lechowski51 21.08.15, 18:55 "czuje się oszukana",bo Prezydent RP rozpisał referendum w sprawach,które wsparło swoimi podpisami 6 mln Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Kamikadze? 21.08.15, 19:30 Najbardziej podoba się mi pytanie o wiek emerytalny. Naprawdę uważasz, że ktokolwiek wypowie się za dotychczasowym wiekiem emerytalnym. Zważ tylko, że chodzi tu tak naprawdę o przyszłość systemu emerytalnego. Pytanie uważam za bezprzedmiotowe i... niepoważne! :-(( Równie idiotyczne wydaje mi się być pytanie o wiek gotowości szkolnej. W większości państw europejskich jest to sześć lat. Przecież już prawie 30 lat temu polskie sześciolatki zostały wyprowadzone z przedszkoli. Moja wnuczka uczęszczał przecież do tzw. "zerówki" w budynku szkolnym. Pytanie o lasy państwowe jest równie bezsensowne jak dwa poprzednie. Wprawdzie rząd deklaruje, że nie zamierza prywatyzować lasów, ale ja uważam, że trzeba sprywatyzować wszystko, co jest możliwe. Tylko własność prywatna, bowiem, gwarantuje racjonalne zarządzanie i gospodarowanie. Samo zaś referendum wydaje się mi kompletnym nieporozumieniem. Przecież PiSowi nie chodziło o referendum, lecz o demontaż systemu, który de facto już został zdemontowany, a konsekwencje referendum poniesie najprawdopodobniej... sam PiS, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: dr.Ewa z Szydłowca 23.08.15, 12:17 >>"czuje się oszukana",bo Prezydent RP rozpisał referendum w sprawach,które wsparło swoimi podpisami 6 mln Polaków. Powinieneś czuć, że drugie referendum jest na złość autorom pierwszego. Jest równie bezsensowne, jak i to przygotowane na kolanie przez Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś