Gość: Michał
IP: *.flash-net.pl
23.01.12, 07:38
Chyba wszyscy już wiedzą w jakim stanie odziedziczył budżet Norbert. Cięcia są konieczne. Dziciom, wbrew pozorom, nic się nie stanie. Dwójka i piątka spokojnie je przyjmą i bez problemów zmieszczą.
Problemem są NAUCZYCIELE.
W związku z likwidacją gimnazjum nr 1 NIE WSZYSCY znajdą zatrudnienie w dwójce i piątce. Stąd pod płaszczykiem obrony interesów dzieci najgłośniej krzyczą nauczycielki.
A sąto często-gęsto osoby zatrudnione w jakiś pokątny sposób "za Dziubińskiego" - bez oficjalnych konkursów na poszczególne stanowiska. Zaden nauczyciel zatrudniony "za Dziubińskiego" nie przeszedł oficjalnego konkursu - zaczynając od ogłoszenia na BIP. Niby były od czasu do czasu przyjęcia nauczycieliposzczególnych przedmiotów - ale jakoś tak cichosię to odbywało.
Miasto jest zadłużone po uszy. Wkrótce dostaniemy do skrzynek pocztowych wezwania do zapłaty podatków od nieruchomości z 2012 rok w 4 ratach. Czy te pieniądze mamy przeznaczyć na pensje dla grupki nauczycielek?
To może zwolennicy gimnazjum nr 1 opodatkują się i je utrzymują ???
Jestem przekonany, że Norbert będzie miał na uwadze dobro dzieci z gimnazjum. Jestem przekonany,że wziął pod uwagę pro - contra. Jestem przekonany, że nie strzelałby sobie w nogę mając inne wyjście. Problem w tym ,że innego wyjścia nie ma.
Chyba, że sprzedamy coś co należy do miasta i przeznaczymy dochód ze sprzedaży na utrzymanie gimnazjum nr 1.
Lub - tak jak wspomniałem - opodatkujemy dodatkowo wszystkich, którzy podpiszą listę popierającą utrzymanie gimnazjum i miejsc pracy dla:
Język polski:
mgr Kinga Działdowska mgr Jolanta Kociuba mgr Marta Kopeć-Bitner mgr Maria Pałkus
mgr Krystyna Sadura-Pałac mgr Grażyna Wianecka mgr Dorota Ziętek
Język angielski:
mgr Katarzyna Grębowiec mgr Urszula Kuczyńska mgr Ewa Ramus-Salame
mgr Ewa Zwierzyńska
Język niemiecki: mgr Lucyna Jadaś
Język rosyjski: mgr Halina Zbyrad
Historia: mgr Małgorzata Kocoń-Biało mgr Barbara Śledź mgr Elżbieta Świestowska
Matematyka:
mgr Iwona Jungiewicz mgr Anna Kwiecień mgr Magdalena Kulasa
mgr Barbara Lipiec mgr Małgorzata Franecka
Fizyka: mgr Elżbieta Mainardi mgr Agnieszka Wiatros
Biologia: mgr Anna Styś mgr Anna Suropek-Stala