Gość: aldona
IP: *.play-internet.pl
23.03.13, 21:24
Od czasów wyborów śledzę poczynania obecnego prezydenta naszego miasta-nic szczególnego, ale jedno przykuło moją orbitę zainteresowań-otóż, kiedy mój mąż zaciska w spodniach pasek o kolejną dziurkę chodząc po lokalnych instytucjach i firmach szukając pracy, nasz pan prezydent spowalnia swoje spodnie i szyjkę o kolejne guziczki-mam zdjęcia z kampanii i to dużo odbiega od rzeczywistości-powiedzmy iż to przez zasiedzenie i brak kontroli w terenie,nie pytała bym o to ale to chyba choroba prezydencka skoro prezydent Wałęsa i Kwaśniewski nie wspomnę o Kaczyńskim mieli to samo to –spuchli na stołkach a ludzie się odchudzili to jednak nic się nie zmieniło każdy kto przychodzi na stołek pompuje kasę i koryto pod siebie-a ludzie pozostają bez znamion zmian no może częściej są podatni na słowa przed następnymi wyborami i wierzą następcom następnych bądź tych którzy już byli i schudli a wołają o pomoc aby znów przytyli na naszych garbach
Jestem ciekawa co nasz pan prezydent miasta zrobił aby puchli ludzie a przywódcy bądź ,,wybrańcy narodu’’ chudli w oczach z przepracowania i to przepracowania dla tych co chcą wnieść swój wkład w życie miasta i nie pytać bądź mówić ja to zrobiłem dla was bez zobowiązań!
Czy doczekamy się takich ludzi?
Nie jest moją rolą oczernianie obecnego mistrza iluzji i pijaru ale skoro mój mąż po studiach i z tytułem mgr.inż. i wielu dokonań praktycznych w Niemczech,Szwajcarii,oraz Belgii z wieloma akredytacjami i poświadczeniami oraz dyplomami zapytał kiedyś znajomego o pracę w naszym mieście –dosłownie- ,,gościu idź do prezydenta masz większe kwalifikacje niż on’’-no i się anonsował-odpowiedź od dyżurnego szczekacza urzędu występującego w imieniu p. Prezydenta (jak u Kiepskich) z takim wykształceniem niestety nie mamy dla pana oferty pracy!!!!!!!!!!!!!
Znaczy się jest praca za 1300,00 w machowie czy chmielowie na taśmie!-ale mój stary poszedł dalej sprawdził po bipie że na równorzędnym stanowisku bez kwalifikacji pracuje osoba dość znana z przyjaźni z obecnym p.prezydentem –to co to kur... jest grane!!???? kto tu rządzi partia czy człowiek który tak jak dróżnik zawiaduje stacją z konsekwencjami błędnych decyzji czy kumoterstwa!
CZEKAM NA WYBORY!!!!