Dodaj do ulubionych

Ksiądz Drozd Paweł

27.09.13, 12:29
Bywałam często na mszach celebrowanych przez Księdza Pawła, był bardzo ciepły miły i otwarty, niestety nie dawno dowiedziałam się, że Ksiądz Paweł zrezygnował z posługi kapłaństwa dla kobiety. Nie ukrywam, że jestem w szoku i jakoś nie chce mi sie w to wierzyć więc jeśli coś wiecie proszę wypowiedzcie się.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • birczanin7 Re: Ksiądz Drozd Paweł 27.09.13, 18:03
      Ciepły ,mily i otwarty,
      zakochał sie nie na zarty
      A że w piśmie napisano,
      by bliżniego kochac szczerze.,
      chce dzis służyć tylko damom...
      W inne motywy nie wierzę.
    • 5dominik2013 Re: Ksiądz Drozd Paweł 27.09.13, 18:14
      Z tego co ja wiem, to ks. Paweł poprosił biskupa o urlop. Reszta to ludzkie wymysły i plotki. To fajny gość!
      • birczanin7 Re: Ksiądz Drozd Paweł 27.09.13, 23:17
        I bardzo się cieszę,bo:
        Chcesz się z życiem zmagać mężnie,
        baba na wóz ,koniom ciężej.
      • domownik77 Re: Ksiądz Drozd Paweł 06.03.14, 21:29
        Ludzie dajcie już spokój. Dlaczego ciągle grzebiecie w czyimś życiu. Ma czy nie ma to jego sprawa i jego życie. A tak na marginesie, to ja wolę jednego ks. Pawła nawet jeżeli ma tę kobitę niż stu takich jak są obecnie w Birczy. Jeszcze długo nie będzie u nas takiego księdza jak był ks. Paweł. I pewnie nie jeden mieszkaniec się ze mną zgodzi. Zapytajcie chociażby w szkole w której uczył. Ja jestem mu wdzięczny za wiele dowodów dobroci. I tyle mam do powiedzenia w tej sprawie.
    • janek.k86 Re: Do Anna 29.09.13, 07:18
      "Z tego co slyszalam, " "wypowiedzcie sie,"
      Powiem tak, ty chyba babo zycia swojego nie masz i jezor tak sie swierzbil zeby ta plota trzasnac po Birczy, ze musialas sie skrecac w srodku jak ktos na ta plote odpisal.
      "Bywalam czesto na mszach celebrowanych przez ksiedza, byl bardzo mily i otwarty"...
      Ale piep.....!! Gdybys go tak cenila naprawde, to ostatnia rzecza ktora zrobilabys, byloby pisanie tego tutaj.
      Nie wazne jak jest naprawde, to sprawa ksiedza, nie temat na jakies ogolnobirczanskie dyskusje.
      jezeli tak cenilas ksiedza Pawla, to niezaleznie od sytuacji trzeba bylo sie za niego pomodlic a nie siedziec tutaj i czekac co na twojego niusa z d..y napisza inni i jaka sensacje rozniesiesz.

• anna1904 Re: Do Anna 29.09.13, 17:24
        no Przepraszam,ale jeżeli się kogoś lubi i uważa za osobę kompetentną, chce się o nim wiedzieć co powinnam, a uważam, że tutaj dowiem sie prawdy, więc równa się to z tym, że ja nie robie plotek tylko pytam, jasne?
        plotką byłoby " Ej wiecie, że ksiądz paweł ma kobietę?"
        po prosty zapytałam, a co inni piszą i jak to oceniają prywatnie, jest nie moją winą , nie potrafię nad tym zapanować tudzież tego kontrolować.
        pozdrawiam
        • janek.k86 Re: Do Anna 29.09.13, 20:21
          Kobieto, tlumacz sobie jak chcesz. Plotkara zadna sensacji.
        • baristan Re: Do Anna 30.09.13, 22:17
          "...a uważam, że tutaj dowiem się prawdy".
          No faktycznie, tutaj dowiesz się prawdy, na forum internetowym, od ludzi, którzy z nim nie mieli za wiele do czynienia. Powodzenia.
      • blondi137 Re: Do Anna 06.03.14, 17:29
        Aniu masz racje tak zostawił posługę dla innej kobiety, jakiś czas ksiądz Paweł był w naszej a parafii stąd go znam żeby tego było mało znam również i jego wybrankę (której nie jest wart),mieszkają oboje w Przemyślu:) a Ty Janku nie krytykuj Ani że zajmuje się plotkami bo to akurat jest prawda ,może co nie którzy po prostu nie chcą wierzyć że tak jest.Pozdrawiam
    • klawisz2 Re: Ksiądz Drozd Paweł 01.10.13, 09:44
      Celibat jest ogólną fikcją. Wierzą w to tylko fanatycy religijni, którym indoktrynacja zablokowała racjonalne ocenianie rzeczywistości. Czy możemy winić człowieka za to ugodziła go strzała Amora? Nie. Uważam, że każdy ksiądz łamie zasady celibatu w następstwie, czego decyduje się na odejście od kościoła, zasługuje na szacunek. Na potępienie zasługują tacy zwyrodnialcy jak Ci, którzy rozsławili nasz kraj na Dominikanie.
      • birczanin7 Re: Ksiądz Drozd Paweł 01.10.13, 10:00
        Jak jest ksiądz,
        baqba u niego,
        no to niusa masz pewnego.
    • forum.to.zlo Re: Ksiądz Drozd Paweł 01.10.13, 23:49
      Czy was ludzie popieprzyło?!:O nie dość że ksiądz niedawno odszedł z naszej parafii to jeszcze macie czelność pisać takie bzdury na jego temat?? Jeżeli znalazł sobie kobietę to jest tylko jego I WYŁĄCZNIE jego sprawa!! On za to będzie sądzony na sądzie ostatecznym.... W Birczy zawsze tylko były i będą plotki i nic po za tym.. Widziałaś ich razem że masz czelność takie rzeczy pisać? Ludzie duużo mówią nie zawsze jest to prawdaa, ale nie znaczy to że od razu trzeba o tym pisać na forum i oczerniać tak Księdza...Po za tym to jest tylko człowiek.. Ludzie zastanówcie się....
      • janek.k86 Re: Do Anna 02.10.13, 10:56
        Droga Anno,( o ile tak sie nazywasz)
        Na swoje sumienie powinnas wziac wszystkie oszczerstwa i zle slowa, ktore po twoim wpisie padly pod kierunkiem ks. Pawla.
        Mam nadzieje, ze zaspokoilas swoja ciekawosc jak jest naprawde, bo tak chyba sie tlumaczylas wrzucajac ten watek?
        P.s Jakbym mial babe, ktora na lewo i prawo jezorem miele, to w d..e bym ja kopnal, bo takie babska sa najgorsze. Te ktore maja kulture i wychowanie, jednym uchem sluchaja a drugim wypuszczaja, nie wazne na jakie tematy.
        Tobie jak widac jest to obce.
        • birczanin7 Re: Do Anna 02.10.13, 13:01
          Kopnąć babę w to co piekne....
          Janek, zaraz serce pęknie
          wszystkim tym co baby maja
          i szaty dla nich zrzucają.
          • janek.k86 Re: Do birczanin7 02.10.13, 15:33
            Kurcze nie potrafie za cholere zrozumiec po co zamieszczasz przy roznych watkach te glupie wierszyki.
            Ani to sie rymuje, ani sensu nie ma, wypociny godne podstawowki.
            No chyba, ze chodzisz do szkoly, wtedy sie nie czepiam.
        • darino Do Janka 02.10.13, 13:16
          Janku, skąd u ciebie taka wrogość do kobiet ?
        • anna1904 Re: Do Anna 02.10.13, 15:05
          Jej, przepraszam, że tak to się potoczyło, rzeczywiście, nie powinnam
          • janek.k86 Re: Do Anna 02.10.13, 15:25
            Wrogosc budzi we mnie plotkowanie ktorym sie zajmuja glownie kobiety.
            Droga Anno, przeprosiny to chyba do samego zainteresowanego, chociaz to musztarda po obiedzie.
            • birczanin7 Re: Do Anna 02.10.13, 23:02
              Jeśli chcesz się pozbyć stresu
              związanego z kobietami,
              zajmij się kochany Janku
              świerszczami i wierszykami.
              • janek.k86 Re: Do birczanin7 03.10.13, 07:23
                Dalej kolejne wypociny..no coz moze wkrotce dojdziesz do wprawy i w koncu uda ci sie nabazgrac cos z sensem, a moze nawet zrymowac poprawnie.
                • forum.to.zlo Re: Do birczanin7 03.10.13, 10:14
                  Widzę,że poeta nam tu na Birczańskiej terenie rośnie: D Janku od czegoś trzeba zaczynać,za kilkanaście lat będziesz czytał jego wiersze i wspominał jak to go krytykowałeś :D dobra.. a tak na poważnie to oszczędź sobie te "wierszyki" czyy coś podobnego do wierszy... nie żeby coś,ale wiesz...;P daruj sobie<___<
                  • forum.to.zlo Re: Do birczanin7 03.10.13, 10:15
                    Birczańskim*
                  • janek.k86 Re: Do birczanin7 03.10.13, 11:40
                    Nic madrego tu nie przeczytam.
                    • birczanin7 janek k86 03.10.13, 21:55
                      J wten sposób Drogi Janku,
                      schodzimy już z księdza Drozda.
                      Ale nie wiem,jak to bywa,
                      kiedy urlop dostać można?
                      Czy dla stanu zdrowotnego,
                      a może czegoś innego....
                      Już nie rymuję ,aby Cię nie denerwować.....
    • czlowiekporazki00 Re: Ksiądz Drozd Paweł 10.10.13, 14:59
      Przepraszam bardzo. To już jest poniżej krytyki. Jak zazwyczaj piszę żartobliwie i nie do końca serio, tak teraz wypowiem się jak najbardziej na poważnie. Po pierwsze: tak, tak...wiadomo, są na naszym terenie 'kobiety', które całe życie nic nie robią, tylko zajmują się głupotami, plotkują, zresztą takich to wszędzie dostatek. Tylko że z tego nieróbstwa i gnuśnienia wychodzą ot właśnie takie teksty jak ten tutaj na forum, tekst anny 1904, i o kim? o księdzu, bo to chwytliwe teraz, na fali! Żal.
      Po drugie: proszę "pani", po co pani chodzi do tego kościoła? Abstrachując od wątku rzekomego odejścia księdza od posługi. Znam takich, co to chodzą z przyzwyczajenia chyba tylko bo po każdej mszy obgadują, co było na mszy nie tak, co kto źle powiedział, co znów złego ksiądz śmiał zagrzmieć na biednych, uciemiężonych przedstawicieli rasy "wyższej". Przepraszam bardzo, ale ten tekst, anno1904, który napisałaś, dowodzi tego, że na pewno do tego kościoła z potrzeby serca nie chodzisz. Nudzi ci się, a może nie masz komu pokazać nowych butów. Ot co. To podjedź może te 30 km do najbliższego miasta i wybierz się do kina lub na spektakl, odchamić się trochę, bo zakładam, że raczej cię stać.
      • birczanin7 Re: Ksiądz Drozd Paweł 17.10.13, 18:54
        Droga Anno! Bardzo proszę.
        Włóz sobie extra kalosze,
        jedż do miasta, skocz do sklepu,
        popraw sobie nastrój podły,
        miast w kosciele klepać modły.
    • ojciec.mateusz54 Re: Ksiądz Drozd Paweł 17.10.13, 23:08
      No cóż, jeśli tak się stało, to trudno. Ale mam nadzieję, że ks. Paweł poprosił tylko o urlop. Dobrze mu życzę, przekonałem się bowiem, że jest człowiekiem zdolnym do dobrych uczynków. Zdaję sobie sprawę z tego, że słowa, które za chwilę tu napiszę mogą wydawać się brutalne, ale jestem przekonany na podstawie doświadczenia życiowego, że są one prawdziwe:
      Otóż żadna kobieta, absolutnie żadna, nie jest warta tego, żeby dla niej rezygnować z kapłaństwa!
      • klawisz2 @ ojciec.mateusz 18.10.13, 09:53
        „Otóż żadna kobieta, absolutnie żadna, nie jest warta tego, żeby dla niej rezygnować z kapłaństwa!”

W pełni się zgadzam. Żadna kobieta nie zapłaci księdzu ZUS-u, nie utrzyma i nie wyśle na dobre wakacje. Kiedyś księdzem zostawało się z powołania w imię wiary i ideałów. Dzisiaj jest to tylko zawód, dlatego wielu księży prowadzi normalne życie „na boku” utrzymując jednak swoje dochodowe posadki. Są również ekskluzywne agencje towarzyskie, które głownie czerpią zyski z duchownych.
        Część księży woli jednak małe dzieci niż kobiety a zawód księdza w pewnym sensie roztacza nad nimi parasol ochronny. Normalny zboczeniec i zwyrodnialec za molestowanie trafiłby do więzienia na długie lata, a w przypadku duchownych jest inaczej. Nie wspominam tu o tym, ze z niedzielnej tacy księdza stać na dobrych prawników. Mam nadzieję, że przełom nastąpi w momencie pierwszej w Polsce sprawy, gdzie ofiara wystąpiła do sadu o finansową rekompensatę od kurii kołobrzeskiej.
        • mecenasgrzegorz76 Re: 07.01.14, 14:34
          Ludzie,ludziska,zastanówcie się naprawdę nad tym co piszecie.Powiem tak,nie jestem jakimś zwolennikiem Ks.Pawła,czy też innego z Księży,Kapłan jak każdy inny idę na mszę św.i tyle,nie patrząc na to który kapłan odprawia,faktem jest że msze św.prowadzone przez Ks.Pawła były i
          SĄ naprawdę bogate w ::przekonanie,w wiarę,a przede wszystkim płynące z serca,naprawdę Ks.Paweł jest Kapłanem z powołania,choć jak pisałem nie byłem jakoś do jego Osoby przekonany,ALEEEEEE....stało się....Gdy byłem naprawdę w ciężkiej sytuacji życiowej,to Ks.Paweł i jeszcze jeden kapłan mu towarzyszący,odwiedzili moją Rodzinę,moje Dzieci.i nikt by się nie spodziewał!!!! przyszli z podarunkiem dla mojej Rodziny,bo dowiedzieli się( zapewne ) od dobrych ludzi że jestemy w ciężkiej sytuacji.
          Teraz troszeczkę ostrzej:
          NIE WYPISUJCIE TAKICH BZDET I NIE RÓBCIE PLOTEK,,,LUDZIE,DAJCIE SPOKÓJ .
          Podejrzewam że takie durnoty wypisać może człowiek który jest :
          bez pracy i jakiegokolwiek zajęcia i na utrzymaniu GOPS-u
          albo taki któremu się troszeczkę polepszyło i nie wie co ma z sobą zrobić
          Najlepiej pytać o takie ploty BAAAARDZO wierzących i siedzących przed samym ołtarzem dew............a szczególnie niektórych żon Radnych Parafialnych,to właśnie takie osoby roznoszą takie ploty,ale przed kapłanem mało co się nie posika tak z nim pięknie rozmawia.
          To chyba tyle...ale się rozpisałem?!
          Naprawdę miejcie szacunek dla drugiego człowieka.Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka