Dodaj do ulubionych

Kukiz jak... Bashobora?

19.07.15, 00:18
GW - 18-19 lipca:
"Paweł Kukiz: Z piekła wyjąć uszy, złudzenia przywrócić"
- Jestem zwolennikiem rozwalenia tego, co jest - komunistyczne czy solidarnościowe, nie ma znaczenia. Z Pawłem Kukizem rozmawia Wojciech Czuchnowski."
Solidarnościowe też? Chyba raczy żartować sobie ów nadwiślański Bashobora, niestety! :-((

Wojciech Czuchnowski 18.07.2015 01:00
A A A Drukuj

Paweł Kukiz
Paweł Kukiz (fot. Jakub Ociepa / Agencja Gazeta)

- Jestem zwolennikiem rozwalenia tego, co jest - komunistyczne czy solidarnościowe, nie ma znaczenia. Z Pawłem Kukizem rozmawia Wojciech Czuchnowski.
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.07.15, 07:44
      Juz "Solidarnosc" rozwalila wszystko. Moze juz wystarczy bo jak tak dalej pojdzie to nie bedzie niczego.
      • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.07.15, 13:49
        Jak stu pedałów i lesbijek w towarzystwie 300 ochraniających ich policjantów,wyjedzie na platformach,na ulice warszawy to WSI-24 czy w Telewizji Białoruskiej trąbią na żywo od rana.Jak na stadionie narodowym zbierze się 45 tys ludzi u Tadli i Pochanke cisza,jak makiem zasiał!
        • edekzgredek99 Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.07.15, 14:06
          To mogles tam jechac i wielbic zamiast mendzic na forum od rana. A swoja droga to jestes chorobliwie zafiksowany. Wspolczuje.
        • ursi51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.07.15, 14:07
          A po co Tadla i Pochanke mają udowadniać tezę Korwina-Mikke, że ludzi głupich jest więcej niż mądrych?
        • wislocki12 Szamanizm? 19.07.15, 22:38
          Naprawdę uważasz, że śpiewanie pełnym głosem, wznoszenie rąk, walenie w bębny, że o dęciu w szofary (wielki trąby), nie wspomnę to jest to, o co chodzi Jezusowi? Mnie to raczej przypomina afrykańskie szamaństwo, niestety! :-((
          PS. A miało być 60 tys.! Wszyscy za 50 zł, zł zresztą, od łebka! Chyba coś nie wyszło... ;-))
          • lechowski51 Re: Szamanizm? 19.07.15, 22:49
            Niestety nie jestem tak wybitnym teologiem jak ty,gienia i cham edek zgredek
            • wislocki12 Wystarczy trochę oleum... 19.07.15, 23:02
              Nie przesadzaj, nie trzeba być teologiem. Wystarczy odrobina oleum w głowie! ;-))
              PS. Naprawdę, nie mogę zrozumieć, kto usiłuje wprowadzić do Ojczyzny Jana Pawła II obyczaje szamańskie rodem z buszu afrykańskiego (nie mylić z rodziną prezydentów, że o Kate nie wspomnę). I jakie ma on wyobrażenie o Polakach i Polsce... :-((
        • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 20.07.15, 07:40
          >>Jak stu pedałów i lesbijek w towarzystwie 300 ochraniających ich policjantów,wyjedzie na platformach,na ulice warszawy to WSI-24 czy w Telewizji Białoruskiej trąbią na żywo od rana.Jak na stadionie narodowym zbierze się 45 tys ludzi u Tadli i Pochanke cisza,jak makiem zasiał! <<

A czy TV Trwam trąbi od rana o tych pedałach i lesbijkach?

Nie ma mediów obiektywnych, nie ma mediów, które informują o wszystkich wydarzeniach, a nie "filtrują" i decydują o czym informować.
          W końcu robią to w sposób zgodnych z ich przekonaniami.
          • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 20.07.15, 18:18
            TV Trwam jest telewizją o innym profilu.Telewizja Białoruska/TVP/ ma obowiązek informoać a nie indoktrynować jak to czyni poprzez tow.Kraśkę i czy Tadlę
            • wislocki12 Dezinfomacja, indoktrynacja i... zrzuta 20.07.15, 20:37
              Czy to oznacza, że TV Trwam ma prawo dezinfomować, indoktrynować i... prowadzić permanentną zrzutę? Nie żartuj! ;-(
              • lechowski51 Re: Dezinfomacja, indoktrynacja i... zrzuta 20.07.15, 20:44
                To nie znaczy!.TV tRwam może zupełnie nie zauważyć marszu pedałów czy zgromadzenia na stadionie narodowym.Natomiast Kraśko,Tadla i i inni POstępaccy propagandyści,skoro zauważają stu pedałów na ulicach warszawy a nie dostrzegają 50 tys ludzi na stadionie narodowym,to POdle manipulują i dezinformują za moje pieniądze.
                • wislocki12 Szofary 20.07.15, 21:50
                  Naprawdę uważasz, że wprowadzanie do polskiego katolicyzmu praktyk rodem z afrykańskiego buszu, tj. śpiewania pełnym głosem, wznoszenia rąk, walenia w bębny, że o dęciu w szofary (wielki trąby), nie wspomnę to jest to, o co chodzi Jezusowi? Mnie to raczej przypomina afrykańskie szamaństwo, że o meczach piłkarskich nie wspomnę! Już w ogóle nie żałuję, że nie jestem katolikiem! :-((
                  • edekzgredek99 Re: Szofary 21.07.15, 16:44
                    Mnie by cholera wzięła jakby mi taka sekta przylazła i zaczęła taki rumor czynić.
                    • ja-tarzan Kukiz 22.07.15, 14:21
                      Wracając do Kukiza, mam propozycję na cytat dnia:

"Aby stworzyć struktury bez struktur potrzebne są struktury."
                      • wislocki12 Struktury 23.07.15, 00:42
                        Jeden taki już był! Nazywał się Lech Wałęsa! :-((
                        PS. Na szczęście, dzień juz się skończył. :-))
                        PS. A co z szofarami? ;-))
                • genia50 Re: Dezinfomacja, indoktrynacja i... zrzuta 23.07.15, 17:55
                  Nie mozesz skorzystac ze zwolnienia z abonamentu?Nie mialbys takiej nerwacji,ze finansujesz nielubiana tv a i na flaszke by zostalo?
            • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 21.07.15, 06:46
              >>TV Trwam jest telewizją o innym profilu.

Tak jak i telewizje komercyjne maja prawo mieć własny "profil".

>>Telewizja Białoruska/TVP/ ma obowiązek informoać a nie indoktrynować jak to czyni poprzez tow.Kraśkę i czy Tadlę

Gdybyś pisał normalnie, jak dorosły człowiek, to bym od razu wiedział, że piszesz o telewizji publicznej.

Ona jest dziś komercyjna, nieobiektywna, sterowana przez polityków lub ich zwolenników.

Wywalić 90% polityki, pozostawić suche fakty zadbać o kulturę ojczystą, historię, pozbyć się idiotycznych seriali i innego gówna, którym konkuruje z komercyjnymi stacjami.

>>TV tRwam może zupełnie nie zauważyć marszu pedałów czy zgromadzenia na stadionie narodowym.Natomiast Kraśko,Tadla i i inni POstępaccy propagandyści,skoro zauważają stu pedałów na ulicach warszawy a nie dostrzegają 50 tys ludzi na stadionie narodowym,to POdle manipulują i dezinformują za moje pieniądze.

Czyli TV Trwam ma prawo robić to, czego TVP nie wolno ... ;)

>>Naprawdę uważasz, że wprowadzanie do polskiego katolicyzmu praktyk rodem z afrykańskiego buszu, tj. śpiewania pełnym głosem, wznoszenia rąk, walenia w bębny, że o dęciu w szofary (wielki trąby), nie wspomnę to jest to, o co chodzi Jezusowi?

Ja myślę, że Jezusowi w ogóle nie zależy na tym, w jaki sposób to ludzie robią.
              To bardziej forma wyrażenia wspólnoty niż modlitwy.
              • wislocki12 Wislocki jak Klechowski? 23.07.15, 00:38
                Mam wrażenie, że oto klechowskiego i wislockiego wpakowałeś do jednego wora i gładko z nimi rozprawiłeś się! To chyba jeszcze nikomu nie udało się! ;-))
                • lechowski51 Re: Wislocki jak Klechowski? 23.07.15, 07:30
                  Uciąć twój bełkot i kopiowanie nie udało sie nikomu,niestety zresztą,co by to miało znaczyć.
                  • wislocki12 Cytat czy wklejka 23.07.15, 20:56
                    Przecież to takie łatwe - wystarczy nie odpowiadać... ;-))
                    PS. A te dwa linki w twoim poscie to cytat czy... wklejka? ;-))
                    PS2. Bełkot, powiadasz? Coś jednak dociera..., mimo barier intelektualnych! ;-))
                    • ja-tarzan Struktury bez struktur 29.07.15, 07:47
                      Zdaje się, że struktury służące stworzeniu struktur bez struktur już są ;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,18440780,kukiz-15-tak-bedzie-sie-nazywal-komitet-wyborczy-muzyka.html?lokale=local#BoxNewsLink
    • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 29.07.15, 18:13
      Nawet bez struktur zdobędzie więcej mandatów aniżeli palikociarnia i postkomuniści
      • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 29.07.15, 20:52
        Być może, niechaj zdobywa, mam to gdzieś. Choć biorąc pod uwagę kłótliwość i amatorszczyznę członków struktur bez struktur różnie może być. Śmieszą te amatorskie gierki w tym obozie... szkoda.
      • wislocki12 Za 50 zł 29.07.15, 21:17
        Kto - Bashobora? Już zdobył 65 tys. Za 50 zł każdy! ;-))
    • genia50 Re: Kukiz jak... Bashobora? 29.07.15, 21:03
      Ciekawe jaka jest gorna granica wieku przynaleznosci do"Kukizow"?Dobrze ,ze nie chce nalezec,bo moze nie zalapalabym sie ze wzgledu na wiek,przyjmujac nawet,ze dopasowalabym swoje poglady.
      • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 29.07.15, 22:36
        tarzan pisze;
        Być może, niechaj zdobywa, mam to gdzieś. Choć biorąc pod uwagę kłótliwość i amatorszczyznę członków struktur bez struktur różnie może być. Śmieszą te amatorskie gierki w tym obozie... szkoda.

Nie masz to gdzieś,bo wiesz,że dzieki wyborcom Kukiza poszedł Komorowski do Ruskiej Budy jesienią ci właśnie wyborcy doprowadza do tego,że wreszcie będziemy mogli wyrzucic do kosz konstytucję napisaną przez pijanego Kwśniewskiego i Geremka,który podobnie jak Kuroń nienawidził Polaków
        • wislocki12 Ruska Duda 29.07.15, 23:48
          Nic już z tego nie rozumiem: odpowiadasz Tarzanowi, a piszesz do geni? ;-)
          Nadal te same problemy dendrologiczne? Jesteś po prostu niewyuczalny! :-((
          PS. A do kogo ja mam pisać? Do Ciebie? Do Geni czy do Tarzana? ;-))
          PS2. Myślę, że przedwcześnie lekceważysz Kukiza. Tym bardziej, że jeszcze tak niedawno zachwycałeś się nim... :-((
          PS. Nie rozumiem tylko jeszcze, co ma wspólnego Kukiz z Ruską Budą, że o Kwaśniewskim, Gieremku i Kuroniu nie wspomnę. ;-))
          • lechowski51 Re: Ruska Duda 30.07.15, 07:41
            Bo ty nic nie rozumiesz i jak małpa zajmujesz się durną drabinką
            • wislocki12 To nie drabinka jest durna... 30.07.15, 21:48
              To małpy zajmują się durną drabinką? Pierwsze słyszę! ;-))
        • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 08:27
          >>Nie masz to gdzieś

Mam to gdzieś. Naprawdę.

>>dzieki wyborcom Kukiza poszedł Komorowski do Ruskiej Budy

Bardzo prawdopodobne, że tak było. Ale mówi o tych wyborcach głosujących na struktury bez struktur, w ramach których już wielka kłótnia i rejwach, a Kukiz jak widać nie zna się na polityce, a i mam wrażenie, że łątwo wpływom ulega sądząc po "relacjach" ze swoimi pierwszymi partnerami, więc ... zniknie ze sceny politycznej.

Przecież Kukiz "realizuje" scenariusz identyczny z historią Palikota.

>>doprowadza do tego,że wreszcie będziemy mogli wyrzucic do kosz konstytucję napisaną

Już się boję ;) A tak poważnie, to mam nadzieję, że u steru będą na tyle rozsądni ludzie, którzy nie pozwolą na totalne majstrowanie w ustawie zasadniczej... bo to sie po prostu czkawka odbiłoby nie za rok, to za dwa, a może pięć...

>>napisaną przez pijanego Kwśniewskiego i Geremka,który podobnie jak Kuroń nienawidził Polaków

Łatwo jest opluwac zmarłych co?

Po za tym nie nienawidzili Polaków, bo po pierwsze sami byli Polakami, po drugie mieli tylko odmienne poglądy polityczne ... od tych, co im polskości odmawiają.
          Dla ludzi ograniczonych odmienność poglądów oznacza wykluczenie z narodu, Kościoła itd.

Porzuć nienawiść, bo znów z rozpędu jakieś kłamstwo publicznie napiszesz, jak to z Kuroniem było.
          • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 18:39
            Kukiz przy chamie z Biłgoraja,to wielki Polak i patriota.A jak Geremek był Polakiem t0 ja jestem Eskimosem.A Konstytucję trzeba napisać od nowa,bo poprawianie gniotu Kwaśniewskiego i Geremka mija się z celem.Najlepiej jak będzie miała początek podobny do węgierskiej napisanej przez męża stanu jakim jest Orban

Boże, pobłogosław Węgrów.”

Narodowe wyznanie wiary.

My, członkowie narodu węgierskiego, na początku nowego tysiąclecia, z odpowiedzialnością za każdego Węgra, wyznajemy co następuje:

Jesteśmy dumni, że nasz pierwszy król, święty Stefan przed tysiącem lat osadził węgierskie państwo na trwałych fundamentach, a naszą ojczyznę uczynił częścią chrześcijańskiej Europy.

Jesteśmy dumni z naszych przodków, którzy walczyli o przetrwanie naszego kraju, jego wolność i niepodległość.

Jesteśmy dumni z powodu wielkich dzieł duchowych Węgrów.

Jesteśmy dumni, że nasz naród przez stulecia bronił w walkach Europę, a swoimi talentami i pracowitością pomnażał jej wspólne wartości.

Uznajemy kluczową dla podtrzymania naszego narodu rolę chrześcijaństwa. Szanujemy różne tradycje religijne naszego kraju.

Obiecujemy, że zachowamy jedność duchową narodu, która w wichrach minionego stulecia rozerwana została na części. Narodowości i grupy etniczne żyjące na Węgrzech uważamy za część narodu węgierskiego.

Zobowiązujemy się, że będziemy chronić i pielęgnować nasze dziedzictwo, węgierską kulturę, niepowtarzalny język oraz wytwory natury i dzieła człowieka w rejonie Basenu Karpackiego.

Czujemy odpowiedzialność wobec naszych potomków, dlatego rozumnie korzystając ze źródeł materialnych, duchowych i naturalnych, chcemy dla tych, którzy przyjdą po nas, zachować godne warunki życia.

Wierzymy, że nasza kultura narodowa jest wkładem do różnorodnej jedności europejskiej.

Szanujemy wolność i kulturę innych ludów, staramy się o współdziałanie z każdym narodem świata.

Wyznajemy, że podstawą ludzkiego istnienia jest godność człowieka. Wyznajemy, że wolność człowieka może urzeczywistnić się tylko we współdziałaniu z innymi.

Wyznajemy, że najważniejszymi ramami naszego współistnienia są rodzina i naród, a podstawowymi wartościami naszej jedności pozostają wierność, wiara i miłość.

Wyznajemy, że podstawą siły wspólnoty i poszanowania każdego człowieka jest praca, dzieło ludzkiego ducha.

Wyznajemy obowiązek niesienia pomocy pokrzywdzonym i ubogim.

Wyznajemy, że wspólnym celem obywatela i państwa jest dobre życie, bezpieczeństwo, ład, sprawiedliwość, pełnia wolności.

Wyznajemy, że prawdziwe rządy ludu są tam, gdzie państwo służy swoim obywatelom i rozwiązuje ich problemy sprawiedliwie, bez nadużyć i stronniczości.

Szanujemy osiągnięcia naszej historycznej konstytucji oraz Świętą Koronę, która ucieleśnia konstytucyjną ciągłość państwową Węgier i jedność narodu.

Nie uznajemy czasowego zawieszenia naszej historycznej konstytucji spowodowanego obcymi najazdami.

Odrzucamy przedawnienie nieludzkich zbrodni dokonanych przeciwko narodowi węgierskiemu i jego obywatelom przez rządzące dyktatury: narodowych socjalistów i komunistów.

Nie uznajemy prawnej ciągłości komunistycznej „konstytucji” z 1949 roku, która była podstawą reżimu, dlatego ogłaszamy jej nieważność.

Zgadzamy się z posłami pierwszego wolnego Zgromadzenia Narodowego, którzy w swojej pierwszej uchwale stwierdzili, że nasza dzisiejsza wolność wyrasta z Powstania 1956 roku.

Uznajemy, że powrót samostanowienia państwowego naszej ojczyzny, utraconego 19 marca 1944 roku, nastąpił 2 maja 1990 roku – w dniu zawiązania się pierwszego Zgromadzenia Narodowego pochodzącego z wolnych wyborów. Ten dzień uznajemy za początek nowej demokracji i konstytucyjnego porządku naszej ojczyzny.

Uznajemy, że po dziesięcioleciach XX wieku, prowadzących do moralnej zapaści, istnieje niezbędna potrzeba duchowej odnowy.

Pokładamy ufność we wspólnie tworzonej przyszłości i w świadomości powołania młodych pokoleń. Wierzymy, że nasze dzieci i wnuki swymi talentami, wytrwałością i duchowymi wysiłkami na nowo uczynią Węgry wielkimi.

Nasza konstytucja jest podstawą naszego porządku prawnego – to umowa między Węgrami, tymi z przeszłości, z teraźniejszości i z przyszłości. Jest ona żywą ramą, która wyraża wolę narodu i określa formę, w jakiej chcemy żyć.

My, obywatele Węgier, jesteśmy gotowi budować ład naszego kraju na współpracy całego narodu.
            • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 19:58
              >>Kukiz przy chamie z Biłgoraja,to wielki Polak i patriota.

Bycie patriotą i troska o własny kraj nie gwarantuje z automatu umiejętności uprawiania polityki.
              I o sposobie działania w tej sferze pisałem, chyba w dość jasny sposób.
              I w tym zakresie, uważam, podzieli los Palikota.
              Nie sugeruję, że jest lepszym, czy gorszym człowiekiem.

P.S. Czemu tak często trzeba tłumaczyć z polskiego na polski? ;)

>>A jak Geremek był Polakiem t0 ja jestem Eskimosem

na zdjęciu nie prezentowałeś typowej dla Inuitów urody, ale skoro tak twierdzisz...

To, że urodził się w żydowskiej rodzinie polskości nie odbiera.
              Czyżbyś uważał, że Polakiem jest jedynie katolik popierający określoną opcje polityczną?

... to by było zbyt prymitywne...

Co byś zrobił, gdyby się okazało, że twój prapradziadek miał na imię Icek? Wszak w 1939 ponad połowę ludności Mielca stanowili ludzie wyznania mojżeszowego?
              • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 20:15
                Geremek był Żydem mieszkającym w Polsce i miał polskie obywatelstwo.W mojej rodzinie do 5 pokolenia jakoś nam się Icek nie przytrafił.Co do Kukiza?.Regan też nie skończył politologii czy medycyny jak dr.Ewa,Kierowniczka Cyrku a był jednym z największych prezydentów USA.
                Kukiz ma talent polityczny a jak go spożytkuje zobaczymy.W przeciwieństwie do ciebie,życzę nu jak najlepiej
                • wislocki12 Też kocham Kijów... 30.07.15, 20:41
                  Myślę, że gdybyś chociaż w 10. pokoleniu miał Żyda w rodzinie, byłbyś bardziej wiarygodny, niż Mazowiecki, Lechowski czy Rzeszewski. Jak powszechnie przecież wiadomo, Żydzi przechodzący na katolicyzm przyjmowali nazwiska od nazw miejsc swojego zamieszkania. A teraz ich potomkowie szukają w nazwiskach swoich korzeni szlacheckich! ;-))
                • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 21:45
                  >>Geremek był Żydem mieszkającym w Polsce i miał polskie obywatelstwo.

Czymś się to różni w praktyce od tego, co napisałem? Był Polakiem.

>>W mojej rodzinie do 5 pokolenia jakoś nam się Icek nie przytrafił.

A gdyby jednak był, choćby w szóstym? Czy to by coś zmieniło?

>>Kukiz ma talent polityczny a jak go spożytkuje zobaczymy.

No właśnie na razie nie pokazuje nic takiego. Sceniczna charyzma nie wystarczy. Porwać anonimowe, nawet tłumy, to nie to samo co dogadywać się ze współpracownikami, partnerami, czy kolegami.

Tak więc, na podstawie tego, co w jego obozie słychać nie wróżę powodzenia. W polityce nie wystarczy mieć ideę, potrzeba mężów stanu (ci nie kłócą się poprzez media zanim jeszcze stworza cokolwiek, ani tez nie znajduje sie ich przez "internetową łapankę")

A co Reagana, to jedyną analogią do Kukiza jest kariera w szołbiznesie. Ronald trafił do partii na bardzo spolaryzowanej scenie, wszedł w środowisko nie zaczynąjąć od zera... podobnie zresztą i Conan Barbarzyńca ;)

>>W przeciwieństwie do ciebie,życzę nu jak najlepiej

Brak wiary w powodzenie nie jest równoznaczne z życzeniem porażki.
                  • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 22:16
                    Polak to narodowość a więc Geremek miał polskie obywatelstwo a jego narodowość to Żyd.A tak na marginesie to Żydzi są madrzejsi od durnych gojów.Oni mówią-jestem Żydem z Ameryki czy z Polski a nie jestem Amerykaninem czy Polakiem żydowskiego pochodzenia.Co do Kukiza?.Mam nadzieję,że w ocenie Kukiza nie jesteś tak radykalny jak przedstawiciel Partii Miłości?!
                    wpolityce.pl/polityka/260914-niesiolowski-w-ataku-furii-kukiz-jest-plodem-kaczynskiego-on-nie-powinien-istniec
                    • wislocki12 Kresy i... pogromy 30.07.15, 22:33
                      A co sądzisz o Kijowie? Sam kiedyś pisałeś, że twój dziadek przyjechał z Kresów? Czy aby nie uciekał przed pogromami! :-((
                    • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 30.07.15, 22:58
                      >.Polak to narodowość a więc Geremek miał polskie obywatelstwo a jego narodowość to Żyd

W ten sposób można by podwazyć "polskość" połowy ludności.

>>Oni mówią-jestem Żydem z Ameryki czy z Polski a nie jestem Amerykaninem czy Polakiem żydowskiego pochodzenia.

Semantyka, taka sama jak i afro-amerykanin, czy ktokolwiek inny.

Żydzi w Polsce żyli od wieków, wypełniali obowiązki obywatelskie, mieli prawa wyborcze, zarówno czynne jak i bierne. Nie widzę powodu i sensu z takim uporem oddzielać ich od "narodowości" ... chyba, że chce sie udowodnić, że to gorszy gatunek mieszkańca ziem nad Wisłą.

Niczyjej polskości nie podważasz w szeregach PiS-u, prawda? Czemu?
                      • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 31.07.15, 07:36
                        Być Żydem,Polakiem czy Francuzem,to normalność.Bo świat jest cudowny dzięki różnorodności narodów a zatem kultur.Idiotyzmem sa natomiast takie dziwolągi jak afro-amerykanin czy Polak żydowskiego pochodzenia.
                        • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 31.07.15, 07:40
                          >>Idiotyzmem sa natomiast takie dziwolągi jak afro-amerykanin czy Polak żydowskiego pochodzenia.

Kwestia poglądu na nazewnictwo jest sprawą indywidualną. Nie widzę w sporze sensu, ale nie nadużywałbym "wielkich" słów.

Zakładam, że w takiej Ameryce nikt "amerykańskości" nie odmawia ani "afro-amerykanom" ani "Żydom z Ameryki".

>>Być Żydem,Polakiem czy Francuzem,to normalność.

No z niektórych postów wynika, że bycie Żydem jest nieco odmienne ... chluby nie przynosi, a wręcz jest powodem do wstydu.
                          • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 31.07.15, 17:42
                            Idiotyzmem jest wstydzić się swojej narodowości!.A narodowość to nie kwestia nazewnictwa a przynależność do narodu i odpowiedzialność za jego bezpieczeństwo,siłe a także gotowość dojego obrony,nawet za cenę zycia
                            • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 31.07.15, 20:17
                              >>Idiotyzmem jest wstydzić się swojej narodowości!

zaobserwowałem jedynie jeden przypadek wstydzenia się bycia Żydem (na przykąłd). Gdy zbyt wielu używają tego okreslenia w znaczeniu pejoratywnym.

>>A narodowość to nie kwestia nazewnictwa a przynależność do narodu i odpowiedzialność za jego bezpieczeństwo,siłe a także gotowość dojego obrony,nawet za cenę zycia

No to teraz piszesz coś odmiennego od poprzedniego postu, bo wg tej definicji bycie Żydem nie wyklucza bycia Polakiem.
                              Wielu Żydów oddało życie za Polskę, czyli ... swoją ojczyznę.
                              • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 31.07.15, 21:42
                                Wielu tzn znaczy ile?.Wiem,że Ojczyźnie zawsze wierni byli polscy Tatarzy.Natomiast Żydzi,jak choćby w czasie napadu sowietów na Polskę,byli pierwszymi budowniczymi bram powitalnych a później z wielką radością służyli sowieckim okupantom.
                                Żydzi żyli w Polsce i cieszyli się przywilejami jakich nie mieli w całej Europie.Wymień więc kilku znanych Żydów,którzy oddali życie w obronie Polski?
                                • wislocki12 Wildstein 31.07.15, 22:00
                                  Widstein! Mądry Żyd, jak kiedyś napisałeś. Może jeszcze odda? ;-))
                                  PS. Wrzuciłem do wyszukiwarki hasło: "Żydzi, oddali życie za Polskę". Odpowiedź: "Księża, którzy oddali życie, ratując Żydów." No tak! ;-))
                                  • lechowski51 Re: Wildstein 31.07.15, 22:10
                                    No widzisz biedaku!.I nie masz co skopiować.Pomogę ci:Berek Joselewicz...
                                    • wislocki12 Dobry to może być tylko ksiądz 31.07.15, 22:59
                                      Może i masz rację... Ale księży ratujących Żydów było o wiele więcej, niż Berków, Joselewiczów, zresztą! ;-))
                                      • lechowski51 Re: Dobry to może być tylko ksiądz 01.08.15, 07:45
                                        Niestety zresztą,co by nie powiedzieć,Żydów ratowali księża a nie Ateistyczne Dewotki
                                        • wislocki12 Panna Nikt 01.08.15, 11:59
                                          Trudno, żeby ktoś kto nie istnieje ratował Żydów. ;-))
                                          • ja-tarzan Re: Panna Nikt 07.08.15, 19:03
                                            W strukturach bez struktur do nieporozumień też dochodzi ... zapewne o to, kto w tych strukturach strukturą nie będzie

fakty.interia.pl/zachodniopomorskie/news-dzialacze-z-partii-kukiza-pobili-sie-na-spotkaniu,nId,1865585
                                            • wislocki12 Nie atakuję Kukiza 08.08.15, 00:21
                                              Nie atakuję Kukiza, bo mam nadzieję, ze podbierze trochę głosów PiSowi! :-))
                                • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 01.08.15, 08:01
                                  >>Wielu tzn znaczy ile?.

To chyba żart...

>>Ojczyźnie zawsze wierni byli polscy Tatarzy.

Minuta w wyszukiwarce google wystarcza, by obalić tak wielki kwantyfikator.

>>Natomiast Żydzi,jak choćby w czasie napadu sowietów na Polskę,byli pierwszymi budowniczymi bram powitalnych a później z wielką radością służyli sowieckim okupantom.

Oczywiście, ale stosowanie grupowej odpowiedzialności jest głupotą. W ten sposób należałoby znienawidzić Polaków. Za Folksdojczów, za kapusiów, za polujących na Żydów... i niektórzy w ten sposób krzywdzą Polskę i nasz naród.
                                  Ty chcesz robić to samo?

>>Żydzi żyli w Polsce i cieszyli się przywilejami jakich nie mieli w całej Europie

Były i takie czasy, były też inne.
                                  Chcesz kilkaset lat historii podsumować takim zdaniem?
                                  Łatwo go obalić. Poczytaj...
                                  Nienawiść niektórych Żydów do Polaków nie została wyssana z mlekiem matki. Podobnie, z powodu trudnego życia wielu Polaków dało się porwać komunistycznym hasłom, naiwnie w nie wierząc ... choć niektórym przydział ziemi i "dokopanie panom" wystarczało do szczęścia.

>>Wymień więc kilku znanych Żydów,którzy oddali życie w obronie Polski?

Chcesz bym wskazał nazwiska Żydów, którzy np. byli w dowództwie AK? NO bo tacy są znani ....Nie żartuj...
                                  Sam nazwisk tatarów nie znasz, a ode mnie wymagasz.
                                  Poza tym ofiara nazwiska nie potrzebuje...
                                  Brali udział np. w Powstaniu Warszawskim.
                                • wislocki12 Nie przesadzaj 09.08.15, 23:37
                                  Naprawdę nie wystarcza Ci teść, że o małżonce prezydenta nie wspomnę? :-((
                                  • ja-tarzan Re: Nie przesadzaj 10.08.15, 21:35
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18527753,top-lodz-festiwal-pawel-kukiz-agitowal-na-koncercie.html?lokale=local#BoxNewsLink
                                    • wislocki12 Wspieram Kukiza! 10.08.15, 21:43
                                      Będę wspierał Kukiza, nawet biernie, dopóty, dopóki odbiera głosy PiSowi! ;-))
                                      • ja-tarzan Re: Wspieram Kukiza! 10.08.15, 21:55
                                        >>Będę wspierał Kukiza, nawet biernie, dopóty, dopóki odbiera głosy PiSowi! ;-))

A niech odbiera komukolwiek, mam to gdzieś .. wiele tego nie będzie.

Mnie chodzi o uczciwość. Wziął udział w koncercie, zarobił, miał w kontrakcie propagowanie czegokolwiek?
                                        To jest moim zdaniem wiocha. czemu nie zorganizuje wiecu, nie zaśpiewa dla ludzi, nie zachęci do idei JOW-ów, a robi to w takim momencie?
                                        • ja-tarzan Re: Wspieram Kukiza! 19.08.15, 14:32
                                          najpierw struktury bez struktur, teraz rządzenie bez wchodzenia do rządu...

O co tu biega? ;)

www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,18592508,kukiz-bez-nas-nie-bedzie-mozna-rzadzic-i-nie-marginalizujcie.html#Czolka3Img

Wiem, że nie maja programu, ale jakąś strategie działania ... gdzieś można ją znaleźć?

Bo siedzenie w parlamencie i popieranie jakichś inicjatyw lub nie to na strategię nie wygląda.

No i JOW-y już nie sa lekiem na całe zło, a nieidealnym rozwiązaniem, który jak granat ma rozwalić ... ale co z budowaniem?
                • edekzgredek99 Re: Kukiz jak... Bashobora? 09.08.15, 15:45
                  Lechowski taki jestes pewien ze w twoich zylach nie plynie zydowska krew? Lepiej reki nie daj sobie uciac. Twoje nazwisko troche trefne jest.
                  • lechowski51 Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.08.15, 18:38
                    tarzan pisze;
                    Oczywiście, ale stosowanie grupowej odpowiedzialności jest głupotą. W ten sposób należałoby znienawidzić Polaków. Za Folksdojczów, za kapusiów, za polujących na Żydów... i niektórzy w ten sposób krzywdzą Polskę i nasz naród.
                    Ty chcesz robić to samo?

Problem w tym,że folksdojcze stanowili chory margines wśród Polaków a Żydzi gremialnie witali sowietów i rozbrajali przy pomocy Białorusinów i Ukraińców polskich żołnierzy we wrześniu 1939 roku.A później w UB stanowili 80-90% tych co sprawowali kierownicze stanowiska.Podobnie było zresztą w KGB
                    • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 19.08.15, 19:34
                      >>Problem w tym,że folksdojcze stanowili chory margines wśród Polaków

Dokładnie, ale współpraca Polaków z okupantem lub działanie na szkodę własnego narodu i innych nie do nich była ograniczona. Było takich szuj znacznie więcej.

>>Żydzi gremialnie witali sowietów i rozbrajali przy pomocy Białorusinów i Ukraińców polskich żołnierzy we wrześniu 1939 roku.

Masz rację, w wielu miejscowościach wschodniej Polski tak było. Ale Żydzi z tamtych terenów nie stanowili całkowitej liczby Żydów w Polsce i nie wszędzie tak było. Mówimy o znaczącej liczbie, ale nie ma sensu generalizować. Jest też sporo relacji czy opracowań dot. tamtych terenów, gdzie przykłady budowania "bram powitalnych", organizowania sowieckich władz, czy nawet zajmowania domów Polaków nie są tak akcentowane lub nawet wspomina się zupełnie inne postawy.

>>A później w UB stanowili 80-90% tych co sprawowali kierownicze stanowiska.Podobnie było zresztą w KGB

Co do KGB to się niewypowiadań.
                      Natomiast w kilku różnych źródłach kojarzę te liczby dotyczące bezpieki w Polsce od 1944. Było to ok. 3% wśród szeregowych pracowników (załóżmy, że ci co zmienili nazwisko nie przyznali się do pochodzenia, choć wtedy w tych służbach bycie Żydem nie było problemem).
                      Natomiast znacznie większy odsetek znajdziemy wśród władz i szefostwa, czyli ok. 40%. To znacząca liczba i stąd takie przekonanie, że 90% ubecji to byli Żydzi.

Nie kojarzę żadnego historyka, który wskazywałby na liczby większe, czytałem kilku, np. Na białych Polaków obława Motyki, i coś z mieczem czy tarczą komunizmu w nazwie Terleckiego.

Możesz podać źródło swoich danych?
                      • ja-tarzan Re: Kukiz jak... Bashobora? 20.08.15, 13:23
                        @Lechowski

To jak? Podzielisz się źródłem swojej wiedzy? Chciałbym poznać też tezy innych historyków.
                    • wislocki12 Niepotrzebne aluzje 20.08.15, 00:06
                      Mam wrażenie, że czynisz niepotrzebne aluzje pod adresem najbliższej rodziny prezydenta Dudy... :-((
                      • ja-tarzan Re: Niepotrzebne aluzje 20.08.15, 08:39
                        >>Mam wrażenie, że czynisz niepotrzebne aluzje pod adresem najbliższej rodziny prezydenta Dudy... :-((

Jakie aluzje?

Że żona z pochodzenia jest Żydówką? Choćby ze dwa mje posty z tego tylko wątku wystarczają, by zrozumieć, że dla mnie to żaden problem i dlatego jaki byłby cel "aluzji"?

Mam raczej wrażenie, że Ty chcesz koniecznie przypomnieć o rodzinie prezydentowej. Chcesz kogoś konkretnego sprowokować? ;)
                        • wislocki12 Łatwo sprawdzić! 20.08.15, 13:55
                          Bieda w tym, że nadal nie czytasz drzewka. Przecież odpowiadałem na post lechowskiego! Łatwo sprawdzić! ;-))
                          • ja-tarzan Re: Łatwo sprawdzić! 20.08.15, 14:01
                            >>Bieda w tym, że nadal nie czytasz drzewka. Przecież odpowiadałem na post lechowskiego! Łatwo sprawdzić! ;-))

No patrzyłem specjalnie, wygląda jakby pod moim postem to było.
                            Nie do mnie pisałeś o aluzjach? To sorry.

... zresztą o udziale Żydów w komuszym terrorze ja też pisałem, więc nie ma tego złego ... ;)

No to jak, czemu fakty historyczne dot. udziału Żydów w sowieckiej okupacji miałby być jakąś aluzją do Prezydentowej?
                            • wislocki12 Nie tylko UB... 20.08.15, 14:42
                              Chciałem tylko zwrócić uwagę, że Żydzi byli nie tylko w UB... :-((
                              • ja-tarzan Re: Nie tylko UB... 20.08.15, 15:37
                                >>Chciałem tylko zwrócić uwagę, że Żydzi byli nie tylko w UB... :-((

Racja oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka