Dodaj do ulubionych

Polska widziana inaczej...

29.02.12, 12:25
Kiedys absurdy zycia w komunizmie moglismy przynajmniej zobaczyc u Pietrzaka w Kabarecie pod Egidą.Dzisiaj od WSI-24 po Telewizje Pacułowatych dziewczat pokazuja Tuska jak przepytuje swoich ministrow ale nie widzimy tam polskiej szarej rzeczywistosci.Na szczescie w necie istnieje drugi obieg telewizyjny.Bede wiec sie dzielic w tym watku tym co nie zobaczymy w telewizorach za placony przez nas abonament.
Na poczatek spotkanie w Klubie Ronina.
vod.gazetapolska.pl/1263-tydzien-w-godzine-w-klubie-ronina
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 12:41
      Spiewa hymn .Polskiego Hymnu niestety nie zna.
      Oto słowa:

Kol od baleiwaw penima
      Nefesz jehudi homija
      Ulfa'atej mizrach kadima
      Ajin lecijon cofija
      Od lo awda tikwatejnu
      Hatikwa bat sznot alpajim
      Lihjot am chofszi bearcejnu
      Erec cijon wijruszalajim

www.youtube.com/watch?v=pxvx0g5gmAA&feature=related
    • Gość: loloxxx Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 12:44
      Nie dziel się, obchodzi nas to tyle co śnieg w zeszłym roku.
      Zatrzymaj swoje zdanie dla siebie i napisz cos lepiej do GP.
      Bo to jedyna prawda..

a tymczasem..
      www.youtube.com/watch?v=EnkAFDt-PxQ&feature=related
      • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 04.03.12, 10:18
        Wiem ze Ciebie nic nie obchodzi oprocz tego co prawi bimbrownik z Bilgoraja.Zyja oprocz Ciebie wpatrzonych w WSI-24 tubylcy co to chca zobaczyc co sie rzeczywiscie dzieje w Polsce;
        vod.gazetapolska.pl/1237-tydzien-sakiewicza-swietlik-gociek
        • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 04.03.12, 10:33
          Jest tez tydzien w TV Rzeczpospolita
          tv.rp.pl/video/Cafe-Rz,Wydarzenia,Kraj,Publicystyka/Trener-Smuda-i-jego-aforyzmy
          • lechowski51 Antysalonik Ziemkiewicza 04.03.12, 10:41
            Tym razem o nowych "tryndach" i obciachowosci
            tv.rp.pl/video/Antysalonik-Ziemkiewicza,Wydarzenia,Kraj,Publicystyka/Mediom-sie-odmienilo
            • lechowski51 Przeglad tygodnia 07.03.12, 21:45
              w Klubie Ronina
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jUy64m5YDOU#!
              • lechowski51 Kaczynski w TV Trwam 10.03.12, 13:01
                vod.gazetapolska.pl/1318-rozmowy-niedokonczone-o-polsce-i-polityce-jaroslaw-kaczynski
                • lechowski51 Bul-Komorowski gratuluje Putinowi.. 11.03.12, 10:05

www.youtube.com/watch?v=0CYKU9jmBK0
                  • Gość: Tarzan Re: Bul-Komorowski gratuluje Putinowi.. IP: *.flash-net.pl 11.03.12, 15:45
                    A co miał niby zrobić?

Napisać mu: powinieneś ustąpić, Ty oszuście, dyktatorze, pomiocie Stalina?

Nie rozumiesz istnienia etykiety?
                    W stanach przy azbeście robiłeś czy jak?

Córkę zapytaj, światowa i wykształcona, to Ci wytłumaczy. ;)
                    • Gość: ruski Re: Bul-Komorowski gratuluje Putinowi.. IP: *.tktelekom.pl 11.03.12, 19:29
                      i znów Maciorka utworzy komisję , bo przez Ruskich siatkarki Mielca odpadły z ekstraklasy.
                      Lechowski51 widziałem cię na widowni jak wygwizdywałeś Mielczanki bu ha ha ..
                      • lechowski51 Re: Bul-Komorowski gratuluje Putinowi.. 12.03.12, 09:15
                        tarzan pisze;
                        A co miał niby zrobić?

Napisać mu: powinieneś ustąpić, Ty oszuście, dyktatorze, pomiocie Stalina?

Nie rozumiesz istnienia etykiety?
                        W stanach przy azbeście robiłeś czy jak?

Córkę zapytaj, światowa i wykształcona, to Ci wytłumaczy. ;)

Wlasnie powienien napisac a nie wykonywac przyjacielskie rozmowy.I oczywiscie powinien przypomniec temu dyktatorowi ze w Europie nie morduje sie nieposlusznych dziennikarzy i politykow.
                        Sluchajcie w sobote o 9 rano Radia W-wa
                        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dX4FR_iCgac
                        • lechowski51 Radi Wa-wa 12.03.12, 09:30
                          Tutaj druga audycja i namiary na radio
                          radiowarszawa.com.pl/2012/03/09/nowy-salon-dziennikarski-florianska-3/
                          • Gość: ja Re: Radi Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 15:55
                            Pseudo intelektualiści zyjący w swoim świecie, przypomina to klimat polskiego kościoła, który głosi swoją prawdę w wielu dziedzinach życia kompletnie oderwaną od rzeczywistości.

PS.
                            Jest jedna prawda - PISowska (kościelna)

wszystko inne jest be..

I to tyle do tych twoich linów kolego.
                            • lechowski51 Najnowszy antysalonik Ziemkiewicza... 12.03.12, 17:20

tv.rp.pl/video/Antysalonik-Ziemkiewicza,Wydarzenia,Kraj,Publicystyka/Nadal-bedzie-dochodzilo-do-katastrof
                              • lechowski51 Przeglad tygodnia Nr 3 14.03.12, 10:37
                                www.youtube.com/watch?v=28WtBdoUvYM&feature=player_embedded#!
    • Gość: 1%-ten niewierzący Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 18:08
      Ale super Palikot przedstawił księży co to biorą grubą kasę za modlitwy , dając w zamian obrazeczek.Szczera prawda!!!
      Boli prawda?No nie Lechoś?

Już niedługo nadejdzie czas że mało kto nabierze się na modlitwy za pieniądze .
      W "Nędznikach" pokazano jaki powinien być ksiądz.
      Nasz kler to całkowite przeciwieństwo księdza Benwenuto. Niestety!!!
      • lechowski51 Przeglad tygodnia w Radio Wnet 17.03.12, 21:26
        wpolityce.pl/artykuly/24981-salon-dziennikarski-florianska-3-czy-donald-tusk-bedzie-szefem-komisji-europejskiej
        • lechowski51 Re: Przeglad tygodnia w Radio Wnet 17.03.12, 21:29
          Pomylilem!.Oczywiscie Radio Warszawa
          radiowarszawa.com.pl/2012/03/16/salon-dziennikarski-florianska-3-anita-gargas-ks-henryk-zielinski-piotr-zaremba-wiktor-swietlik/
    • Gość: Etranżer Re: Polska widziana inaczej... IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.12, 10:02
      Wysoki poziom toczącej się powyżej dysputy, zachęcił mnie do wyrażenia opini o tej forumowej debacie. Poziom rozważań wskazuje, że dialogi prowadzone są przez wytrawnych dyskutantów ludzi z pewnością wykształconych, światłych, prawych, odważnych o wysokiej kulturze osobistej i niprzeciętnej odwadze cywilnej. Wyróżnia się tutaj człowiek o twardym kręgosłupie moralnym i niesamowitym potencjale intelektualnym potrafiący obrócić w perzynę nawet najmocniejsze argumenty interlokutorów.
    • Gość: ja Re: Polska widziana inaczej... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.03.12, 19:17
      bzdury
      • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 19.03.12, 09:58
        Moze wlasnie tutaj zaczal sie wspolczesny matrix?!.Moze wlasnie wowczas podjeto decyzje o "zaprzyjaznionych telewizjach",ktore beda pokazywac nierzeczywistosc?.

,pomagano zakładać firmy, np. pewne firmy powstały za pieniądze FOZZ-u, jedna ze stacji telewizyjnych powstała w lokalu kontaktowym SB, założyciel innej telewizji był proponowany przez Urbana aby stworzyć antysolidarnościową telewizję i był do tego szkolony. Były zakładane różne inicjatywy, które były promowane i wspierane. Udział służb bywał więc faktyczny.
        wiecej;wpolityce.pl/wydarzenia/25043-skad-elity-iii-rp-trzecia-podmiana-elit-to-podmiana-elit-solidarnosciowych
        • lechowski51 Nowy Antysalonik... 19.03.12, 10:36

tv.rp.pl/video/Antysalonik-Ziemkiewicza/Tajemnica-nie-budujacych-sie-autostrad-rozwiazana
          • lechowski51 Gowin.Nowy lider PO? 19.03.12, 21:21
            www.popler.tv/salon24#41434
            • lechowski51 Now przeglad tygodnia w Kolubie Ronina 20.03.12, 09:33
              www.youtube.com/watch?v=xgnJRaLDEdk&feature=player_embedded#!
              • lechowski51 P Slazakach w Antysaloniku... 26.03.12, 16:57

tv.rp.pl/video/Antysalonik-Ziemkiewicza,Wydarzenia,Kraj,Publicystyka/Goralen-folk-czyli-slazakow-spis-powszechny-Antysalonik-Ziemkiewicza
                • lechowski51 Salon 24 28.03.12, 17:22
                  Tez inaczej jak w WSI-24.....

filmypolityczne.salon24.pl/403352,l-dorn-i-m-jurek-w-janke-i-kozak
                  • Gość: rea Solidarna Polska IP: *.toya.net.pl 29.03.12, 22:01
                    www.kp-solidarnapolska.pl/
                    • Gość: rea Reforma emerytarna IP: *.toya.net.pl 30.03.12, 09:51
                      Reforma emerytarna, póki co, polega tylko i wyłącznie na podniesieniu wieku emerytarnego. Przez ostatnie tygodnie politycy zaserwowali nam spektakl polityczny pod tytułem: PSL się złamie czy koalicja się rozpadnie. I co było do przewidzenia, Pawlak się złamał, co nie dziwi, bo gdyby trwał przy swoim jego wierni starciliby stanowiska w rządzie, samorządach, agencjach, funduszach, spółkach Skarbu Państwa... W. Pawlak, mimo stoickiej mimiki, przeczołgany przez premiera, nawet nie usiłował nadrabiać miną. PSL cokolwiek by nie zrobił, znajduje się w nie najlepszym położeniu. Popierając PO musi się liczyć ze stratą wyborców, którzy socjologicznie niewiele się różnią od elektoratu PiS-u. No, ale uratowal stanowiska.
                      • Gość: wice wersa Re: Reforma emerytarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 19:38
                        PSL to partia która niczym nie różni się od dziwki .
                        Pójdzie z każdym kto zapłaci !

• lechowski53 Re: Salon 24 02.04.12, 15:09
                    www.youtube.com/watch?v=_sUTpt6_Ehw
    • Gość: bibi Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 23:58
      Dlaczego inne narody mają nas szanować jeśli my sami siebie poniżamy i nienawidzimy.
      Każdy wpis jest przeciw adwersarzowi. Niektórzy już na wstępie, nie znając opinii zadziornie układa pytanie, by sprowokować kłótnię.
      • lechowski53 Re: Polska widziana inaczej... 02.04.12, 15:13
        Gość portalu: bibi napisał(a):

> Dlaczego inne narody mają nas szanować jeśli my sami siebie poniżamy i nienawid
        > zimy.
        > Każdy wpis jest przeciw adwersarzowi. Niektórzy już na wstępie, nie znając opin
        > ii zadziornie układa pytanie, by sprowokować kłótnię.
        Mylisz się ! Mój wpis nie jest przeciwko nikomu. Chcę tylko aby lemingi poznały tą wstrząsającą prawdę ukrywaną przez reżim .... www.wrp.pl/Indhold/sider/show_article-7/default.aspx?id=7054
        To chyba wiele wyjaśnia.
        • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 04.04.12, 10:07
          Tez pragne aby lemingi zobaczyly Polske w ktorej jak twierdzi petak Tusk "polskosc to nienormalnosc".Ta piosenke zakazano grac w polskim radiu.A ja myslalem ze czas Hekaty na tych ziemiach juz minal!
          www.youtube.com/watch?v=ZssiwkN86u0&feature=player_embedded#!
          wiecej;wpolityce.pl/wydarzenia/26005-szok-radio-opole-nie-chce-grac-piosenki-urodzilem-sie-w-polsce-zarzut-szowinistyczna-naprawde-pilnujmy-polski
          • lechowski53 Re: Polska widziana inaczej... 04.04.12, 17:21
            Rację masz mój starszy bracie w wierze. Lemingi to jeszcze nie wiedzą wielu rzeczy. Słuchajta lemingi ! A to wiecie ? wyborcza.pl/1,75478,11352905,Ks__Isakowicz_Zaleski__Mafia_homoseksualna_trzesie.html
            • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 04.04.12, 17:40
              Wiemy!.Wiemy!.Jak widzicie towarzyszu szmaciaku i nasz kosciol rywalizuje z Bimbrownikiem z Bilgoraja w marszu do Postepun wraz Biedroniem i Rysiem Anna Grodzka.
              • lechowski53 Re: Polska widziana inaczej... 04.04.12, 18:08
                lechowski51 napisał:

> Wiemy!.Wiemy!.Jak widzicie towarzyszu szmaciaku i nasz kosciol rywalizuje z Bim
                > brownikiem z Bilgoraja w marszu do Postepun wraz Biedroniem i Rysiem Anna Grodz
                > ka.

Mój umiłowany starszy bracie w wierze . Brak argumentów czy stresik przedświąteczny? Jest Wielki Tydzień. Wycisz się i zapomnij o niechlubnej przeszłości. Pan wybacza nawet takim jak Ty.
    • Gość: Ktoś Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 21:42
      Co zawinił Biedroń że go tak szkalujecie na tym forum ?
      Wypowiada swoje opinie do których ma takie samo prawo jak ksiądz .
      On przynajmniej uczciwie mówi że jest homoseksualistą w przeciwieństwie do wielu kleryków.
      • Gość: Lechowski54 Re: Polska widziana inaczej... IP: *.tktelekom.pl 04.04.12, 22:17
        nie dyskutuj z Lechowski51 bo to talib katolicki , i wiesz jak bardzo on się modli o Watykańską Republikę
        • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 24.04.12, 15:41
          Wiadomosci inaczej w Klubie Ronina
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ynIs8CNYZEk#!
          • Gość: kris Re: Polska widziana inaczej... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.04.12, 18:26
            Jak Wam tak źle w Polsce to wygrajcie, do cholery, wybory i przestańcie jęczeć!
            • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 19.05.12, 17:49
              Jak wygramy wybory to zlikwidujemy jak Orban na Wegrzech OFE ktore jest bandyckim wymyslem zydowskich bankow aby tym razem bez wysylania wojsk łupic tubylcow.O tym w Blizej pospieszalskiego,o tym nie powiedza wam w WSI-24
              www.tvp.pl/vod/audycje/publicystyka/jan-pospieszalski-blizej/wideo/17052012/7189315
              • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 20.05.12, 20:08
                Ziemkiewicz w rozmowie o kanonie literackim XX-lecia;
                www.rp.pl/artykul/10,878444-Rozmowa-Ziemkiewicza--najwazniejsze-ksiazki-po-1989-roku.html
                • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 24.05.12, 17:38
                  Polecam..
                  wpolityce.pl/artykuly/29159-dzis-u-pospieszalskiego-antoni-macierewicz-i-prof-wieslaw-binienda-tvp-info-godzina-2230
                  • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 27.05.12, 13:56
                    O Stefanie napadnietym przez dziennikarke...
                    www.rp.pl/artykul/10,882413-Rozmowa-Ziemkiewicza--Dziennikarze-czy-propagandysci---wideo-.html
                    • Gość: Tarzan Re: Polska widziana inaczej... IP: *.flash-net.pl 27.05.12, 14:46
                      A o dziennikarce, którą "chyba złapał za nadgarstki" nie rozmawiali?

Niesiołowski to dupek oczywiście, ale Stankiewicz to - jak sie okazuje - taka sama wieśniara, poza tym polityk, a nie dziennikarka.
                      • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 28.05.12, 11:12
                        Jak ja nagradzano m.in za Kumpli w TVN to byla "wybitna dziennikarka",jak porzucila "zaprzyjaznione telewizje" to stala sie wiesniara i oszolomem.O polskich elitach i postkolonialnym panstwie o takich jak Stankiewicz i Niesilowski pisze Ziemkiewicz

Warto wspomnieć o jeszcze jednym. Ta elita PRL-owska dorobiła się już, i to jest nazwisko zwane Platformą Obywatelską, pewnej próby stworzenia nowej elity. Donald Tusk, wybitny surfer, jeśli chodzi o takie łapanie się na falę niosące w różne strony, załapał się na pewne zjawisko awansu społecznego, które w III RP nastąpiło. Ci ludzie, którzy rządzą teraz, to już nie są ludzie z tej samej bajki co Kwaśniewski. Donald Tusk, o ile wiem, nie biega do Adama Michnika z flaszką, żeby się go poradzić, dowartościować i samemu się dowartościować, bo tego nie potrzebuje. Elita "Gazety Wyborczej" została przez te władze wzięta na łańcuch i basuje im, usiłując kolonizować oczywiście, ale ta władza ma inną naturę. To jest władza, powiedziałbym, drobnych cwaniaków. To cwaniactwo pańszczyźniane przekroczyło już pewną masę krytyczną, co sprawiło, że wyłoniła się elita cwaniaków, którzy przeskoczyli na drugą stronę. Ten projekt polityczny, który przedstawiano na początku, rysował się świetnie. Ludzie z samorządów, ludzie z dołów, przychodzą, nowi, młodzi, stworzą nową Polskę, w praktyce oznaczał, że z samorządów przyszli ludzie, którzy narobili przekrętów w Żorach, w Tarnowie, tak sobie strzelam te miejscowości z grubsza, czy w jakiś innych miejscowościach. I stali się wielkimi cwaniakami, którzy chcą przekręcać na dużą skalę. Ale są tylko cwaniakami, i mają do dyspozycji tylko elitę postkolonialną. Więc nie są w stanie stworzyć projektu. Ten projekt może stworzyć tylko elita niepodległościowa, ta kontynuująca dawną polską tradycję. Tylko ona jest w stanie narzucić Polakom porządek.
                        wiecej;wpolityce.pl/artykuly/29354-wystapienie-rafala-ziemkiewicza-na-kongresie-polska-wielki-projekt-pelny-tekst-38-milionow-opilkow-zelaznych-i-dwie-elity
                        • Gość: Tarzan Re: Polska widziana inaczej... IP: *.flash-net.pl 28.05.12, 16:19
                          > Jak ja nagradzano m.in za Kumpli w TVN to byla "wybitna dziennikarka",jak porzu
                          > cila "zaprzyjaznione telewizje" to stala sie wiesniara i oszolomem.O polskich e
                          > litach i postkolonialnym panstwie o takich jak Stankiewicz i Niesilowski pisze
                          > Ziemkiewicz

Ja nie wiem co sądzą o niej władze tychże telewizji. Mam to gdzieś w gruncie rzeczy.

Ja nie krytykuję jej za ten, czy inny film nakręcony kiedyś tam. Ja widzę że zdarza jej się pojawić wśród polityków otwarcie wygłaszając polityczne przemówienia.

A Ziemkiewicz pisze o tym, co wiadomo od dawna. Definicja "polityka" jako osoby, która w imieniu społeczeństwa i z nadanego przez nie mandatu pracuje dla jego dobra brzmi do dawna jak bajka.
                          Tusk, Olszewski, Kaczyński, czy Miller ... jeden czort.

• lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 28.05.12, 17:37
                            A to ciekawe!.Jak Liz,Zakowski,Blumstein czy Michnik wolaja-Tusku musisz!,to jest to swietna dziennikarska robota.Jak Stankiewicz dopomina sie o prawde o Smolensku czy pokazuje ludzi przezywajacych zalobe to jest wiesniara.
                            • Gość: Tarzan Re: Polska widziana inaczej... IP: *.flash-net.pl 28.05.12, 21:43
                              > A to ciekawe!.Jak Liz,Zakowski,Blumstein czy Michnik wolaja-Tusku musisz!,to je
                              > st to swietna dziennikarska robota.Jak Stankiewicz dopomina sie o prawde o Smol
                              > ensku czy pokazuje ludzi przezywajacych zalobe to jest wiesniara.

Chryste, jakże prosto z mostu trzeba Ci pisać.

1. Pamiętasz moja ocenę filmu, czy osób w nim się pojawiających? Sam go linkowałeś, była bardzo pozytywna.
                              To, że walczy o prawdę i dopomina się wyjaśnienia jest również OK. Nie mam jej tego za złe, a wręcz przeciwnie.

2. Wieśniara - takie pejoratywne określenie - załóżmy, że po prostu negatywnie ja teraz oceniam jako dziennikarkę, bo widziałem ja w akcji, gdy nie tylko przemawiała na temat Smoleńska, ale również uprawiała politykę reklamując określoną opcję, to ja jako dziennikarkę dyskredytuje. jak wielu innych pseudo-dziennikarzy.
                              I nie pisze nawet tu o TVN-wskich gwiazdach, jak jakiś Kuźniar, bo to sa youtube'owe celebrytki opowiadający o tym, że któraś tam pokazała majtki albo komentujący "śmieszne filmiki" ze wspomnianej strony.
                              To wiocha do kwadratu.
                              Awantura z Niesiołowskim jest jej winą w równym stopniu.
                              Oboje sa siebie warci.

Podsumowując, zrobiła kilka dobrych rzeczy, ostatnio wdaje się w politykierskie awantury i aktywizuje się politycznie. Nie zdziwię się, jeśli w następnych wyborach wystartuje z PiS-u.

3. Nigdy nie napisałem, że uważam artykuły stronnicze, popierające Tuska za wzór dziennikarstwa.
                              W każdej gazecie - nie licząc tabloidów od SE, przez Fakt, po Gazetę Polską Codziennie - można znaleźć dobrych i słabych dziennikarzy. Można znaleźć takie, czy inne opinie.
                              Dlatego sięgam po rożne publikacje.

Więc nie upraszczaj... i postaraj się być obiektywny.

• lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 28.05.12, 21:49
                                Mozesz opisac "wine" Stankiewicz w jej rozmowie z damskim bokserem Niesilowskim?.Czyzby za mocno sie stawiala i cham Niesiolowski sie spocil?!
                                • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 06.06.12, 21:00
                                  Przeglad tygodnia w Klubie Ronina
                                  www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UmfiN3zzu3Y
                                  • Gość: babinicz Re: Polska widziana inaczej... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.06.12, 23:26

Ważne - oglądnijcie Tarzany i tym podobne.

vod.gazetapolska.pl/1847-rzad-olszewskiego-przecial-siec-agentury
                                    • Gość: Tarzan Re: Polska widziana inaczej... IP: *.flash-net.pl 07.06.12, 09:52
                                      > Ważne - oglądnijcie Tarzany i tym podobne.

To nie po polsku.

> rel="nofollow">vod.gazetapolska.pl/1847-rzad-olszewskiego-przecial-siec-agentury

Co niby ważne?
                                      • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 15.06.12, 10:21
                                        ...a mowila Szczepkowska ze "komunizma sie skonczyl"!

Kilka lat temu zostałem z tego programu "wycofany". Według mojej wiedzy na skutek interwencji samego Mariusza Waltera. Oficjalnie stwierdzono coś w stylu, iż jestem w dyskusji zbyt dominujący. Z tego co wiem, polecenie usunięcia mnie z programu otrzymał szef TVN24 Adam Pieczyński.
                                        wiecej;wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plotki/Bronisla-Wildstein-To-Walter-kazal-mnie-wycofac-z-programu-TVN-24
                                        • lechowski51 O Kupie Wojewodzkim,PObitym Niesiołowskim 27.06.12, 10:13
                                          w przegladzie tygodnia w Klubie Ronina
                                          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I4SqXku-uIE#!
                                          • lechowski51 Przeglad tygodnia Sakiewicza 08.07.12, 13:41
                                            Kolejne spojrzenie na Polske z POdziemia...
                                            vod.gazetapolska.pl/2023-tydzien-sakiewicza-gociek-semka-warzecha
                                            • Gość: Tarzan Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza IP: *.flash-net.pl 09.07.12, 10:50
                                              > Kolejne spojrzenie na Polske z POdziemia...

Czemu z podziemia? ...czy może POdziemia?

Czy prezentowanie poglądów nawet w skrajny sposób odmiennych od tych prezentowanych przez rządzących jest nielegalne, grozi śmiercią, czy choćby zesłaniem?

Panowie nie ukrywają swej tożsamości, nie korzystają z pseudonimów, więc chyba wygłaszają swoje poglądy otwarcie ... całkiem legalnie chyba ;)

Po drugie, to nie jest to rozmowa analizująca sytuacje Polski ze specyficznego punktu widzenia, a raczej luźna rozmową o rzeczach "niepoważnych" - sukcesy sportowe Radwańskiej, kandydatura Kręciny - redaktor Sakiewicz w pewnym momencie proponuje "przejście do tematów poważnych", potem rozmowa dotyczy Turcji i Syrii oraz "ościennych", momentami w kontekście polskiej polityki zagranicznej teraz i w zamierzchłej przeszłości.

Generalnie pogaduchy jakich wiele, nie widzę tu nic wyjątkowego.

Ty oglądasz te program,y i polecasz, bo uważasz, że warto obejrzeć, czy po prostu z automatu wstawiasz linki, nie oglądając, bo przecież to jedyne wolne media?

• lechowski51 Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza 09.07.12, 12:50
                                                Prezentowanie tych pogladow ktore Ty uwazasz za skrajne na szczescie dzisiaj juz nie grozi smiercia a "unicestwieniem publicznym".Tych "skrajnych POgladow" nie uslyszysz bowiem w "zaprzyjaznionych telewizjach" anie w innych salonowych mediach.
                                                Tresc rozmowy rzeczywiscie "letnia"jak w innych "zaprzyjaznionych telewizjach".Tutaj znajdziesz cos bardziej POwaznego.
                                                www.tv.rp.pl/artykul/873487,909372--Rozmowa-Ziemkiewicza---cz-1--Wladza-boi-sie-manifestacji-uczuc-narodowych---wideo-.html
                                                • Gość: Tarzan Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza IP: *.flash-net.pl 09.07.12, 23:09
                                                  >Tych "skrajnych POgladow" nie uslyszysz bowiem w "zaprzyjaznionych telewizjach" anie w >innych salonowych mediach.

Tak jak i "salonowych publicystów" nie usłyszysz w "niezaprzyjaźnionych mediach".

TVN nie zaprosi Rydzyka, Trwam nie zaprosi Niesiołowskiego.

Czego oczekujesz? Istnienia mediów o określonych poglądach prawicowych, a reszta ma być bezstronna? ;)

>> Tresc rozmowy rzeczywiscie "letnia"jak w innych "zaprzyjaznionych telewizjach".

Innych? czyli program Sakiewicza należy do tych "zaprzyjaźnionych mediów"? ...trochę się gubię...

>> rel="nofollow">www.tv.rp.pl/artykul/873487,909372--Rozmowa-Ziemkiewicza---cz-1--Wladza-boi-sie-manifestacji-uczuc-narodowych---wideo-.html

Czy manifestacją uczuć narodowych Wszechpolaków było Sieg heil! ... że tak z ciekawości zapytam?

• lechowski51 Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza 11.07.12, 10:44
                                                    Oczekuje od mediow ze zamiast walic w opozycje,beda krytycznie recenzowac POczynania rzadu.Tak jest na calym cywilizowanym swiecie chyba,ze zapatrzyles sie na Białoruś?!.
                                                    ...a Pietrzak tak jak za komuny,tak i dzisiaj robi to co powinien uczciwy satyryk.
                                                    www.youtube.com/watch?v=9zsvQX88iWU&feature=player_embedded#!
                                                  • lechowski51 Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza 11.07.12, 16:47
                                                    No i troche o fajnopolakach...

Joanna Bojańczyk
                                                    Redaktor Lis, to fajny Polak

Jak to miło patrzeć na ludzi zadowolonych. Tryska z nich optymizm, który oby był zaraźliwy dla innych. To by się naprawdę przydało w narodzie smutasów, którzy nic tylko obchodzić rocznice i budować pomniki.
                                                    Weźmy redaktora Tomasza Lisa, redaktora naczelnego Newsweeka.
                                                    Młody, przystojny, inteligentny. Ma program w telewizji, kolorowy tygodnik do dyspozycji, piękną, młodą żonę, też w telewizji, dziatki w amerykańskich szkołach, zarobki powyżej średniej krajowej, garnitury Ermenegildo Zegna…
                                                    Czy można chcieć więcej? Optymizm tryska także z okładki magazynu redagowanego pod okiem Redaktora. Razem z nim i dzięki niemu jesteśmy wszyscy tacy fajni. „To jest czas fajno-Polaków”.
                                                    Na przykład dwie szczęśliwe panie w związku wychowujące radosnego chłopczyka, które spoglądają na nas z okładki ostatniego numeru. Wszyscy powinniśmy brać z nich przykład!
                                                    Pełnię zadowolenia zakłóca tylko to społeczeństwo, które jeszcze nie dorosło do poziomu Redaktora. Nie rozumie, że to on wytycza sendero luminoso, świetlisty szlak dla narodu, który dotąd pozostaje ciemny, głupi i ponury. Tłuszcza, która nie rozumie finezyjnego humoru Wojewódzkiego i Figurskiego (dzięki nim ludzie zaczęli się uśmiechać, pisze Redaktor), stawia wszędzie paskudne pomniki katastrofy smoleńskiej i nie wiadomo po co chodzi do kościoła, żeby tam oddawać hołd „naprutym winem i napalonym ziołami” bożkom, jako rzecze wesoła dziewczyna Doda.
                                                    Ci starzy ze wsi, którzy nie wiedzieć dlaczego nie kształcą dzieci w amerykańskich szkołach. Dlatego mają taki ciasny horyzont. No ale niestety nic się z nimi nie da zrobić, oni są, po to tylko żeby szczęście zamącać.
                                                    Dziękujemy Redaktorze! Dzięki Tobie znamy już drogi, którymi powinniśmy podążać i słowo, w które
                                                    się wsłuchiwać. Nareszcie po zaborach, okupacji, komunie i stanie wojennym nastał czas radości. Alleluja i do przodu!
                                                  • Gość: Tarzan Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza IP: *.flash-net.pl 12.07.12, 11:44
                                                    > No i troche o fajnopolakach...

nie rozumiem tej krytyki dobrego samopoczucia i zadowolenia.

Czy powinniśmy ciągle narzekać, psioczyć na wszystko, skoro ... jesteśmy szczęśliwi?

• Gość: Tarzan Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza IP: *.flash-net.pl 12.07.12, 11:42
                                                    > Oczekuje od mediow ze zamiast walic w opozycje,beda krytycznie recenzowac POczy
                                                    > nania rzadu.Tak jest na calym cywilizowanym swiecie chyba,ze zapatrzyles sie na
                                                    > Białoruś?!.

W takim razie nie ma cywilizowanego świata, bo nie ma kraju, gdzie wszystkie media krytykowałyby rząd.
                                                    Po drugie w każdej z gazet, po które sięgam krytyka sie pojawia.
                                                    Problem w tym, że Ty chcesz by pojawiała się 6 razy w tygodniu i z uizyciem podstawowej terminologii: "zdrajcy", "sługusy moskali", "ruchali kota".

• lechowski51 Re: Przeglad tygodnia Sakiewicza 13.07.12, 12:43
                                                    Nie ma kraju gdzie wszystkie media krytykuja rzadzacych ale sa kraje takie jak Polska i Białoruś,gdy glowne media elektroniczne,tygodniki i dzienniki sluza za tube propagandowa rzadu.Sluza oczywiscie Jak Liz i Kupa Wojewodzki bo maja z tego ogromne profity.
                                                    fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/meczenstwo-kubusia,1821502
                                                  • lechowski51 Michalkiewicz o Okraglym stole 15.07.12, 11:13
                                                    Szymborskiej,zrodlach powstania "zaprzyjaznonych telewizji" itd
                                                    www.youtube.com/watch?v=uSaO4l93mA0&feature=related
    • Gość: do cioty Lechowski Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 16:40
      ty bałwanie - lechowski 51 krytykujesz Wojewódzkiego i Lisa a ja twojego ojca radia m nie znoszę
      To jest właśnie demokracja - pacanie !!!
      Ci dwaj dziennikarze to przynajmniej mają inteligentne teksty i szybkie trafne riposty . Ale by Ich rozumieć trzeba mieć trochę rozumu w głowie !!!
      Nie wystarczy czytać pacanie lechoś , trzeba to co się czyta ZROZUMIEĆ !!!
      • lechowski51 Re: Polska widziana inaczej... 17.07.12, 10:33
        Po Twoim wpisie widac czym jest pajdokracja i czym ujmuje podstarzaly Kupa Wojewodzki swoja gawiedz.
        • Gość: Piotrek Re: Polska widziana inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 20:55
          He, he, he... czytałem wpisy pana Lechowskiego i przyznam że ten kto jemu naurągał był u kresu wytrzymałości. Faktem jest że pan Lechowski ubliża swoim przeciwnikom takim samym językiem jak teraz ktoś opisał jego.Świetnie że ktoś mnie wyręczył i napisał prawdę o panu wszechwiedzącym Lechowskim.Ha, ha, ha...
          • Gość: antyLechuj Re: Polska widziana inaczej... IP: *.tktelekom.pl 17.07.12, 21:05
            znów się uaktywnił katolicki Talib Lechowski51 zamiast różaniec klepać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka