Dodaj do ulubionych

brawo Mastalerz

05.06.15, 21:55
fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/prezydent-miasta-w-rok-wydal-100-tysiecy-zlotych-na-jedzenie,548629.html
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Najlepszy admin Podkarpacia? 05.06.15, 22:04
      Naprawdę uważasz, że administrator forum powinien wychwalać byłego prezydenta miasta, Tarnobrzega zresztą, za jego gospodarowanie finansami? Chyba żartujesz... ;-))
      • polak1706 Re: Najlepszy admin Podkarpacia? 05.06.15, 22:10
        Dawniej miasto rozsławiły pokłady siarki a dzisiaj były prezio
        wiadomosci.onet.pl/rzeszow/prezydent-tarnobrzega-wydawal-400-zlotych-dziennie-na-jedzenie-z-publicznej-kasy/vzj9by
        • wislocki12 Najlepszy admin Podkarpacia! 05.06.15, 22:29
          A pozostało Jezioro Tarnobrzeskie i... xulu, że o Polaku1706 nie wspomnę! ;-))
          • polak1706 Re: Najlepszy admin Podkarpacia! 05.06.15, 22:37
            i stuknięta wisłocka!
            • wislocki12 I to już wszystko? 05.06.15, 22:41
              I to już wszystko, na co Cię stać w tym temacie? ;-))
              • peres3 Re: a kopalnia Jeziórko ? 05.06.15, 23:15
                otrzyj sobie mleko pod nosem za nim coś piśniesz gnido ? bo ci klecha nie opowiadał jak mordowało UB solidaruchów na pryzmach siarki ? (*ˇ†ˇ*)
                • wislocki12 Oni to lubią! 05.06.15, 23:49
                  Jaki klecha, jakie solidaruchy, jakie UB, że pryzmach siarki nie wspomnę? Myślę, że powinieneś o tych "faktach" poinformować odpowiedni oddział IPN! Oni to lubią! Wezmą pieniądze, zbadają i wydadzą... kolejną słuszną cegłę, niestety! :-))
                • polak1706 Re: a kopalnia Jeziórko ? 05.06.15, 23:56
                  No i napisze "jakiś taki" tekst w którym nie bardzo wiadomo o co chodzi, do kogo jest kierowany, a później wytknie wam niski, wasz oczywiście, intelekt albo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.
              • polak1706 Re: I to już wszystko? 05.06.15, 23:15
                No!
                • genia50 Re: I to już wszystko? 05.06.15, 23:24
                  Ja jezdzilam z "siarki" na kolonie i obozy,bardzo mile wspominam te wyjazdy.Ze zlych rzeczy to pamietam jajeczny zapach,ktory nie byl przyjemny.
                  • polak1706 Re: I to już wszystko? 05.06.15, 23:42
                    Były organizowane wycieczki przez ZSMP, na przykład do Jury Krakowsko-Częstochowskiej, Krakowa itd.

>Ja jezdzilam z "siarki" na kolonie i obozy,bardzo mile wspominam te wyjazdy<
                    Siarkopol dawał najlepsze autobusy, najlepszych kierowców i dobrych, odpowiedzialnych opiekunów dla młodzieży.
                    Nikt się nie nudził, tak był czas zorganizowany.
                    • palacz67 Re: I to już wszystko? 05.06.15, 23:47
                      Ja byłam w podstawówce na wycieczce w Machowie, zwiedzaliśmy zakład. Na kolonie też jeździłam ale z innego zakładu pracy. pzdr
                    • ja-tarzan Re: I to już wszystko? 06.06.15, 09:30
                      >>Były organizowane wycieczki [...] Nikt się nie nudził, tak był czas zorganizowany.

I to właśnie obraz PRL, który masz w głowie, pamiętając dyskusje z innego wątku ;)
                      • polak1706 Re: I to już wszystko? 07.06.15, 00:13
                        Ja sam na takich 2 wycieczkach byłem więc o co chodzi?
                        • ja-tarzan Re: I to już wszystko? 07.06.15, 07:38
                          >>Ja sam na takich 2 wycieczkach byłem więc o co chodzi?

Większość bywała... chodzi o to, że PRL to nie Fundusz Wczasów Pracowniczych, a reżim nierzadko zbrodniczy.
                          • polak1706 Re: I to już wszystko? 08.06.15, 15:45
                            Zapewniam cię że ten obecny reżim jest gorszy.
                            POmalutku wbijają szpileczki POd paznokcie.
                            Co rusz to nowe POdatki, represyjna POlityka fiskalna, drożyzna, skubanie z emerytury (obecne pokolenie wchodzące na rynek pracy może dostanie maxymalnie 30% z tego co będzie brała na rękę), coraz gorsze usługi medyczne, śmieciówki, homoseksualizm, gender, islamizacja i mieszanie ras i narodowości, otwarte granice i napływ szumowin, zbirów-banderowców, Żydów (wydawanie paszportów Żydom którzy nawet nie wiedzą gdzie leży Polska) itp, kominy płacowe, przymusowa wręcz migracja, rozbite rodziny, mafia na szczeblach władz (lokalna również), bezprawie na wysokich szczeblach i nie tylko, inwigilacja, wyprzedaż majątku narodowego, likwidacja i wyprzedaż intratnych zakładów pracy, szukanie chleba PO śmietnikach wobec beznadziejnego wręcz socjalu dla najbiedniejszych, przewały i przekręty przy przetargach, złodziejstwo i korupcja, konieczność podporządkowania się przepisom unijnym nie służącym Polsce ani narodow, służalczość rządzących wobec obcych i niszczenie narodu przepisami itp, brak stabilności i perspektyw zwłaszcza dla młodego pokolenia i nie pierd..l że za komuny był reżim bo czułem się bezpieczniej niż teraz przy rządach mafii!
                            • polak1706 Re: I to już wszystko? 09.06.15, 19:30
                              i jeszcze:
                              niewolnictwo w zakładach pracy, sprzedaż lasów (już niedługo gdy SITWA pozostanie u sterów), sprzedaż ziemi od maja 2016roku. Kto kupi? Bogaci z obcych krajów którzy na zakupionej ziemi zrobią co zechcą - meczety?, składowiska odpadów? Może radioaktywnych bo granice otwarte a POlska dąży do POsiadania elektrowni atomowej. Jeżeli zaczną się pace przy niej, to na terenie kraju będzie można składować takie odpady.
                              Jeszcze coś POminąłem?
                          • polak1706 Re: I to już wszystko? 08.06.15, 15:51
                            Z partyjnym PZPRowskim POzdrowieniem
                            www.google.pl/search?q=bestgore+islam&hl=pl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2mJSVIhS1u1qtuCAqAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=869
                            • palacz67 Re: I to już wszystko? 08.06.15, 16:22
                              Litości, Polak, jestem po obiedzie, już mi słabo, mam uczulenie na krew, pzdr.
                          • polak1706 Re: I to już wszystko? 09.06.15, 18:59
                            wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,title,W-Polsce-przybywa-biednych,wid,17599688,wiadomosc.html
                            • palacz67 Re: I to już wszystko? 09.06.15, 19:11
                              Potwierdzam, kilka lat temu zorganizowałam wyjazd na dwa tygodnie do stolicy w wakacje z pełnym wyżywieniem( 3 posiłki dziennie) i bardzo bogatym programem( zwiedzanie z przewodnikiem, zajęcia sportowe, na basenie, na korcie, itp) i nie mogłam znaleźć 10 osób na całą szkołę, musiałam dobrać z dwóch innych szkół. Cena za te dwa tygodnie z dojazdem wynajętym busem z klimą w obie strony- 320 złotych. Bus był podstawiony pod szkołę. Za basen z trenerem- 5 zł i też niektórych rodziców nie stać a dzieci chętnie by jeździły. Pozdrawiam:-)
                              • polak1706 Re: I to już wszystko? 09.06.15, 19:45
                                ZIELONA WYSPA!
                                biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/gus-2-8-mln-polakow-zylo-w-2014-r-w-skrajnym-ubostwie/t8vf9q
                                • wislocki12 Świątynie i pomniki 09.06.15, 22:49
                                  No właśnie, i naród, w 90% składający się z katolików, obojętnie się temu przygląda, niestety, budując kolejne kościoły i pomniki św. Jana Pawła II, że o Świątyni Opatrzności nie wspomnę! :-((
                                  • polak1706 Re: Świątynie i pomniki 11.06.15, 22:42
                                    Lepiej budować kościoły niż meczety i bożnice. Zapewniam cię.
                                    Ty naprawdę się nudzisz! Wszędzie cię pełno. Zrób sobie dzidziusia albo kup pieska. Będziesz miała zajęcie.
                                    • genia50 Re: Świątynie i pomniki 11.06.15, 22:48
                                      Ja uwazam ,ze lepiej budowac tanie mieszkania na wynajem lub wlasnosc,bo swiatyn to juz mamy dostatek.A potem trzeba utrzymywac i ludzie sa obciazeni,
                                      • polak1706 Re: Świątynie i pomniki 11.06.15, 22:56
                                        a za co te tanie mieszkania utrzymają kiedy tylko ci przy korycie normalnie i ponadnormalnie zarabiają?
                                        • genia50 Re: Świątynie i pomniki 11.06.15, 23:07
                                          Na swiatynie tez potrzeba materialow i pracy i ci biedacy jak mowisz to finansuja posrednio lub bezposrednio,a potem jak juz sie wybuduje,to sie mowi ;macie i utrzymujcie.Poza tym nie wierze,ze chcialbys aby w nieskonczonosc budowano tylko swiatynie i pomniki.Chyba oprocz modlenia sie tez cos jesz.
                                        • wislocki12 Skromność jako przymiot! 11.06.15, 23:26
                                          Ciekawe, czy odnosisz to również do Pana Boga! A propos, czy ktokolwiek na świecie, łącznie z tymi przy korycie, tyle domów, ile skromny Pan Bóg?
                                    • wislocki12 Nie warto! 11.06.15, 23:20
                                      Myślę, że tak samo nie warto budować, zarówno kościołów, jak meczetów i bożnic! Przybytki te, bowiem, są siedliskiem zacofania, przesądów i nienawiści, niestety!
                              • wislocki12 Caritas zapomina o biednych! 09.06.15, 22:52
                                No właśnie, od zawsze uważam, że Caritas przeznacza za dużo pieniędzy na własne cele! A przecież mogłaby wesprzeć biednych! :-((
                            • wislocki12 Caritas milczy! 09.06.15, 22:57
                              Masz rację, MOPSy starają się jak mogą! A Caritas milczy! :-((
                              PS. Ta żebrząca na zdjęciu to chyba jakaś zawodowa... Jej też Caritas powinna pomóc! :-)
    • palacz67 Re: brawo Mastalerz 05.06.15, 23:22
      Brawo, Xulu!
      • ja-tarzan Re: brawo Mastalerz 06.06.15, 09:28
        >>Brawo, Xulu!

Za co brawo?

Za to, że wbrew zasadom forum zamiast napisać coś w istniejącym wątku zakłada duplikat?

czy coś nowego wniósł post inicjujący wątek?
        • palacz67 Re: brawo Mastalerz 06.06.15, 10:21
          Ten bardziej widać:-)
    • genia50 Re: brawo Mastalerz 05.06.15, 23:33
      Czy cos jeszcze kupowal oprocz jedzenia,opon i szpilek,moze jakies prezenty?
      • genia50 Re: brawo Mastalerz 06.06.15, 08:17
        Obilo mi sie o uszy ,ze kupowal takze prezenty dla wielebnych z regionu,jakies ornaty,czy cos.Ale o tym nikt nie mowi,czyzby te wydatki nie budzily kontrowersji?Stad moje pytanie ww wczesniejszym wpisie.
    • wislocki12 Marny pomysł! 06.06.15, 01:29
      Myślę, że kopanie leżącego to marny pomysł na promocję admina tarnobrzeskiego forum, niestety! :-((
      • lechowski51 Re: Marny pomysł! 06.06.15, 06:23
        Leżącego za pieniądze polskiego podatnika w na następnej państwwej posadzie?!
        • wislocki12 Kopanie i... admin 06.06.15, 11:51
          Kopanie zawsze będzie kopaniem, czego nie można powiedzieć o adminie, niestety! ;-)
          • palacz67 Re: Kopanie i... admin 06.06.15, 12:07
            Uważam, że powinien być zatwierdzony wcześniej fundusz na wydatki reprezentacyjne i podany do publicznej wiadomości. W końcu to pieniądze podatników. Na wsi jest tak, że na zebraniu sołtys przedstawia budżet na zebraniu wiejskim, jakim dysponuje na cały rok, proponuje że np. na LZS daje tyle i tyle, strażakom jakąś sumę, na inwestycje we wsi znowu inną pulę pieniędzy itp. Kiedyś pominął szkołę, upomniałam się, dał 3 stówy, tłumacząc się, że dyrekcja się nie upominała o pieniądze wiejskie. Dyrekcji nie było na tym spotkaniu. To było dawno, gdy moje dzieci chodziły tu do szkoły. Dobry gospodarz wydaje mądrze publiczne pieniądze, Mastalerz zawsze miał z tym problem. To nie jest kopanie, tylko szczera prawda, pozdrawiam.
            • e-zyleta Re: Kopanie i... admin 06.06.15, 15:13
              Ten Pan to :psychiatria.mp.pl/zaburzenia_osobowosci/show.html?id=74485 -
            • ja-tarzan Re: Kopanie i... admin 06.06.15, 15:16
              >>Uważam, że powinien być zatwierdzony wcześniej fundusz na wydatki reprezentacyjne [...]

Jest,w przyjętym budżecie miasta.
              Nowy budżet, pod nowym przywództwem, nie będzie się znacząco różnił.
              ...no może mniej wydadzą na jedzenie, by wydać na coś innego. ;)
              • palacz67 Re: Kopanie i... admin 06.06.15, 15:23
                Dzięki za wyjaśnienie, Tarzanie. pzdr.
    • wislocki12 Pomieszanie z poplątaniem? 06.06.15, 23:12
      Mam wrażenie, że mylisz administrowanie z moderowaniem, że o inspirowaniu nie wspomnę, niestety! :-((
    • 21miki Re: brawo Mastalerz 07.06.15, 07:59
      hahaha cała Polska się śmieje Mastalerz i jego balony przejedli budżet Tarnobrzega
      • 21miki Re: brawo Mastalerz 07.06.15, 08:03
        W imieniu Tygodnika Nadwiślańskiego prosimy o nadsyłanie foto Mastalerza i jego współpracowników jak było przed a jak jest po.
        • ja-tarzan Re: brawo Mastalerz 07.06.15, 10:34
          >>W imieniu Tygodnika Nadwiślańskiego

Jesteś pracownikiem Tygodnika Nadwiślańskiego?
          • 21miki Re: brawo Mastalerz 08.06.15, 10:28
            Tak i proszę o nadsyłanie foto
            • wislocki12 Każdy by tak chciał! 09.06.15, 23:54
              A samemu zdobyć to nie łaska? Każdy by tak chciał! ;-))
    • wislocki12 Kategorycznie protestuję! 08.06.15, 21:38
      Szanowny Adminie! Czy naprawdę uważasz, że moralnie poprawnym jest, aby osoba mająca prawo ingerować w zawartość forum (np. kasować posty), mogła sama uczestniczyć w jego funkcjonowaniu, że o inicjowaniu wątków nie wspomnę?
      Niniejszym pozwalam sobie kategorycznie zaprotestować wobec takiego sprawowania funkcji admina!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka