Dodaj do ulubionych

Anatomia wyboru!

IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 21:24
Od czasów wyborów śledzę poczynania obecnego prezydenta naszego miasta-nic szczególnego, ale jedno przykuło moją orbitę zainteresowań-otóż, kiedy mój mąż zaciska w spodniach pasek o kolejną dziurkę chodząc po lokalnych instytucjach i firmach szukając pracy, nasz pan prezydent spowalnia swoje spodnie i szyjkę o kolejne guziczki-mam zdjęcia z kampanii i to dużo odbiega od rzeczywistości-powiedzmy iż to przez zasiedzenie i brak kontroli w terenie,nie pytała bym o to ale to chyba choroba prezydencka skoro prezydent Wałęsa i Kwaśniewski nie wspomnę o Kaczyńskim mieli to samo to –spuchli na stołkach a ludzie się odchudzili to jednak nic się nie zmieniło każdy kto przychodzi na stołek pompuje kasę i koryto pod siebie-a ludzie pozostają bez znamion zmian no może częściej są podatni na słowa przed następnymi wyborami i wierzą następcom następnych bądź tych którzy już byli i schudli a wołają o pomoc aby znów przytyli na naszych garbach
Jestem ciekawa co nasz pan prezydent miasta zrobił aby puchli ludzie a przywódcy bądź ,,wybrańcy narodu’’ chudli w oczach z przepracowania i to przepracowania dla tych co chcą wnieść swój wkład w życie miasta i nie pytać bądź mówić ja to zrobiłem dla was bez zobowiązań!
Czy doczekamy się takich ludzi?
Nie jest moją rolą oczernianie obecnego mistrza iluzji i pijaru ale skoro mój mąż po studiach i z tytułem mgr.inż. i wielu dokonań praktycznych w Niemczech,Szwajcarii,oraz Belgii z wieloma akredytacjami i poświadczeniami oraz dyplomami zapytał kiedyś znajomego o pracę w naszym mieście –dosłownie- ,,gościu idź do prezydenta masz większe kwalifikacje niż on’’-no i się anonsował-odpowiedź od dyżurnego szczekacza urzędu występującego w imieniu p. Prezydenta (jak u Kiepskich) z takim wykształceniem niestety nie mamy dla pana oferty pracy!!!!!!!!!!!!!
Znaczy się jest praca za 1300,00 w machowie czy chmielowie na taśmie!-ale mój stary poszedł dalej sprawdził po bipie że na równorzędnym stanowisku bez kwalifikacji pracuje osoba dość znana z przyjaźni z obecnym p.prezydentem –to co to kur... jest grane!!???? kto tu rządzi partia czy człowiek który tak jak dróżnik zawiaduje stacją z konsekwencjami błędnych decyzji czy kumoterstwa!
CZEKAM NA WYBORY!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawski Re: Anatomia wyboru! IP: *.smsiarkowiec.pl 23.03.13, 21:58
      dlatego Aldona namawiaj męża albo sama startuj w wyborach, o ile na dwa swoje guziki pozwolicie społeczeństwu odpiąć jeden to już będzie sukces. Obecnie jak sama zauważyłaś jest odwrotnie. Ja w każdym razie oddam na was głos.
      Mastalerz absolutnie niczym nie różni się od poprzednika. No może poza tym, że mniej pije (może nawet wcale) i jego maniakalną obsesją jest zabieganie o dobry PR, ale to ostatnie wynika głównie z tego, iż jako narcyz jest bardzo wrażliwy na krytykę, a mniej z tego, jakie posiada wykształcenie. Poza tymi dwoma nic nie wnoszącymi do codziennego życia społeczności lokalnej sprawami, absolutnie, ale to absolutnie niczym nie różni się od poprzednika - ciągnie tylko pod siebie i pod swoich stronników. W rzeczywistości już dawno dał sobie spokój z zajmowaniem się problemami tarnobrzeżan, jak sam dwuznacznie dał do zrozumienia swoimi wypowiedziami - nie zależy mu czy go wybiorą na następną kampanię czy też nie. Takiemu co nie zależy - wszystko jedno i mniej albo w ogóle się nie stara.
      Aha, jeszcze jedno - strasznie ciężko jest załatwić u niego pracę, u poprzednika jakoś to łatwiej szło, nawet bez znajomości, a jeśli roboty nie było od razu, to jak Dziubiński lub jego vice obiecali - to się po pewnym czasie zawsze jakaś robota znalazła. Obecnie to ni h..ja. Trzeba naprawdę być blisko Prezia aby robotę dostać. Oczywiście chodzi mi o zwykłą pracę - szeregowego pracownika. Wszystkie wysokie stołki pozajmowały zwykłe szuje i włazidupska, o tych posadach nawet jak się miało kompetencje to ani wtedy ani obecnie nie było i nie ma co marzyć.
      Ale tak na marginesie Aldona, twoje zestawienie z guzikami naprawdę było trafne.

Na pohybel mleczakom i maślakom.
      Ruch oburzonych pozdrawia.
    • Gość: Janek Re: Anatomia wyboru! IP: *.tktelekom.pl 23.03.13, 22:00
      Wojciechu wepchnijcie sobie czopka ( nie pomyl dziur) to cię uspokoi .. Przypomnieć ci cytat 'miałeś chamie złoty......' i to się nie powtórzy nigdy żeby prostacki chłopek został dyrektorem . Wiesz co Wojtuś roznoś sobie sam te swoje gazetki ( nie wykorzystuj pracowników spółdzielni) ludzie cię poznają i ty też dowiesz się wszystkiego o sobie no!
      • ja-tarzan Re: Anatomia wyboru! 23.03.13, 22:06
        > Wojciechu wepchnijcie sobie czopka [...]

czemu sądzisz, że jeśli ktoś krytycznie się wypowiada, to musi to być sfrustrowany przeciwnik ze sceny politycznej.

Może to po prostu zawiedziony wyborca?

• Gość: wyborca Re: Anatomia wyboru! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 22:23
          Kto by to nie pisał to prawdę pisze, dokładnie tak jest. Kolesiostwo, nepotyzm, kwitnie w tbgu. Przykład ? proszę bardzo mogę wymienić całe rody łącznie z jego żoną , które ustawił prezio? nieprawda?
    • Gość: tymon Re: Anatomia wyboru! IP: *.tktelekom.pl 25.03.13, 08:35
      Dobrze kobieto piszesz! sam zauważyłem że guziki się rozpinają!
    • Gość: seba Re: Anatomia wyboru! IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 21:59
      Bo tak już było, jest aktualnie i będzie zawsze od zarania dziejów człowiek wykorzystywał człowieka i tego nic nie zmieni!-ten co przy korycie zawsze zapomina kto go wybrał i po co go wybrał, dba o zaplecze a w szczególności o siebie! i to cała historia człowieczeństwa!
      Tylko niektórzy generują ruchy potrzebne do życia innych jednostek ale to już śmiem powiedzieć według nich -efekt uboczny!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka