Dodaj do ulubionych

poród tbg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 12:13
witam ,
bardzo prosze wszystkie mamy ktore rodzily na nowym oddziale z nowa kadra o opinie, sama zastanawiam sie czy rodzic tu czy w srz. Jacy sa Ci nasi nowi specjalisci?
Dziekuje za konkretne odpowiedzi :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: poród tbg IP: *.flash-net.pl 31.01.14, 14:53
      zdecydowanie tbg, lepsze wyposazenie medyczne i specjalisci wysokiej klasy

srz omijaj szerokim łukiem
      • Gość: 111 Re: poród tbg IP: 83.175.167.* 31.01.14, 17:43
        Dobrą ci daję radę..
        Będąc w szpitalu jeżeli uważasz, że tuż przed porodem coś się z tobą dzieje nie tak i w ogóle jeśli cię coś nie pokoi, a nie ma przy tobie nikogo to nie wstydż się nawet krzyczeć i wołać pomocy. Mogą mieć cię za przewrażliwioną czy wariatkę ale to jest twoja ciąża, ty jesteś za nią odpowiedzialna. Zwróć na siebie uwagę, domagaj się, żeby nie było za póżno, tak jak w przypadku głośnej " śmierci bliżniaków". Szpital w Tarnobrzegu to dobre miejsce, jednak intuicja przyszłej matki i śmiałość w żądaniach są bardzo potrzebne. Przed tobą ciężkie chwile, zdrowia i wytrwałości życzę. Dasz radę.
        • Gość: gosia Re: poród tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 31.01.14, 17:53
          Rodzilam w listopadzie i nie urodzilam bo zrobiono mi cc bez placenia i proszenia nie szlo jak powinno to ciachneli i maly byl szybciej i wszystko bylo ok tylko niektóre panie na noworodkach takie bardziej sfochowane
          • Gość: do gosia Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 19:32
            a jaki lekarz przeprowadzal Ci cesarkę :)
            ja chodzę do dr sałaty, a ile trwała cała cc i jakie miałaś znieczulenie :)
            • Gość: gosia Re: poród tbg IP: *.smsiarkowiec.pl 01.02.14, 08:47
              Dr zelazowski i dr nie pamietam nazwiska ale jest on zastępca ordynatora taki duży chlop a co chodzi o prowadzenie ciąży to żaden z lekarzy obecnej kadry mi nie prowadzil jej cc trwalo ok 30 minut tak mi sie wydaje znieczulenie w kregoslup niestety wkuwano sie 2 razy ale bylo spoko nie bolalo, potem trochę te szwy bolaly ani zakaszlec ani sie poruszyć ale juz jest ok 😊 zycze powodzenia
              • Gość: do gosia :) Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 12:12
                a długo leżeliście w szpitalu po cc :) to nie boli to znieczulenie w kręgosłup :P ja się go strasznie boje :)
                pozdrowionka dla Was:)
                • Gość: ja Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 16:06
                  CC to normalna operacja,jest cięcie,szwy,blizna- jak się dobrze goi to za kilka kilkanaście dni jest ok,ale mogą być komplikacje jak po każdej operacji- temp, niegojąca się, sącząca rana, a znieczulenie- uklucie zazwyczaj nie boli. życzę powodzenia.
                • Gość: gosia Re: poród tbg IP: *.158.216.106.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.14, 18:59
                  Ja urodzilam w poniedzialek i w srode moglam juz isc do domu ale ze względu na maluszka musielismy zostać do soboty (zlapal infekcje i trzeba bylo podać antybiotyk), znieczulenie nie boli tylko takie glupie uczucie tylko pamietaj aby po cesarce jak juz będziesz na sali nie podnosić samej głowy przez kilka godzin moja sasiadka podnosila bo sie musiala w lusterku przeglądać i przez caly czas bolala ja glowa lepiej poleżeć i poodpoczywać bo później przyniosą ci maluszka wiec poświęć ten czas na spanie 😊
                  • Gość: do gosia :) Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 20:34
                    bardzo dziekuję Ci za odpowiedzi, troszkę mnie uspokoiłaś :)
                    życzę Wam zdrowia :):)
                    • Gość: g Re: poród tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.02.14, 09:13
                      a ja lezałam 9 dni po cesarce bo z rany sie sączyło, poza tym znieczulenie w kregosłup wkuwali kilka razy bo Pani doktor nie mogła się wkłuć musiała prosić o pomoc kolege, który zrobił to za pierwszym razem a ona mnie wymęczyła pierwsze 3 kłucia ok, ale potem juz mega bolało, każdy przypadek jest inny, ogólnie ok do wytrzymania, po 3 dniach chcieli Cię po cc wypuścić ? Dziwne ponoć minimum to 5 dni, widocznie cos się pozmieniało.
                      • Gość: ja Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 09:42
                        tak ordynator tez mowil ze jak jest wszystko ok po cc to na trzeci dzien sie wychodzi, no chyba zeby sie cos dzialo to wtedy nie. a to Ty mialas robiona jeszcze za starej kadry czy juz teraz na "nowy" oddziale???
                        • Gość: g Re: poród tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.02.14, 11:04
                          ja miałam jeszcze za starej kadry
                          • Gość: mama Re: poród tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.02.14, 21:23
                            ja miałam cc za nową kadrę i nie było źle, leżałam 4 dni ale miałam pod narkozą więc nie wiem za wiele o obecnych znieczuleniach.
                            Jedni mówią że to wogóle nie boli a niektóre mamusie mówią że to takie dziwne uczcie ale też nie boli :)
                            Dacie radę :)
                            • Gość: mama Re: poród tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 07:24
                              Mialam cc 2 lata temu"stara kadra", w 4 dobie wyszlam -bo czekalam na córcię, cięcie to byla szybka akcja ,bo zwalnialo tętno maluszka, znieczulenie -nic nie bolało,tylko uczucie jak gdyby coś w brzuchu łaskotalo. Byłam zadowolona i dobrze wspominam ten pobyt.
    • nesia.neska Re: poród tbg 07.05.15, 16:40
      odświeżam wątek i proszę o wpisy
      • 345monika Re: poród tbg 14.05.15, 18:08
        Rodziłam w lutym, ekipa .....może inaczej....każdy ma wszystko gdzieś, nikt nikim się nie interesuje, tam człowiek czuje się jak jednostka za która mają kasę. Było kilka miłych pań pielęgniarek natomiast ani jednej fajnej położnej. Jak dostałam temp w nocy i poprosiłam o zabranie dziecka na oddział przyszły ale powiedziały, że jak temp spadnie przywiozą mi dziecko na sale. Widziałam jak wygląda opieka nad kimś znajomym...cukiereczkowo wręcz. Pytanie tylko czy gdzieś indziej będzie inaczej. Słyszałam o Dębię, że jest ok, ale wypowiedzieć się nie mogę. Powodzenia życzę
        • nesia.neska Re: poród tbg 20.05.15, 09:18
          Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
          • 8iwcia Re: poród tbg 12.06.15, 01:32
            Rodziłam prawie 2 lata temu,trafiłam na oddział tydz wcześniej ze względu a skoki ciśnienia.Decyzje o cc podjęto bardzo szybko ze względu na życie dziecka.Pielęgniarki bardzo troskliwe zarówno przed jak i po porodzie, jedynie paniom z noworodków daje duzy minus.Niestety pokarm nie chciał się u mnie pojawić a owe panie robiły wielkie problemy z powodu dokarmiania mojego maluszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka