11.08.12, 19:02
wysmiewal "czarnych" piosenka Ksiadz proboszcz juz sie zbliza,byl przyjmowany na salonach,chwalony w WSI-24 i w michnikowej załgaanej szmacie.I gdy Kukiz oszalal i zaczal nagrywac piosenki i Katyniu,zaczal "bredzic" ze wstyd go za panstwo polskie,ktore nie zapewnilo bezpieczenstwa swoim elitom lecacym do Katynia i gdy zaczal mowic o "bolszewickiej mentalnosci" zaprzyjaznionych telewizji wsluchanych w glos Michnika...stal sie wrogiem publicznym i chałturnikiem zarabiajacym po pisowskich festynach.
wyborcza.pl/1,75968,12284636,Jak_Michnik_z_Blumsztajnem_krzywdza_Pawla_Kukiza_.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 11.08.12, 22:06
      Gdy Kukiz nagrywał wspomnianą piosenkę to TVN jeszcze nie było, a rządzili ludzie, którzy doprowadzili do podpisania Konkordatu, więc o tym "chwaleniu" w TVN 24 i Wyborczej fantazjujesz ... żeby tego celowym kłamstwem nie nazwać.
      Gdy powstał TVN, o TVN24 nawet nie wspominam, to wspomniana piosenka była historią ... niezbyt dobrze pamiętaną nawet.
      Mógłbyś choć raz przygotować się do zabierania głosu, a nie pierniczyć farmazony ...

A co do problemu Kukiza dziś, to i on sam już nawet przyznał, że publicity mu media zafundowały ... zrobił iwent, tak się teraz marketing w branży muzycznej uprawia.

Żadnym wrogiem publicznym nie jest, ani nikt go na takowego nie kreuje, choć byłoby to mu na rękę.
      Co do chałturzenia, to czysta prawda, bo większość wykonawców w Polsce tak obecnie zarabia.

...a Ty naiwniaku myślisz, że on wielkim bojownikiem jest ... chyba takim jak i Ty ;)
      • Gość: ecik Re: Jak Kukiz IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.12, 23:03
        dupna i bez jaj jest obecna zmiana agitatorów lechowskich51, czarni mają już krótką ławkę?
        • Gość: panna monika Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 23:29
          słabe to jest, zawiodłam się na nim, nacjonalistyczno-wulgarystyczno-prawicowe, zszedł chłop na psy, może radyjko-maryjka go będzie grało????tam , takie chały mogą znaleźć swoje miejsce
          zdecydowanie wolę innych wykonawców religijnych, np. litzę
          • Gość: panna monika malenczuk jest OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 23:34
            www.youtube.com/watch?v=xsZcI7Cb2IQ
            • lechowski51 Re: malenczuk jest OK. 12.08.12, 11:56
              tarzan pisze;
              A co do problemu Kukiza dziś, to i on sam już nawet przyznał, że publicity mu media zafundowały ... zrobił iwent, tak się teraz marketing w branży muzycznej uprawia.

Żadnym wrogiem publicznym nie jest, ani nikt go na takowego nie kreuje, choć byłoby to mu na rękę.
              Co do chałturzenia, to czysta prawda, bo większość wykonawców w Polsce tak obecnie zarabia.

...a Ty naiwniaku myślisz, że on wielkim bojownikiem jest ... chyba takim jak i Ty ;)

Ty jak zwykle lepiej wiesz od Kukiza czy jest wrogiem publicznym michnikowej zalganej szmaty-czy nie!.Ty wiesz nawet lepiej co Kukiz mysli i do czego zmierza.Dla mnie nie byl on nigdy zadnym bojownikiem a byl niezlym artysta.Z tego co mowi i robi widze ze jest tez przyzwoitym czlowiekiem i Polakiem.

Ma pan sporo żalu do "GW".

Raczej pogardę. Bo ta gazeta stosuje, przynajmniej wobec mnie, starą, sprawdzoną bolszewicką metodę: nie możemy zamknąć ci ust, nie mamy na ciebie paragrafu? No to zrobimy z ciebie wariata! Mam wiele wątpliwości w sprawie śmierci generała Petelickiego. Mam korespondencję z generałem Petelickim, z której jasno wynika, że te ataki w mediach – między innymi "GW" – wiele go kosztowały. Rzadko kto wytrzymuje taki stres, taką nagonkę i robienie z człowieka wariata. To mogło mieć wpływ na tak desperacką decyzję.

To mocne słowa...

"GW" przeinacza fakty, błędnie informuje, manipuluje. Niszczy ludzi. Mówię to na podstawie własnych doświadczeń.
              natemat.pl/26625,pawel-kukiz-gazeta-wyborcza-przyprawila-mi-gebe-homofoba-faszysty-i-psychopaty-wywiad
              www.youtube.com/watch?v=8hOcUUTiVbA
              • Gość: Tarzan Re: malenczuk jest OK. IP: 80.48.174.* 12.08.12, 14:20
                > Ty jak zwykle lepiej wiesz od Kukiza czy jest wrogiem publicznym michnikowej za
                > lganej szmaty-czy nie!.

Ja tylko wyrażam swoje zdanie.
                Zarówno Kukiz, jak i Ty macie również do tego prawo.

> "GW" przeinacza fakty, błędnie informuje, manipuluje.

Jeśli to prawda, to przestań czytać, bo postępujesz tak samo.
                ...czemu nie dziwi mnie to, że nie odniosłeś się do głównej części mojego postu? ;)

Napisze wprost. Ty Lechowski manipulujesz faktami, przeinaczasz je, a pośrednio błędnie informujesz i tak zrobiłeś w poście o Kukizie.

Co do kwestii GW, to jej rola, czy wpływ jest demonizowany, wystarczy popatrzeć na udział tejże w rynku dzienników ogólnopolskich, jej udział w mediach w ogóle i uwagę poświęcaną Kukizowi, by dojść do wniosku, że on sam tu prowokuje, by "sprzedać japę".
                Tak się ten biznes dziś uprawia. Zarabiają celebryci, nie artyści.

Skądinąd lubię Kukiza i cenię, de facto z niechęcią rozumiem postępowanie.

A ostrożność stacji radiowych lub niechęć też jest zrozumiała, bo tam króluje chała, mało kto chciałby Kukiza słuchać. takie teksty sprzedają się wśród fanów spod znaku white power raczej, a nie chłoptasiów i dziewcząt żyjących od jednej dyskoteki do drugiej.
                Na pewno jednak znajdzie pochwały swojego albumu w mediach "niezależnych" i "prawdziwie polskich" - możesz zacytować kilka peanów na cześć tego dzieła? ;)

• Gość: odeon Re: Jak Kukiz IP: *.play-internet.pl 12.08.12, 14:36
      Lechowski idź zobacz czy nie ma cię w kiblu i sprawdź przy okazji czy masz papier toaletowy!
      • lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.08.12, 17:15
        tarzan pisze;
        Skądinąd lubię Kukiza i cenię, de facto z niechęcią rozumiem postępowanie.

A ostrożność stacji radiowych lub niechęć też jest zrozumiała, bo tam króluje chała, mało kto chciałby Kukiza słuchać. takie teksty sprzedają się wśród fanów spod znaku white power raczej, a nie chłoptasiów i dziewcząt żyjących od jednej dyskoteki do drugiej.
        Na pewno jednak znajdzie pochwały swojego albumu w mediach "niezależnych" i "prawdziwie polskich" - możesz zacytować kilka peanów na cześć tego dzieła? ;)

"Ostroznosc" stacji radiowych wynika z prostej przyczyny.POpularyzujemy swoich."Pisowcy" moga sobie grac jak za komuny w piwnicach i na niezaleznych festiwalach.Uklad sie domknal i czarodzieje z Czerskiej dbaja aby obcy nie zaczelli glosic w "zaprzyjaznionych telewizjach" i naszych mediach jakis wrogich wartosci.
        Mowi o tym Kukiz w nastepnym wywiadzie;
        Z tego, co wiem, część stacji powzięła decyzję o nieobejmowaniu patronatem medialnym płyty, nawet jej nie słuchając. Chodzi bardziej o mój wizerunek, który nie pasuje do ideologii powszechnego szczęścia i dobrobytu, który podobno mamy w naszym kraju. (…) U nas wszyscy przecież są szczęśliwi i zadowoleni i jest nam tak dobrze, że dobrze nam tak! (śmiech). Komuna mogła tylko pomarzyć o sytuacji, w jakiej jest dziś obóz rządzący. Przecież oni nie potrzebują ustawy o cenzurze. Wykształcili tzw. poprawność, której bronią wierni im ludzie. To system, który można uznać za swego rodzaju mediokrację. Ona zapewnia płomienną propagandę, dzięki której władza trwa i stara się zdyskredytować ludzi próbujących kwestionować obecny porządek rzeczy. Znowu nasuwa się analogia z czasami komunizmu - jeśli nie było na kogoś paragrafu, to robiło się z niego wariata.
        wpolityce.pl/artykuly/33756-pawel-kukiz-dla-se-lenin-mial-racje-wladza-niekontrolowana-sie-alienuje-a-efektem-alienacji-jest-albo-dyktatura-albo-jej-straszliwy-upadek
        • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 12.08.12, 17:33

> "Ostroznosc" stacji radiowych wynika z prostej przyczyny.POpularyzujemy swoich.
          > "Pisowcy" moga sobie grac jak za komuny w piwnicach i na niezaleznych festiwala
          > ch.Uklad sie domknal i czarodzieje z Czerskiej dbaja aby obcy nie zaczelli glos
          > ic w "zaprzyjaznionych telewizjach" i naszych mediach jakis wrogich wartosci.

Stacje radiowe graja to co się sprzedaje, to komercja, nie polityka.
          Dzieciarnia woli chałę i disco-szmirę, czy tam inny pop i tyle.

> Z tego, co wiem, część stacji powzięła decyzję o nieobejmowaniu patronatem medi
          > alnym płyty, nawet jej nie słuchając. Chodzi bardziej o mój wizerunek, który ni
          > e pasuje do ideologii powszechnego szczęścia i dobrobytu, który podobno mamy w
          > naszym kraju.

Traktujesz Kukiza jako sędziego we własnej sprawie, a on tylko wyraża to "co on wie".

Wizerunek nie pasuje, ale nie z powodów politycznych.
          Stacje radiowe nie zarabiają na reklamach, a wykonawcy na muzyce wtedy, gdy radio chwali Tuska.
          Za chwilę znajdziesz związek przyczynowo-skutkowy między wzrostem sprzedaży wina z propagandą PO.

>Wykształcili tzw. poprawność, której bronią wierni im ludzie.

A może ludzie po prostu nie mają ochoty na ten buntowniczy rock?
          Punk nie bez powodu "umarł".

Gust i preferencje można kształtować, wpływać na nie, ale nie oznacza to, że ludzie lubią to co im się puszcza. Puszcza się im to co lubią... i to się sprzedaje. Żadnej filozofii, a nie daj Boże ideologii w tym nie ma.
          Podobnie jest w kinie.
          Czy przytłaczająca "przewaga" idiotycznych romantycznych komedyjek nad ewentualnymi "dziełami chwalącymi etos polskiego bohatera" tez wynika z propagandy PO, czy cenzury bez ustawy?
          Chryste, Ty nawet za własne rozwolnienie oskarżysz załgana szmatę Michnikowską i innych sługusów "Wielkiego Przywódcy".

Są w tym kraju ludzie, którzy sami decydują co kupować, czego słuchać i co oglądać, czy czytać.
          W tym kraju - wbrew poglądom co niektórych PiS-owców - nie ma jedynie członków przypadkowego społeczeństwa, które jak barany bezmyślnie idą za bacą.

Ty lubisz powtarzać - właśnie tak bezmyslnie - jakichś blogerów i inne pierdoły, byle by pasowały do tezy "Twojej walki".
          No to co masz do powiedzenia na temat swoich kłamstw?
          Jak było z tym TVN? Możesz zacytować jakiś hymn pochwalny na temat Kukizowego "ZCHN się zbliża"? Dalej będziesz brnął lub przemilczał swoje kłamstwa?

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.08.12, 18:35
            Na blogerow to Ty sie ciagle powolujesz a zeby ludzie mogli zdecydowac co moga sluchac i ogladac, to trzeba dac im wybor.I o tym rozmawiamy a nie o tym kiedy powstala rzadowa szczekawka WSI-24.
            • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 12.08.12, 18:50
              > Na blogerow to Ty sie ciagle powolujesz

Nie Lechowski, to Ty ich ciągle cytujesz.

> zeby ludzie mogli zdecydowac co moga sluchac i ogladac, to trzeba dac im wybor.

I oni ten wybór mają. W dzisiejszych czasach nie da się niczego ukryć. Piosenek Kukiza tym bardziej. Wielu ludzi trafia do radia, czy tv po tym jak zdobywają sławe w internecie na ten przykład. Żadne komercyjne medium tego faktu nie ignoruje, bo traci w ten sposób kasę.
              A Ty twierdzisz, że Kukiza ignorują w imię interesów partii, czy jakiejś gazety?
              Bzdety jeszcze większe od tych, które piszesz o Kukizie i TVN.

>I o tym rozmawiamy a nie o tym kiedy powstala rzadowa szczekawka WSI-24.

Czy to kwestia tego, że nie masz wstydu kłamiąc w żywe oczy, czy braku odwagi, by się do tego przyznać?

To nie pierwszy raz, gdy piszesz coś, co się mija z prawdą. Czy to kwestia Twojej niewiedzy, czy perfidny plan?

Po raz kolejny udowadniasz, że nie masz pojęcia o tym o czym piszesz i stąd powstają takie lechowskie "legendy".
              To Ty jesteś szczekaczką propagandową, skoro nieistotne jest to, że kłamiesz.

• Gość: olo Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 19:24
                Mogę się założyć @lechowski, nigdy nie słyszałeś żadnej piosenki Kukiza, ani z tych wcześniejszych, dobrych ani tych pseudo-patriotycznych.

Kup płytę, posłuchaj i wtedy napisz recenzję ... ale to raczej jest niemożliwe.
                • lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.08.12, 19:30
                  Wyobraz sobie olo ze bylem nawet na koncercie Kukiza.Tutaj mozesz zapoznac sie z moimi muzycznymi preferencjami.W przeciwienstwie do tarzana nie dziele muzyki na nasza,dobra POstepowa,tylko na dobra lub szmire
                  forum.gazeta.pl/forum/w,329,113729640,113729640,Rekomendacje_muzyczne.html
            • Gość: uważny cytaty Re: Jak Kukiz IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.12, 18:56
              i dlatego ktoś wybrał lechowskim51 sygnaturkę jaką mają ...to w kontekście odpowiedzi lechowskich tarzanowi...he he...
              • lechowski51 Re: Jak Kukiz 14.08.12, 15:42
                Kukiz o domu,rodzinie,Polsce...
                www.youtube.com/watch?v=qahHsXZumFc&feature=relmfu
                • Gość: olo Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 18:18
                  Kupiłeś płytę @lechowski?, Kukiz skarży się że mu gotówki brakuje na dom....
                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 14.08.12, 20:03
                    Kupie olo chociazby dla tej piosenki.Nowy album ktorego nie chca grac w rzadowych radiach dopiero we wrzesniu
                    www.youtube.com/watch?v=4eS9R_hnzak&feature=fvst
                    • lechowski51 Re: Jak Kukiz 20.08.12, 09:10
                      Po czyms takim Kukiz "to se moze" wystapic w Pcimiu Dolnym a wywiadow udzielac w mediach O.Rydzyka.Salon nigdy nie wybacza....choc Bolkowi wybaczyli i zlaczyli sie we froncie antylustracyjnym.

Byłem twardym żołnierzem Platformy, dziś uważam, że powinni złożyć władzę, bo się po prostu nie nadają, są skompromitowani i niesłowni. Nie jestem naiwny, wiem, że polityka wymaga czasem kompromisów. Ale po kolei żadne obietnice nie były spełniane. Przysięgali, że wprowadzą wspomniane okręgi jednomandatowe – i nic. Żeby być uczciwym przyznam, że kilka ruchów w obszarze zarządzania policja, spraw, które leżą mi na sercu, było dobrych.

Przełomem w ocenie PO przez artystę stał się 10 kwietnia 2010 roku:

Smoleńsk stał się dla mnie sprawą kluczową nawet nie ze względu na to kto zginął, ale dlatego, że państwo polskie spadło w ruski las, w błoto. I co? I nic! Zawołano „Polacy, nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało”- to był tylko wypadek. Przecież to jeży włos na głowie. Tu jest problem. To jest dowód na taką słabość państwa, że nie mam wątpliwości, iż obce służby mogą z nim robić co tylko chcą. I to żadna teoria spiskowa a zwykła logika.
                      (...)

Smoleńsk jest dla mnie dobitnym przykładem na to, że ta opcja polityczna, która teraz sprawuje władzę, w kwestiach zapewnienia bezpieczeństwa Państwa nie posiada żadnych do tego predyspozycji. Mamy do czynienia z tak niewyobrażalnym nagromadzeniem zaniechań, błędów, skandali, że wg mnie PO sama siebie zdyskwalifikowała jako gwaranta zapewnienia Państwu niezawisłości. Weźmy taki „drobiazg” jak poprzedniego ministra obrony narodowej Bogdana Klicha. Za jego rządów w tym resorcie spadły cztery wojskowe samoloty: Mi, Bryza, CASA z całym dowództwem sił lotniczych, a wreszcie, na końcu, samolot z urzędującym prezydentem, z prezydentem na uchodźstwie, z dowódcami wojsk, z elitą państwową, elitą opozycji...

I dalej jest ministrem.

To jeszcze nic. Kiedy wreszcie odchodzi, to jako człowiek honoru, choć na miły Bóg, nie ma żadnego prawa do tego określenia

- podkreśla Kukiz.
                      wpolityce.pl/wydarzenia/34387-pawel-kukiz-w-uwazam-rze-po-musi-odejsc-panstwo-polskie-spadlo-w-ruski-las-w-bloto-i-nic-zawolano-polacy-nic-sie-nie-stalo
                      • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 20.08.12, 09:29
                        On nawet w programach muzycznych jest spalony, bo już jest politykiem, a nie muzykiem.

Dzieci nie lubią pitolenia o Polsce, zdradzie, chcą piosenek o dupczeniu i miłości, a recenzji nie pisze "Ziemkiewicz i ja".

No to potrafisz juz może odpowiedziec na moje pytanie lewaku?

Jakim cudem TVN hołubiła Kukiza, gdy jeszcze nie istniała?

Potrafisz - jak ponoć chrześcijanin i Polak dobrze wychowany w tradycyjnej rodzinie - mieć honor i przyznać szczerze dlaczego piszesz rzeczy niestworzone?
                        To kwestia niewiedzy, "wypadek przy pracy", czy celowe działanie, bo większość tego nie zauważy?

Potrafisz wskazać konkretne artykuły w mediach z tego czasu, gdzie hołubiono Kukiza za piosenkę ZchN się zbliża?

Lechowski, potrafisz być szczery?

• Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 21.08.12, 08:19
                          Z dnia na dzień sie w tym upewniam.

Że ma poglądy polityczne? OK. Każdy ma. Że są krytyczne wobec obecnego rządu? OK. Nic dziwnego.

Ale, że próbuje te poglądy sprzedać jako sztukę?

Mało przekonywujące.

opole.gazeta.pl/opole/1,35114,12333687,Kukiz__wierze__ze_ludzie_wyjda_przeciw_rzadowi_na.html
                          ...czekajmy wypowiedzi dotyczącej płyty ;)

gdyby rządził PiS, toby zamówili pare tysięcy egzemplarzy do swoich biur, a tak PO kupuje Madonnę...

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 21.08.12, 09:46
      Dla lewactwa zdziwienie wywoluje ze ktos moze spiewac o mordzie w Katyniu i czerwonych zlodziejach z SLD.Lewactwo sie nie dziwi gdy ich POstepowi artysci scinaja krzyze,nurzaja krzyz w moczu czy ukladaja obraz Matki Boskiej z gowna slonia.To pierwsze jest POlityka a to drugie "nasze" wyrazem ekspresji artystycznej.
      Lewactwo zawsze jest kulturalne jak ten "miszcz" ze sniadania w WSI-24
      www.pudelek.pl/artykul/31634/holdys_jaroslaw_kaczynski_to_ch.../
      • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 21.08.12, 16:01
        Nie piszę lewacka mendo o jego piosenkach.

O tych napisałem jedynie, że wśród dzieciarni sprzedają sie znacznie gorzej niz o miłości. Matacząca gnido bolszewicka. (moge cie tak mendo nazywać, bo to tak samo naturalne jak nazwanie rzadkiego gówna sraczką - to twoja lewacka mendo logika)

O byciu politykiem napisałem a propos wypowiedzi głupku radziecki, bo gdy piosenkarz częściej wygłasza przemówienia polityczne niż śpiewa, to jest raczej działaczem, który czasem śpiewa, a nie piosenkarzem, który czasem działa.
        Za komuny było łatwiej, bo byliście bezkarni... ale teraz trzeba mózgownicą poruszyć ... a jak nie ma czym?

Kłamiesz nieudolnie, czuć smród krętactwa na kilometr.

Za trudne by pojąć, co? A może i pojmujesz, tylko jako naczelny propagandysta inaczej napisac nie możesz. Nie za to ci płacą ... co innego twój kolega z klubu "Ziemkiewicz i ja" ... kurde, sorry, źle cytuję.
        Ty chyba pisałeś "ja i Ziemkiewicz"...

Ty pisarzyku kopiujący lewackie mendia...

Paszoł won

(moge tak do ciebie pisać, bo to równie naturalne jak krzyknąć "wio" na konia, czy do psa "do nogi", prawda? To twoja logika ... ładnie mi pomyje wychodzą, bo kopiuję z "miszcza", Lechowskiego...)
        • lechowski51 Re: Jak Kukiz 21.08.12, 17:51
          Znow bełkoczesz jak ch...j Hołdys,bo na muzyce znasz sie jak swinia na gwiazdach.
          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 23.08.12, 11:39
            Oto jak kolejny fajnopolak przestal byc fajny...
            www.rp.pl/artykul/9158,920828-Gursztyn--Lepper-forever.html
            • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 23.08.12, 12:27
              > Oto jak kolejny fajnopolak przestal byc fajny...

Powinieneś dodać - o ile zależy Ci na wiarygodności, rzetelności i uczciwości - że w mniemaniu Lisa.

Piszę dlatego, że masz niepohamowaną skłonność do przerzucania opinii jednego publicysty na 3/4 narodu.
              • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 24.08.12, 21:52
                Przeczytałem dziś wywiad z Kukizem.

Na 32 pytania, CZTERY dotyczyły muzyki, nie tylko najnowszej płyty, ale muzyki.

Więc pytam, czy nie jest uzasadnionym, by zacząć traktować go jako polityka, a nie muzyka ... albo uznać, że niektórzy ludzie traktują go jako polityka?
          • Gość: tow. szmaciak Re: Jak Kukiz IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.12, 12:21
            i tak oto stała się rzecz historyczna na tym forum: lechowski51 trafiony i zatopiony (używając słowea ch...j udowodniłeś agitatorze , że zostałeś nawracającym się starym komuchem, śmierdzielem na usługach sekty, a tfuj..., idę przemyć oczy z tego sekciananego goowna)
          • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 23.08.12, 12:25
            >>na muzyce znasz sie jak swinia na gwiazdac

Biorąc pod uwagę, że napisałem w tym wątku, że Kukiza cenię i lubię oraz to, że nie pisałem o jakości muzycznej albumu, bo go nie słyszałem oznacza to, że nie uważasz Kukiza za zbyt dobrego artystę ... no cóż, taki tam rockman, całkiem fajny moim zdaniem.

Twój gust muzyczny nie jest zły.
            Ty - w przeciwieństwie do mnie - wypowiadałeś się na temat swoich ulubionych wykonawców.
            Jako, że oni należą tez i do moich ulubieńców - między innymi oczywiście - nic złego na temat tego, czy "znasz się na muzyce" nie powiem.

...na jakiej jednak podstawie oceniasz moja znajomość sztuki muzycznej?
            • lechowski51 Re: Jak Kukiz 29.08.12, 22:21
              Znalazlem plyte o ktorej rozmawiamy.
              www.youtube.com/watch?v=qu6tMkHooSw
              Oceniaj muzykow po tym co tworza,politykow po ich ideach a klownow po tym jak nas rozsmieszaja.....
              • Gość: benek Re: Jak Kukiz IP: *.tktelekom.pl 30.08.12, 06:55
                Lechowski - po prostu szok i niedowierzanie - odsłuchało go od 28 maja 2012 roku 493 ludzi - przy całym tym zamieszaniu które wywołał "artysta" Kukiz to chyba wystarczy za cały komentarz . Po prostu "rwanie prawdziwej sztuki" - czy teraz komusza kiepełka rozumie dlaczego tego nikt nie gra? Brodka nie lansowana przez rozgłośnie ma ponad 1,7 miliona wejść - umieszczono w sieci teledysk Varsovie 30 maja 2012 roku czyli 2 dni po cudzie "kukizowym" - zaraz się dowiemy że to manipulacja Youtube - :)
              • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 30.08.12, 09:07
                > Oceniaj muzykow po tym co tworza,politykow po ich ideach a klownow po tym jak n
                > as rozsmieszaja.....

A co niby napisałem takiego, co by przeczyło takiej zasadzie?

A płyty chętnie wysłucham, dziękuję.
              • Gość: Do Lechowskiego Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 09:22
                Co to za teksty o świni i gwiazdach? Masz przeprosić Tarzana. Grzecznie o to prosi Dana:-)
                • lechowski51 Re: Jak Kukiz 30.08.12, 11:22
                  benek pisze;
                  Lechowski - po prostu szok i niedowierzanie - odsłuchało go od 28 maja 2012 roku 493 ludzi - przy całym tym zamieszaniu które wywołał "artysta" Kukiz to chyba wystarczy za cały komentarz

Ty beniu jak juz bekniesz to koniec swiata.Nie pij jak piszesz!.Piosenke opublikowano nie 28 maja a 28 sierpnia czyli DWA dni temu.Wysluchalo ja 693 ludzi.Zagladnij za dwa tygodnie i przekonasz sie ze bedzie juz pare lub parenascie tysiecy.
                  ...a powiedzenie o swini i gwiazdach adekwatne do tego co uslyszalem o sobie post wczesniej!
                  • Gość: Do Lechowskiego Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 14:11
                    Przeczytałam wpis Tarzana z 21.08., no, rzeczywiście mogłeś się wkurzyć:-)
                    Pozdrawiam cieplutko, miłego popołudnia:-)
                    Proszę, szanujcie się trochę.
                  • Gość: benek Re: Jak Kukiz IP: *.tktelekom.pl 30.08.12, 14:34
                    lechowski - moja pomyłka -( widzisz troglodyto - przyznaję sie ze się pomyliłem - ty nigdy) rzeczywiście wynik zaiste "imponujący" - 693 no i całe 6 komentarzy - na razie porównywalny z byle kraksą w "bylemiejscu" w Polsce , na temat walorów artystycznych "dzieła" nie dyskutuję - jedni lubią jazz inni jak im pierdy śmierdzą - po wysłuchaniu przynajmniej wiem że się radiowcy nie pomylili - a jak ci to lechowski nie pasuje to nie słuchaj radia
                  • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 30.08.12, 14:35
                    > ...a powiedzenie o swini i gwiazdach adekwatne do tego co uslyszalem o sobie po
                    > st wczesniej!

Drogi Lechowski,

Dobrze wiesz, że obelgi w stylu lewaków to Twój wymysł, to Ty je inicjowałeś - DWUKROTNIE - a ja dwukrotnie odpłaciłem się tym samym, skoro PROŚBY moje do Ciebie nie trafiały.

Bądź uczciwym człowiekiem i nie opowiadaj ludziom farmazonów, że Ty tylko się odgryzłeś.
                    Już uczciwiej byłoby choćby napisać, że tamte słowne przepychanki to historia.

Doceń to, że odpuściłem Ci dwukrotnie, choć na słowo przepraszam nie byłeś w stanie się zdobyć.

Jeden post z przeprosinami załatwił by sprawę, nawet pewnie niewiele osób - poza zainteresowanym - by go przeczytało, potem wystarczy trzymać się zasady, że dyskusja to opluwanie i spokój.

Ty wolisz mataczyć i udawać ofiarę.
                    Za chwilę zachęcisz mnie do założenia specjalnego wątku, gdzie skopiuję Twoje "kwiatuszki".

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 30.08.12, 18:00
                      Beniu!.Radia Badziewie graja to co mile dla ucha leminga.Leming ma miec fajny czas i nie myslec.Myslenie to pierwszy POczatek do buntu a wiec gramy w Radio Badziewie na przemian Doda,Lady Gaga,Piasek...Jak nie POdoba Ci sie Kukiz to moze benio zaproponujesz cos bardziej ambitnego?!
                      • Gość: wół Re: Jak Kukiz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.08.12, 00:03

Dedykuję ten filmik nowobogackim, tzn. tym co zapomnieli skąd są. Lemingi jedne z PeŁO.

vod.gazetapolska.pl/2293-bezdomny-jasiu
                        • Gość: leming Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 08:53
                          Rozczuliłeś mnie z rana, ile jest takich ludzi? Mąż też zapiernicza od rana do wieczora za 1500 złotych, proszę Go, by zmienił pracę, to niepodobne robić po 12 godzin, bo kierownik każe. Pozdrawiam, miłego dnia.
                          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 31.08.12, 09:09
                            ...a lemingi-Polacy nic sie nie stało!.
                            Benio melduje!.Do dzisiaj rana liczba sluchaczy "badziewia" Kukiza wzrosla trzykrotnie...
                            • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 31.08.12, 11:51
                              > ...a lemingi-Polacy nic sie nie stało!.

Znów Twoje umiłowanie idola bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.
                              Oczywiście, że się stało, a może nie tyle stało się, co dzieję się ... źle, od jakiegoś czasu.
                              Bezdomnych znajdziesz niemal wszędzie, również w tych wzorcowych chyba dla Ciebie UK, czy USA.
                              Czemu są bezdomni? Z różnych powodów.

A kiedy pan Jasio został bezdomnym i dlaczego?
                              Czemu mówi, że zmienił by rządy, a nie rząd.
                              Co Najwspanialszy Rząd jaki Polska kiedykolwiek w historii miała nie poprawił jego sytuacji?

..no i pan Jasio nie bardzo orientuje się w polityce, bo jeśli wybrałby Korwina, to tym bardziej pozostałby bezdomnym... wg Korwina każdy jest za siebie odpowiedzialny i państwo nie może się wtrącać.

Smutna historia, ale czy ktokolwiek na nią reaguje stwierdzeniem, że nic się nie stało?

• Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 31.08.12, 12:04
                              > Benio melduje!.Do dzisiaj rana liczba sluchaczy "badziewia" Kukiza wzrosla trzy
                              > krotnie...

Co nie oznacza, że "badziewie" automatycznie staje się dziełem sztuki.
                              Ludzie słuchają, bo chcą poznać, naturalne.
                              Liczba słuchaczy nie ma tu większego znaczenia, bo i Kukiz nie jest równie znany i popularny wśród użytkowników Youtube, co jakaś Gaga.
                              Liczba wyświetleń też nie pokazuje niczego, bo tak samo zalicza tego, co wysłuchał całego nagrania, jak i tego, co wlazł i jeszcze szybciej uciekł.

Płyta średnia na mój gust, słychać "fascynacje". ja wiem, że dziś trudno coś wymyślić, stworzyć coś zupełnie nowatorskiego, a i nie jest to wcale niezbędne, by miało się podobać.
                              Ale gdy brak płycie pewnej spójności, to wtedy rzuca się to w uszy wyraźniej, tak więc muzycznie, trochę Piersi, trochę folku, trochę R+, nawet Mozilem zajechało.
                              Teksty, te oryginalne, chętnie je jeszcze przeczytam na spokojnie, dość ciekawe.

Ogólnie, płyta wyróżni się w tej zalewie różnorodnych polskich produkcji, oczywiście nie ma sensu jej wyróżniać na tle chłamu, który zalewa, bo to inna liga.

Ale czy jest wyjątkowa?
                              Absolutnie nie.
                              Nic odkrywczego, ani w kwestii muzycznej, ani tekstowej. Można by rzec, to już było.

Może faktycznie Paweł Kukiz chciał tej medialnej rozpierdówy, by "nakręcić" słuchaczy?
                              Może jednak prawdą jest, że media pilnujące swej politycznej poprawności boją się haseł najgłośniej chyba propagowanych przez organizacje typu ONR?

... za parę miesięcy chyba mało kto będzie o tym pamiętał...

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 31.08.12, 17:37
                                Sluchaja zle,nie sluchaja jeszcze gorzej!.Artysci po to tworza aby ich tworczosc "trafiala pod strzechy".Oczywiscie to,ze na koncercie Dody na Dniach Mielca bylo wiecej gawiedzi anizeli na T.Love nie jest wykladnikiem tego,ze Doda jest artystka.
                                Mnie sie plyta podoba.Piosenka o Katyniu jest przejmujaca,ciekawe wykonanie Oblawy.Czasami plyte kupujemy dla jednego utworu.Bardzo rzadko zdarza sie ze caly album jest rewelacyjny.W dziejach muzyki The Wall Pink Floyd,So P.Gabriela,Jazz Singer N.Diamonda.IV Led Zeppelin czy Super natural Santany to perelki pojawiajace sie raz na pare lat.
                                • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 31.08.12, 20:22
                                  > Sluchaja zle,nie sluchaja jeszcze gorzej!.Artysci po to tworza aby ich tworczos
                                  > c "trafiala pod strzechy".Oczywiscie to,ze na koncercie Dody na Dniach Mielca b
                                  > ylo wiecej gawiedzi anizeli na T.Love nie jest wykladnikiem tego,ze Doda jest a
                                  > rtystka.

Pisząc o liczbie wyświetleń miałem na myśli to, że liczba wyświetleń na Youtube nie ma dla mnie znaczenia. Ani jej mała liczba nie świadczy o tym, że coś jest do kitu, ani też duża nie świadczy, że to dzieło sztuki.

> Mnie sie plyta podoba.

Kwestia gustu. nie mam zamiaru przekonywać.

> Piosenka o Katyniu jest przejmujaca

Osobiście nie używałbym aż tak górnolotnych określeń, ale pozytywnie.

> ciekawe wykonanie Oblawy.Czasami plyte kupujemy dla jednego utworu

Jeśli to ten utwór, to nie trzeba było czekać do tej płyty. Z 10 lat temu Kukiz już to śpiewał.

> Bardzo rzadko zdarza sie ze caly album jest rewelacyjny.

Napisałem, że brak mu spójności moim zdaniem, nie rewelacyjności.

Nie oczekiwałem dzieła na miarę The Wall, dlatego też wspomniałem, że trudno dziś o nowatorstwo, "niemal wszystko już było" ;)

Ale po pierwszym słuchaniu brzmi jak nieco chaotyczna składanka. Wspólny mianownik w tekstach, który wszystkie utwory maja to trochę za mało. Ale posłucham pewnie jeszcze raz, może nawet kupię.

• Gość: panna monika Re: Jak Kukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 21:38
                                    www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-27045
                                    (gryzmołek, on ją tak nazywał), polecam film, który nie jest komedią. Tak z ludzi wychodzą demony
                                    obsada oscarowa, lubisz teatr, emocje, musisz to obejrzeć (reż. R. Polański), może widziałeś Autor widmo, też polecam
                                    • lechowski51 Re: Jak Kukiz 01.09.12, 11:54
                                      tarzan pisze;
                                      ciekawe wykonanie Oblawy.Czasami plyte kupujemy dla jednego utworu

Jeśli to ten utwór, to nie trzeba było czekać do tej płyty. Z 10 lat temu Kukiz już to śpiewał.

Jakos nie kojarze Kukiza spiewajacego 10 lat temu Obławę.Moze podeslesz link?.
                                      ....a benia informuje ze od Twojego wpisu liczba sluchaczy wzrosla czterokrotnie!
                                      • lechowski51 Re: Jak Kukiz 01.09.12, 12:05
                                        Zapomnialem!.Ten kawalek z tej plyty tez chwyta za serce...
                                        www.youtube.com/watch?v=0v4XXWZOIB0
                                        • Gość: benek Re: Jak Kukiz IP: *.tktelekom.pl 01.09.12, 13:20
                                          lechowski - 2150 wejść w ciągu 4 dni to dalej jest wynik jak ze stłuczki na wisłostradzie - nie wystarczy ubrać sie w piórka "patrioty" - po prostu kukiz stworzył "badziewie" i podejrzewam że całe to zamieszanie to próba ratowania kasy - o ratowaniu "twarzy" nie ma mowy - kukiz ma renomę za poprzednie dokonania i nikt mu tego nie odbiera - co do twórczości niezależnej - brodka w 2010 roku nagrała płytę "Granda" - bez promocji , grania w badziewnych radiach i w ciągu pierwszych kilku dni miała ponad 200 tys wejść na youtube - co do Obławy - to kukiz grał ją nawet na koncercie w tarnobrzegu w 2008 roku - gó... wiesz lechowski i o utworze i o kukizie - a Obławę najlepiej zagrał Kaczmarski z Łapińskim i Gintrowskim - kukiz "sklonował" wersję K- co zresztą sam powiedział w przedsłowie tej piosenki w Opolu w 2005 roku www.youtube.com/watch?v=3Yxr1lFrCGQ - a tu jest Kaczmarski www.youtube.com/watch?v=Kaoxd3W4SgA
                                          - który sam powiedział że tekst jest Włodzimierza Wysockiego - Rosjanina -(lechowski nie dostań zawału) - I to była odwaga napisać taki tekst w ZSRR za Breżniewa - a nie teraz
                                          tu jest Wysocki w oryginale www.youtube.com/watch?v=T6I7RwXhXdA
                                          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 01.09.12, 13:50
                                            Dzieki beniu za linka.Z Twojego wywodu dowiedzialem sie ze Kukiz to badziewie a Brodka to artystka bo w ciagu kilku dni miala 200 tys wejsc.Wysocki beniu w moim domu zagoscil lata temu poprzez kolekcje kilku plyt winylowych.Oblawe spiewalismy w stanie wojennym a sbecy stali sobie pod oknami i nagrywali.Natomiast o Oblawie beniu pisalem na tym forum DWA lata temu.
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,329,113729640,114209352,Re_ale_beton_.html
                                            • Gość: benek Re: Jak Kukiz IP: *.tktelekom.pl 01.09.12, 21:24
                                              nie będę się z toba licytować troglodyto - ja obławę na pamięć wyryłem i tekst i nutki -32 lata wstecz - i na gitarze i na klawiszach - może zrobimy zawody kto jest bardziej "teges"? ja wiem że ty gó... potrafisz - a co do płyty kukiza - to po 3 wysłuchaniu jestem wręcz pewien - "nasrał w dół" - podciągnął pod "patriotyzym" - wtopił kupę kasy , płyta jest wręcz grafomańska - ale jak się tym lechowski onanizujesz- wybór jest w demokracji wolny - ja wole seks klasyczny
                                      • Gość: Tarzan Re: Jak Kukiz IP: *.flash-net.pl 01.09.12, 16:58
                                        > Jakos nie kojarze Kukiza spiewajacego 10 lat temu Obławę.Moze podeslesz link?.

W sieci krąży wykonanie z Opola z 2005. Mam jednak wrażenie, że jeszcze za życia Kaczmarskiego to robił, ale mogę się mylić co do dat.
                                        • lechowski51 Re: Jak Kukiz 01.09.12, 20:31
                                          Dzieki "uprzejmosci" benia wysluchalem tego wykonania.Rzeczywiscie spiewal Oblawe wczesnie o czym nie wiedzialem.
                                          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 04.09.12, 11:03
                                            beniu juz nie 493 a prawie 5 tys...
                                            • lechowski51 Re: Jak Kukiz 05.09.12, 13:04
                                              Beniu coraz gorzej!.2 tys w ciagu jednego dnia....Prawicowe oszolomstwo zamiast sluchac CH...ja Hołdysa,Dody i innych "artystow"kochajacych Naszego Ukochanego Przywodce zatrufa sie nieprawomyslnymi tresciami.
                                              • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 05.09.12, 13:46
                                                Lechowski, kpisz z Benia, że podał liczbę wyświetleń, która była dość niska, a teraz sam robisz to samo, tyle, że w druga stronę.

Po drugie wcale nie wolą Kukiza, bo jakiś wywiad z Dodą jak widzę z 2012 ma ponad 100 tysięcy wyświetleń.

Siła i Honor to tylko 6 tysięcy.

Już nawet - z wiadomych przyczyn - wśród gawiedzi znacznie popularniejszy jest kawałek "Rozjebałem się na drzewie" tegoż Kukiza.

Proponuje Ci eksperyment, zamieść nagranie swojej pogadanki pt. "Palikot nie jest dobrym politykiem".

A równolegle to samo, tyle, że pt. "Ruchali kota".

Ja wyniki eksperymentu już znam. Jeśli kiedyś miałeś w swej w edukacji do czynienia z psychologią lub socjologią, to tez już powinieneś wiedzieć.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 05.09.12, 16:56
                                                  Nie 6 tys a 7381....
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 05.09.12, 18:44
                                                    Doda już nie niewiele ponad 100 tysięcy, a 127.

A "Rozjebałem się na drzewie" ponad milion...
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 05.09.12, 22:36
                                                    Ty sluchasz Dode inni Kukiza.I ma juz prawie 9 tys..
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 06.09.12, 06:30
                                                    > Ty sluchasz Dode inni Kukiza.

Ja Dodę, inni Kukiza, ty słuchasz tylko Antka i Jarka.
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 06.09.12, 09:01
                                                    Biedny!.Znow w nocy straszyl Cie Maciarewicz i kaczynski?.
                                                    ...a Kukiz dzisiaj przekroczy moim zdaniem 10 tys
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 06.09.12, 16:24
                                                    Macierewicz, Kaczyński i Lechowski mnie nie straszą, a jedynie powoduja smutek.

Zawsze się smucę, gdy widzę jak prymitywnym człowiekiem można być. Niezbyt rozgarniętym, zawziętym i chorym z nienawiści do ludzi.

Smutek.

Ale emocjonalne zaangażowanie związane z takimi osobami jak powyżsi nie trwa u mnie dłużej niż zatwardzenie ... i niesie podobny ciężar gatunkowy.

A Kukiz przekroczy i 12 tysięcy, sam będziesz klikał i babcię z parafialnego koła Rodziny radia Maryja zatrudnisz, byle by chwałę Polski głosić pieśniami Kukiza.
                                                    I tak nie przebijesz przeboju "Rozjebałem sie na drzewie", nawet Obławą.

Chyba doszło już u ciebie do erekcji w związku z tym sukcesem, cieszysz się jak dziecko.
                                                    W tym wieku oznacza to raczej bycie nierozgarniętym.

Ja cię wśród prymitywów nie stawiam, sam się tam stawiasz, gdy głupoty piszesz.
                                                    (copyright rozumowania Lechowski)

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 06.09.12, 20:48
                                                    Dla lewactwa i "tolerancyjnych postepowcow "babcia z parafialnego kola Radia Maryja" to oczywiscie cos gorszego,co mozna poszturchiwac jaklewacka cholota na Krakowskim Przedmiesciu, lub sie POdsmiewywac jak tutaj..
                                                    ....a Kukiza wysluchalo ponad 10 tys "polskich faszystow"
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 06.09.12, 20:59
                                                    > Dla lewactwa i "tolerancyjnych postepowcow "babcia z parafialnego kola Radia Ma
                                                    > ryja" to oczywiscie cos gorszego,co mozna poszturchiwac jaklewacka cholota na K
                                                    > rakowskim Przedmiesciu, lub sie POdsmiewywac jak tutaj..

Nie wiem jak lewactwo traktuje takie babcie, wg mnie natomiast są to osoby, które ślepo wypełnią każde polecenie na chwałę Proroka Tadeusza i jego pupilków ... no i Jezusa też.

Czy są kimś gorszym? Nie w sensie w jakim ty postrzegasz rozmówców, którzy nie klepią dokładnie tego samego co ty sam w 100%.
                                                    Maja gorszą percepcję na przykąłd i łatwiej nimi manipulować, co udowadnia "numer na wnuczka".
                                                    To nie ich wina, ja sam pewnie w pewnym wieku będę taki sam.

> ....a Kukiza wysluchalo ponad 10 tys "polskich faszystow"

Na pewno nie.

Z pewnością wśród tych, którzy wysłuchali jest pewna grupa osób nie podzielających twoich poglądów, a zaglądających tam choćby z ciekawości.

Jest pewna grupa słuchaczy, która ma gdzieś politykę i chce posłuchać muzyki.

No i ty, który otwiera i zamyka link do youtube z kukizem, by udowodnić swoja tezę, która zresztą nie ma żadnego sensu.

Żyjemy w trudnych czasach i często nam brak cierpliwości, dziękuję ci, że jesteś tu, mogę cierpliwość i wyrozumiałość ćwiczyć, choć klepanie tu z tobą zakrawa o absurd, ja naprawdę mam dużo cierpliwości.

( z grzeczności ułatwię ci życie i wiesz, nie musisz męczyć rąk i odpisywać, zrobię to za ciebie, bo wiem, co odpiszesz - podstawowe prawa statystyki tego dowodzą - że jestem lewak, matacz itd.)

Idź z Bogiem, bracie ...

• ja-tarzan Re: Jak Kukiz 06.09.12, 21:09
                                                    Dla tych, co Kukiza poznali dopiero teraz:

kukizipiersi.com.pl/
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 07.09.12, 08:48
                                                    Popieram JOW i inicjatywe Kukiza

JOW nie są lekiem na całe zło, ale zlikwidowałyby partyjniacką patologię i wymusiły wystawianie w wyborach prawdziwych fajterów zamiast figurantów i miernot. Ci fajterzy zaś zyskiwaliby autonomiczną pozycję dzięki silnemu związkowi z wyborcami. Nic dziwnego, że JOW nie chcą ani Tusk, ani Kaczyński, udzielni władcy na swoich partyjnych - a może raczej partyjniackich - księstwach.

Czemu dziś warto o tym znów pisać? Bo znalazł się człowiek, który postanowił przypomnieć Platformie tę właśnie złamaną obietnicę. Paweł Kukiz - piosenkarz, autor tekstów - założył stronę zmieleni.pl. Zmieleni - bo listy z podpisami z poparciem dla JOW, zebrane przez PO, zostały „zmielone”. Teraz Kukiz chce je odtworzyć.

Czy mu się uda? Czy zatrzęsie polityką? Ma potencjał: jest spoza politycznych obozów, nie chodzi na niczyim pasku, a jego inicjatywa jest wzorem obywatelskiej aktywności. I - co najważniejsze - jest buntem przeciwko partyjniactwu, które wkurza ludzi po każdej ze stron. I także dlatego Kukiz będzie sam przeciwko wszystkim. W tej sprawie nie poda mu ręki żadna znacząca polityczna siła. Lecz może właśnie dlatego ta akcja jest tak warta poparcia i potencjalnie tak groźna dla politycznych oligarchów?
                                                    www.rp.pl/artykul/931121.html
                                                    ...11 tys na liczniku Siła i honor
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 07.09.12, 15:14
                                                    Inicjatywę Kukiza chętnie poprę.

Natomiast nie wróżę łatwej drogi. Głównie ze względu na to, że nie pozostanie niezależnym jak jeszcze teraz można podejrzewać.

Nie żeby on sam się do partii zapisał, ale partia go sobie zaocznie zagarnie...a może już to robi.
                                                    A wtedy obrzydzi ideę ... niektórzy nawet się nie zastanowią.
                                                    czemu, no cóż, gdybym obejrzał reklamę "tylko idioci nie piją Coca Coli" albo "tylko zdrajcy nie czytają GPC", to automatycznie pije Pepsi i sięgam po np. Dziennik.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 08.09.12, 13:22
                                                    Przeciez juz sie raz do PO zapisal i goraco ja wspieral w wyborach w klamstwach, ze wprowadza Okregi Jednomandatowe.Nie zajmujmy sie polityka tylko budowanie kibli, proponowal za Piłsudskiego Sławoj Składkowski-teraz proponuje to samo PO i Ty.Dzialajac politycznie nie mozna "obrzydzic idei" wprowadzenia JOW,bo tylko politycy moga tego dokonac.
                                                    .... plyte Kukiza przesluchalo juz ponad 13 tys.
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 08.09.12, 14:25
                                                    > Przeciez juz sie raz do PO zapisal i goraco ja wspieral w wyborach w klamstwac
                                                    > h, ze wprowadza Okregi Jednomandatowe.

Zaufał im, zawiódł się, więc już nie popiera.

Twierdzi, że jest niezależny, nie popiera tej, czy innej partii, ale jedna z nich bierze go do siebie "siłą". W taki sam socjotechniczny sposób jak z Szaniawskiego robi sie ofiarę morderstwa.
                                                    O tym pisałem.

> Nie zajmujmy sie polityka tylko budowanie kibli, proponowal za Piłsudskiego Sławoj
                                                    > Składkowski-teraz proponuje to samo PO i Ty.

Po i ja?
                                                    Tobie tak łatwo przychodzi stwierdzenie: "PO i Tarzan", "Ziemkiewicz i ja"... oba niedorzeczne.

Lechowski, nie proponowałem nigdy budowy kibli. Piszesz, jakbyś coś zażywał.

> Dzialajac politycznie nie mozna "obrzydzic idei" wprowadzenia JOW,bo tyl
                                                    > ko politycy moga tego dokonac.

Jeśli za działalność polityczna uznamy standardowe kroki w kierunku przedyskutowania, oceny projektu, przekonania i wprowadzenia go pod obrady w celu przegłosowania ustawu, to racja.

Ale ja wyraźnie określiłem co może ten projekt obrzydzić.

Działalność zbliżona do Korwina w temacie niepełnosprawności, Karnowskich i Stankiewicz w temacie wypadku na Orlej Perci i całe to chamstwo którym ty raczysz rozmówców, bo wmawiając im, że jesteś Prawdziwym Polakiem, katolikiem i prawicowcem, ci wrażliwi poleca zaraz do SLD ogłaszając się ateistami.

Tacy jak ty tworzą obraz prawicy jako ciemnogrodu, nienawiści, głupoty i chamstwa.
                                                    Wiesz, pomyślałem, że spróbuję, ale nie sprawia jednak przyjemności rozmowa z takim indywiduum, nawet jesli czlowiek nie może sie oprzeć, by "sprostować" twoje bzdury i przeinaczenia, bo przecież jak raz napisze wprost, to za mało, by zrozumieć.

Jeśli nabędziesz kultury i pokażesz, że stać cie na uczciwość i przeprosisz za swoje chamstwo, wrócę do rozmów być może...

P.S. gdybym miał postąpić wzorem twojego chamstwa, to zamiast rzeczowej odpowiedzi napisałbym krótko:

"Bzdury, bredzisz jak każdy lewak z załganych szmat, twój poziom intelektualny sprowadza ten potok słów to poziomu sraczki."

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 09.09.12, 10:39
                                                    O "prawdziwych Polakach" bredzisz ciagle Ty i Szczuka ponizej a nie ja.To ze jestem katolikiem i bliskie sa mi idee polskiej prawicy to prawda.To ze jestes marnym sofista tego forum tez uwazam za oczywiste,Ty mozesz sie z tym nie zgadzac.Natomiast fakt nazwania Ciebie sofista -Ty uznajesz za chamstwo.Moim zdaniem wynika to z tego,ze masz jakies problemy emocjonalne.Niestety nic na to nie moge poradzic!
                                                    www.youtube.com/watch?v=71SsHsJkiMw
                                                    www.youtube.com/watch?v=kUfQhjhIw6Y&feature=fvwrel
                                                    ...a Kukiza plyty wysluchalo ponad 15 tys "polskich faszystow"
                                                  • Gość: dobra rada Re: Jak Kukiz IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.12, 10:46
                                                    to tylko Tobie lechowski51 wydaje się , że jesteś katolikiem, nie wiesz nawet , że bredzisz, idź biedaku do medyka duszy i wyłącz się z tego forum razem ze swoimi klonami typu mar mar itp.
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 09.09.12, 11:18
                                                    > O "prawdziwych Polakach" bredzisz ciagle Ty i Szczuka ponizej a nie ja.

Powtarzasz się z tymi bredniami, niemal równie często jak z lewactwem - ulubione argumenty intelygneta.

> To ze jestem katolikiem i bliskie sa mi idee polskiej prawicy to prawda.

Mógłbym wzorem twojej filozofii odpowiedzieć: brednie.

Katolik stosuje sie do nauki swojego kościoła - ty okazując na każdym kroku pogardę dla ludzi przeczysz temu.

Prawicowe poglądy? Jeśli one sprowadzają się do nazywania wszystkich o nieco odmiennym postrzeganiu świata lewakami.

>Natomiast fakt nazwania Ciebie sofista -Ty uznajesz za chamstwo.Moim zdaniem
                                                    > wynika to z tego,ze masz jakies problemy emocjonalne.Niestety nic na to nie mog
                                                    > e poradzic!

Tyle razy tłumaczyłem ci głąbie co jest chamstwem, że nie będę robił tego ponownie.

Masz problem w kontaktach z ludźmi, masz problem z kulturą osobistą, masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego.
                                                    Nic nie mogę na to poradzić.

Znów zafajdałeś całą kuwetę.

• ja-tarzan Re: Jak Kukiz 09.09.12, 11:24
                                                    Kukiz muzykiem, czy politykiem?

Pomijając szacunek do niego, jako muzyka, patrzę na jego działalność dziś. I nie mam na myśli krytyki pomysłu JOW-ów.

Po prostu, ucichł raban o nową płytę, której lewactwo nie chciało puszczać w radiu. czy Kukiz szykuje się do trasy koncertowej, jak to w przypadku nowych płyt bywa?
                                                    Nie, szykuje się do akcji politycznych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12450086,Kukiz_w_walce_o_JOW_y__Jak_bedzie_trzeba__zablokujemy.html
                                                    Więc o co chodziło z tą płytą. Odgrzał kilka klimatów muzycznych, zaśpiewał znany cover i co?
                                                    I manifestacje. ;)

Lubię uczciwość. Kukiz ma prawo do działalności politycznej, ale nie wciągajmy w to muzyki.
                                                    Nie nazywajmy więc go po prostu muzykiem, tak jak Stankiewicz nie jest ani obiektywnym, ani nawet po prostu stronniczym dziennikarzem.
                                                    jest działaczką, która czasem wykonuje zawód dziennikarza.
                                                    Tak jak dziś Kukiz, który jest działaczem, który czasem śpiewa.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 09.09.12, 12:04
                                                    piszesz;
                                                    Lubię uczciwość. Kukiz ma prawo do działalności politycznej, ale nie wciągajmy w to muzyki.

Czyli Kukiz popierajacy JOW ma przestac spiewac?!.Czy tacy jak Ty beda orzekac kto jest artysta a kto jest juz politykiem.Lewactwo ma to zboczenie-nas moga popierac artysci i dziennikarze ale bron Boze nie maja prawa dzialac po za tym co my koncesjonujemy.
                                                    Liz w kazdym programie i felietonie wychwalajacy Tuska to wybitny dziennikarz,Stankiewicz robiaca filmy dla Tusk Visin Network byla swietnym dziennikarzem i rezyserem a teraz gdy te filmy robu dla Solidarnych 2010 jest wstretnym politykie.Lewacka hipokryzja-ot tyle a nie uczciwosc!
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 09.09.12, 12:32
                                                    >> Czyli Kukiz popierajacy JOW ma przestac spiewac?!.

Nie, jedyny chyba problem w tym, że winę za ewentualną porażkę lub brak zainteresowania płytą obarczy się lemingów. Niekoniecznie zrobi to ponownie Kukiz osobiście.

>Czy tacy jak Ty beda orzekac
                                                    > kto jest artysta a kto jest juz politykiem.Lewactwo ma to zboczenie-nas moga po
                                                    > pierac artysci i dziennikarze ale bron Boze nie maja prawa dzialac po za tym co
                                                    > my koncesjonujemy.

Po pierwsze, to mam prawo mieć pogląd i opinię o kimkolwiek.
                                                    O osobach publicznych mam prawo te opinie wygłaszać publicznie, choćby na forum.
                                                    Skoro widzę większa aktywność dotychczasowego muzyka w dziedzinie polityki, to siłą rzeczy postrzegam go teraz jako działacza.
                                                    Przecież Małysza nikt nie postrzega jako skoczka, a byłego skoczka i obecnego kierowcę.

Po drugie.

Nie rozumiesz prostego przekazu, że nie życzę sobie, byś mnie ustawiał w jednym szeregu z całym gównem tego świata?

Czy ty nie masz za grosz godności, kultury i inteligencji?
                                                    Czy nie potrafisz inaczej pisać i inaczej z ludźmi rozmawiać?

Nie stać cię na to, by przeprosić, nie stać cie na to, by choćby zmienić postępowanie, skoro takiego słowa nie znasz albo nie może ci przejść przez gardło.

Zrozum, że nie mam naprawdę ochoty rozmawiać w tym języku, w takiej manierze.

Może wystarczy napisać "nie sądzę" albo "mam inne zdanie", można przedstawić argumenty na swoją tezę... a podarować sobie określanie cudzych wypowiedzi ciągle bzdurami, lewackim bełkotem itp.

Postępujesz jak prymitywny cham.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 09.09.12, 14:15
                                                    ... i taki esteta znalazl sobie rozmowce w prymitywnym chamie?!.Ty poprostu jestes niedowartosciowanym doopkiem,ktory oczekuje pochlebstw za swoje metne sofistyczne wywody.
                                                    Skoro przyjac Twoje kategorie bycia artysta czy dziennikarzem to nie jest nim Bono czy Bruce Springsteen bo popiera aktywnie wszelkiego rodzaju lewactwo w tym B.Obame,nie jest aktorem C.Eastwood bo popiera republikanina Roomney'a w wyborach prezydenckich.

Nie sa aktorami; Artur Barciś, Andrzej Chyra, Maciej Englert, Janusz Gajos, Andrzej Grabowski, Marian Kociniak, Krzysztof Kowalewski, Anna Nehrebecka, Daniel Olbrychski, Wojciech Pszoniak, Maciej Rayzacher, Andrzej Seweryn, Danuta Szaflarska, Stefan Schmidt i Zbigniew Zamachowski.

Nie sa rezyserami;Feliks Falk, Filip Bajon, Agnieszka Holland, Andrzej Jakimowski, Marcin Koszałka, Magdalena Łazarkiewicz, Kazimierz Kutz , Janusz Morgenstern i Andrzej Wajda.....bo dzialali w Komitecie POparcia dla Bula-Komorowskiego!

Wiem ze lewactwo z upodobaniem od dziesiecioleci wprowadza nowe kategorie pojec a tez organizacje zycia spolecznego dla ciemnogrodu.Moze wiec ciemnogrod wyznawac swoje "zabobony" w miejscach kultu a bron Boze nie wolno mu sie z tym obnosic publicznie.Dlatego krzyze i inne znaki wiary maja zdaniem lewactwa zniknac z przestrzeni publicznej,bo to razi delikatnosc duszy "wierzacych inaczej".
                                                    Lewactwo nie uznaje tez np.pojecia wojny sprawiedliwej bo lewactwo stosuje z zapalem Wojne o Pokoj.
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 09.09.12, 21:35
                                                    Ty poprostu jes
                                                    > tes niedowartosciowanym doopkiem,ktory oczekuje pochlebstw za swoje metne sofis
                                                    > tyczne wywody.

Jakim trzeba być człowiekiem, by tak postępować?
                                                    Katolikiem? ;)

Takiego mataczenia, odwracania kota ogonem, to już dawno nie widziałem.

nie oczekuję pochlebstw za to piszę. Możesz się z tym nie zgadzać.

Tak jak ja często nie zgadzam się z tobą, ale nie odpowiadam "bzdurami", "sofizmem" itp.

Twoje chamstwo przejawia się w tym, że za tą odmienność stawiasz mnie wśród zboczeńców i innych komuchów.
                                                    Może ty byś nie uznał tego za obelgę, ale ja tak.

Prosiłem, byś mnie tak nie nazywał. Nic to ie dało. gdy przyjąłem twój język, nawet ci sie podobało.

Zamiast przeprosić nakręcasz się jeszcze bardziej.

Ty właśnie wykazujesz ten kompleks niższości, widać to po postach.

Co dziesiąty zawiera konkretna odpowiedź, konkretny argument. Reszta to sofizm, bzdura, lewactwo itp.
                                                    W 90% nie oceniasz opinii, czy wypowiedzi, ale jej autora.
                                                    Łamiesz podstawowe zasady i kanony kultury.

Nie rób tego. Dobrze ci radzę, z głębi serca i współczucia.

Springsteen nie wciąga w wyrażanie tego swojego poparcia niskiego zainteresowania swoja najnowszą płytą.
                                                    Aktorzy ci nie płaczą przed kamerami, że za poparcie dla PiS-u nie mogą znaleźć pracy w teatrze, a ci od reklam przestali dzwonić.

Pisze o tym - zdobądź się na odrobinę dobrej woli i skup się - że Arłukowicz nie pracuje jako lekarz, ale jest politykiem, ministrem, swego rodzaju zarządcą.
                                                    Giertych dziś znów jest adwokatem, ale też przez jakiś czas był politykiem.
                                                    nie przestał mieć prawniczego wykształcenia, tak jak nikt Kukizowi nie wymaże całego życia z muzyką. BYł muzykiem i będzie.
                                                    Ale teraz głośno o nim, nie z powodu koncertów, nawet nie płyty, ale politycznej działalności. Więc mogę nadużycia semantycznego użyć i działaczem politycznym go nazwać.

Gdy Stankiewicz bierze udział w organizacji jakiegoś marszu, to jest działaczką, może obywatelką, ale nie dziennikarzem, bo ne idzie tam, by relacjonować.

Poparcie dla kogoś, a czynny udział w polityce to dwie różne rzeczy.

Poza tym ja Kukiza ( a i może nie głównie jego, a politykierów) nie krytykuję za to , że działa, ale za mieszanie dwóch zakresów działalności i doszukiwanie się polityki tam, gdzie jest zwykły np. biznes.

Możesz uważać inaczej i już.

Rozumiesz co mam na myśli, jakie mam zdanie?

Czy znów będziesz stawał na głowie, by gdzieś szpile wbić?

Jeśli chcesz odpowiedzieć jaką "bzdurą", "sofizmem", "niedowartościowanym dupkiem" to sobie daruj.

Żal mi ciebie, jakże nieszczęśliwym trzeba być człowiekiem, by tak ludźmi pogardzać.

Może skorzystaj, jak sugerował inny forumowicz w wątku o tv trwam?

• ja-tarzan Re: Jak Kukiz 09.09.12, 22:20
                                                    Mam nadzieję, że Kukiz nie pójdzie drogą pogardy i pomimo nie dotrzymania słowa przez PO, czy innych posłów, niezgodności poglądów na ten czy inny temat, nie będzie trzymał się takiej retoryki:

"Drżyjcie (p)osły jak zające, już 43 tysiące!;-)"

Czy, gdy zechce pójść do sąsiada prosić o poparcie dla jakiejś inicjatywy osiedlowej powie "podpisuj idioto"?

Mam nadzieję, że to "wypadek przy pracy".
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 10.09.12, 09:06
                                                    Dla zainteresowanych inicjatywa Kukiza o tym jak JOW funkcjonuje w Anglii.
                                                    www.bibula.com/?p=60711
                                                    tutaj mozna poprzec inicjatywe JOW
                                                    www.zmieleni.pl/
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 10.09.12, 14:00
                                                    Sprawiedliwszy system i moim zdaniem efektywniejszy.

Biorąc pod uwagę "pluralizm" partyjny, zdarzało mi się widzieć kandydatów, którzy byli po stokroć lepsi, ale nie mieli dość kasy i wazeliny do dupowłażenia, by przebić się do pierwszego miejsca.

To by tez zbliżyło posła do swoich wyborców. Bo gdy wstawia się "znaną gębę" gdzieś, gdzie ten człowiek nie mieszka, ani nie pracuje, to paranoja.
                                                    Poznawać problemy regionu tylko i wyłącznie i w trakcie kampanii wyborczej.;)
                                                    To nie zlikwiduje "gierek" wewnątrzpartyjnych, ale z pewnością będzie lepsze.

Drugą korzyść jaką widzę, to że - moim zdaniem oczywiście - zmniejszy radykalizm i rolę ideologii partyjnej, która bardzo często powoduje niemożność dojścia do porozumienia i wspólnego działania w celu przegłosowania takiej, a nie innej ustawy.
                                                    Pewne dogmaty stają na przeszkodzie nawet prostym wydawałoby się do wynegocjowania kompromisom.

• ja-tarzan Re: Jak Kukiz 10.09.12, 18:14
                                                    List czytelnika Gazety:

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103089,12458258,_Panie_Kukiz__Wciska_pan_kit__ze_jest_pan_biedny_.html
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 10.09.12, 20:41
                                                    List bardzo "mondry".Jaki list takie radio!
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 10.09.12, 23:03
                                                    > List bardzo "mondry".Jaki list takie radio!

Mądrzejszy niż twój standardowy komentarz. Bo choćby człowiek ten się stara jakiś konkret przedstawić.
                                                    Nie pisze, że Kukiz to pisiorek, faszysta, czy głupek i kropka.
                                                    Masz coś do powiedzenia w ramach odpowiedzi na argument dotyczący firmy nagraniowej choćby i reklamy?

... poza standardowym argumentem, czyli: "lewak, sofista, mondry, bzdury, fantazjujesz, załgana szmata, ruchali kota".

Taka odpowiedź jedynie udowadnia, że nie masz nic do powiedzenia, nie znajdujesz żadnych argumentów, nie potrafisz logicznie tekstu zanalizować, by jakiejkolwiek logicznej odpowiedzi udzielić.

Nie sil się na odpowiedzi w stylu, mnożysz pytania, bzdury klepiesz jak reszta lewaków i załgana szmata. To już było... i niczego do rozmowy nie wnosi.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 11.09.12, 08:45
                                                    oto tresc listu;
                                                    Paweł Kukiz narzekał, że nikt nie interesuje się jego płytą. Panie Kukiz - wydał Pana Sony Music Poland!!!

W Polsce rodzą się i umierają zespoły, które nagrywają o niebo lepsze materiały za własną uściboloną kasę, płyty dłuższe niż 34 minuty, w których słychać doskonały warsztat i serce muzyków - i nic. A pana słabo brzmiący album wydaje gigant i wielka tragedia, że trudno go przebić do mediów?

I tu wcale nie chodzi o temat czy poglądy - artysta ma prawo wypowiedzieć się wedle swojego zdania dostępnymi środkami. Nie mam nic przeciwko doborowi treści na tym albumie, bo jak się nie podoba to nie trzeba słuchać. Ale wciskanie kitu, że jest się biednym zapomnianym i bojkotowanym, gdy materiał, który mógłby być EPką wydaje gigant płytowy jako pełnoprawny album?

Okładka albumu "Siła i honor" jest na głównym bannerze profilu FB Sony Music Poland - tuż obok takich wykonawców jak Michael Jackson, Sade czy Aerosmith. I to jest takie straszliwe niedoinwestowanie w artystę? To już poniżej mojego progu cierpliwości!!!

Jak zwykle michnikowa zalgana szmata a za nia jej czytelnik manipuluje.Kukiz nie narzekal ze jest biedny.Kukiz nie narzekal ze Nikt sie nie interesuje jego plyta".Narzekal i slusznie ze stacje radiowe objely bojkotem jego plyte.
                                                    ...a Ty dalej bij piane!
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 11.09.12, 16:46
                                                    > Jak zwykle michnikowa zalgana szmata a za nia jej czytelnik manipuluje.Kukiz n
                                                    > ie narzekal ze jest biedny.Kukiz nie narzekal ze Nikt sie nie interesuje jego p
                                                    > lyta".Narzekal i slusznie ze stacje radiowe objely bojkotem jego plyte.
                                                    > ...a Ty dalej bij piane!

Przetłumaczę z twojego języka na mój.

Chciałeś powiedzieć, że czytelnik stawia nietrafione zarzuty, ponieważ Kukiz nie narzekał na brak kasy, czy reklamy, ale brak patronatu radiowego.

Czy gdybyś mógł odpowiedzieć temu czytelnikowi bezpośrednio, to jakiego języka byś użył?

P.S. Ja jedynie zaprezentowałem list pewnego człowieka, nie wyrażałem własnej opinii.
                                                    Nie rozumiem, gdzie to "bicie piany".

No sorry, nie stać mnie na tak przenikliwe analizy i błyskotliwe odpowiedzi "ty szmaciaku", "lewacka załgana szmato", "bredzisz" i "ruchali kota".

W tej głupiej zapiekłości pogrążasz się w odmęty absurdu i prymitywizmu, drogi Lechowski.
                                                    Porzuć tę drogę ...

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 11.09.12, 17:05
                                                    Znowu manipulujesz jak kazdy lewak/lewicowiec?/..Nigdy nie nazwalem Cie szmaciakiem a towarzyszem szmaciakiem.Trudno jednak od kogos,kto czyta tylko o ksiedzach pedalach w michnikowej zalganej szmacie wymagac aby rozroznial te subtelnosci.
                                                    Nigdy tez nie nazwalem Cie lewacka zalgana szmata.Znowu klamiesz albo bredzisz/niepotrzebne skreslic/
                                                  • lechowski51 Re: Jak Kukiz 11.09.12, 17:09
                                                    ... a plyta Kukiza dobila do 20 tys sluchaczy
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 11.09.12, 19:22
                                                    > Nigdy nie nazwalem Cie szmaciakiem a towarzyszem szmaciakiem.

Mniej obraźliwe?

Czyli chcesz udowadniać semantyczną wyższość nazwania cie towarzyszem kutasem zamiast samego kutasa?
                                                    Coraz bardziej kretyńskie tłumaczenia prezentujesz.
                                                    Zapadasz się w bagno chamstwa, obelg i poniżania rozmówców.

> Trudno jednak od kogos,kto czyta tylko o ksiedzach pedalach w michnikowej zalganej szmacie > wymagac aby rozroznial te subtelnosci.

Księżach pedałach.

Po drugie to temat księży pederastów ty przywołałeś nie ja.

Gdy czytam o księżach pedofilach, to taki news uwłacza im samym oraz tym, którzy ślepo i w idiotyczny sposób ich bronią zamiast potępić.

Poza tym twoja subtelność polega na "zgrabnej grze słów" o kopulacji ze zwierzętami.

> > Nigdy tez nie nazwalem Cie lewacka zalgana szmata.Znowu klamiesz albo bredzisz/
                                                    > niepotrzebne skreslic/

Lechowski, dobrze wiesz, że nie istotne, w jakim kontekście przytoczę twoje epitety.

Tu nie chodzi o to, że załganą szmatą jest Wyborcza, ja tylko lewakiem, a ktoś inny ruchał kota.

Po prostu twój styl wypowiedzi urąga człowiekowi, który dba o poziom wypowiedzi.

Będziesz się wił jak piskorz, tylko po to, by udowodnić, że twoje chamstwo jest uprawnione.

Prymitywne do bólu.

Ośmieszasz się bez opamiętania.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 11.09.12, 19:58
                                                    Ciagle Ci POwtarzam -mniej pisz a wiecej czytaj!.Wiem,ze dla Ciebie nazwisko Szpotański jest obce,tak samo jak i jego "towarzysz szmaciak".Wiec w ramach edukacji przeczytaj
                                                    literat.ug.edu.pl/szpot/szmaciak.htm
                                                    ...a jak chcesz wiedziec dlaczego tow.Gomułka tak wsciekal sie na Szpotana to radze przeczytac gegaczach
                                                    literat.ug.edu.pl/szpot/index.htm
                                                    Dzieki za korekte.
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 11.09.12, 20:05
                                                    Nie istotny jest autor powiedzonka, ale cel i kontekst jego używania.
                                                    Kogo autor miał na myśli?

Czy, gdy ci napiszę "jak ja was ku... nienawidzę, jak ja was ku... się wstydzę" komentując post, to wystarczy jak poddam w wątpliwość twoją znajomość twórczości Kukiza?

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.09.12, 08:10
                                                    Wiesz!.Trudno rozmawia sie z ludzmi ktorzy nie znaja podstawowych pojec czy znaczen z naszego kodu kulturowego.Gdy ktos nie wie co to "trąby jerychońskie","nieszczescia Hioba","syzyfowe prace" czy "towarzysz szmaciak" to trudno naprawde sie porozumiec....
                                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 12.09.12, 14:15
                                                    > Wiesz!.Trudno rozmawia sie z ludzmi ktorzy nie znaja podstawowych pojec czy zn
                                                    > aczen z naszego kodu kulturowego.

Chcesz powiedzieć, że twoje epitety to kanon "naszego kanonu kulturowego"?

To nie jest mój kanon faktycznie, masz rację.

W moim kanonie kulturowym nie ma na to miejsca.

Myślisz, że jedna trąba jerychońska będzie tym listkiem figowym?
                                                    99% twoich "pojęć" to język rynsztoka. Chcesz może udowodnić, że ru...ie kota, bredzenie lewaka to sa syzyfowe prace ... może praca u podstaw?

Żałosny jesteś.

Brniesz w dywagacje, które mają na celu ukrycie faktu, że postępujesz jak zwykły cham. To twój wybór ... kanonie kultury ...

Jeśli nazwę cię towarzyszem kutasem, lewakiem, bredzącym sofistą i puszką Pandory, to oczywiście będę wzorem kultury i elokwencji ... ze względu na puszke oczywiście.

Idźże stąd jeśli nie masz nic innego do powiedzenia. Nawet wtrącasz sie do mojej rozmowy z inną osobą, tylko po to, by epitetami obrzucić.
                                                    Chory jesteś.
    • Gość: zula Re: Jak Kukiz IP: *.tktelekom.pl 12.09.12, 16:38
      dejta spokój ludzie
      • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 12.09.12, 18:43
        > dejta spokój ludzie

Ja chętnie, ale dopiero wtedy, gdy skończy się takie niekulturalne traktowanie rozmówców.

Ignorowanie niekulturalnych zachowań prowadzi do patologii.
        Gdy nikt nie reaguje na kopanie kosza, gó...arz za jakiś czas kopie człowieka.

Trzeba go albo mocno kopnąć albo do znudzenia wbijać do pustego łba pewne zasady. Ja preferuje to drugie.

Na "normalnie" moderowanym forum, Lechowski byłby zbanowany.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.09.12, 18:58
          Jak kazdemu lewakowi i postepowcowi marzy Ci sie powrot urzedu na Mysiej/miescil sie tam za komuny urzad cenzury/.Dzis ta funkcje spelnia Ministerstwo Prawdy na Czerskiej/siedziba zalganej michnikowej szmaty/
          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.09.12, 19:00
            ...a plyta Kukiza dobija do 25 tys sluchaczy
          • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 12.09.12, 19:17
            > Jak kazdemu lewakowi i postepowcowi marzy Ci sie powrot urzedu na Mysiej/miesci
            > l sie tam za komuny urzad cenzury

Masz rację, oczywiście pracowałem za komuny w cenzurze i chętnie bym wrócił.

...choć pamiętaj, że nawet i wycinanie tekstów, które urągają dobremu smakowi zdarza się w najbardziej "wolnych" społeczeństwach.
            Tak więc, gdyby nie takiej "cenzury", to gazety straszyły by ru...iem kota na pierwszej stronie, a ty byś nie nadążył z wklejaniem tej swojej słownej gnojówki.

Brak kultury w cywilizowanych środowiskach jest piętnowany.

I w ogóle Lechowski, idź z Bogiem ...

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 12.09.12, 21:05
              Wolne narody nie dlawia Wolnosci.Rusz sie po za Tarnobrzeg.Wybierz sie na Hyde Park Corner,zobacz Ameryke.Tam oczywiscie lewactwo zaczyna zatruwac swoimi postepowymi idioctwami zycie tych zacnych narodow,ale wiekszosc Anglikow czy Amerykanow pielegnuje tradycje a nie bredzi jak Ty o nieuniknionym procesie dziejowym jakim jest Postep.
              Tam dziennikarzy nie ciaga sie po sadach za gloszone poglady a klamcy i blagierzy tacy jak Tusk wystepuja w programach kabaretowych a nie w parlamencie.
              • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 13.09.12, 07:46
                > Wolne narody nie dlawia Wolnosci.

Ogólnie rzecz biorąc masz rację. Ogólnie, bo nie znam Twojej definicji "wolnego narodu".

> Rusz sie po za Tarnobrzeg.

Sugerujesz spędzenie weekendu w fajnym miejscu?

> Wybierz sie na Hyde Park Corner,zobacz Ameryke.

Użycie pewnych symboli ma mnie przekonywać do ...?

Również i w tych krajach pojawia się swoista cenzura pt. poprawność polityczna, "interes narodowy".

> wiekszosc Anglikow czy Amerykanow pielegnuje tradycje

Ogólnie, statystycznie rzecz biorąc to mam wątpliwości co do "istotnych" różnic między naszymi krajami.
                Choć diabeł pewnie tkwi w szczegółach. Czasem im faktycznie czegoś w tej mierze zazdroszczę.

Jednak to nie kłóci się z moim stwierdzeniem o postępie, który trwa. Chcesz powiedzieć, że Ameryka nie zmieniła się od czasów Deklaracji Niepodległości, a Anglicy tkwią mentalnie w wiktoriańskich czasach?

Mówisz o dwóch chyba największych "tyglach", tam muszą następować zmiany.

> nie bredzi jak Ty o nieuniknionym procesie dziejowym
                > jakim jest Postep.

Po pierwsze - wiem, że przyzwyczajony jesteś do czegoś innego, ale może zmienisz "tradycję" i zamiast "bredzisz" napiszesz "nie zgadzam się z tobą", "uważam inaczej".

Po drugie, mam wrażenie, że tak jak w przypadku sportu, trzymasz się kurczowo bardzo specyficznej definicji "postępu", jako ignorowania historii i tradycji, czy promowania homoseksualizmu. ;)

A postęp to zmiana, zazwyczaj pozytywna. One następują, również w zakresie zwyczajów i tradycji.

> Tam dziennikarzy nie ciaga sie po sadach za gloszone poglady a klamcy i blagi
                > erzy tacy jak Tusk wystepuja w programach kabaretowych a nie w parlamencie.

Chcesz powiedzieć, że Amerykanie, czy Brytyjczycy nie maja swoich Niesiołowskich, Korwinów, czy innych?
                Jeśli tak, to moim zdaniem bardzo się mylisz.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 13.09.12, 16:30
                  Tu masz klasycznego POstepowca,ktory mowi-Wiekszosc jest durna.To klasyczne lewackie widzenie swiata.Bolszewicy chcieli wychowac "nowego czlowieka",wspolczesne lewactwo terroryzujac "durna wiekszosc" poprawnoscia polityczna chce stworzyc swiat bez narodow i panstw.Kto tej chorej ideologii nie akceptuje jest faszysta,szowinista i fanatykiem jak Kukiz
                  tvnplayer.pl/programy-online/kuba-wojewodzki-odcinki,455/odcinek-181,pawel-kukiz-i-adrian-zielinski,S00E181,14856,ogladaj.html
                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 13.09.12, 18:30
                    > Tu masz klasycznego POstepowca

To jest tabloidowy celebryta.

Czemu traktujesz go jako "opiniotwórczego publicystę"?

Przecież chyba nie traktujesz jakiejś Frytki, czy innej Cichopek jako wyznacznika polskiej kultury, czy ikony polskiego kina.

On ma głównie poklask tej części społeczeństwa, która nawet nie jest w stanie ze zrozumieniem przeczytać połowy streszczenia programu wyborczego jakiejkolwiek partii.

To tak jak z wyborcami Palikota, zwróć uwage na wywiad Karnowskich z Millerem, co wspomina ze spotkania z takimi ludźmi. Głosują, bo marycha będzie legalna, skąd pewność? Bo powiedział im Palikot.

Podobnie jest z Wojewódzkim. On może dręczyć młodego muzyka o to, że jest prawiczkiem i zadawać durne pytania mniej lub bardziej znanym gościom ... z których pewnie połowa jest znana z tego, że jest znana.
                    Nawet, gdy trafia do jego progarmu ktoś wartościowy, to wywiad często idzie w takim kierunku, że można jedynie z politowaniem na to patrzeć.
                    Ja w każdym razie nie oglądam. Czasem zdarzy mi się zobaczyć, przez chwile popatrzeć.

Daj z nim sobie spokój.

Stąd też bierze się - jak sądzę - Twoja niemożność zrozumienia lub brak chęci zrozumienia, co ktoś - np. ja - ma na myśli, mówiąc, że w Polsce zdarzają się faszyści.

Nawet jeśli napisze się wprost, że chodzi o jakiś patologiczny margines, Ty używasz definicji używanej przez takiego samego smarkacza, czy durnia, tyle, że nie z łysa głową, a z Antify.

Jeśli ktoś dorabia Kukizowi gębę faszysty, to jest to idiotyzm, ale zwróć uwagę, że po drugiej stronie też bardzo łatwo się szafuje stereotypami i uogólnieniami.
                    Zobacz jak łatwo przypina się łatkę "lewaka" ;)

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 15.09.12, 20:28
                      Ty dorabiasz gebe faszysty chlystkom w glanach,ktorzy mowia ze nie lubia czarnych choc w zyciu w ich miasteczku sie nie pojawili.Wojewodzki ,Blumsztajn czy inny redaktor michnikowej zalganej szmaty widzi faszystow na procesjach PiS-u 10 kazdego miesiaca,Brat Michika widzial faszystow wsrod bylych zolnierzy AK...i tak od lat trwa polowanie na "polskich faszystow",ktorych nikt nie widzial.
                      ...a Kukiza wysluchalo juz prawie 40 tys.Niezle jak na 2 tygodnie istnienia tylko na you tube?!
                      • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 17.09.12, 20:33
                        > Ty dorabiasz gebe faszysty chlystkom w glanach,ktorzy mowia ze nie lubia czarny
                        > ch choc w zyciu w ich miasteczku sie nie pojawili.

Pisałem i o takich, którzy propagują idee faszyzmu bezmyślnie, tak naprawde ich nie rozumiejąc.
                        Wspominałem i o takich, więc nie stawiaj zarzutu, że taki błąd popełniam.

> Wojewodzki ,Blumsztajn czy in
                        > ny redaktor michnikowej zalganej szmaty widzi faszystow na procesjach PiS-u 10
                        > kazdego miesiaca,Brat Michika widzial faszystow wsrod bylych zolnierzy AK...i t
                        > ak od lat trwa polowanie na "polskich faszystow",ktorych nikt nie widzial.>

Nie rozumiem, czemu w rozmowie ze mną, w dyskusji z moimi opiniami, za argument wysuwasz, to co napisał ktoś inny?

Ja nie widzę faszystów na procesjach PiS-u, ani tym bardziej wśród żołnierzy AK.

Ja ich widzę wśród innych ludzi, widzę ten margines naszego społeczeństwa i nie jest to jakaś obsesja. Oni są zafascynowani przemocą, rasizmem i za idola stawiają sobie nie tego o imieniu 44, a 88.

Kim wobec tego jest dzisiejszy faszysta, skoro nie ten, który tłucze czarnego, Żyda, czy obcokrajowca, a w klubie ołtarzyk Hitlera buduje i hajluje przy byle okazji?

Kim jest faszysta wg Ciebie?
                        • lechowski51 Re: Jak Kukiz 17.09.12, 21:03
                          Nie wiem kim jest wspolczesny "polski faszysta".Czytalem o niemieckich,widzialem ekscesy czarnych rasistow w NY niewyobrazalne w polskich warunkach,widzialem plonace synagogi i zastrzelonych Zydow we Francji,plonace i porozbijane sklepy Londynu...Wiem ze napiszesz zaraz o bazgrolach na murach jakiegos miasta czy o namalowanych swastykach gdzies na cmentarzu zydowskim.Tym sie ekscytujesz wraz z Nadredaktorem Michnikiem.Bo poprzewracane krzyze na ilus tam cmentarzach czy pobici nauczyciele w ilus tam gimnazjach nie sa tak medialni i nie stanowia zgorszenia dla lewackich mediow.
                          • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 18.09.12, 15:55
                            > Nie wiem kim jest wspolczesny "polski faszysta"

Nie wiesz, ale nie przeszkadza Ci to drwić z tych, którzy w pewnych zachowaniach podobieństwa widzą lub wprost je z tym "zjawiskiem" utożsamiają.

Trochę to jak takie "nie lubię kawioru ... choć nigdy nie jadłem" ;)

> Czytalem o niemieckich,widziale
                            > m ekscesy czarnych rasistow w NY niewyobrazalne w polskich warunkach,widzialem
                            > plonace synagogi i zastrzelonych Zydow we Francji,plonace i porozbijane sklepy
                            > Londynu...

No, sprawcy powyższych też kiedyś zaczynali od drobniejszych czynów.
                            Złodziej samochodów zaczął być może od kradzieży 5 złotych koledze.
                            Czy to powód, by ignorować, czy "umniejszać" wagę czynu?
                            I do czego to prowadzi?

>Wiem ze napiszesz zaraz o bazgrolach na murach jakiegos miasta czy o
                            > namalowanych swastykach gdzies na cmentarzu zydowskim.

To moim zdaniem - pisze to po raz trzeci - jest nieświadomym pewnie hołdowaniem tej ideologii.
                            Jeśli bardzo chcesz, to nazwę "głupim wandalizmem".
                            Wyjaśnię powyższe słowa, które napisałem, by uniknąć dyskusji o semantyce i dodam, że oznaczają, iż uważam takich chłystków za osoby, które nie maja pojęcia o faszyzmie.

Ale oni objawiają rasistowskie odruchy, agresję itp, które mogą przerodzić się w faszyzm, jeśli zostaną pokierowane.

Poza tym, drogi Lechowski, faszyzm nie musi objawiać się osobistym udziałem w mordowaniu, paleniu itp.
                            Może przejawiać się w głoszonych ideach.

Tacy ludzie moim zdaniem się zdarzają.

>Tym sie ekscytujesz wraz z Nadredaktorem Michnikiem.

Niczego nie robię wraz z Michnikiem.

A sprawą nie ekscytuję się, a jedynie o niej piszę.
                            Natomiast akty niegodziwego zachowania mnie gorszą. Ciebie nie?

Ty wolisz zignorować i bandziorów z osiedla, malujących swastyki, kopiących Murzyna nazwać "zagubionymi łobuziakami"?

>Bo poprzewracane krzyze na ilus tam cmentarzach czy
                            > pobici nauczyciele w ilus tam gimnazjach nie sa tak medialni i nie stanowia zgo
                            > rszenia dla lewackich mediow.

Nie próbowałbym analizować czym bardziej gorszą się lewicowe, czy prawicowe media.
                            Choć tak na próbę chciałem znaleźć informacje o choćby dewastacji kirkutu w Gazecie Polskiej.
                            Jakoś tak wyraźnego i bezwarunkowego potępienia aktu wandalizmu trudno znaleźć, łatwiej o polemikę, czy ten lub inny dziennikarz GW właściwie to wydarzenie skomentował.
                            Mam nadzieje jednak, że potępiają każdy akt niewłaściwego postępowania.

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 19.09.12, 16:16
                              U mnie nie maluje sie swastyk,wiec niczego nie musze ignorowac,natomiast lobuzeria zachecona przez fanatyczne lewactwo jak chociazby tych z Ruchali Kota rozwala zabytkowe pomniki na cmentarzu i wykrzykuje chamskie pogrozki pod adresem ludzi maszerujacych w pochodzie poparcia dla TV Trwam.
                              Nie musisz analizowac czym gorsza sie lewackie media bo ciagle linkujesz z michnikowej zalganej szmaty a to o ksiedzu pedale a to o ksiedzu pedofilu.
                              • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 19.09.12, 18:07
                                > U mnie nie maluje sie swastyk,wiec niczego nie musze ignorowac

Czyli obraz Polski malujesz na podstawie obrazu swojej dzielnicy. Niezbyt rozsądne.

Wiesz, w moim sąsiedztwie nie zdarzają się kradzieże samochodów ... tzn. w Polsce nie kradną ;)

> natomiast lobuzeria zachecona przez fanatyczne lewactwo

Ja widzę nie tylko łobuzerię zachęcaną przez "lewą nogę", widzę też zachęconą przez prawą (pamiętaj, że prawica w Polsce to nie tylko Jarek)

>jak chociazby tych z Ruchali Kota

Dalej pasjonujesz się seksem ze zwierzętami?

>rozwala zabytkowe pomniki na cmentarzu i wykrzykuje chamskie pogrozki pod adresem lu
                                > dzi maszerujacych w pochodzie poparcia dla TV Trwam.

Tak się czasem dzieje. Również czasem rozwala się macewy. Skoro to pierwsze nazywasz lewactwem i osadzasz w komunistycznych korzeniach, czemu tak łatwo negujesz opinie, że te drugie osadzone są w korzeniach faszystowskich?

> Nie musisz analizowac czym gorsza sie lewackie media bo ciagle linkujesz z mich
                                > nikowej zalganej szmaty a to o ksiedzu pedale a to o ksiedzu pedofilu.

nie zarzucaj mi częstego linkowania jednego źródła, skoro sam robisz to samo.

Twoje oświadczenie, że Bibuła jest wolnym i obiektywnym medium nie wystarczą. ;)
                                Zignorowanie cytatu wskazującego na stronniczość też nie pomaga.
                                Sam może w to wierzysz ... a może nawet nie, tylko niewygodnie by Ci było przyznać rację.

Co do księży pedofilów ( bo o tym pederaście, to Ty sam informowałeś), to informowałem kilkakrotnie.
                                Ty wolisz ich bronić, przemilczając problem, a tych członków kościoła, również księży, tyle że krytykujących takie postępowanie lub brak reakcji władz kościelnych na te niegodziwość uznajesz za lewactwo.

Uczciwe i obiektywne, brawo!

• lechowski51 Re: Jak Kukiz 19.09.12, 19:22
                                  Pytales?
                                  Ty wolisz zignorować i bandziorów z osiedla, malujących swastyki, kopiących Murzyna nazwać "zagubionymi łobuziakami"?

...to Ci odpowiedzialem.Po co wiec tworzysz niepotrzebne elaboraty?!
                                  • ja-tarzan Re: Jak Kukiz 19.09.12, 20:14
                                    > Pytales?
                                    > Ty wolisz zignorować i bandziorów z osiedla, malujących swastyki, kopiących Mur
                                    > zyna nazwać "zagubionymi łobuziakami"?
                                    >
                                    > ...to Ci odpowiedzialem.Po co wiec tworzysz niepotrzebne elaboraty?!

Przecież teraz pisałem o czymś innym, w odpowiedzi na kolejny post.

Odpowiedziałeś na pytanie? Nie powiedziałbym tego, ale OK. Po co więc - skoro już odpowiedziałeś, piszesz kolejny elaborat?

Czasem dyskusje tutaj przypominają szachy dla debili, że zacytuję Twojego ideologicznego kolegę... ;)
                                    • lechowski51 Re: Jak Kukiz 20.09.12, 20:28
                                      W szachy gram i gralem.Czasem z debilami rowniez...
                                      • lechowski51 Re: Jak Kukiz 14.10.12, 19:15
                                        Lao Che,Kukiz...teraz Tadek.Czyzby polska mlodziez sie budzila z letargu.Czyzby polskosc i patriotyzm wbrew zalecewniom Salonu zaczyna byc modny?!
                                        www.youtube.com/watch?v=tGY4UTLhMb8&feature=player_embedded#!
                                        www.youtube.com/watch?NR=1&v=tz_7-BMu7tc&feature=endscreen
                                        www.youtube.com/watch?v=F5JSOntAyys&feature=related
                                        • lechowski51 Re: Jak Kukiz 15.10.12, 15:43
                                          No i Peja tez...ja Polske kocham oni Polske rujnuja.Kto oprocz Dody zaspiewa Naszemu Ukochanemu Przywodcy piosenke?!
                                          www.youtube.com/watch?v=JriwtpgbTtk&feature=player_embedded#!
                                          • lechowski51 Re: Jak Kukiz 17.10.12, 22:25
                                            No i jeszcze Sexbomba POucza wladze Warszawy.Zaczyna mi to przypominac rockowa fale z czasu stanu wojennego...
                                            wnas.pl/artykuly/107-wokalista-sexbomby-praski-pomnik-armii-czerwonej-to-analfabetyzm-historyczny
                                            • lechowski51 Re: Jak Kukiz 18.10.12, 17:03
                                              Nawet Elektryczne Gitary ida POd prad POuczen z Czerskiej i warszawskiego Salonu i zamiast o Jedwabnem spiewaja o bohaterskich lotnikach z Dywizjonu-303 zdradzonego przez aliantow
                                              www.youtube.com/watch?v=iA1pdgLBwQI&feature=player_embedded
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka