Dodaj do ulubionych

alkoholizm matki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 07:09
Gdzie zgłosić znęcanie się matki nad dziećmi? Bicie, poniżanie, zaniedbywanie obowiązków domowych, takich jak pranie, gotowanie, sprzątanie itp. Upija się codziennie piwem i bije dzieci ,gdzie się da, po plecach, brzuchu, twarzy. Rodziny i nauczycieli nie chce wpuścić do domu.
Do Pedagoga - proszę o namiary do Ciebie lub napisz mi tu, co robić. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: agi Re: alkoholizm matki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.02.12, 09:45
      Koniecznie powiadom Policję i MOPR!
      • Gość: oblech Re: alkoholizm matki IP: *.tktelekom.pl 15.02.12, 09:58
        dzielnicowemu powiedz, może się pofatyguje i sprawdzi
        • Gość: sąsiadka Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:35
          Dziękuję Wam za pomoc.
    • Gość: sam Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 12:03
      A ciekawe że to tutaj takie sprawy uczynna sąsiadeczka załatwia.
      skoro nikogo nie wpuszcza to skąd sąsiadeczka takie szczególiki zna???
      hm?!
      Bo podsłuchuje szklaneczką???
      oj nieładnie
      • Gość: sąsiadka Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 13:33
        Jej córka mi powiedziała. nie byłam nigdy w tym domu, dziecku wierzę.
      • Gość: Do Sama Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 23:38
        Nie osądzaj zbyt pochopnie ludzi, bo możesz ich zranić, dobranoc. znajoma
        • Gość: 123 Re: alkoholizm matki IP: *.tktelekom.pl 18.02.12, 23:48
          Można zawiadomić szkołę, policję, sąd rejonowy - wydział dla nieletnich.
          • Gość: sąsiadka Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 23:56
            Z bólem serca to mówię, została powiadomiona policja, MOPR, dziękuję za pomoc.
            • Gość: 123 Re: alkoholizm matki IP: *.tktelekom.pl 19.02.12, 01:06
              Wiele ludzi powie,że najlepiej się nie wtrącać. Ja natomiast uważam,że jeśli dziecko daje takie sygnały, które niepokoją, że dzieje się jakaś krzywda to nie zaszkodzi jak uprawnione do tego instytucje sprawdzą i pomogą rodzinie.
              • Gość: sasiadka Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 07:43
                Dziecko mi w piątek powiedziało: "Niech pani zobaczy, co mi zrobiła moja mama" Ściągnęła spodnie a tu siniak na pół uda. Domyślcie się, co czułam w tym momencie. Jedyna Jej córka, aniołek, grzeczne, spokojne dziecko. Przy okazji zszyłam Jej te spodnie, bo miała podarte.
                • Gość: Lili Re: alkoholizm matki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.02.12, 08:09
                  Jest Pani bardzo dobrym człowiekiem....przykre to co się w niektórych rodzinach dzieje.
    • Gość: ona Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 19:22
      wystarczy zkontrolowac blok 10 na ul kochanowskiego po20 jak wezma alimenta i pobiora rodzinne albo z mopsu co pietro pijanstwo
      • Gość: ona Re: alkoholizm matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 19:49
        dzisiaj szlachtaz chotelu bawi sie w tapimie sie w tapimie szczegulnie taka co dzieci zostawia bez opieki i z konkubentem sie baluje ponoc gosc to parasol opieka powinna sie tym zajac
        • Gość: ia Re: alkoholizm matki IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 09:43
          niestety to tylko kropla w morzu takich przypadków,

z doświadczenia wiem że policja i prokuratura działają dosyć często nieudolnie w takich sprawach
          • Gość: gość Re: alkoholizm matki IP: *.sistbg.net 26.02.12, 11:14
            Coś się dzieje za ścianą, dochodzi do tragedii, a potem są pretensje ze sąsiedzi udają że nic nie widzą, odezwą się tez źle, bo się wtrajają!!!A do kogo iść ma to biedne dziecko?W szkole nauczyciele unikają takich tematów, nie są przygotowani i sadzą że to nie ich sprawa, rodzina jest daleko, albo się odsunęła i co wtedy???
            Bardzo dobrze Pani zrobiła,nie trzeba się bać, tylko działać.
            • Gość: lolek Re: alkoholizm matki IP: *.tktelekom.pl 26.02.12, 12:35
              a dzielnicowy jak zawsze o niczym nie wie, bo tak trudno się przejść czasem po swojej dzielnicy
              • Gość: polonez ze wsi polecam sąsiadce IP: *.tktelekom.pl 26.02.12, 12:50
                www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk&feature=related polecam sąsiadce

znam przypadek że raz matka dziecko pasem ze 2-3 razy strzeliła a gó...arz w szkole się poskarżył to nauczycielka od razu do dyrektora, i kurator z psami, dzieciak później straszył jak coś krzykną na niego to straszy że porządek zrobi z rodzicami zrobi jak będą go denerwować, zawsze się pyta czy ma dzwonić na policja, został młodocianym dilerem, dziecko w 6 klasie podstawówki przychodzi po kielichy do szkoły, albo w butelce po wodzie mineralnej ma wodę z wódką,
              • Gość: sąsiadka Re: alkoholizm matki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 10:22
                Dzieci są już w bezpiecznych, ciepłych rękach.
    • Gość: ii Re: alkoholizm matki IP: *.flash-net.pl 26.02.12, 20:51
      na policje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka