wislocki15 13.08.15, 06:14 W Sandomierzu jest b.gorąco. Co na to Episkopat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocka12 Re: Co na to Episkopat 13.08.15, 06:15 Wskocz do Wisły, najlepiej z mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gość honorowy 13.08.15, 22:58 Co na to Episkopat? Modli się! ;-)) PS. Szkoda, że Jurka nie ma w Sejmie! ;-)) PS2. "W 2006 roku modlono się w Sejmie o deszcz. Sekretarz posiedzenia (jeśli dobrze rozpoznaję Marek Wójcik z PO) tuż przed głosowaniem nad wotum nieufności odczytał ogłoszenia, a wśród nich zaproszenie na mszę w kaplicy sejmowej. Kiedy politycy wybuchnęli śmiechem (a poseł Wójcik był przekonany, że to żart), prowadzący obrady Marszałek Sejmu Marek Jurek (dzisiaj poseł do PE z listy PiS) udzielił im ostrej reprymendy. Może teraz zostanie zaproszony jako gość honorowy?" ;-)) natemat.pl/151355,pis-chce-specjalnego-posiedzenia-sejmu-w-sprawie-suszy-internauci-przypominaja-jak-poslowie-modlili-sie-o-deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Gość honorowy 14.08.15, 14:57 >>Co na to Episkopat? Modli się! ;-)) "Spraw Panie Boże, by spadł deszcz" "Fajnie by było, gdyby popadało" "Mam k..a dość tych upałów" Wybierz sobie to co Ci pasuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Co na to Episkopat 13.08.15, 23:43 Trzeba poprosic o pomoc O.Mateusza.On to lepiej zalatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Że też nie pomyślałem... 13.08.15, 23:50 Że też od razu nie pomyślałem... Aż mi wstyd! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 05:46 Nie sądzisz wislocki12, że to co wyprawiasz ze swoją gromadką na tym forum przypomina zabawę dzieci w piaskownicy? Zafiksowałeś się na Episkopacie i chrzanisz bez sensu a Twoi Cię wspomagają. Ośmieszacie się. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 07:47 A inni zafiksowani na tym forum panu nie przeszkadzają? Jakoś nie drze pan japy jak lechowski tu swoje chore urojenia leczy? Nie podoba sie panu ta "piskownica" to nie musi pan tu być. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 14:09 Napisałem o gromadce wislockiego a Ty się odezwałeś. Dzięki, już będę wiedział, że edekzgredek też należy. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 14:22 Po przeczytaniu postu jegomościa o nicku wislocki15 pełnego elegancji skorzystam z Twojej rady edekzgredek i opuszczę na jakiś czas tę "piskownicę". Bawcie się dalej w swoim gronie i tych, którym styl propagowany przez klan wislockich odpowiada. Osiągnąłeś cel wislocki15, zamykam "ten paskudny ryj". Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Insynuacja 14.08.15, 12:05 To zwykła insynuacja! Mowa była przecież o o. Mateuszu, bohaterze popularnego serialu! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki15 Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 14:13 Odwal się ex_po od naszego przyjaciela wislocki12. Zawrzyj ten paskudny ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocka12 Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 14:58 Brawo wislocki15, w prostych żołnierskich słowach załatwiłeś ex_po, który się tu przyplątał nie wiadomo skąd i po co. Jest jeszcze kilku, którzy zasmradzają to forum i przeszkadzają naszemu liderowi wislocki12 ośmieszać episkopat, "kieckowych", Pis a przede wszystkim JE Andrzeja Dudę. Przyjrzyj się następnym i nie żałuj sobie. Zostaniemy w swoim gronie i będzie miło. Jeszcze raz BRAWO. Odpowiedz Link Zgłoś
retinger Re: Że też nie pomyślałem... 14.08.15, 15:05 wislocka12, to jest kliniczny przykład demokracji spod znaku sierpa, młota i knuta, która siedzi wam w łepetynach. Przykłady: "zasmradzają", "załatwiłeś", "przyjrzyj się następnym i nie żałuj sobie". Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan List od świeckiego katolika ... tzn. lewaka;) 14.08.15, 15:23 "Z takim radykalizmem, z jakim traktujecie parlamentarzystów i prezydenta, potraktujcie siebie samych. Ogłoście, że od niedzieli 30 sierpnia roku Pańskiego 2015 każdy biskup i ksiądz, który żyje niezgodnie z powołaniem, a jego życie jest przyczyną publicznego zgorszenia, przestaje mieć moralne prawo sprawowania sakramentów aż do czasu nawrócenia, rachunku sumienia, spowiedzi, żalu za grzechy, postanowienia poprawy, publicznego zadośćuczynienia." wyborcza.pl/magazyn/1,147627,18553055,czy-jestescie-gotowi-na-prawde-swiecki-katolik-pisze-list-do.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: List od świeckiego katolika ... tzn. lewaka;) 14.08.15, 16:09 Za Bieruta też zatroskani obywatele pisali listy do Trybuny Ludu a tacy jak ty agitatorzy upowszechniali je wśród ludu pracującegoupowszechniali Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: List od świeckiego katolika ... tzn. lewaka;) 14.08.15, 17:35 >>Za Bieruta też zatroskani obywatele pisali listy do Trybuny Ludu a tacy jak ty agitatorzy upowszechniali je wśród ludu pracującegoupowszechniali Ty za Bieruta to agitowanie uprawiałeś w ramach praktyki zawodej. A w demokratycznej Polsce to każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Inteligentny czytelnik przeczyta i się zastanowi, prymitywny agitator zrobi to co sam zrobiłeś. Są w tym kraju obywatele i zarazem wierni, którym nie musi się takie, czy inne postępowanie podobać. Czy tego chcesz czy nie ... A może napisz co sądzisz o tej sprawie? O ile masz jakieś zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gladysek Re: List od świeckiego katolika ... tzn. lewaka;) 14.08.15, 18:31 pane polaki : a nie prosciej wypiac dupe na klechow, nie chodzic do kosciola, nie dawac na tace,koniec z komuniami, bierzmowaniem i ta cala poganska gama obrzedow; nie brac slubow koscielnych i pogonic kleche znad trumny. Bedzie to zgodnie z wasza wola i spodoba sie panu bogu ktory wyraznie kosciolowi nie blogoslawi. .... moze by i blogoslawil ale zajety jest blogoslawieniem zydostwa i czasu mu nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Świętokradztwo? 14.08.15, 22:20 Ze wszystkim mogę pogodzić się, ale żeby pisać, że Bóg "kościołowi nie błogosławi. ....może by i błogoslawił, ale zajęty jest błogosławieniem żydostwa i czasu mu nie starcza" to już spora przesada, że o świętokradztwie nie wspomnę! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Pracującegoupowszechniali" 14.08.15, 22:07 No wiesz, porównujesz wiernego świeckiego, magistra prawa kanonicznego, zresztą, z Bolesławem Bierutem? Obawiam się, że upały nie najlepiej wpływają na twój, że tak się wyrażę, intelekt! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Żołnierze wyklęci i A4" 14.08.15, 22:42 A czytałeś w "Wyborczej" tekst R. Wnuka (prof. KUL, pracownik Muzeum II WŚw w Gdańsku) "Żołnierze wyklęci i A4"? Bardzo ciekawy i wyważony. Ciekawe, co o nim sądzisz? Wiem, że ta problematyka bardzo Cię kręci, że się tak wyrażę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Ochrona życia, czy kara śmierci? 30.08.15, 15:04 "Śmierć za śmierć! Normalni Polacy zmęczeni są pobłażliwością prawa" "Pora wreszcie na zmianę prawa, a być może przywrócenie kary śmierci dla tych, co kolejny raz kogoś zamordują? " Rozumiem rozgoryczenie tragedią, nie tylko zresztą tą ostatnią w Kamiennej Górze, jestem jak najbardziej za tym, by uznać, że więzienie to nie tylko miejsc odosobnienia, ale również miejsce odbywania kary, więc niechaj nie będzie tym "sanatorium", ale ... by w katolickim wydawnictwie sugerować kare śmierci? To jak to jest, czy wiara katolicka oznacza ochronę życia od poczęcia, aż do naturalnej śmierci, jak to trąbią przy okazji in-vitro, czy chcą wpisać do nowej, katolickiej konstytucji? Czy tez może ... są odstępstwa od nauki Kościoła, a nawet Dekalogu? www.fronda.pl/a/smierc-za-smierc-normalni-polacy-zmeczeni-sa-poblazliwoscia-prawa,55741.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Miś z okienka 14.08.15, 21:40 Też czytałem. Dobre! :-)) Warto jeszcze poczytać w "Wyborczej" o "żołnierzach wyklętych", dylematach B. Komorowskiego, zagrożeniach rosyjskich i... misiu z okienka! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Wielonickowy śmierdziel" 14.08.15, 21:17 Słusznie, niejaki marmar jeszcze nie tak dawno też pisał o "wielonickowym śmierdzielu", który, oczywiście, "zasmradza" to święte forum! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wislocki jest jeden - wislocki12! 14.08.15, 21:08 Po raz enty uroczyście oświadczam, że nie mam nic wspólnego z osobami używającymi nicka wislocki i nie odpowiadam za ich poczynania na tym forum. :-( Wislocki jest jeden - wislocki12! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 To nie ja! 14.08.15, 21:33 Pragnę uprzejmie poinformować Cię, że niniejszy wątek zainicjował niejaki wislocki15, z którym, jak powszechnie wiadomo, nie mam nic wspólnego. Nie wspomnę nawet o tym, że wislocki jest tylko jeden - wislocki12! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś