Dodaj do ulubionych

cesarka tarnobrzeg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 21:04
Witam,
mam pytanie do wszystkich mam które miały cc w tbg w okresie pracy nowej kadry:)
jak długo trwa cały zabieg czy znieczulenie w kręgosłup jest bardzo bolesne?
ja będę miała planowaną więc chciałabym się jakoś przygotować w przypadku planowanej cc kiedy trzeba się zgłosić do szpitala :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: proboszcz Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.02.14, 21:57
      Że tak zapytam to do jakiego lekarza chadzasz, że nie potrafi Ci on odpowiedzieć? Pytam z ciekawości aby ostrzec innych.
      • Gość: mama2 Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.14, 09:44
        przy planowanej cc, Twój lekarz prowadzący daję Ci skierowanie do szpitala na cc i powie Ci kiedy masz sie stawić, co do znieczulenia osobiście drugi raz nie poddałabym sie takiemu w kregosłup, kazałabym sie uśpić, ja trafiłam na bardzo niedouczoną Panią anestezjolog, która nie potrafiła sie wkłuć, pierwsza próba ok do wytrzymania, druga też, ale niedouczona Pani próbowała 6 razy i nie udało jej się musiała wołać kolege po fachu i prosić o pomoc, Panu udało się to za pierwszym razem, także mało przyjemna sytuacja, ale tak jak mówię pierwsze wkłucie jest ok do wytrzymania, natomiast teraz mineło 3 lata od cc i bóle kręgosłupa po tym znieczuleniu sa na porzadku dziennym niestety, i tak chyba mam szczęście z tego co mówiły inne mamy na oddziale że po tylu wkłuciach niemam powazniejszych problemów z kręgosłupem.
        • Gość: aniuta Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.14, 23:57
          ale mama pyta o nowa kadrę nie to co było 3 lata temu, moze pani anestezjolog już się douczyła? a tak poważnie to ja miałam pół roku temu cc i wszystko spoko, kiedy idziesz to dokładnie nie wiem, na pewno jak się przejdziesz na oddział albo zadzwonisz to ci powiedzą, sama operacja czy może w tych czasach to zabieg, u mnie trwała chyba mniej niż 40 min a najgorszy moment to cewnik :-), znieczulanie nie boli w ogóle, było tylko zaskakujące bo to dziwne uczucie, nikt wcześniej nie kłuł mnie w kręgosłup, potem zabawnie jest widzieć swoje nogi których się nie czuje :-) a i nie wygodne przy tym jest to ze trzeba sie skulic, co jest trudne z takim ogromny brzuszyskiem
          ja juz na 3 dzien nie potrzebowałam nic przeciwbólowego, kreseczkę miałam taka jakby mnie kot zadrapał i ogólnie nie masz sie czego bać. trzymam kciuki mamo i pozdrawiam!
          • Gość: zainteresowana Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 12:07
            Po jakim czasie można wstawać i po jakim czasie od cc wyszłaś do domu?
            • Gość: mama Re: cesarka tarnobrzeg DO ANIUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 15:11
              Bardzo dziękuję Ci za informacje :) jeszcze 3 miesiące i sama się przekonam a na razie to chciałam po prostu dowiedzieć się od obecnych mamuś jak to wygląda, bo lekarz zawsze mówi nie będzie bolało ;) a czasem rzeczywistość jest inna :)
              życzę WAM dużo zdrówka :)
            • Gość: aniuta Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.02.14, 21:55
              wstaje sie na drugi dzien po cc a do domku 3 dni po
              jak mówiłam ze żałuję ze nie mogłam urodzić normalnie to sie tylko po głowach pukali, także może coś w tym jest ze "nie boli", pewnie zależy do jakiej skali sie przykłada, jeśli porównać do nawału albo zastoju pokarmu to faktycznie nie boli :-)
              hyhy a to was teraz pocieszyłam, tez sie bałam, jakoś to-to musi wyjść, ale jak patrze teraz na tego mojego gnojeczka to jakbym wtedy wiedziala co to znaczy DZIECKO to jeszcze kilka razy mogła bym mieć cc na przemian z rodzeniem naturalnym :-D
        • Gość: również mama Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 18:54
          Ja miałam identyczną sytuację, pani anestezjolog wkłuwała się wiele razy, na siedząco i na leżąco i nic z tego nie wyszło, musiała dzwonić po "szefa", który od razu wkłuł się jak trzeba, to było 6 lat temu. Natomiast 2,5 roku temu miałam drugą cesarkę i znieczulał Pan Doktor, nie znam nazwiska, pełen profesjonalizm i zero stresu, byłam w szoku że tak szybko bo byłam przygotowana na to co poprzednio. Kręgosłup na szczęście nie boli. Po obu cesarkach miałam natomiast okropny ból głowy od znieczulenia, na który ledwie pomagały kroplówki.
    • Gość: Bwana Kubwa Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.14, 16:12
      A moja kobieta Nbeba, rodzi bez tych waszych ceregieli. Złapie się za gałąź , spęży, i gotowe szkut bęc i jest.
      Od razu wstaje na nogi i potrafi powiedzieć: bakszisz,
    • Gość: ja Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 23:32
      a jak jest po cesarce od razu daja dziecko na sale? :) i czy polozne kapia bobasa czy samemu mozna :)
      • Gość: mamuska Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.flash-net.pl 03.03.14, 07:28
        po cc ciezko ci bedzie wykapac dziecko, w szpitalu polozne kapia,
        bedziesz zmeczona i brzuch boli, ciezko bedzie ci sie wysilic, mi dziecko dali dopiero nastepnego dnia, bo na plasko pod kroplowka sie lezy po cc ok 20 godzin,

po wyjeciu z brzuszka podaja przytulajac do buzi a potem zabieraja na badanai rozne,
        • Gość: ja Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 16:12
          a karmilas po cc od razu czy tez na poczatku nie mozna
          • Gość: k Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.03.14, 19:28
            karmić można
            • Gość: aga Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 20:45
              a jak jest z ciuszkami dla maluszka, można przynieść swoje czy ze szpitalnych trzeba korzystać? :) i czy maluszek jak jest zdrowy to po cesarskim cięciu jest z mama na sali czy na noworodkach :)
              dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam
              • Gość: sonne85 Re: cesarka tarnobrzeg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.03.14, 14:59
                Ubierają w szpitalne ubranka, zawijają też w swój rożek. Ja miała cc w niedzielę rano, wieczorem na chwilę przywieźli mi syna i zabrali na noc, a od południa w poniedziałek był już ze mną cały czas, w środę wypuścili na do domu. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka