkowanych poglądów - religijnych,
            politycznych, prawnych, przyrodniczych, artystycznych, filozoficznych -
            służących ludziom o tożsamych poglądach do objaśniania otaczającego ich
            świata.Społeczną funkcją ideologii jest artykulacja celów aktywności i
            dopuszczalnych sposobów ich osiągania oraz motywacja ich zasadności względami
            uznawanymi za wyższe niż jednostkowy interes. Zapotrzebowanie na ideologie
            wynika z właściwego ludziom poszukiwania odpowiedzi na pytania o sens i sposób
            istnienia.
            -Jaka zatem jest ideologia Ojca Rydzyka i jaki jest jego cel dazen?
            Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu-prof.Rybarski
            • mani1 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 18:00
              Zaczynasz filozofować a tego nie lubię więc na tym swój udział w
              dyskusji kończę, aby poznać ideologię Rydzyka nie trzeba słuchać RM
              tak samo jak aby poznać ideologię komunistów nie trzeba być
              komunistą.
              • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 18:11
                mani1 napisał:

> Zaczynasz filozofować a tego nie lubię więc na tym swój udział w
                > dyskusji kończę, aby poznać ideologię Rydzyka nie trzeba słuchać RM
                > tak samo jak aby poznać ideologię komunistów nie trzeba być
                > komunistą.
                ...aby poznac zbrodnicza ideologie komunizmu moge przeczytac Manifest
                Komunistyczny-natomiast nie wiem jak poznac ideologie Ojca Rydzyka...czytajac GW?
                • mania9 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 18:25
                  chyba masz google .....!
                  • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 18:59
                    Nie po to poswiecam na tym forum uwage piszacym abym mial w googlach szukac co
                    maja na mysli.Poslugiwanie sie frazesami to ukrywanie niewiedzy i powielanie
                    wyswiechtanych opini.Tylko dzieci maja prawo mowic ze-im sie cos nie podoba,bo
                    sie nie podoba.
              • xpc60 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 22:53
                A właśnie że jesteś w ogromnym błędzie, niejaki mani1.
                Zamiast powtarzać to co wtłoczyły Ci opiniotwórcze media, poświęć się i
                posłuchaj. Przekonasz się jakie jest to radio naprawdę.
          • xpc60 Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 22:51
            Osobom duchownym należy się szacunek. Winieneś był napisać ojciec Tadeusz
            Rydzyk, a nie samo nazwisko.
            • 2joanna Re: Koniec czerwonych? 27.08.08, 23:33
              Są duchowni i "dóhowni" i to własnie do tych drugich należy ojciec Tadeusz Rydzyk
              • jul.s Re: Koniec czerwonych? 28.08.08, 09:33
                ..bardzo się ciesze że na mieleckie forum wraca normalna dyskusja
                powoli zastepując zwyczajne "ble,ble" - brawo , brawo.-

..do rzeczy- trzeba by uporzadkować dyskusję - ustalić gdzie jest
                linia sporu -
                - tak samo jak nie okreslono tutaj pojęcia - "czerwony" tak nie
                określono pojecia ideii zwolenników ojca Rydzyka .

- trudno w "formach forumowych" jasno okreslić definicje -
                ale lewicowość nie koniecznie trzeba kojarzyc z komuną sowiecką
                a prawicowości - liberalizmu - konserwatyzmu z poglądami ojca
                Rydzyka , zajadłym klerykalizmem czy inkwizycją

- w każdym społeczeństwie są "nidostosowani ludzie" którym
                społeczność w której żyją powinna pomagać - problem tylko czy
                pieniądze na ten cel pochodzą z gospodarki rynkowej czy centralnie
                zarzadzanej .

..można by jeszcze ale na forum to musi na otwarcie wystarczyć

..julek
                • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 28.08.08, 09:53
                  Kon jest taki jakim go kazdy widzi.Polska lewica to Napieralski i reszta-czyli
                  byli aparatczycy PZPR/Szmajdzinski,Janik,Zemkeitd/....a na zapleczu ideowym
                  popierani przez nich Jaruzelski,Kiszczak,Rakowski i inne kreatury winne
                  sowieckiej okupacji Polski.Na czym polega ich ideowosc doskonale obrazuje okres
                  rzadow Milera i Belki,kiedy to afera gonila afere a lewicowe rzady nie byly w
                  stanie nawet zabezpieczycv niedozywionym dzieciakom posilkow w szkolach.
                  Dla nich lewicowosc to antyklerykalizm,prorosyjskosc , kontynuacja niejasnych
                  powiazan z okresu "grubej kreski",ochrona agentow i kapusiow.
                  Jaka jest polska prawica?Mysle ze to temat na osobny watek
                  • jul.s Re: Koniec czerwonych? 30.08.08, 17:04
                    ..jasne
                    • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 30.08.08, 19:36
                      Jul!Zaden swiatly czlowiek czy to myslacy konserwatywnie czy postepowo dostrzega
                      wsrod nas "kochajacych inaczej"Co innego konstatacja ze sa wsrod nas a co innego
                      afirmowanie i uznawanie tego zboczenia za normalnosc.
                    • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 30.08.08, 19:46
                      Jakież to proste! Ktoś jest czerwony ktoś biały.Słyszymy że
                      zmieniają się rządy ,jedni gonią za ideałami chrześcijańskimi,drudzy
                      próbują mnie przekonać czy homoseksualizm jest pojęciem zdrowym czy
                      wypaczonym.Był na mojej ziemi Cesarz z Wiednia ,pożniej przyszły
                      oszołomy z Warszawy.Nigdy moi ojcowie i ich ojce nie pracował na
                      swoją ziemie.Czy dla czerwonych czy dla czarnych czy białych Kotlina
                      Sandomierska była ,jest , bedzie tylko ziemią wyzysku.Tylko jeden
                      rok mieliśmy niepodległość 1918-1919 dopóki wojsko polskie nie
                      spacyfikowało tej idei by pracować na swoje.Szkoda że Mielec nie
                      poparł wtedy Tarnobrzega ,a tak prawicie i dyskutujecie a i tak doją
                      nas i się śmieją z tych zmatrwień.Lechowski byłeś w USA jakie tam
                      przywileje maja poszczególne stany?Widziałeś demokrację komu się
                      płaci mandaty, podatki,i jakie prawo musisz przesztrzegać.Stanowego
                      czy narodowego?Widzisz byłeś i nie zrozumiałeś.Może nie dziś ale
                      wktótce nadejdzie jeszcze raz Republika Tarnobrzeska i mam nadzieję
                      że z moim miastem w jednym szeregu.Nawet jeśli nie jutro ten proces
                      się już rozpoczął.Śląsk ,Gdańsk już zaczynają się budzić.Kosowo,
                      Abchazja, Osetia,kto następny?Teraz nie ma ideału na czerwonych jest
                      globalizacja a co to jest globalizacja to jest woda na młyn na
                      świadomość i partoityzm lokalny.Apel do Was drodzy Panowie skończcie
                      te rozważania nad tematami które wygasają.
                      • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 31.08.08, 17:20
                        Only!Rozmawiamy o polityce czy tez jak Ty bedziemy uprawiac pozezje spolecznie
                        zaangazowana!???Wizje anarchistow moze czasami porywaja niezrownowazonych ludzi
                        ale jak historia swiata pokazuje sa chorymi imaginacjami "pozytecznych idiotow"
                        Ta ziemia only jest czescia Polski i czasem doplaca do wspolnego skarbca a
                        czasem zyje na koszt innych.Tak jest na calym swiecie w USA rowniez.Jak kupujesz
                        w NY placisz podatek stanowy i podatek miejski/miejski ok 6%,stanowy ok3%/.Czesc
                        zadan administracja miejska wypelnia ze swoich pieniedzy a czesc z pieniedzy
                        federalnych jak chociazby programy emerytalne czy opieka nad starszymi ludzmi.
                        Oczywiscie w polskim systemie redystrybucji podatkow jest wiele do zrobienia ale
                        wpierw trzeba zaczac od zmiany systemu wylania polskich elit.
                        Musimy wreszcie wprowadzic wybor wszystkich wladz w okregach jednomandatowych
                        aby zwiazac poslow i radnych ze swoim regionem.Zamiast bredzic o Republice
                        Tarnobrzeskiej zacznij dzialac w ktorejs partii i mniej realny wplyw na to co
                        sie dzieje wokol Ciebie.Poza tym badz konsekwentny....albo wspolna Europa albo
                        unia wolnych narodow.Ktos musi rzadzic kadlubowymi tworami jak Kosowo,Osetia czy
                        Slask....a kto bedzie rzadzil?My wszyscy-jak mawiali kiedys komunisci z Moskwy?!!!!!
                        • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 31.08.08, 22:45
                          lechowski51 napisał:

> Ta ziemia only jest czescia Polski i czasem doplaca do wspolnego
                          skarbca a
                          > czasem zyje na koszt innych.
                          Masz rację jest narazie ,a co do Republiki Tarnobrzeskiej to nie
                          jest żadna poezja to prawda i historia.Również prawdą jest to że
                          Państwo Polskie wymordowało więcej ludzi w ciągu tego jednego roku
                          niż komuniści na naszych ziemiach przez 40 lat.Jak myślisz dlaczego
                          tak brutalnie wymordowano ponad 4 000 ludzi w latach 1918-1919.Co do
                          USA sam widzisz że większy podatek placisz władzy lokalnej.Co do
                          mandatów jednomandatowych wiesz dobrze że przy tej polityce nie ma
                          na to szans ,nie przy tej centralizacji życia politycznego i
                          ordynacji wyborczej.Druga kwestia kto ma ją zmienić prezydent?Kazdy
                          prezydent tego państwa wywodzi się z największych partii
                          politycznych,reasumując widziałeś grabie żeby grabiły od siebie bo
                          ja nie.Jeszcze powiedz mi kiedy Mielec dopłacał do tej Twojej
                          Polski.Nawet linie kolejową wybudował nam Cesarz Austrii i Węgier a
                          ta twoja Polska ma problem z wałami przeciwpowodziowymi.Naiwny
                          jesteś lub ślepy.
                • piotremm Re: Koniec czerwonych? 31.08.08, 18:31

My polacy jak ktos nie pracuje i wykozystuje druiego to widzimy i
                  jest BE ale jak JAAAAA to robie to CACY. U czerwonych jedno i tylo
                  jedno slowo bylo dobre i stosuja to na calym swiecie SAMOKRYTYKA
                  tylko prawdziwa i od SERCA,SUMIENIA zastanow sie ipomysl
                  SAM??????????????
    • ewa3214 Re: Koniec czerwonych? 31.08.08, 14:47
      Jeszcze rok może mniej a będziesz świecił jak Kaczki nie zaczną mądrej
      polityki.Kolor czerwony to nie znak ideologii to chory wytwor wyobraźni.A i
      jeszcze jedno Polska będzie od morza do morza .Bardzo sie obawiam że po wybuchu
      jaki na zafundują mądrzy polscy politycy
      • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 01.09.08, 20:37
        Masz rację jest narazie ,a co do Republiki Tarnobrzeskiej to nie
        jest żadna poezja to prawda i historia.Również prawdą jest to że
        Państwo Polskie wymordowało więcej ludzi w ciągu tego jednego roku
        niż komuniści na naszych ziemiach przez 40 lat.Jak myślisz dlaczego
        tak brutalnie wymordowano ponad 4 000 ludzi w latach 1918-1919.Co do
        USA sam widzisz że większy podatek placisz władzy lokalnej.Co do
        mandatów jednomandatowych wiesz dobrze że przy tej polityce nie ma
        na to szans ,nie przy tej centralizacji życia politycznego i
        ordynacji wyborczej.Druga kwestia kto ma ją zmienić prezydent?Kazdy
        prezydent tego państwa wywodzi się z największych partii
        politycznych,reasumując widziałeś grabie żeby grabiły od siebie bo
        ja nie.Jeszcze powiedz mi kiedy Mielec dopłacał do tej Twojej
        Polski.Nawet linie kolejową wybudował nam Cesarz Austrii i Węgier a
        ta twoja Polska ma problem z wałami przeciwpowodziowymi.Naiwny
        jesteś lub ślepy.
        Only -jedna z najstraszniejszych chorob, ktora niestety nie boli jest
        glupota.Powyzszy tekst jest tego najaskrawszym tego przykladem.
        Mielec chlopie byl po odzyskaniu niepodleglosci malenka i biedna miescina ,gdzie
        nawet Zydzi nie chcieli mieszkac ,bo nie bylo na kim robic geszeftow.Dopiero
        plan Kwiatkowskiego i budowa COP-u dala szanse na jego rozwoj.Oczywiscie WSK wg
        Ciebie powstala z podatkow "dzielnych mielczan"
        Prezydent "tego panstwa" nie wywodzi sie z najwiekszej partii czego przykladem
        byl tow.Kwasniewski,Walesa no a wczesniej gensek Jaruzelski.
        To nie Prezydent zmienia ordyncje a zatem konstytucje a sejm.
        Dalej!O tym ze "panstwo polskie"wymordowalo w latach 1918-19 4000 Polakow
        zapewne uslyszales w Radio Erewan albo w podreczniku historii ,ktory kiedys
        napisala matka Michnika/taka czerwona cegla ktora przeklamywala poska historie
        przez cale lata/.Mowienie o tym ze niepodlegla Polska wymordowala wiecej Polakow
        jak komunisci to skoorwysynstwo i nie zaslugujesz na nic innego jak na miano kanalii
        • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 01.09.08, 22:11
          Wydaje Ci się że znasz historię a tu taka wtopa! Republika
          Tarnobrzeska to nie mit tylko fakt.Oszczedzę ci jednak faktów które
          znam bo jeszcze byś zawału dostał ,co potrafili żołnierze polscy
          robić bo tego to nawet nie robili nazisći jak tu wchodzili.Nie
          ważne nie masz tu pewnie rodziny przyjechałeś jak budowano tą naszą
          WSK lub przyjechali twoi rodzice.Kim są lub byli twoi dziadkowie
          może ich spytaj.Ja jestem zbyt młody by Ci to tłumaczyć.Tak na
          koniec rozmieszyłeś mnie naprawdę.Co do ordynacji wydaje Ci się że
          sejm może ją zmienić?Według mnie nie tylko jeszcze jest senat i
          podpis prezydenta.Co jeśli nastąpi veto? Piszesz o byłych
          prezydentach i podajesz przykłady i dalej nie widzę choćby jednego
          nie zależnego. Wszystkich których podałeś popierało lub popiera
          silna partia polityczna.Co do powstania COP-u na naszych terenach
          jeśli wiesz sam Mielec do 1939 rozwinął się dosyć słabo jego
          dynamika to okres tzw komunizmu.Czym byłby Mielec gdyby nie wielki
          eksport do ZSSR.Czym byłby nawet dziś gdyby zamknięto nam wschodnią
          granicę.Wyluzuj z tą nienawiścią w stosunku do Rosji.Cały czas
          gadają o Katyniu a tu masz jak ja powiedziałem prawdę RT to zaraz
          sku..synstwo i kanalia.Tuszujesz prawdę o RT tak samo jak Putin
          prawdę o Katyniu i komuniści prawdę o powstaniach śląskich.Mam
          nadzieję tylko że ktoś z opowiadań dziadków i ojców pamięta ten
          jeden rok 1918-1919 i tysiące ludzi w rowach,przy lasach zabijanych
          na własnych podwórkach,gdzie popadnie.Ktoś pamięta czy usłyszę że
          jestem kanalia antypolska ,bo napisałem PRAWDE!
          • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 01.09.08, 23:04
            Klamiesz jak podly komunistyczny agitator.Jestes podla kanalia bo przyrownujesz
            polskich zolnierzy do nazistow.Bronisz Czerwonej Republiki Tarnobrzeskiej bo
            jestes czerwonym agitatorem..../czym bylby Mielec gdyby nie eksport do
            ZSSR?/.Bylby pieknym miastem jak inne miasteczka w Hiszpani,Belgii czy Francji a
            tak jest zapyzialym pokomunistycznym blokowiskiem.
            Jak chcesz poczytac o Republice Tarnobrzeskiej to prosze
            www.linux.net.pl/~wkotwica/slomka/slomka-12.html
            • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 01.09.08, 23:55
              Widzisz nie tylko Dąbal był przywódcą ważny by też ksiądz Eugeniusz
              Okoń pózniejszy AK-wiec i poseł w Warszawie.Tak właściwie mnie to
              nie dziwi że dajesz mi tutaj pamiętniki Słomki właściwie stał po
              drugiej stronie barykady i był zapewne przeciwnikiem RT.Szkoda że
              nie podałeś pamiętników żołnierzy polskich tam by było jeszcze
              bardziej kolorowo.Szukaj dalej żródeł może coś znajdziesz jeszcze w
              każdym razie robisz postępy ,wcześniej mówiłeś że to poezja
              polityczna.Po drugie porównujesz Mielec do pięknych miast w Europie.
              Mielec też będzie jak Klagenfurt czy wiele innych stolic krajów
              związkowych których tak pełno w Europie a których tak mało w
              czerwonej Rosji.Nie myl pojęć Lechowski i idei bo ta o której mówię
              nie ma nic wspólnego z czerwonymi.
              • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 02.09.08, 21:15
                Niestety albo nie czytales albo nic z tego nie zrozumiales!Slomka nie stoji po
                zadnej stronie-On pisze prawde o tym czasie.Prawde o tym regione i czerwonym
                Dabalu, ktoremu zamarzyla sie kolejna Czerwona Republika Rad.Zamiast bredzic o
                pamietnikach zolnierzy ktorzy przywracali porzadek podaj inne fakty ktore byc
                moze pominal Slomka.
                Mielec nigdy nie bedzie wygladal jak urokliwe miasteczka w Anglii,Szwajcarii czy
                w Austrii bo ma socrealistyczna architekture,ubozenki pozydowski rynek.Jak
                przyjada do Ciebie znajomi zza granicy to jedz z nimi do
                Sandomierza,Krosna,Jaroslawia,Przemysla albo do Bardejowa na Slowacje...Tam jest
                pieknie bo widac wieki historii a w Mielcu nawet dworek Oborskich zrobiono jak w
                Dinseylandzie
                • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 03.09.08, 00:23
                  Postaram Ci to wyjaśnić.Jan Słomka piszesz nie stoi po żadnej
                  stronie ? No nic ciekawe dlaczego dostał od Mościckiego Złoty Krzyż
                  zasługi i stanowisko wójta.Przeczytałem te pamiętniki włościana i
                  jedno mnie zastanawia.Słomka opisuje w nich że za tym zrywem stali
                  żydzi ,ale póżniej opisuje że żydzi byli mordowani przez tych co ten
                  zryw wywołali.Reasumując "ŻYDZI MORDOWALI ŻYDÓW"?Zastanawiające
                  nieprawdaż? Po drugie iluż to żołnierzy na tym wypadzie pod
                  Tarnobrzeg gwiazdek się dorobiło?Nic dziwnego że póżniej to hrabiego
                  z zamku w Przecławiu odpowiednio potraktowano.Nawet nie zrobiono
                  tego co robili Ukraińcy Polakom na Wołyniu.Dalej Ci powtórzę że
                  Republikę powstała dzięki Ks Eugeniuszowi.Owszem na początku nikt
                  jej nie poparł oprócz radykalnej lewicy ,ale kto miał to
                  zrobić.Inteligencja ,kadra wojskowa, arystokracja ,własciciele
                  ziemscy czy bankowcy???.Co do oceny Mielca to mylisz się grubo gdyby
                  tak nie zniszczono Starówki za komuny lśniła by dzisiaj,jednak może
                  wróci jej chwała ja w to wierzę.Trzeba tylko zburzyć te
                  blaszaki,wypie..ć większość pseudoreklam i odnowić kamieniczki
                  szczególnie te od zachodniego boku i za nim.Jeszcze gdyby zrobić
                  piękne planty nad Wisłoką i zbudować nawet małą muszlę na rynku.Co
                  do Jarosławia Krosna czy Sandomierza owszem piękne są ale nie
                  zapominaj że te miasta pełniły kiedyś poważne funkcje
                  administracyjne i to niektóre kilka wieków.Na te miasta pracowały
                  całe powiaty My na naszą starówkę sami zapracowaliśmy a i tak
                  mieliśmy zaledwie kilka lat po wielkim pożarze w 1900 r ,który
                  prawie wszystko zniszczył.
                  • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 03.09.08, 21:57
                    Jak zaczynasz myslec,to mozna z Toba rozmawiac-choc niekoniecznie sie musze z
                    Toba zgadzac.Jestem wychowany na Myslach nowoczesnego Polaka i na Polityce
                    polskiej i odbudowaniu panstwa polskiego.Dodam do tego "Niemcy,Rosja a kwestia
                    polska".Wszystko to napisal moim zdaniem najwiekszy polski mysliciel polityczny
                    R.Dmowski
                    Dlatego rozumiem mieszkancow Tarnobrzega i okolic ktorzy zamiast Czrewonej
                    Republiki Tarnobrzeskiej wybrali niepodlegosc Polski.
                    Ty jako wyznawca ideologii marksistowskiej dzielisz narod na
                    arystokracje,wlascicieli ziemskich,bankierow,chlopow,robotnikow...
                    I wyobraz sobie ze oni wszyscy stanelli w 1920r ramie w ramie przeciwko
                    bolszewickiej nawale.
                    Oczywiscie tak jak i Ty chcialbym aby Mielec pieknial.Zagospodarowanie brzegow
                    Wisloki,uporzadkowanie Starowki,nowy stadion...Jestem za!Wstap do PO lub PiS-u i
                    zacznij dzialac a bedziesz mial realny wplyw jaki bedzie Mielec za 10 czy 20 lat
                    • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 04.09.08, 16:43
                      Lechowski naprawdę mnie rozmieszasz,nigdy nie wstapię do żadnej
                      partii.Po drugie mieszkańcy Tarnobrzega w większości nie wybierali
                      między niepodległą Polską a Czerwoną Republiką.Próbowałem Ci to
                      wytłumaczyć ale już sobie daruję.Po drugie w tamtych czasach był
                      taki podział na włascicieli ziemskich ,chłopów ,bankierów i
                      arystokracje . W 1920 staneli przeciwko bolszewickiej nawale ,i ks
                      Eugeniusz Okoń też stanął w 1941 ,był kapelanem AK na tej
                      tarnobrzeskiej ziemi.Mimo wszystko uważam tą dyskusję za pożyteczną
                      jak dla mnie.Uświadomiłem chociaż jednego że nie zawsze byliśmy pod
                      skrzydłami Warszawy .Raz jeden ten region upomniał się o swoją
                      wolność.Dlatego jesteśmy teraz gdzie jesteśmy ,ja pamiętam tamte
                      wydarzenia jak Ślązacy pamiętają swoje powstania,Łemkowie pamiętają
                      akcje "Wisła",Kaszubi pamiętają swój język i kulturę,czy wiele
                      innych małych narodów na tej biało-czerwonej
                      ziemi.Oczywiście "warszawka" wrzuci ich wszystkich do jednego garnka
                      i może jak Ty będzie wołać
                      agent,agigator,ubek,marsista,antypolak.Jest ta nadzieja że mamy
                      takie same lodówki,samochody i tostery jak na zachodzie więc kiedyś
                      będziemy mieli jak na zachodzie własną małą ojczyznę na którą
                      będziemy pracować.Niech jeżdzi młodzież mielecka poznaje Europę i
                      niech przywiezie te swoje postrzeżenia z Niemiec ,Austii ,Włoch
                      Wielkiej Brytanii ,USA i innych zdrowych demokracji.
            • chlujek Re: Koniec czerwonych? 02.09.08, 03:54
              Zara, zara.. wyhamuj lechowski. Juz mnie nazwales esbekiem , gnida i komunista ,
              nie odbieraj mi satysfakcji bycia pierwszym.
              Lechowski, polscy zolnierze na roznych frontach w czasie wojny i pokoju
              zachowywali sie bardzo, bardzo podobnie jak mordercy spod innych znakow.Pomysl
              raz jeszcze, bylo ZSRR. Mielec kwitnace , wysoko uprzemyslowione miasto, praca
              dla ludzi, spokoj. Odeszlo ZSRR; WSK upadlo a za nim wszystkie satelickie
              zaklady, stanelo budownictwo, zlikwidowano kolej, mlodzi uciekaja, slowem nedza.
              Kilka pomalowanych domow, pare kilometrow ulic to troche za malo jak na prawie
              trzydziesci lat "wolnosci".

L
    • malaugena Re: Koniec czerwonych? 04.09.08, 15:15
      nie podniecajcie się sprawami na, ktore nie macie wpływu. weżcie sie
      do pracy. mądrali jest dość a na ulicach brudy i psie gówna.
      • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 04.09.08, 20:41
        Only!MOze zamiast reklamowac watpliwych bohaterow jak Dabal czy Okon zajmij sie
        zyciem "Zapory"Dekutowskiego.Zyciorys na wielki film.
        Nie mam juz zdrowia polemizowac z Twoja wizja Ziemi Mieleckiej jako polskiego
        Piemontu.Jak chcesz niedlugo rozmawiac po niemiecku to podziel Polske na landy a
        nasi "przyjaciele"z zachodu po koleji wciela je do IV Rzeszy
    • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 06.09.08, 10:39
      Chlujek,only,samakasia....ciekawa oferta dla Was.Po powrocie bedziecie cieszyc
      sie jak dzieci ze w Polsce PiS i PO i ze jest bezrobocie zamiast przymusowych
      codziennie 8 g0dz pracy a potem 8 godz czynow spolecznych
      www.dziennik.pl/podroze/article232792/Wakacje_w_komunistycznym_skansenie.html
      • chlujek Re: Koniec czerwonych? 06.09.08, 14:21
        Niczego nie rozumiesz. To nie jest dyskusja o wyzszosci jednego
        systemu politycznego nad drugim ale ocena warunkow i jakosci zycia w
        okreslonym czasie. Mowimy o Kwasniewskim nie jako o komuniscie ale o
        czlowieku ktoremu zdarzylo sie byc prezydentem. Ty na wszystko
        patrzysz przez pryzmat nienawisci do nigdy nie istniejacego systemu
        zwanego komunizmem . Zapominasz ze to nie komunisci ale prosci
        ludzie tamtych czasow tworzyli, budowali, oceniali i podobni jak
        kiedys i dzis maja oni takie samo prawo by oceniac i mowic co z ich
        perspektywy bylo czy jest dobre badz zle.Nienawisc to
        najpaskudniejsza "choroba" i na nieszczescie nieuleczalna, sa i tacy
        ktorzy twierdza ze to " gnetyczna choroba umyslowa". Cos w tym jest.
        • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 06.09.08, 15:49
          To nie prosci ludzie przywiezli nam na czolgach komunizm!Prosci ludzie jak mozna
          bylo z tym totalitaryzmem walczyli nie pozwalajac zburzyc kosciolow jak w Rosji
          czy wprowadzic kolchozow jak we wszystkich krajach komunistycznego baraku.Dzieki
          temu zachowalismy godnosc,umielismy sie na swoich gospodarstwach uczyc
          odpowiedzialnosci i sumiennosci.
          Nienawisci uczono na zebraniach aktywu partyjnego,gazetach i TV.Mielismy
          niewidziec amerykanskich imperialistow ktorzy zrzucaja stonke na nasz wspanialy
          kraj.Mielismy nienawidziec coca-coli,jeansow i jazzu,bo to byly wytwory
          kapitalestycznej dekadencji.W moim domu chlujek bylem wychowywany w duchu,Gosc w
          dom-Bog w dom....i przestan pierniczyc o nienawisci.Ty chlopie mylisz dazenie do
          prawdy i sprawiedliwosci z nienawiscia...ale to juz Twoj chory problem
          • onlymielec Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 15:26
            Sam sobie przeczysz.Piszesz że kazano nie słuchać jazzu ,pić coca-
            coli i nosić jeansu a jednak robiliśmy to dosyć często.Chodziliśmy
            do kościołów i nowe kościoły budowaliśmy. Rolnikom żadnej ziemi nie
            odbierano a wręcz odwrotnie dawano całe hektary np.na ziemiach
            odzyskanych nie tylko ziemię ale i domy i dwory.Oczywiście było
            wiele wad w tamtym systemie ,ale proszę ciebie ze względu na te
            tysiące ludzi którzy codziennie wylewali pot i poświecali swoje
            życieby budować coś NIE ODBIERAJ IM TEGO! Ja osobiście nigdy bym nie
            zagłosował na "czerwonych" zawsze głosowałem za inną opcją
            polityczną ,ale jak Ciebie słucham robi mi się przykro,po prostu
            przykro.Mogę się mylić nie pamiętam dokładnie komunizmu ,ale według
            mnie tu go nigdy nie było , przynajmniej w jego czystej formie.
            • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 17:51
              Ja sobie nie przecze!To ze sluchalismy jazzu i rockendrolla a tez budowalismy
              koscioly,bylo oporem i buntem przeciwko normom i prawom narzuconym przez
              sowieckich zoldakow.Jak poczytasz o przymusowej kolektywizacji i obowiazkowym
              dostawom to wowczas powrocimy do tematu.
              Zaczynasz jak Miller roztkliwiac sie nad czasem komunizmu.Tak!Mielismy w tym
              czasie pierwsze milosci a tez wylewalismy pot... w czasie hitlerowskiej okupacji
              moja mama tez byla zakochana.Byla to jednak okupacja only.
              • gladysek Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 18:36
                A ja tęsknie do czasów komuny, bylo cicho i spokojnie ,a że
                brakowało tego czy tamtego to była wina zachodu. Jestem dumna że
                mogłam iść na mielecki stadion z transparentem " Warchołom z Radomia
                mówimy NIE", nosiłam na 1 Maja czerwoną szturmówkę i zachwycałam się
                przepiękną książką Jak chartowała się stal.Pewnie że czasem
                sekretarz grzebał mi między nogami ale ile to było siły w tym
                chłopie.Zresztą niewiele pamiętam bo zawsze schlali mnie kompletnie.
                Teraz popieram ruskich, mażą mi się stare dobre czasy a nie to co
                teraz.Dziadostwo.
                • jul.s Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 19:19
                  ..pozwól gładysku że dokończę :
                  • gladysek Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 19:48
                    no i co, było żle ? Było bardzo dobrze bo było normalnie. A dzisiaj
                    jeden wielki dom wariatów.Partie,wojny, złodziejstwo, sodoma i
                    gomora.Chcem komuny.
                    • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 07.09.08, 19:54
                      ...Bialorus niedaleko
                      • gladysek Re: Koniec czerwonych? 08.09.08, 00:24
                        Na Bialoruś nie wpuszczają polskiej biedoty.Koleżanka chciała ale
                        jej odmówily.Powiedziały ze polacy to chuligani, złodzieje i lenie i
                        one nie chcą mieć z nimi kłopotów.Ale pomysł z Bialorusią
                        dobry.Jesteś mądry.
                        • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 08.09.08, 23:49
                          Jak powiedzialy ze niechca polskiej biedoty to moze pofruniesz na bogata Kube?
                          • gladysek Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 02:16
                            Kuba odpada za daleko i za gorąco.Poczekam aż komunizm wróci do Polski.
                            Sąsiadka mówi że to już niedługo i dodaje chwała Bogu.
                            • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 20:02
                              Kup cos sasiadce na skleroze
                              • gladysek Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 20:55
                                A dlaczego mam ją leczyć z marzeń.
                                • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 20:59
                                  ...to zapytaj Ja czy chce stac w kolejce 2 godz by dostac kostke masla?
                                  • gladysek Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 22:46
                                    ona nie jada mięsa.Mówi ze kiedy przyszedł kapitalizm straciła
                                    pracę, potem ją okradli, teraz boi się wychodzić z domu, jest chora
                                    i nie ma na lekarstwa a czasem nie ma na chleb.Mówi ze za komunistów
                                    było dużo lepiej. Teraz boi się wojny. Mówi że Polskę opanowali
                                    złodzieje.Wie bo słucha rydzykowego radia.
                                    • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 09.09.08, 22:51
                                      Przekonaj Ja aby ogladala WSI-24 tam Polska rosnie w sile jak w czasach
                                      Gierka.Chwala wladze jak kiedys Szczepanski w komunistycznej TVP tylko ,ze
                                      zamiast Gierka mamy tam cudotworce Tuska
                                      • jul.s Re: Koniec czerwonych? 10.09.08, 15:14

-
                                        <.Mówi ze za komunistów
                                        było dużo lepiej. Teraz boi się wojny. Mówi że Polskę opanowali
                                        złodzieje.Wie bo słucha rydzykowego radia. ->

- W ten właśnie sposób - dyskusja zatoczyła krąg - i gladysek
                                        udowodniła co bylo do udowodnienia !!!!!!!
                                        • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 10.09.08, 20:31
                                          Zaczne Julek od tego ze kiedys stalem za Walesa gdy rozwalal OKP,bo wiedzialem
                                          ze Geremek wraz z Mazowieckim dazy do zmonopolizowania zycia politycznego w
                                          kraju.Stalem z nim choc wiedzialem ze jest nadetym bufonem zadnym wladzy i
                                          poklasku.Bylem tez nim gdy rywalizowal w wyborach z bylym komunista
                                          Kwasniewskim.Dzisiaj podobnie jak wielu Polakow i naukowcow uwazam ze byl w
                                          latach 1970-76 kapusiem,choc pozniej odegral duza role w walce z komunistczna
                                          okupacja.
                                          ...a teraz wracam do meritum Twojego postu!
                                          Nie siedze nigdzie okrakiem.Moja sygnaturka jest zgodna z moimi
                                          przekonaniami.Pisalem o tym zreszta w ktoryms z postow ze wychowywalem sie na
                                          ideach ruchu narodowego,stad Dmowskiego uwazam za najwybitniejszego polskiego
                                          mysliciela XX wieku.Ideologicznie najblizej mi jest do UPR/Najwyzszy Czas czytam
                                          od 20 lat/ ale niestety to ugrupowanie od kilkunastu lat nie moze sie przebic w
                                          wyborach parlamentarnych.
                                          Podobnie jak kiedys Walesy dzisiaj bronie przed rozwscieczona gawiedzia tego co
                                          robi Ojciec Rydzyk i PiS.Bronie ich bo chociaz sie z wieloma sprawami ktore
                                          podnosza do rangi problemu nie zgadzam-to jak widze wspolny front aferalow z
                                          PO,obroncow sbekow i kapusiow z GW i WSI-24...to jestem wtedy z PiS i Rydzykiem.
                                          Jak mi wytlumaczysz na czym polega populizm PiS-u to mozemy wrocic do rozmowy
                                          • gladysek Re: Koniec czerwonych? 10.09.08, 21:10
                                            Strasznie to wszystko mądre co piszecie i nie na moją glowe ale
                                            powiem że podoba mi się to ze lubicie ojca dyrektora.To taki mądry
                                            człowiek i tak wie jak z człowiekiem rozmawiać.Mówiłam z sąsiadką i
                                            ona mówi ze prosty człowiek to potrzebuje spokój, jakąś pracę bo z
                                            czegoś trzeba żyć, wychować dzieci i dobrze jak nie ma chłopa
                                            pijanicy.Za dawnych czasów to na chłopa pijaka można było isc do
                                            parti i pomogli a teraz gdzie biedny człowiek ma iść.Wszystko drogie,
                                            wszędzie cygany i złodzieje.Dobrze ojciec Rydzyk mówi ze rozkradli
                                            juz Polskę i została tylko wiara ojców naszych bo jakby mogły to i tą
                                            wiarę by sprzedały.Idę zmówie za was różaniec.
                                            • jul.s Re: Koniec .. - traktujmy życie tak jak gładysek 11.09.08, 11:40
                                              - do gładyska --

Nic , tak jak Twoje posty
                                              nie daje mi wiekszej radości -

Wykonuję dość stresujący zawód i gdy zamotam się w jakiś duży
                                              problem - ide na forum i czytam , a tam pisze gładysek - i wszystko
                                              jest ok - działasz na mnie "jak lek na całe zło" -

- no i oczywiście liczę na Twój różaniec .
                                          • jul.s Re: Koniec czerwonych? 11.09.08, 11:56

do lechowskiego

..no właśnie, gdzie Twój UPR i liberalizm Korwina. ?

Gdzie populizm PIS - a czym jest otwarta sympatia ze - Śniadka
                                            zwiazkami zawodowymi - jakie moga być zwiazki zawodowe - a no
                                            populistyczne , a jak dodamy prostackie buczenie na Borusewicza ,
                                            becikowe i inne podlizywania się - nie śledzę teraz "polityki" więc
                                            nie mogę tak szybko podać przykładów więcej ale pomyślę i jak będzie
                                            trzeba podam - to jest polityka na krótką metę czyli populizm
                                            - A elektorat - południowo wschodnia Polska najbardziej
                                            " prowincjonalny,rewindykacyjny - "kolbuszowski" naród " -

--
                                            • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 11.09.08, 22:30
                                              gladysek poprzez trzecia osobe/sasiadke/ moze w dowcipny sposob opisywac polska
                                              rzeczywistosc.Ty natomiast wyrazasz swoje opinie a wiec skoro je formuujesz to
                                              je bron- bo sam wpadasz w to co nazywasz populizmem.
                                              Wiec po koleji:
                                              -Solidarnosc a nie Sniadka zwiazki jest bardzo powsciagliwa w radykalizmie czy
                                              jak chcesz populizmie...polecam Ci obserwowanie czerwonego ZNP/dziwne ze
                                              "broniarzowe zwiazki" nie budza w Tobie oburzenia!?/
                                              -prostackie buczenie tak samo mnie oburza jak chamstwo Niesiolowskiego czy Palikota
                                              -nie znasz Polski skoro twierdzisz ze prowincjusze z poludnio-wschodniej Polski
                                              to najbardziej rewindykacyjny "kolbuszowski narod"
                                              Wrecz przeciwnie!Tutaj nie bylo tylu "sierot po komunizmie" jak w
                                              Podlaskim,Warminskim czy w woj. zachodnich.Stad tez tutaj glosuje sie na
                                              prawice a tam na SLD,Samoobrone i "falszywych cudotworcow" z PO.
                                              Co do roli KK!Pamietam jak w stanie wojennym na mszach za Ojczyzne tylko w
                                              kosciele czulem sie wolnym.O przepraszam!Podobne uczucie mialem jak mnie
                                              pierwszy raz sbecy "zapudlowali".
                                              Pozdrawiam!
                                              Gladylyska i sasiadke rowniez
                                              • jul.s Re: Koniec czerwonych? 12.09.08, 12:01
                                                -odpowiadam -
                                                > -Solidarnosc a nie Sniadka zwiazki jest bardzo powsciagliwa w
                                                radykalizmie czy
                                                > jak chcesz populizmie...polecam Ci obserwowanie czerwonego
                                                ZNP/dziwne ze
                                                > "broniarzowe zwiazki" nie budza w Tobie oburzenia!?/

--to nie jest solidny dyskurs - mówimy o ZZ solidarność - więc
                                                zostańmy przy tym -

1-zdecydowanie sie z Tobą nie zgadzam - są pazyrni i rewindykacyjni -
                                                / sam jestem pracodawcą i wiem co to pazyrność pracowników bez
                                                wiedzy o kosztach calej firmy - /
                                                /- a czerwonych zwiążków broniarzowych nie cierpię choć wiem że
                                                nauczyciele powinni być o wiele ,wiele lepiej wynagradzani/

2. > chamstwo Niesiolowskiego czy Palikota > ci dwaj to
                                                najinteligentniejsi posłowie - moi faworyci .

3.> dobrze - o kulturze wyborców "kolbuszowskich" pewnie jeszcze
                                                pogadamy
                                                4.- a ostatnie pytanie i rolę i póżniejsza pazyrność KK
                                                zlekcewazyłeś - postaraj sie odpowiadać na temat

-pozdrawiam julek -
                                                • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 12.09.08, 20:02
                                                  Swoje doswiadczenie zwiazkowe zakonczylem w 1981 roku.Byc moze z Solidarnoscia
                                                  wiaze mnie sentyment ale jak widze co wyprawiaja zwiazkowcy w Niemczech czy
                                                  Wloszech,to mam prawo uwazac ze ci od Sniadka sa w swoich pracowniczych
                                                  rewindykacjach bardzo powsciagliwi.
                                                  Nauczyciele powinni oczywiscie wiecej zarabiac ale trzeba zaczacm od likwidacji
                                                  feudalnych przepisow z Karty Nauczyciela.Nonsensem jest niskie pensum godzinowe
                                                  a tez rownosc zarobkow niezaleznie od tego czy uczysz matematyki w szkole
                                                  podstawowej czy w liceum.
                                                  Tak!Niesiolowski i Palikot to inteligentne chamy..tu sie zgadzamy!?
                                                  Nie wiedzialem ze Ty liberal chcesz dyskutowac o kasie kosciola.Daje na tace bo
                                                  czuje sie odpowiedzialny za swoja wspolnote...inni nie daja i to ich sprawa.O
                                                  czym chcesz dyskutowac?
                                                  • gladysek Re: Koniec czerwonych? 12.09.08, 23:29
                                                    Przyszłam tylko powiedzieć z bogiem bo już nie mogę więcej
                                                    pisać.Muszę opiekować się sąsiadką bo spadła z łóżka.Chciała coś
                                                    poprawić w radiu bo akurat mówil ojciec dyrektor, ale radio było za
                                                    daleko i spadła. Powiem wam tylko ze radio Maryja będzie teraz kopać
                                                    za jakąś wodą ale to chyba jakaś święcona woda bo ojciec Rydzyk
                                                    stale o tej wodzie mówi i prosi o pieniądze.Ja tam się na tym nie
                                                    rozumię ale z pół renty wyśle. No to niech was matka boska zawsze
                                                    dziewica ma w opiece.
                                                  • jaro124 Re: Koniec czerwonych? 13.09.08, 09:50
                                                    Jest jeszce problem we włoszech. Niestety ta czerwona zaraza tam
                                                    dośc mocno tkwi w głowach tych ludzi ale nalezy podjąc wszelkie
                                                    działania aby zwalczac wszystko co czerwone i co sie z tym kojarzy
                                                  • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 13.09.08, 10:27
                                                    Czerwoni we Wloszech zeszli do katakumb...buszuja za to w Hiszpani u...ajac
                                                    pedalskich slubow.
                                                    Jak Ojciec Dyrektor wywierci studnie geotermalne w Toruniu,to mam nadzieje,ze
                                                    uruchomi w Madrycie swoja placowke i problem sie skonczy
                                                  • malaugena Re: Koniec czerwonych? 13.09.08, 12:18
                                                    pewnie wywierci, bo kasę ma ze zbiórki na ratowanie stoczni.
    • wiliambun Re: Koniec czerwonych? 13.09.08, 18:27
      Daj sobie na luz lechowski ci co ządzili nie byli czerwoni
      tylko agentami obcego niby czerwonego mocarstwa
      a europa to co ze swyimi liberalnolewackimi rządami mają na
      wszystko
      receptę nawet na krzywizne banana, sytem gdzie mniejszośc rządzi
      większoscia gdzie brak poszanowania dla tradycji ,gzie urabia się
      rządy krajow ktore się sprzeciwiają temu,gdzie psy mają więcejpraw
      niz normalni ludzie . gdzie 89% własnisci nalezy do 1% ludzi a 11%
      do reszty czyli 99% spoleczeństwa wiec
      nie rzucjacie pustych slów bo to nic nieda system gdzie czlowiek
      jest przedmiotem
      a nie podmiotem musi upasć i upadnie z wielkim chukiem z
      pozdrowieniami .........wiliambun
      • chlujek Re: Koniec czerwonych? 23.09.08, 03:09
        Kolejno:
        wiliambun nie zna historii. ludzkosc ma to do siebie ze powtarza
        bledy swoich poprzednikow. od zarania powstawaly potegi, potem
        ochodzily w nicosc , na ich miejsce powstawaly inne i tak w kolo
        macieju. Dlaczego ? ano dlatego ze walka, wojna to jedyna i naturalna
        droga rozwoju.

Lechowski ze swoimi teoriami to gatunek spolecznego dinozaura. Na
        jego oczach upada bozyszcze wszelkiej masci polakow Wielki Brat :"
        Uncle Sam " odradza sie potega czerwonej Rosji,rozrasta sie
        komunistyczne supermocarstwo Chiny.A Polska jak to Polska , po raz
        kolejny obudzila sie lapa w nocniku. To tez nie dziwi bo taki juz los
        czy to slabych jednostek czy slabych krajow. Ewolucja czyli wyscig do
        doskonalosci eliminuje jednostki slabe, parchate i kulawe. Tak bylo ,
        jest i bedzie i nic nie da sie z tym zrobic.

• lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 24.09.08, 11:08
          Ty chlujek jestes niestety niereformowalny.Nauczono Cie pare
          regulek,zapamietales....i klepiesz je niezaleznie od tego co sie dzieje wokol
          Ciebie.
          Na poczatek poczytaj o kolosie na glinianych lapach...a potem wrocimy do
          pozostalych tematow
          wyborcza.pl/1,82244,5710703,Krach_w_Moskwie_mocno_uderzy_po_kieszeni_klientow.html
          • chlujek Re: Koniec czerwonych? 24.09.08, 23:05
            Jestem za Rosja, zycze im by zawojowali swiat, rzucili Ameryke na
            kolana i uzaleznili od siebie Europe. Mysle ze w sojuszu z Niemcami ,
            Chinami, Indiami , i paru mniejszymi ciemiezonymi przez amerykanow sa
            w stanie to osiagnac.
            Ty lechowski jestes jednak wyjatkowo tepy.
            Swiat znalazl sie na krawedzi zaglady. Rosja zachecona powodzeniami
            i swiadoma slabosci Ameryki juz nie popusci. Ameryka na dzis nie ma
            zadnych instrumentow by zmusic Rosje do odwrotu. Co moze Ameryka ?
            rozpeac wojne ? Jest za slaba i uwiklana w bardzo kosztowne wojny.
            lechowski mozesz nienawidzic Rosjan ale to jeszcze nie powod by
            tracic poczucie rzeczywistosci i pchac leb pod kose. Polska polityka
            to potrzasanie szabelkami, wielkie slowa i wielkie gowno.
            Milych snow o wkraczaniu Rosjan ze Wschodu a Niemcow z Zachodu .Czesi
            tez moga podziekowac za Zaolzie, no i Szwedzi za bicie jakie dostali
            od J, kazimierza.Dam ci rade jak sie nudzisz iz tutaj. www. tube8.com

• lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 24.09.08, 23:22
              Chlujek przestac pisac "manifesty anarchistyczne" pelne chciejstwa i myslenia
              zyczeniowego.Ty zapewne nie pamietasz ale jak tak-jak straszono podobnie jak Ty
              doktryna Brezniewa.Rosja chlopie to kolos na glinianych lapach,rzadzona kiedys
              przez bojarow a teraz zastapili ich generalowie z KGB.Wystarczy ze barylka ropy
              zejdzie do poziomu 80$ i znow beda emerytury wyplacac w
              garnkach,lampach,kaloryferach itd
              Z Ameryki wrocilem pare miesiecy temu,jak sie wybierzesz to prozmawiamy.Na
              poczatek moze porozmawiamy o krajach w ktorych byles,choc wydaje mi sie ze
              siedzisz biedaku na tym znienawidzonym przez Ciebie Podkarpaciu i nie stac Cie
              nawet na wyjazd na Slowacje.
              • chlujek Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 02:48
                To prawda ze jak narazie nie udalo mi sie nigdzie wyjechac ale nie
                mysle by w zyciu to wlasnie bylo najwazniejsze.Ty jestes czlowiek
                swiatowy i moze dlatego jestes taki troche popaprany, agresywny i
                uzurpujesz sobie prawo do najracniejszej racji. Kiedy nie dajesz
                rady, stajesz sie zwyczajnie chamski, zmieniasz nazwiska na
                wulgarnie brzmiace, czepiasz sie pochodzenia i miejsca
                zamieszkania.Lechowski mozesz jezdzic, zwiedzac, miec dzieci na
                studiach ale mozesz tez byc prostakiem. Ty jestes prostakiem i
                dlatego majac wybor miedzy polskim a rosyjskim prostakiem wybieram
                rosyjskiego.
                Spij dobrze.
                • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 11:09
                  Widzisz chlujek!Tym sie roznimy ze ja staram sie pisac o swiecie ktory mnie
                  otacza.Staram sie go poznawac i rozumiec a Ty biedny chlopie nauczyles sie
                  regulki ktora klepiesz bezustannie zmieniajac tylko kropki i przecinki.Zamiast
                  zajmowac sie meritum sprawy,Ty skupiasz sie na etykietowaniu
                  typu-cham,prostak,agresywny,popaprany itd.
                  Fora internetowe sa pelne takich jak TY-niedocenianych i niespelnionych w
                  realnej rzeczywistosci a tutaj "krolujacych" wsrod niedouczonych malolatow.Gdy
                  do tego dodac niezrozumiala fobie antypolska bijaca od Ciebie,wychodzi z tego
                  zalosny obraz zakompleksionego,obrazajacego innych malego czlowieka.
                  Jak wymyslisz cos ciekawego poza mantra o upadlym imperium amerykanskim i
                  poteznej Rosji,jak z Twojej kiepely wydobedziesz oryginalna mysl...to wrocimy do
                  rozmowy
                  • chlujek Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 13:57
                    Wyrazam swoje opinie i mam do nich prawo. Ty natomiast jako swiatly
                    europejczyk o mieleckiej wizji swiata powinienes w dobie tolerancji
                    uszanowac moj punkt widzenia swiata. Starasz sie na wszelkie sposoby
                    obrazic mnie, ale widzisz lechowski, nic z tego nie bedzie, ty juz
                    masz u mnie szufladke i nie masz szans sie z niej wydostac.
                    Nie bierzesz pod uwage najwazniejszego , ze ja od poczatku robie z
                    ciebie wala, wypuszczam i prowokuje a ty jak psiak wleczesz sie na
                    mojej smyczy. Milego dnia , zdaje sie ze do ciebie jako znawcy
                    ameryki powinno sie powiedziec "have a nice day" so, have a nice day
                    Mr. Lechowski .
                    • lechowski51 Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 18:26
                      Chlujek!Tobie sie zupelnie pomieszalo w kiepele.Ty sadzisz ze cokolwiek znacza o
                      mnie opinie takiego "geniusza intelektu"jak Ty?Byc moze byles kiedys guru na tym
                      forum,klepiac durne komunaly,ktore zachwycaly niedoksztalconych malolatow.Byc
                      moze?Poswiecilem Ci wystarczajaco czasu zyjac w zludzie ze moze wreszcie dowiem
                      sie od ciebie cos ciekawego,poza tym ze jestem nietolerancyjnym
                      prostakiem,chamem itd.
                      Jak u Pani na lekcji histori czy WOSP-u przyswoisz sobie cos ciekawszego anizeli
                      schlebianie imperialnej Rosji i obrazanie Polakow i katolikow...to odezwij sie.
                      ...jestem pelen podziwu dla Twojej znajomosci angielskiego!Ucz sie dalej to byc
                      moze spotkamy sie razem na Borough Park i bedziesz mogl podziwiac jak zyja
                      krolowie NY potomkowie polskich chasydow
                      • chlujek Re: Koniec czerwonych? 26.09.08, 03:29
                        Ty chyba miales slabe oceny z logiki. Widzisz, skoro odpisujesz na
                        moje bzdety to znaczy ze je czytasz a czytasz bo jestes ciekawy co
                        pisze. Malo tego, poswiecasz ogrom energii by klecic swoje odpowiedzi
                        wiec sila rzeczy to co pisze jest dla ciebie bardzo ciekawe.To
                        prawda, nie lubie polakow, musze przyznac bez skruchy, z nimi zawsze
                        sa problemy, sa jak ty: zarozumiali, wydaje sie im ze oni i tylko oni
                        maja racje, nie szanuja zadnego prawa, kradna i oszukuja gdzie tylko
                        sie da, sa aroganccy, klotliwi, czesto-gesto niedomyci .Polki
                        uprawiaja fatalny seks, o mezczyznach nie wspomne bo zalosc odbyt
                        sciska. Za coz wiec ich lubic. Nie lubie tez katolikow jak dobrze
                        zauwazyles, sa zaklamani, dwulicowi, pazerni i zyja wbrew 10
                        przyazaniom ,wbrew 5 koscielnym i wbrew trzem zasadom .(pewnie nie
                        wiesz o czym pisze, nie musisz wiedziec ). Lubie natomiast rosjan,
                        komunistow , nie lubie Walesy i solidarnosci, lubie chinczykow a nie
                        lubie pederastow, lubie homoseksualistki,lubie swojego psa i kapuste,
                        nie znam angielskiego a te kilka slow zerznalem ze slownika jakiegos,
                        uwielbiam szczajacych chlopow w Taplarach, mam hodowle szczurow,
                        lubie mycki zydow a nie lubie tego co pod myckami. Jak widzisz mam
                        dosc szeroko rozbudowane horyzonty i zainteresowania ogolne.Nie
                        jestem polakiem ale jakbym mial wybor chcialbym byc Winetou.Pisze na
                        tym forum bo ksiadz zadal mi to na pokute.Smiesza mnie wielkopanskie
                        i wielkomocarstwowe maniery plemion zamieszkujacych dorzecza Odry,
                        Wisly i Tamizy.Gut najt ( to sam wymyslilem i jestem z siebie dumny)
            • wiliambun Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 11:04
              Skoro tak kochasz matuszke rosije to sie tam przenies i przestan
              poczac mnie natemat chistori bo to co cie uczono to nie histoia
              tylko propaganda a pozatym gdzie ty widzisz te krawedz zaglady i te
              moc moc rasiji chlujek jestes glupcem jezeli twierdzisz ze rosja czy
              tez ameryka cz chiny wywolają jakąś straszliwą zagladę mają zbyt
              duzo do stracenia bo przeciez nie przetrwają bez niewolnikow w mojej
              czy twojej postaci.. alebowiem powiadam ci niewolnikiem jesteś będąc
              tego nieświadomy
              • chlujek Re: Koniec czerwonych? 25.09.08, 14:04
                Rosja matuszka to swietosc . Nie przenosze sie tam bo wierze ze juz
                niedlugo Wielka Rossija przyjdzie do mnie. Nie moge sie juz doczekac
                wszechobecnej czerwieni i rzecz jasna doskonalego samogonu nie mowiac
                juz o smierdzacych swojsko dziewczynach z kolchozow.

Musze przyznac ze poruszyla mnie twoja filozofia , zwlaszcza ten
                fragment o "chistori".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka