Dodaj do ulubionych

Podrzucanie śmieci

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 20:25
Mieszkam blisko śmietnika i pewnego pięknego popoludnia młody człowiek z samochodu osobowego wyrzucał kilka bardzo wypchanych worków do pojemnika.Zapisałam numer rejestrcyjny i zamierzam poinformować Straż Miejską.Samochód osobowy z rejestracją warszawską i znakiem firmowym kawy "Tchibo". Wg. mnie facet unika płacenia opłaty
za śmieci i podrzuca nam spółdzielcom.Napiszcie czy jest za to jakaś kara czy niema i szkoda sobie zawracać głowę.Najbardziej niepokoi mnie fakt że tacy cwaniacy naszym kosztem bogacą się i śmieją sie z nas w kułak.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 21:37
      Naucz się poprawnie pisać, to po pierwsze. Po drugie kapusiom i konfidentom dziękujemy.

Czy lepiej by zrobił wywalając te śmieci w Zwierzyńcu?
      • Gość: jeja Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 21:42
        często widuję samochody z rejestracją powiatową podjeżdżające pod śmietniska na moim osiedlu, gdzie kierowca wyrzuca dość duże ilości śmieci
      • Gość: kamil Re: Podrzucanie śmieci IP: *.play-internet.pl 22.06.12, 21:50
        Lol jutro nasram ci pod okno i wywalę kupę gruzu a śmietnik z ktorego korzystasz będę sumiennie zapelniał trzy razy dziennie aż poczujesz podwyżki za wywóz śmieci,poza tym masz w swoich szeregach wielu konfidentów i czerpiesz z niż pożytek -to taka mała wesz na narodzie!
        • Gość: podatniczka Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 22:43
          Do lol. A może ty wykształciuchu,jesteś tym który podrzuca a my płacimy i nazywasz uczciwych ludzi konfidentami? A może za duzo roboty masz przez to donoszenie?
        • Gość: lol Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 22:51
          He he, dyskusja godna tego forum! ;)
          No dalej prostaczkowie...!
          • Gość: podatniczka Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 23:00
            Zaczyna boleć? A może zaboleć mocniej.A propo tego forum to ja myślę że nie powinineś brać udziału w polemice,jeśli uwazasz że poziom jest za niski.
            • Gość: mieszkaniec Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.12, 23:26
              Jeden napisał:"czy lepiej by zrobił wywalając te śmieci w Zwierzyńcu"? Dlaczego w Zwierzyńcu?
              Jak wynika z tej wypowiedzi ,to my mieszkańcy mamy dać ciche przyzwolenie dla drobnych cwaniaczków, którzy nie chca płacić za wywóz odpadów komunalnych.
              • Gość: mieszkanka Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 00:36
                Juz niedlugo sie to skonczy - placic beda wszyscy, bo bedzie podatek smieciowy.podrzucanie bedzie kompletnie nieoplacalne.Ale dziwne, ze jak ktos zwraca uwage na naduzycia, to odzywaja sie zaraz obroncy takich postaw- czyli w narodzie jest przyzwolenie na kanty i cwaniactwo.
                • Gość: irek Re: tępić cwaniaków IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 11:15
                  Większość przedstawicieli bogatych firm to cwaniacy i naciągacze,którzy nie parają się uczciwą
                  pracą,nie posiadają wykształcenia z dobrych uczelni a nas nazywają prostakami.Takim przykładem jest "lol"który ma wysokie mniemanie o sobie . Pozostali to są głupcy którzy daja się omamić.
      • Gość: proboszcz Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.12, 20:51
        najlepiej by było jakby je zjadł.
    • Gość: ja Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tktelekom.pl 23.06.12, 12:31
      A co ci to przeszkadza? Lepiej do śmieci niż w lesie albo na stawach na Kwiatkowskiego
      • Gość: hyna Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 12:37
        Gość portalu: ja napisał(a):

> A co ci to przeszkadza? Lepiej do śmieci niż w lesie albo na stawach na Kwiatko
        > wskiego
        Najlepiej, jakby to robił na twojej posesji. Nawet bym go wtedy pochwalił.
        Nota bene... dlaczego Polska jest taka, jaka jest? Właśnie przez takich jak @ja i @lol.
    • Gość: abc Re: Podrzucanie śmieci IP: *.stalowa.pilicka.pl 23.06.12, 12:45
      Może ten młody człowiek jest właścicielem mieszkania w tym bloku, płaci czynsz i ma prawo korzystać ze śmietnika?
      • Gość: cba Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 13:04
        A moze ten młody człowiek magazynuje w kuchni większą ilość odpadów i dopiero jak śmierdzi w całym bloku wywoźi samochodem na inne osiedle.A może składa w samochodzie i jak jest zapełniony dopiero wyrzuca.Czyżby?
    • e-ftalo Re: Podrzucanie śmieci 23.06.12, 14:49
      tak to jest jak się nie sortuje śmieci i nie ma opłaty ryczałtowej z domków jednorodzinnych za wywóz śmieci,wtedy tworzą się patologie,takie jak ta.
      Tarnobrzeg jak zwykle jest opóźniony względem innych miast regionu
    • Gość: @ Re: Podrzucanie śmieci IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 15:38
      Małpa mieszka blisko -ba nieopodal śmietnika i widzi codzień jak ludzie szczególnie z tablicą rejestracyjną RTA bądź TSA wyrzucają śmieci w potężnych ilościach do mego płatnego kubła,wieczorem koło 22-23.00 staje się to już naturalnością -więc drodzy forumowicze dlaczego ja mam placić za ludzi których nie stać na parę dych miesięcznie poza miastem mając swoje śmietniki przydomowe!,mało tego śmiecie są wyworzone chyba dwa lub trzy razy w tygodniu jeszcze trochę albo zasypią nas inni albo te śmiecie będą wywozić codziennie oczywiście za podwojoną opłatą bo tak (małpa sprawdziła) wiąże umowa spółdzielni z firmą wyworzącą nieczystości-więc wasza obawa jest uzasadniona-wielu tych niby bogaczy na granicach miasta wyrzuca śmieci do śmietników w mieście ,mają fajne chawiry i wstyd że posługują się takim niecnym zachowaniem -małpa nie jest konfidentem przyp. odn. aut. ale zna ludzi z okolic miasta którzy to robią codziennie ludzie gdzie wasz rozum kiedyś ktoś pojedzie po was .co do wysypywania smieci do zwierzyńca lub lasu nieopodal -czy myślicie że robią to ludzie z miasta ? przecież oni wiedzą gdzie mają to wyrzucić ,złożyć pod altaną śmietnikową a nie wywozić do lasu -a co innego kiedy jeden taki czy drugi z wypasionych chatek(biedny) aby swoje ubytki z daczy wyrzucić robi to w najbliższym lasku -małpa wie że wiele osob mających swoje domy zachowuje twarz i płaci za wywóz ale są nowobogaci którzy z wyrzucania i podrzucania śmieci zrobili sobie zawody -wstyd!! oj malpa idzie na piwo bo to i tak nic nie da! dalej idioci będą żyć (cyt lechowski) na koszt ogółu!
      • Gość: Z Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 17:31
        Małpa nie wiem skąd się wziąłeś ale dobrze gadasz!
    • Gość: @ Re: Podrzucanie śmieci IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 18:22
      Małpa do ,Z' -zeszła z drzewa i szkoda bo tam jej było dobrze- tu zobaczyla jacy ludzie są wredni -warczą na siebie robią głupie rzeczy, potykają się o swoje problemy ale wytykają innym! głupio się zachowują ale są aniołami według swego mniemania! ot i cała rzecz aby być normalnym!!!!
      • Gość: lolo Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 18:38
        Małpa mądrze mówisz,ale za chwilę możesz zostać nazwany prostakiem przez pseudo-wykształciuchów.
        • lechowski51 Re: Podrzucanie śmieci 23.06.12, 19:02
          Temat jak place nauczycieli wraca na tym forum z regularnoscia zmiany faz ksiezyca.Madre panstw jak chocby angielskie a raczej miasteczko w ktorym mieszkalem unormowalo to tak.Kazdy placil podatek komunalny w zaleznosci od zajmowanego mieszkania lub domu.W zamian za to mial wywoz smieci ktore musialy byc posegregowane/osobno szklo i metal,papier,plastiki/ a oddzielnie inne smieci.Nie bylo tlumaczenia ze ktos nioe ma smieci wiec nie placi.Na wydzielonym placu kazdy mieszkaniec mogl swoim samochodem/nie ciezarowka/ przywiezc szmaty,telewizory,czy pozostalosci po remoncie i zostawic w specjalnych kontenerach.Zamiast pisac na siebie donosy,spotkajcie sie ze swoimi radnymi i zmiencie przepisy.
          • Gość: MIESZCZUCH Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.12, 19:16
            A u nas jest tak, miasto (urząd)mówi że niema interesu żeby egzekuować obowiązek podpisania
            umowy na wywóz śmieci a firmy komunalne nie mają instrumentów i błędne koło się zamyka.
          • Gość: tow. szmaciak Re: Podrzucanie śmieci IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 11:17
            napisz dokładnie gdzie mieszkałeś, chcę to sprawdzić i przekonać się o Twojej prawdomówności lechowski51...nie wstydź się...dawaj śmiało adres...
    • e-ftalo Re: Podrzucanie śmieci 24.06.12, 01:01
      Tarnobrzeg ma kompletnie gdzieś problem gmin powiatu w sprawie wywozu śmieci. Zamiast opłaty ryczałtowej miesięcznej istnieje jakaś idiotyczna opłata od worka śmieci. Mam dom poza powiatem i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,aby śmieciarka nie zabrała jakiegoś dodatkowego worka,bo wiadomo że porządków nie robi się co dzien i dodatkowe śmieci to wielki wyjątek,przeważnie nie mam ich wcale,bo wszystko się sortuje i dlatego normalne że raz jest mniej raz więcej-jakim prawem mają mi dowalać opłaty?Wystarczy policzyć ile wychodzi rocznie i właśnie opłata ryczałtową wylicza taką średnią opłatę.
      Natomiast Tarnobrzeg ma w dupie powiat ziemski,kompletnie nie interesuje nimi,więc ludzie przyjeżdżają i wrzucają do miejskich pojemników te nieszczęsne dodatkowe worki których nie raczono odebrać z posesji.Każdy by się wkurzył.

Ale jest dobra wiadomość,gminy podpisały umowę ze Stalową Wolą,na odbiór śmieci.Tam właśnie uruchomiono nowoczesną sortownię śmieci.Więcej w echu dnia pod linkiem
      tnij.org/q6hm
      • Gość: zzz Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.12, 01:19
        wiedział co powiedział ani do składu ani do ładu
        • Gość: rysio Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.12, 09:50
          cwaniakom i kombinatorom trzeba powiedzieć - STOP
    • Gość: marta1953 Re: Podrzucanie śmieci IP: *.smsiarkowiec.pl 25.06.12, 11:17
      Juz nie ras widzialam pana ktory o 23 przywozi smieci i co mam kablowac,ja mam zameldowane 2 osoby za ktore place wywoz smieci ,to choc oni niech skorzystaja,i miasta nie zanieczyszczaja
      • Gość: mieszkaniec Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.12, 12:04
        Marto a kto ci zabrania żeby wymeldować tą osobę? Pytanie o jakim meldunku mówisz, czy chodzi
        o ewidencję ludności w Urzedzie Miasta,czy ewidencję mieszkańców w biurach administracji osiedla Tarnobrzeskich Społdzielni?
        • Gość: ... Re: Podrzucanie śmieci IP: *.centertel.pl 27.06.12, 14:27
          Podrzuca też młody człowiek z pewnej pizzeri powiem tylko że przyjeżdża czerwonym seicento. Regularnie na ul. Dąbrowskiej wywala kilka worow śmieci. Do tego czy on musi z ta pizza dojeżdżać pod sama klatkę ? Nie patrzy że ludzie chodzą że dzieci sie bawią. Tak ciężko mu dupe ruszyć te kilka metrów z parkingu.
          • Gość: ela Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.06.12, 21:53
            Jak zaoszczędzi to parę piwek wiecej wypije.
            • Gość: do roboty Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.07.12, 11:25
              bip.konstantynow.pl/bip/index.php?t=200&id=1995
    • Gość: jędza Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 22:10
      1/ Faktycznie, może to wkurzać że obcy podrzucają śmieci do naszych pojemników gdyż może to wpłynąć na wysokość zapłaty za wywóz śmieci mieszkańców którzy płacą za opróżnienie śmietnika.
      2/ Niby lepsze to, niżeli mieli by wyrzucić do lasu czy rzeki, co jest skandalem i powinno być karane wysoką kwotą kilkudziesięciu tyś . złotych. Tak , tak nie pomyliłam się kilkudziesięcioma tysiącami zł. Inaczej nie da się dotrzeć do rozumu tego typu ludzi.
      3/ Nie macie prawa nazywać kapusiem tego co spisał numery rejestracyjne samochodu który podjechał z kilkoma workami śmieci. A to dlatego że niby dlaczego inni mają płacić za wywóz jego śmieci.
      4/ Tolerowanie cwaniaków i złodziei to cecha większości Polaków, dlatego jest u nas bajzel w każdym aspekcie naszego życia .
      5/ Zacznijmy logicznie myśleć i dążyć do tego by każdy płacił swoje rachunki oraz zacznijmy donosić na tych którzy chcą żyć na nasz koszt !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka