Dodaj do ulubionych

Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc

07.01.09, 00:20
Czy istnieje jakaś realna różnica między stelażami tych firm? Podobno
w przypadku Geberita, nie ma mowy o przeciekaniu zbiornika, bo razem z
rurą doprowadzającą wodę do muszli jest wykonaniu z jednego kawałka
materiału.
W tej chwili Grohe Rapid jest w promocji, więc się tak zastanawiam czy
warto zapłacić za Geberita parę 100ek więcej?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 07.01.09, 07:23
      ta sama klasa, ta sama jakość
      decydować może jedynie design przycisku (czyli wybierasz to co bardziej pasuje
      do łazienki)
      • muflobar Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 07.01.09, 08:55
        A wiesz coś na temat tej "monolitycznej konstrukcji" zbiornika i rury?
        • trypel Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 07.01.09, 10:58
          oba zbiorniki są dmuchane kompletnie i przeciekać będą tylko wtedy jak
          pacan-instalator ptrzedziurawi podczas nmontażu
          • muflobar Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 07.01.09, 14:47
            Rozumiem. Jeszcze raz dzięki.
    • prostokvashino Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 11.01.09, 11:07
      A gdzie są stelaże Grohe v promocji?
      Bo temat dla mnie jest aktualny:)
    • oboist Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc 17.01.09, 12:45
      Powiedz, Darku jak długo czekałeś na towar w tym sklepie? Czy może mają dostępny
      od razu. Zamierzam tam zrobić zakupy i odebrać osobiście. Jaki jest czas realizacji?
      • Gość: monika Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:21
        Właśnie zamówiłam ten stelaż - właściwie można go mieć od ręki. Ja
        kupowałam jeszcze wanne, umywalkę i miske sedesową i na wszystko mam
        czekać 2 tygodnie (od reki stelaż i miska a reszte sprowadzają).
        Koszt dostawy to 150 zł (myślę, że wanna robi te cenę). Przywożą
        własnym transportem i sami wnoszą. Dzień po zamówieniu zadzwonił do
        mnie praconik z tej firmy i potwierdził zamówienie - dodatkowo
        jeszcze pomógł mi dobrać syfony do wanna. takze wrazenia bardzo
        pozytywne
    • Gość: matt27 Re: Stelaż Grohe vs. Geberit- prośbą o pomoc IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.14, 08:21
      Brać Grohe. Dlaczego? Bo jakość taka sama, oba stelaże niemieckie, ale Grohe jest tańszy. Geberit ma prestiż bo jest to pierwsze takie urzadzenie jakie powstalo na rynku w ubiegłym wieku. A ta cała monilityczna konstrukcja zbiornika to tylko chwyt, aby klient zapłacił wiecej. Jak zawór szlag trafi, to cała woda napływająca do zbiornika i tak ścieka przez przelew w dzwonie, czy w Grohe czy w Gebericie. Gdyby nawet dzwon i przelew sie zapchał (teoretyzuje, bo nie wiem jakim cudem mogloby się to stać) to woda wypłynęłaby przez otwór pod przycisk. Grohe ma jeszcze jedna zalete nad Geberotem, brak popychaczy i tym samym brak tych wszystkich ramek z plastikiem, chcesz wyczyścić uszczelke z syfu, w Grohe wyjmujesz tylko pneumatyczny przycisk podnosząc go, jest on połączony z dzwonem na jednym czy 2 weżykach i dwoma, trzema ruchami ręki dzwon masz na zewnatrz. W gebericie juz tak łatwo nie jest. No i fresze, do grohe można dokupić system grohe fresz za ok. 100 zl, gdzie kostki zapachowe barwiące wode nie wpadną nam pod dzwon, bo czasem mogą podkulnac sie pod dzwon blokujac go, a w gebericie tego systemu nie ma. A sama kostke trzeba pchac przez plastikowe elementy popychaczy. Także warto mieć to w pamięci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka