IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.13, 00:23
Czy ma ktoś "namiary" na dobrego psychologa dla dziecka 10-letniego? Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: psycholog IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.13, 08:49
      Nie oglądaj telewizji, bo będziesz miała w głowie glizdy....
      Płodzicie dziecki bez sensu nieodpowiedzialne istoty, nie potraficie ich wychowywać a potem potrzeba psychologa i do do 10-latka?
      Dramatyczne i śmieszne jednocześnie.
      • Gość: pedagog Re: psycholog IP: *.158.217.237.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.13, 12:59
        sam jestes smiesznym dramatem,ktory gowno wie o odpowiedzialnym wychowywaniu dzieci ich "problemach",sa dzieci z roznymi zaburzeniami (autyzm,asperger,ADHD,nerwice,placzliwosc,dzieci z rodzin dysfunkcyjnych,skryzwdzone-z traumą,uzaleznione itp)
        ,wczesna doagnoza i terpia daje im szane na normalnosc w pozniejszym zyciu i latwoejsze radzenie sobie ze swoimi emocjami i nie tylko.Trzba "tylko" trafic na dobrego spejcalite ktory zapyrzjazni sie z dzieckiem i dobrze go poprowadzi, a nie bedzie jakims surowym oschłym aroganckim potworem.
        Podziwiam mamę ,ktora zalozyla wątek...bo niestety wiekszosc rodzicow (ani pożal sie Boze wchowaców )nie zauwaza problemu.
        A ty cwaniaku poczytaj sobei gdzies statystyki- ile rocznie dzieci w grupie wiekowej 10-17 popoelnia samobojstwa....i dlaczego.
        • Gość: Saruman Re: psycholog IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 15:40
          nie ma czegoś takiego jak ADHD...przyznał to sam twórca teorii tego rzekomego zaburzenia.
          • Gość: Saruman Re: psycholog IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 15:42

O!

wsumie.pl/lifestyle/63065-szok-adhd-nie-istnieje
        • Gość: gość Re: psycholog IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.13, 18:31
          Hmmm..., to tez nie była elegancka wypowiedź.

To są niewychowane bachory, rozpuszczone do granic możliwości, potomstwo swoich tępych rodziców a właściwie niedorozwojów. ADHD to wymysł, bzdura, dysleksja i dysgrafia dla cwaniaków i leni.
          Masz kiepską orientację, skoro autyzm wrzucasz do jednego wora z rozwydrzonymi debilami. Twoje statystyki mam w głębokim poważaniu a debili, ćpunów nie trzeba leczyć, sami się wykończą i świat będzie lepszy.
          • Gość: kobieta Re: psycholog IP: *.147.149.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.13, 21:30
            nie bede z kims takim polemizowac....studiowalam pedagogikę wiec troche wiem.
            I nie wrzucam wszystkich zaburzenia do jednego wora,owszem napsialam chaotycznie zeby "ktoś" tepy zrozumial po co dzieciom psycholog!!!
            NO i co pewnie nie ma czegos takiego jak :
            -autyzm
            -asperger
            -nerwice wsrod dzieci (nie mowie o rozpuszczneiu dzieci,tylko o NERWICY NP-"MUSZE BYC NAJLEPSZY,NAJMADRZEJSZY BO JAK NIE TO SIE MOCZE",ALBO CAŁY DYGOCZE NA WIDOK MATEMATYCZKI)-JAK TO WYJASNISZ? TEZ NIE MA CZEGOS TAKIEGO?jak dzieciak ma sobie sam z tym poradzic? ja mu rodzic pomoze wyleczyc nerwice???
            -dzieci z rodzin dysfunkcyjnych ktore nie maja domu i wzorcow
            -dzieci skrzywdzone ,molestowane
            -depresje WSROD DZIECI (WYWOLYWANE roznymi "przyczynami" prowadzace do samobojstw....tez nie ma czegos takiego?????)
            -nie radzenie sobie w grupie rowiesniczej,bycie kozlem ofiarnym,przewrazliwoonym,cichym zakmnietym w sobie...
            TO TEZ WINA RODZICOW???
            -UZALEZNIENIA...(w twoim mnieaniu to cpuny?!?!)...a slyszales moze o uzalenieniu wsrod dzieci od gier komputerowych,netu,kosmetykow,jakis bajek anime itp??? to tez leczy psycholog...sam szlaban od mamusi tylko potęguje frustracje wiesz???

wielki respekt dla mamy zakladającej wątek :))) Na przestrzeni X lat gdy sie uczylam,bylam swiadkiem nie raz jak nauczyciele maja w dupie los dziecka, (to ma byc pedagog? od -do?) czym sie zjamuja dzieci,jakie maja problemy,jakie domy,dlaczego nei odrobilo lekcji,dlczego rodzicow nigdy nie ma na zebranach,dlaczego ma siniak,dlaczego siedzi smutne w kącie.Wychowacy maja to w dupie,maja odbebnic schemat 45 minutowy...zero WYCHOWANIA,zero ingerencji I fachowej POMOCY -konflikty klasowe-tworzenie sie jakis wrogich grupek,wiedza doksonale kto jest kozlem ofiarnym w klasie ,a kto przywodcą,ale nei robią z tym nic.Po co sie narazac.Nie robią nic by klase zintegrowac,baaa nawet szydzą z tych dzieci ktore sa niesmiale i nei maja sily przeebicia.A maja pupilkow wsrod tych klasowych przywodcow.

• e-ftalo Re: psycholog 27.09.13, 00:52
              2 dni temu byłem świadkiem jak pewna pani pedagog próbowała rozpierniczyć dobrze ułożony swiat pewnego dziecka,bo nie wiedziała jak powstrzymać agresję kilku jej kolegów.Tym samym nie miała pojęcia czym się dziś zajmują dzieci,ani jak załatwiać proste sprawy grupy. Psycholog na pewno nie popełnił by takiego błędu
    • Gość: anna Re: psycholog IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.13, 10:44
      Podaje Pani link do poradni, sama z dzieckiem byłam i polecam, najlepiej podejść lub zadzwonić i się umowić: www.poradnia.tarnobrzeg.pl/
      • Gość: mama 2 Re: psycholog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 14:43
        Racja, dla mnie tj nie do pomyślenia,ale matki nie widzą problemu. Mam koleżankę, której dziecko jest dla mnie - wycofane, nie potrafi sie zachować, wysłowić, ja na swój wiek jest bardzo do tyłu w każdej dziedzinie, a ona widzi tylko zalety, zupełnie nie zauważa ze coś z nim nie tak, gdy delikatnie zasugerowałam, że trzeba z nim isc do specjalisty, ona nie widzi problemu po co - i potem mamy takie społeczeństwo!
    • e-ftalo Re: psycholog 26.09.13, 18:40
      To bardzo dobrze że rodzic zauważa potrzebę pójścia do psychologa-to oznacza że wie o swojej nie wiedzy i nie umie sobie z tym poradzić. Oczywiście są rodzice,którzy dużo czytają,samodzielnie rozmozoanją każdą nieprawidłowość, bo mają na to czas.Ale nie każdy ma na to czas i nie każdy się tym musi interesować.
      • Gość: psycholog Re: psycholog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 21:58
        Między studiowaniem psychologii a pedagogiki jest taka różnica jak między medyną a pielęgniarstwem, a może nawet większa.
        • Gość: mama Re: psycholog IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.13, 22:36
          Dziękuję wszystkim za odpowiedź, jutro zamierzam podejść do Poradni na Kossaka, mam skierowanie od lekarza rodzinnego. Do "gościa", który nas, rodziców obrażał, nie jesteśmy patologią, zawsze nasze dzieci wychowujemy jak tylko potrafimy, a że jedno z nich ma problemy nie z naszej winy, to jako rodzice zrobimy wszystko , żeby nasze pociechy były szczęśliwe. Zaznaczam ,że to nie jest jakieś moje "widzi mi się " tylko dziecko ma poważne problemy, a dorośli powinni pomagać!
          • Gość: mimosa Re: psycholog IP: *.play-internet.pl 27.09.13, 21:50
            Poradnia nie mieści się już nas Kossaka (teraz w dawnym internacie obok UM), z pomocy psychologa kiedyś można było w szpitalu skorzystać, są też panie psycholog w szkole specjalnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka