Dodaj do ulubionych

ciucholandy tarnobrzeg

17.12.14, 13:32
Jakie polecacie ciucholandy w tarnobrzegu? w jakie dni są dostawy?
Obserwuj wątek
    • 4vardtramp Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 14:01
      A może byś tak chociaż raz na rok odwiedziła księgarnię?
      • sandira Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 14:11
        4vardtramp a ty może nie udzielaj się w tym temacie, zacznij czytać ze zrozumieniem...
        • 4vardtramp Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 16:35
          W prosty sposób odpisałem na twoje zapytanie.
          Po prostu nie polecam żadnego z punktów sprzedaży łachów z drugiej ręki.
          Nie da się również pominąć twojego lekceważenia bądź braku znajomości podstawowych zasad ortografii "sandiro". Stąd już tylko krok do próby namówienia cię na zmianę priorytetów. Dobrym początkiem może być dobra książka:)
          • kasiatasama Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:10
            Twojego trampku, Twojego :-))
            • czasnajazz Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 14:22
              "Ty, Ciebie itd." - to zwroty grzecznościowe i nie mają żadnego uzasadnienia "technicznego".

Osobiście uważam, że w przypadku otwartych dyskusji np.: na forach, stosowanie "Ty", "Cię", "Tobie", "Ciebie" itd. nie mają podstaw i rezygnacja z tej formy w dyskusji absolutnie nie świadczy o braku szacunku do rozmówcy.

Szacunek to coś więcej niż zwroty grzecznościowe.

Zwróciłbym bardziej uwagę na błędy ortograficzne, niestosowanie znaków interpunkcji, pisownię bez "ogonków", rozpoczynanie zdania z małej a nie wielkiej litery itd. i sklasyfikowałbym te zaniedbania jako permanentne lekceważenie potencjalnego rozmówcy oraz brak szacunku do języka w ogóle
              • palacz67 Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 14:29
                CzNJ- a po co "osobiście"? Wystarczy: uważam:-) Pzdr:-)
                • czasnajazz Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 16:50
                  HA!
                  Jeśli powiem teraz, że celowo użyłem "maślanego masła", to część pomyśli, że próbuję uciec od faktu popełnienia błędu - ale nie... i spróbuję to rozwinąć...

Jakiś czas temu (tu, na tym forum) zarzucono mi, że pisząc nie stosuję formy "ja" aby podkreślić, że wypowiedź dotyczy wyłącznie zajmowanego przeze mnie stanowiska. Uznałem wówczas, że większość potrzebuje dodatkowego "ja" aby uznać moje wypowiedzi za autorskie i nie określające stanowiska innych.

Do większości trafia bardziej "osobiście uważam" niż samo słowo "uważam" - ale fakt, posmarowałem masło masłem i "karę" przyjmę z pokorą :)
                  • palacz67 Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 19:57
                    :-)
          • kasiatasama Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:12
            i nie dopisałam: Cię trampku, Cię :-)))
            • 4vardtramp Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:40
              Użyłem małej litery celowo. Dlaczego? Kumaci zrozumieją.Ty jak widać nie do końca. Nie dziwię się, to syndrom zwolenników Grubego Norbiego Gruba Kasiu :)
              • kasiatasama Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:53
                a ja Ci odpiszę otwartym tekstem: jesteś głupi bęcwał trampku, sandira nie obraziła Cię w żadnym miejscu tego postu jak również nie dala ci powodu byś ją obrażał BĘCWALE HEMOROIDALNY, czy zapomniałam jeszcze o czymś trampku? Tak, schowaj tą słomę głęboko w buciory i do szkoły.
                • palacz67 Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:58
                  Tę słomę, Kasiu:-)
                  • palacz67 Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 18:59
                    Inne błędy popraw sama:-)
                    • kasiatasama Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 19:13
                      Jesteś, Ci, Ją ;-)
                  • kasiatasama Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 19:10
                    słuszna uwaga znajoma, dziękuję :-)
                    • palacz67 Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 19:43
                      Kasiu, widzę, że masz poczucie humoru:-) Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:-)
                • 4vardtramp Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 11:15
                  "Polski obyczaj nakazuje wszystkie używane w korespondencji formy nazywające adresata pisać wielką literą. Wśród nich są formy zaimków osobowych ty, wy oraz zaimków tzw. dzierżawczych twój, wasz. Napiszemy więc, bez względu na wiek i pozycję adresata: „Tylko Ty możesz mi pomóc”, „Czy to był Twój pomysł?”, „Odwiedzimy Cię w drodze powrotnej”, „Jak tam Wasze maleństwo?”. Używanie w takich kontekstach wielkiej litery informuje o tym, że adresata darzymy szacunkiem, że jest on dla nas osobą ważną. Używanie wielkiej litery informuje też o piszącym (nadawcy) – o tym mianowicie, że zna się on na zasadach grzeczności, że jest osobą dobrze wychowaną, co w kręgu kultury zachodnioeuropejskiej jest ważną wartością."
                  I tyle. Nie ma innej niż grzecznościowa zasady dotyczącej pisania powyższych słów z wielkiej litery. I jeszcze jedno: ja w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie obraziłem. Co najwyżej okazałem brak szacunku. Cóż - nobody perfect.
                  Łatwo cię wyprowadzić z równowagi grubasku:)
          • sandira Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 19:11
            Specjalnie tak napisałam... Najlepiej niech moderator skasuje ten temat, nie chce mi się czytać tych głupot.
    • womeen2 Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 19:33
      temat przerabiany po 10 kroć w ubiegłym roku:P
      poszukaj w archiwum:P

zależy co kto lubi:)))) co kto szuka i na co kogo stać:)
      1.Moim zdaniem prym wiedzie Azja na serbinowie,dostawy w środę,towar wyselekcjonowany i dosc drogi:)
      Ciuszki są typowo angielskie,ceny powiedzmy miedzy 10 a 30zl.Klientki stoją tam nawet godzinę przed otwarciem sklepu!!!Przemiła obsługa,a jest chyba 5 ekspedientek i roboty mają pelno:)
      Musisz miec stalowe nerwy bo czesto jets tloczno i ciezko sie dorwac:) Po klientkach czesto widać ze nie są biedne:D
      2.Drugim wartym uwagi jest sklep w pasażach obok poczty,pobobnie chyba sroda? selekcja i ceny dosc wysokie.Ale warto.Ciuchy są modne,markowe,wspolczesne ...a nie jakaś Kambodża za przeproszeniem:)

3.Wartym uwagi jest ten wielkopowierzchniowy NOWY nad Stokrotką.ELegancko,wszystko kolorami.,niezniszczone..Raz tam bylam,kupilam fajną firankę,ale sa tez modne ciuchy:)

No i dla uboższych klientek pozostaje Sieć jednego własciciela,siec objemuje chhyba 4 sklepy ,towar wedruje od jednego do drugiego ,ciuchy niemodne,ciuchy bez selekcji...(dziecięcych za darmo bym nie wziela) Ciuchy od 8 do 2zł.
      Klamią ze wymiana calkowita towaru,a niektore szmaty wiszą od kilku tygodni:)
      Nawet przy klientach zrzucają na podlogę co 10 wieszak:)
      (sklep na wyspianskiego,na sandomierskiej,na 1 maja i zielony domek).Tam raczej emerytki chodzą.

Reszta sklepów wg mnie nie jest warta uwagi.
      Pozdrawiam

• gosh83 Re: ciucholandy tarnobrzeg 17.12.14, 22:23
        A co z resztą? Na Sandomierskiej Pewex i naprzeciwko sklepu zoologicznego koło Lady M? Jaki tam towar?
        • womeen2 Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 18:38
          Powiedziałam juz-
          "reszta wg mnie nie jest godna uwagi":)))

Idz zobacz ,wyrób sobie Własne zdanie...
          Kazdy szmateks ma swoja wierną klientelę,ja nie wiem jaki ty masz gust:)
          Nie wiem jakie ceny cię zadowalają:)
          ja NIE nalęzę do klientek ktore kupują ostatniego dnia za 2 zł...KUpuję tylko pierwszego dnia.
          Niie gustuje w poliestrach,nylonach,neonach,Kambodży,filcowych swetrach,nie kupuje zniszczonych rzeczy.

Tak jak powiedzialam najbardziej oblegany i ceniony jest Ten w Azji.
          Kobiety zjezdzają sie w srody z calego miasta:) Baa nawet te co na targ przyjezdzają z wiosek,najpierw idą do AZJi:) Oni mają naprawe bardzo dobre źródlo dostaw i super organizację.
          Teraz np.są tam tez stroje karnawałowe i ozdoby świąteczne.
          (Kupilam u nich dwie torebki-londsale i river island , kożuszek za 35 zł i sporo biżuterii ).
          Najwiekszy w miescie wybór dla dzieci 0-3 lata.
          "Modowo" bardzo mi się podoba:) I super jest to ze jako jedyni -każda rzecz ma naklejkę z ceną i czipem.
          Na naklejce jest data-wiesz ze ciuch nie wisi tu 5 tygodni:) No i nie mozliwa jest kradzież.<BRAWO>
          (w innych sklepach widzialam ze 3 razy jak chcą krasc za 2 zł!)

Pewex ma mało towaru,te ciuchy są takie specyficzne....Jakby indyjskie,wzorszyste,niemodne,niedopasowane,3Xl,.Ja tam nigdy nic nie kupilam.I smierdzi kadzidłami:)

No naprzeciwko sklepu zoologicznego jest zielony domek o ktorym juz pisalam.(Odziez bez selekcji,pierwszego dnia od 8-10 zł ,sporadczynie i tylko pierwszego dnia coś mozna kupić)

pozdrawiam

• e-zyleta Re: ciucholandy tarnobrzeg 18.12.14, 20:30
            PRZY KAŻDEJ ALTANCE ŚMIETNIKOWEJ JEST SZMATEX

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka