ja-tarzan 09.02.15, 20:45 Termin wpisania się na listę kandydatów co prawda jeszcze dość odległy, ale ptaszki ćwierkają,... ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/kandydaci/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Pandemonium 09.02.15, 21:10 Odnoszę wrażenie, że w tym pandemonium brak tylko prezesa Jarosława Kaczyńskiego! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: Pandemonium 09.02.15, 21:48 Zapewne ta kandydaturę wysunie znany troll L-51 Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 00:32 Niech sobie kandydują,kandydowanie jest prestiżem dla każdej takiej osoby.Jednak nie mają najmniejszych szans. Moją kandydatką jest pani Ogórek i nie zmienię już zdania.Nie głosuję na awanturników i osoby które robią tylko zamęt w polityce i w telewizji.Prezydent ma godnie prezentować kraj. Przecież ten bełkot telewizyjny od tygodni z udziałem kandydatów jest beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 08:29 A Doda e-ftalo nie byłaby lepsza?! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 09:08 Kandydat "obywatelski" nie podoba Ci się?! www.youtube.com/watch?v=6wtU7nEDDYw Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 11:20 Mnie się podoba ten gość:kaczoland.pl/wrzuta/1632/burczymucha Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 11:58 >>Kandydat "obywatelski" nie podoba Ci się?! Bez materiałów satyrycznych się nie obejdzie? Czy też innymi nie potrafisz się posługiwać? Może dorzuć informację, że Komorowski z pistoletem po Podhalu latał za niedobitkami oddziału Dekutowskiego ... bo przecież to nic nie kosztuje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 11:54 >>Prezydent ma godnie prezentować kraj. Słusznie.Skąd pewność, że pani Ogórek zrobi to godnie? mam na myślil to, w jaki sposób to udowodniła i robiła lepiej niż kilku innych kandydatów? >>Przecież ten bełkot telewizyjny od tygodni z udziałem kandydatów jest beznadziejny. A co powiedziała pani Ogórek? Zdaje się, że w ogóle unika tv i rozmów z dziennikarzami, a jeżeli już pojawia sie przed kamerami, to jej pan Miller do głosu nie dopuszcza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 12:34 Filmy nie przemawiają,to może fotografia? www.facebook.com/photo.php?fbid=792820830767663&set=a.566682396714842.1073741826.100001192602064&type=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 18:00 >>Filmy nie przemawiają,to może fotografia? Nie rozumiesz, czy po prostu nie potrafisz rozmawiać poważnie? Może dopisz, że we trzech latali po Podhalu z pistoletami za niedobitkami oddziału Kurasia. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 20:02 no właśnie nie brała udziału i to jej się chwali.Powiedziała krótko i na temat.Ona już jest znana z telewizji,jej poglądy są znane od dawna.A w awanturach nie chce brać udziału i na pewno nie przez Millera.Taki ma charakter.To się ceni i to jest jej atutem.Wasze argumenty mnie nie przekonują,na żadnych awanturników ani z PiSu nowej prawicy ani innych partii ani staruszków z PO głosował nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 20:10 >>no właśnie nie brała udziału i to jej się chwali. Nie żartuj, e-ftalo. ;) >>Powiedziała krótko i na temat. Krótko i na temat? O swojej wizji prezydentury? Tak to można hasło wyborcze przedstawić, a nie plany polityczne. >> Ona już jest znana z telewizji,jej poglądy są znane od dawna. Kolejny żart? ;) Kiedy po raz pierwszy usłyszałeś o pani Ogórek, tak szczerze odpowiedz. >>A w awanturach nie chce brać udziału i na pewno nie przez Millera. Że nie chce w awanturach brać udziału? Wierzę. Że pan Miller nie ma wpływu na to, co i kiedy mówi? Nie wierzę. Jakis tam odsetek buntujących się członków SLD też. ;) >>Taki ma charakter. naprawdę gotów jesteś opisywać jej charakter? >>Wasze argumenty mnie nie przekonują,na żadnych awanturników ani z PiSu nowej prawicy ani innych partii ani staruszków z PO głosował nie będę Podjarałeś się chyba hasłem "młodość" ... co? ;) E-ftalo, głosuj na kogo chcesz, Twoja decyzja. Jeśli wiesz co postuluje i Tobie to pasuje, to idź do urny wrzucić na nią głos. A co postuluje i jak chce to przeprowadzić, bo ja nie mam tak przenikliwego umysłu i nie tak młodego, by hasło "polskie prawo trzeba napisać od nowa" jest dla mnie trudne do ogarnięcia. TY ogarniasz, czy ... nei potrzebujesz ogarniać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 10.02.15, 20:15 E-ftalo, możesz mi podać jakiś link do jej programu, bo znalazłem jedynie profil na fejsie, z którego link do strony internetowej nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 11.02.15, 09:17 E-ftalo, możesz mi podać jakiś link do jej programu, bo jej strona internetowa nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 12.02.15, 16:06 Już jest przemówienie inauguracyjne, więc dziękuję, już nie trzeba ;) No cóż, po pierwsze nie masz szans z Dudą, bo jak i inni używała kartek zamiast nowoczesnych rozwiązań technicznych ;) Ale zapowiada i obiecuje: - podatek 15%, chyba liniowy, bo powiedziała, że lepsze 15% od dużych obrotów niż 19% od małych. - przyspieszenie procedur zakładania firm - brak karalności wykroczeń gospodarczych dla przedsiębiorców poniżej 25 roku życia przez pierwsze 2 lata działalności w oparciu o system poręczeń i ubezpieczeń - gwardię narodową, bo przeszkoleniu, włączając w działanie kółka łowieckie i kluby strzeleckie - wzmocnienie wywiadu i służb w celu infiltracji "podejrzanych ruchów" - przeorientowanie polskiej dyplomacji - rozdział kościoła od państwa - proste, jasne prawo, - no i kilka innych ogólniejszych rzeczy ... w tym szczegółowe konferencje tematyczne Nie tknęła kwestii emerytur ... No pięknie, jestem ZA! www.magdalenaogorek.eu/home/ Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 14.02.15, 22:56 Jakże subtelne "szpileczki" wbijał pretendent do reelekcji ;) Chcemy, by wybory nie wygrywało się tanimi deklaracjami, nie balonikami, nie konfetti, nie obietnicami bez pokrycia, tylko rzetelną solidną pracą i dokonaniami, które potwierdzają wcześniej złożone deklaracje + Wybory to nie zabawa! Rządzenie krajem to nie nauka, to nie praktyka dla czeladników, to zadanie dla tych, którzy muszą dysponować odpowiednią wiedzą, umiejętnościami i wolą działania! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wybory prezydenckie 2015 14.02.15, 23:02 Pan Deska: >>Nie chcę być politykiem i nie chcę być prezydentem, ale sprawy są tak ważne, że trzeba << Nie chcem ale muszem? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Duda i telewizja 10.02.15, 20:35 No tak, Duda mógł najwyżej obejrzeć sobie to w telewizorze, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ucho dzbanowi się urwało... 15.02.15, 00:24 A gdzie Kaczyński? No tak, wprawdzie uczestniczył obradach Okrągłego Stołu, ale był zaledwie szefem kancelarii prezydenta Lecha Wałęsy, na szczęście! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ucho dzbanowi się urwało... 15.02.15, 09:35 >>A gdzie Kaczyński? Kaczyński doszedł do wniosku, że "czas na młodszych". Kaczyński boi się kolejnej porażki, to by było tragiczne dla jego ambicji. Kaczyńskiemu już kondycji i zdrowia brak. Kaczyńskiemu wyrosła już zbyt silna opozycja wewnątrzpartyjna, która zażądała takiej, a nie innej kandydatury. .... *niepotrzebne skreślić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gladysek Re: Ucho dzbanowi się urwało... 15.02.15, 09:49 Tylko Magdalena ( nazwisko ma malo reprezentacyjne) !! Mloda, sprytna, spoza mafijnych posolidarnosciowych ukladow. Duda to jakis taki dziwny facet. Sliski jak Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Ucho dzbanowi się urwało... 15.02.15, 10:08 >>Mloda, sprytna, spoza mafijnych posolidarnosciowych ukladow. Sądzisz, że jest kandydatką niezależną, a Duda, Komorowski, czy Jarubas chodzą na smyczy? Na czym jej spryt polega? Młoda? No ma 36 lat, a nie dajmy na to 46 czy 56, i co z tego wynika? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gladysek Re: Ucho 15.02.15, 12:11 Jej spryt polega na tym ze nie wdaje sie w slowne wojenki i to z nikim, ze mowi Polakom to co chca uslyszec. Jest mloda i ladna a to jak na prezydenta tego polskiego grajdola to i tak za duzo. Bo co to za funkcja prezydent? Jedynymi prezydentami ktorzy cokolwiek zrobili byli Jaruzelski ( bo byl pierwszym prezydentem "wolnej" Polski) i Kwasniewski. A reszta ? Po Walesie nie zostalo nic ( za 10 lat nikt nie bedzie pamietal kto to byl Walesa a jesli juz to zapamietaja go jako Bolka a Kaczynski przeszedl do historii za sprawa slynnego "spieprzaj dziadu"., Komorowski to chlopek roztropek z dup/a przyspawana do stolka. Prezydent Polsce potrzebny tak samo jak sejmiki wojewodzkie i ich naczelnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ucho 15.02.15, 15:24 Dla e-ftalo na bezsenne noce www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UjOdSVzAasw Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ucho 15.02.15, 17:57 Pani OGÓREK to ładna kobieta. Mówi to co jest prawdą a nie tylko to co ludzie chcą usłyszeć. I tak za mało mówiła na to zło które jest czynione Polsce i Polakom zwłaszcza przez ostatnie 25lat przez SITWĘ rządzącą - rządy polskojęzyczne. Niestety za panią OGÓREK stoi duży OGÓR Miller. Pamiętamy czasy rządów SLD: Baron SLD to, BARON SLD tamto. Afera goniła aferę. Kaczyńskiego pamiętam jako patriotę. Jako człowieka który chciał uporządkować to chore państwo a Polskę stworzyć MATKĄ dla nas a nie MACOCHĄ. Niestety, musiał zginąć bo GANGSTERZY w białych krawatach nie mogli znieść tego że są odsunięci od koryta. z sieci: >do normalnej Polki emerytki ..lecz chyba nie tak całkiem normalnej, droga Pani , mieszkam w Niemczech i własnie w tamtejszej prasie ukazywały sie artykuły i wypowiedz Merkel, -prawdziwym prezydentem był dla Polski wlasnie Kaczyński, mimo ze byl trudnym negocjatorem gdyz zawsze miał na wzgledzie dobro Polski, zas Tuska wystarczy poklepac po plecach i zrobi wszystko tak jak chcemy, sprzeda swoj kraj.....nieprawda ze tak nasmiewano sie z Kaczynskich, raczej z nimi sie liczono, to tylko w Polsce media tak przeklamuja a szczegolnie tvn, co innego sie mowi na zachodzie, nie rozumiem czemu rozpowszechniaja Polacy tak zafalszowane przez obecna wladze informacje, nie macie swego rozumu? i musicie byc manipulowani? wlasnie teraz smieja sie Niemcy z Polakow ze maja taki rzad , u nich to by nigdy nie przeszlo... < I dla mnie wszystko jest jasne. >Miał zawsze na względzie dobro Polski< a później dopiero interesy UNII której wszystko TUSK ze swoją bandą wyprzedał by się znaleźć na POsadce w Europarlamencie. >Bo co to za funkcja prezydent? < Nic dziwnego że tak myślisz kiedy na stołku siedzi bezjajowy gajowy i w dodatku jasnowidz www.youtube.com/watch?v=n3TTVhhofoQ Nieźle gładysek wygolili ci główkę (krótkie włosy krótki rozum) że tak bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Ucho 15.02.15, 18:35 Właśnie, mówi to co chcą usłyszeć. I nic poza tym! Co ma do zaoferowania? Chyba tylko urodę choć to też sprawa dyskusyjna? Puste obietnice, slogany których ludzie pragną słuchać i po próżnicy się podniecać, zero doświadczenia politycznego, społecznego że o powadze już nie wspomnę? Jakaś felietonistka, widać po tym co mówi że mówi to co Leszek chce żeby mówiła a jelenie pokroju aseksualnego @eftalo słuchają i ślinią się do przytulanki! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Esencja... powagi 15.02.15, 20:27 No tak, Duda, nie dość, że nie ma urody, to jeszcze głosi "Puste obietnice, slogany których ludzie pragną słuchać i po próżnicy się podniecać, zero doświadczenia politycznego, społecznego że o powadze już nie wspomnę?" :-(( PS. Pamiętam tylko, że kiedyś, reprezentując w Sejmie prezydenta Kaczyńskiego, karcił posłów PO za to, że zajęli miejsce siedzące ciężarnej min. Domińczak-Chłoń... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ucho 15.02.15, 20:47 Nikt mi nie odpowiada, wiec nie pojde na wybory, albo zaglosuje na kogos takiego,kto sprawi,ze chociaz nie bedzie gorzej niz jest.Bo moze byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ucho dzbanowi się urwało... 15.02.15, 18:20 M.Ogorek jest sliczna ,zgrabna,zazdroszcze jej wygladu i pozycji ,natomiast nie podzielam jej pogladow ,Nie reprezentuje tak jak wmawia mlodziezy bez szans,bo zdobyla juz i tak wiele o czym mlodziez w Polsce nie ma co marzyc. Nie jest jak mowi jedna z nich,to celebrytka. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Wybory prezydenckie 2015 15.02.15, 20:06 z sieci: >Rosjanie przez swoją głupotę mają przerąbane. Mafia KGB robi z nich niewolników a Rosjanie myślą że Putin to władca bez skazy i kocha swój naród. Podobnie jest w Polsce i podejrzewam że we wszystkich krajach postsowieckich. Dlaczego? Bo w każdym kraju pod rządami Rosji działała grupa mafijna która zwała się służby specjalne. Czy naiwni Polacy myślą że oni zniknęli? Ci ludzie rządzą Polską z za kurtyny. Nie dopuszczą do tego aby w Polsce rządy przejęła partia która chce zamknąć im drzwi do brudnych antypolskich interesów. Będą promować takich ludzi jak Tusk i jemu podobni. Blagierów, oszustów, którzy za kasę sprzedadzą nawet swoją matkę. Tylko Polacy mogą to zmienić. Wybory i mądre głosowanie. Wyłączenie odbiorników TV nie kupowanie wybiórczej tylko włączenie swojego mózgu i wyobraźni. Zastanowienie się jak będzie wyglądało życie w przyszłości jeżeli plany PO się spełnią. Jest jedno pytanie czy ktoś zna plany PO na przyszłość Polski czy tylko wydaje mu się że zna? Wyborcy PO zostali bezczelnie zmanipulowani. DO tego stopnia że brak właściwych efektów zarządzania Polską przez PO uznają za właściwe efekty a potężną korupcję za mniejsze zło niż zwalczanie tej korupcji przez PiS.< Trudno się z tym nie zgodzić. POzostanie prezyd ę tem Komor. W kolejnych wyborach POzostanie wygranym PO. Przegra znowu... naród i Polska Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prezydęt Korwin 15.02.15, 20:48 Nie żartuj, mam wrażenie, że więcej na temat ten temat wie Maciarewicz, że o Michalkiewiczu, Nowaku, Pająku i Korwin-Mikkem nie wspomnę! Serdecznie dziękuję! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Prezydęt Korwin 16.02.15, 20:27 Po dzisiejszym wywiadzie u Stokrotki Olejnik,boje się że Bul Komorowski pobije Najukochańszego Przywódcę fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10996581_10200302117310864_231948595507061919_n.jpg?oh=b213d071ff78784b0cd25c995ef3642f&oe=5589F4AD&__gda__=1435241927_778b8a7f4c8010c7e6458ebb612e03f3 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Demiurg na premiera 16.02.15, 20:47 No, może z Najukochańszym Przywódcą nie da sobie rady, ale Dudom, nawet razem wziętym, raczej na pewno! ;-)) PS. "Duda - jak twierdzi prof. Nowak - nie zdoła uwolnić się od łatki "marionetki w rękach straszliwego demiurga", której zadaniem jest utorowanie demiurgowi drogi do kancelarii premiera." (A. Pawlicka, "Newsweek") Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Ale obrazili mi mamę" 16.02.15, 21:41 No, właśnie: "Na każdą wątpliwość, czy należało czynić politykę zagraniczną zakładnikiem emocji, Lech Kaczyński reagował słowami: "Ale obrazili mi mamę". :-(( Nic dodać, nic ująć! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: "Ale obrazili mi mamę" 16.02.15, 23:35 No tak!.Nic dodać,nic ująć... www.facebook.com/gajowybronek/photos/a.1588150458082899.1073741829.1587973624767249/1595199360711342/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kompetencje bliskie zeru... 17.02.15, 00:20 "Eksperci" Lecha Kaczyńskiego dostarczali mu bredni, a on ich słuchał, bo jego kompetencje w obszarze polityki zagranicznej były bliskie zeru." Sam przyznaj, trudno z opinią Cezarego Michalskiego nie zgodzić się! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Kompetencje bliskie zeru... 17.02.15, 08:27 Po raz n-ty!.Nie uważasz,że jest to dla Ciebie uwłaczające,zadawanie mi pytań,skoro od tygodni ignoruję Twoje wklejki i idiotyczne mnożenie pytań?!.Nie uważam Cię za partnera do rozmowy i przyjmij to proszę do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Klakier 17.02.15, 12:35 Każdy by tak chciał! Nie rozumiem tylko, po co Ci to forum? Dla klaki? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Kompetencje bliskie zeru... 17.02.15, 13:03 Mendzicie jak zwykle towarzyszu lechowski ale sie tak nie nerwujcie bo wam na potencje wplynie Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Już po raz wtóry 17.02.15, 19:44 Myślę, że nawet jak wygra Duda, to tym prawdziwym prezydentem, będzie Kaczyński. Już po raz wtóry, zresztą! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
zabek00 Re: Wybory prezydenckie 2015 18.03.15, 11:25 Chciałby ktoś z Was wziąć udział w wyborach jako pracownik komisji wyborczej? To nie takie trudne, a za dzień można 160 zł zarobić. ;) Więcej info tutaj: pracawkomisji.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wybory prezydenckie 2015 18.03.15, 19:47 Podejrzewam, że wyborcy Dudy chętnie skorzystają z tej propozycji... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jk471 Re: Wybory prezydenckie 2015 21.03.15, 06:38 Oglądnijcie Wisłocki filmik z tego linku: www.youtube.com/watch?v=28MgUGPpwZQ&feature=youtube_gdata Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Wybory prezydenckie 2015 18.03.15, 20:34 Z sieci: >Warto dodać, że w tym kierunku idą naciski Stanów Zjednoczonych na Polskę w sprawie realizacji tzw. żydowskich roszczeń majątkowych. Właśnie na Wikileaks pojawiła się informacja, że pan marszałek Komorowski jeszcze w roku 2009 poinformował amerykańskiego ambasadora w Warszawie, iż roszczenia żydowskie mogą zostać zaspokojone ze sprzedaży Lasów Państwowych. I oto 18 grudnia podjęta została w Sejmie próba wpisania do konstytucji możliwości sprzedaży Lasów Państwowych. Na razie zabrakło do jej przeforsowania zaledwie pięciu głosów, ale nie ulega wątpliwości, że to nie jest ostatnie słowo. Najwyraźniej przygotowania do realizacji żydowskich roszczeń majątkowych są bardziej zaawansowane, niż nam się wydaje, a cisza, jaka w niezależnych mediach głównego nurtu zapanowała wokół tej sprawy dowodzi, że pilotowana jest ona przez potężne Moce, którym nasz nieszczęśliwy kraj nie będzie w stanie się przeciwstawić, nawet gdyby chciał. Stanisław Michalkiewicz< Sprzedadzą Polskę razem z Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Stanley M. 18.03.15, 20:44 No tak, Michalkiewicz! Stanley, zresztą! ;-)) PS. Niech sprzedadzą, zanim Putin nas weźmie za darmo... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Źródła są ważne... 18.03.15, 21:24 Czy to aby nie "Nasz Dziennik" o. Rydzyka? Szkoda, że zapomniałeś o źródle, niestety... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jaka szkoda... 21.03.15, 01:41 Czyli demokracja ma jakiś sens, jakby! ;-) PS. Szkoda tylko, że wybory nie trwają choćby tydzień, że już o miesiącu czy roku nie wspomnę! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Wybory prezydenckie 2015 21.03.15, 19:15 tylko i wyłącznie Magdalena Ogórek. Czekam niecierpliwie na 10 maja i oddaję głos Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Wybory prezydenckie 2015 21.03.15, 19:33 Czasami SLD ma odruchy właściwe, ale tylko kiedy nie jest u władzy fakty.interia.pl/polska/news-silny-nacjonalizm-na-ukrainie-miller-zada-reakcji-polskiego-,nId,1702319 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Odruchy i... władza 21.03.15, 21:09 A Ty co sądzisz o "kultywowaniu przez ukraińskie władze państwowe tendencji nacjonalistycznych, nawiązujących do myśli Dmytro Doncewa i praktyki politycznej Stepana Bandery, a także gloryfikowania postaci odpowiedzialnych za zbrodnie popełnione na ludności polskiej"? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Odruchy i... władza 22.03.15, 18:46 Sądzę że od tej ukraińskiej hołoty należy trzymać się z daleka www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ukrainscy-oligarchowie-wojna-kolomojskiego-z,133,0,1742469.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ksenofobia i nacjonalizm 22.03.15, 21:31 No tak, "ukraińska hołota" - ksenofobia i nacjonalizm w czystej postaci, niestety! :-(( PS. A podobno, jak twierdzi niejaki Klechowski, mamy tradycje tolerancji sięgające średniowiecza... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Wybory prezydenckie 2015 22.03.15, 22:47 Wiekszosc czlonkow kazdego narodu,uwaza,ze jest najlepsza i najwazniejsza na swiecie.Tak tez jest z religiami.Jakby sie tak zastanowili,to doszliby do wniosku,ze mimo swojej "waznosci " musza wspolpracowac ze soba,bo jak nie to beda zyli jak w Korei Pn.lub toczyc wojny.A wojna to rzecz najgorsza na swiecie.Nie mozna byc dzieckiem cale zycie i sie wywyzszac,odgrazac i obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie można być dzieckiem całe życie... 22.03.15, 23:45 Piszesz: "Nie mozna byc dzieckiem cale zycie i sie wywyzszac,odgrazac i obrazac." Chyba masz nie najlepsze wyobrażenie o dzieciach... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Wybory prezydenckie 2015 24.03.15, 00:27 www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/wydatki-glow-panstw-ile-kosztuje-utrzymanie,247,0,1741303.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Wybory prezydenckie 2015 24.03.15, 07:27 A nam każą oszczędzać! W dawnej pracy męża mają być podwyżki... 20 groszy na godz. Podniosłeś mi ciśnienie tą informacją. Rząd nas kiwa, pozdrawiam nocnego Marka, narka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Rząd dusz? 24.03.15, 21:17 Nie bardzo tylko rozumiem, co ma wspólnego firma twojego męża z rządem, chyba dusz... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 08:44 Bo Ty niestety nic nie rozumiesz,co dokumentujesz tutaj od miesięcy.I kilku takich matołów jak Ty,skutecznie odstręcza od tego forum ludzi co cokolwiek wiedzą i rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 10:39 Ty nawet nie jesteś śmieszny.Jesteś żałosny jak Twój forumowy kumpel wisłocki.Idż do sklepu,kup jabola,posiedź nad Wisłą a może ten świat który Cie otacza stanie się dla Ciebie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 11:15 Jabola to sobie sam wypij skoro preferujesz taki styl zycia to moze i mendzic przestaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 17:13 Mogę co najwyżej edziu kupić cydr,bo przebywam od kilku dni w Anglii a tutaj niestety takiego kwasu nie piją.Baw sie więc edziu po 4 klasach podstawówki,z Twoim forumowym waflem wisłockim i opluskwiaj ludzi,który na czymś zależy i cokolwiek osiągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 17:15 Nie gadaj tyle tylko zmywaj talerze Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Rząd dusz? 25.03.15, 20:10 Biedny edzio!.Pooglądaj sobie stary zgredzie,któremu Londyn kojarzy się ze zmywaniem naczyń www.facebook.com/TrasyroweroweMielec/posts/440200299476033 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Skojarzenia 25.03.15, 20:30 Muszę przyznać, że mieleckie trasy rowerowe słabo kojarzą się mi ze zmywakiem, ale z Rzeszowskim, Klechowskim, że o Americano nie wspomnę, to i owszem! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Rząd dusz? 26.03.15, 17:34 Lubię jak się wkurzasz. Z tym starym zgredem to uważaj bo jednak jestem młodszy od Ciebie. I jesteś w błędzie, że tylko Ty bywasz w świecie. Myj talerze i nie gadaj tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Noblesse oblige? 25.03.15, 21:39 No tak, jak Polak już wyjedzie za granicę, to staje się zupełnie innym człowiekiem! ;-)) PS. Mam wrażenie, że nasze 4 klasy w zupełności wystarczą na twoje "noblesse". ;-)) PS2. To Ty jesteś pijący? Nigdy nie uwierzyłbym... PS. Myślisz, że w Anglii przestałeś być Rzeszowskim, Klechowskim, że o Americano nie wspomnę? Nie łudź się... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Noblesse oblige? 25.03.15, 21:51 Z niego taki amerykan jak z koziej d-py klarnet, hm, taki mielecki huncwot. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bez przesady! 25.03.15, 21:30 Ja też? Czy Ty aby nie przesadzasz z uprzejmościami pod moim adresem? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Matoł 25.03.15, 20:22 No tak, wachlarz swoich, jak zwykle niezwykle merytorycznych argumentów, nieustannie poszerzasz... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Matoł 25.03.15, 20:37 Prostak inaczej nic nie zrozumie....nawet jak pracuje w TVN! wpolityce.pl/spoleczenstwo/238490-utytulowani-prostacy-po-durczoku-mamy-kolejny-przyklad-kultury-osobistej-zaczerpnietej-z-wzorow-komunistycznych-i-postkomunistycznych Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Matoł! 25.03.15, 21:05 Naprawdę uważasz, że moim idolem jest niejaki Kuźniar, a nie Ziemkiewicz, np. A co Ty sądzisz o Kuźniarze, że o Ziemkiewiczu nie wspomnę? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Matoł 26.03.15, 17:36 Leszku K. z Mielca. Pycha to paskudny grzech. Jeśli myślisz, że jesteś lepszy od innych to się grubo mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś