Dodaj do ulubionych

dodatek mieszkaniowy -tsm

IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.14, 13:25
załatwiał ktoś? ciezko sie przedrzec przez tą buhalterię,
ja dlugo sie czeka na przyznanie ,od czego zalezy wysokosc?

czy osoba bezrobotna zarejstrowana w PUp musi miec jakiś papier z PUP ze jest bezrobotna i nie pobierała zasilkow,czy to prawda ze na tym papierze musi byc tez wysokosc skladek jakie PUP odprowadzał na ubezpieczenie tej osoby ? i ta wysoksoc skladek na ubezpiecznie bezrobotnego jest wliczana w dochód lokatora???:\

Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.05.14, 13:41
      ojej teraz nie podpisujesz się ''kasia ''? haha NO JEDYNY NORMALNY POST W KTÓRYM NIE KŁAPIESZ DZIOBEM ;-)))))))))))))))) BEZ SENSU
    • Gość:   Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.05.14, 13:49
      Rusz doopę i idź do urzędu, tam dowiesz się z pierwszej reki a nie nam doopy zawracasz leniwcu. Kolejna analfabetka od "buhalterii", bez ładu i składu tłumok pisze jak leci.
      Żeby finezyjnie posługiwać się językiem polskim wypada najpierw poznać zasady pisowni, dopiero potem można przyszpanować...
      • Gość: nadzoraca Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.05.14, 13:55
        Nie stękaj jeden z drugim. Po to jest forum żeby pytać. Zwłaszcza że nawet nie wiesz o czym mowa. Inaczej nie wysyłałbyś kogoś do "urzędu". A już wyzywanie jest oczywiście jak najbardziej na miejscu. tylko pogratulować. Nie masz nic do powiedzenia w temacie - TO NIE PISZ!!!
      • Gość: śledczy Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.05.14, 13:58
        Szanowny Krzysiu!
        W jednym wątku piszesz o pieniądzach inwestowanych w jakieś interesy natomiast w tym wątku pytasz się o dodatki mieszkaniowe. Jesteś co najmniej dziwny. Masz jeszcze czas - zmień się i przyjdź na Sandomierską, posyp głowę popiołem, napisz samokrytykę to i dobre miejsce dostaniesz a że jesteś znany to wskoczysz do RM.
        OK?
        • Gość: madzia Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.14, 14:31
          hahaha,nie znam zadnej kasi ani krzysia,zalogowałam sie dzisiaj pierwszy raz od dawna:-)
          a to nie moze kilka osob miec internet z areo?:-P
          -to jak to jest z tym papierem z PUP,wliczą mi koszt ubezpieczenia w dochód?
          napiszcie krotko-tak/nie
          bo nie wiem czy jest sens chodzić po urzędach
          • s0pran0 Re: dodatek mieszkaniowy -tsm 04.05.14, 14:40
            Madzia nie zwracaj uwagi na tych paru kretynów co się tu kręcą :) Każde forum ma trolli i tego nie zmienisz.

Z tego co wiem i pisze to na stronie TSM-u koszty ubezpieczenia nie są wliczane.

"Za dochód z tytułu zatrudnienia/pracy uważa się wszelkie przychody po odliczeniu kosztów ich uzyskania oraz po odliczeniu składek na ubezpieczenie emerytalne i rentowe oraz na ubezpieczenie chorobowe, określonych w przepisach o systemie ubezpieczeń społecznych, chyba że zostały już zaliczone do kosztów uzyskania przychodu. "

Więcej masz tutaj. www.tsm.tarnobrzeg.pl/strony/dodatek-mieszkanowy
            Pozdrawiam
        • Gość: do śledczego Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.14, 14:54
          Smród mleczno-hemoroidalny musi być w każdym wątku.Też nie jestem Krzyskiem ani kaską.pozdrawiam wszystkich z aero,nawet baskę co miała piękny biust.
          • Gość: madzia Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.14, 15:05
            noooo witam kogoś innego z aero:)
            <łączmy się> :D
            dziekuje soprano za konkretną odpowiedz:)
            dzieki za link,czytalam całą stronę na stronie tsm i na stronie um ...sporo tych wyliczników,duperlikow,aneksów...
            na papierze z pup mam miec napisane ze jestem bezrobotna,ze nie pobieram zasilkow i
            " z uwzględnieniem składki na ubezpieczenie zdrowotne" ...to po co im ta skladka skoro jej nie wliczają:)

• s0pran0 Re: dodatek mieszkaniowy -tsm 04.05.14, 15:12
              Zawsze muszą wiedzieć wszystko ale nie jest brane pod uwagę tak samo jak rodzinne :) Trzeba zebrać dochody wszystkich, którzy są zameldowani w danym mieszkaniu. Jeśli dochody nie przekraczają wyznaczonego limitu to warto ubiegać się o taki dodatek. Jest też dodatek energetyczny trzeba dodatkowo przedstawić umowę z energetyką.
              • Gość: Darko Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.05.14, 15:22
                Nie wiem jak jest obecnie ale lata temu jak się ubiegaliśmy to żądano również zaświadczeń o dochodach osób z rodziny przebywających za granicą a zameldowanych w mieszkaniu i widniejących w ewidencji w Urzędzie Miasta pod naszym numerem mieszkania. To w zasadzie zakończyło ubieganie się o dodatek...
                • Gość: madzia Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.free.aero2.net.pl 06.05.14, 14:53
                  dodatek należy nam sie ,bo mamy mniej niz 900zł na osobę:)
                  a jak bedzie 100zł mniej czynszu to zawsze cos.

soprano móglbyś coś wiecej o tym dodatku energetycznym?on jest tez od miasta?
                  jakie kryteria i o co chodzi?
                  • s0pran0 Re: dodatek mieszkaniowy -tsm 06.05.14, 20:08
                    Załatwia się podobnie jak dodatek mieszkaniowy jedynie trzeba podejść do energetyki i potwierdzić ksero umowy z oryginałem.
                    Więcej masz tutaj www.moprtbg.nazwa.plwww.moprtbg.nazwa.pl/dodatek_energetyczny.pdf
                    Na dole strony jest wniosek do pobrania www.moprtbg.nazwa.pl/viewpage.php?page_id=56
    • Gość: jola Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.08.14, 11:46
      Witam chce się dowiedzie czy mam szanse na dodatek mieszkaniowy? mieszkam z chłopakiem w mieszkaniu jego rodziców, którzy zostawili mu to mieszkanie ale formalnie właścicielem jest jego matka. Ja nie jestem tam zameldowana. Czy umowa o użyczenie coś pomoże w tym przypadku? i kto na niej ma być sam chłopak czy ja również dodam, że nie chcę zmieniać adresu zameldowania.
      • Gość: ... Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.free.aero2.net.pl 27.08.14, 12:01
        wysil się o telefon do tsm lub mejla z zapytaniem...
        radcy prawnego tutaj na forum nie znajdziesz.
        Z tego co mi wiadomo dokumenty o dodtatek moze zlozyc tylko i wyłącznie prawny udokumentowany własciciel mieszkania ( a nie np jego zona czy dziecko).
        WŁASCICIEL PODJAE listę osob ZAMELDOWANYCH pod tym adresem.
        • Gość: gość Re: dodatek mieszkaniowy -tsm IP: *.mf.gov.pl 27.08.14, 15:16
          ubezpieczenie zdrowotne to nie ubezpieczenie emerytalne, rentowe czy chorobowe. Zdrowotne wliczą ci do dochodu niestety.
    • womeen2 Re: dodatek mieszkaniowy -tsm 21.12.14, 23:51
      Czytam w google,że dodatek energetyczny (o którym tu jest mowa)...jest wypłacany "odbiorcy wrażliwemu do 10 tego kazdego miesiaca"....Czy to jest wypłącane MNIE,czy na konto PGE?
      Jesli mam rachunek co 2 miesiące to rozumiem że bedzie on mniejszy o 2 dodatki energetyczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka